icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

dennkaa
29. okt 2011

Tak a mozem slavnostne prehlasit, ze dnes sme siesty den bez nevolnosti - tesim sa z toho ako mala, ale 10 tyzdnov zvracania fakt stacilo.

amanda683
29. okt 2011

inak to hrozneeeeee svrbenie uz prestalo,koooonecne 😉 😉 😉 Aspon cosi,zato som soplava a huhlava ☹ ☹ ☹ ☹

teleranka
29. okt 2011

@ludmila25
ahojky, jj, som na rizikovom..no ako si dopadla, ako sa citis???

janka273
29. okt 2011

@amanda683 quixx som aj ja dávala najprv malej / je tiež morský sprej ako steérimar, len quix viac štípe/, a taktiež stérimar je určený od kojencov po dospelých - len má až 3 druhy- 1.na bežné používanie - každodennú hygienu 2. na zelenú nádchu - nos náchylný na infekciu, 3. na alergiu....tak u nás väčšinou striedame 1.a 2......minulý týždeň som aj ja bola "huhňavá, sopľavá", vyhodil sa mi aj herpes na ústach, a na nádchu, keď už ma z nej štípala celá hlava - tak som si naordinovala stérimar - a za 2dni, čo som si striekala do nosa bolo po nádche, ale jedla som i cibuľu ....inak je výborná i kyslá kapusta - obsahuje veľa vitamínu "c", rýchlo sa cicuška vylieč 😵

ava11
29. okt 2011

Babule, teraz jedna blbá otázka. Od narodenia mám na bradavke znamienko (priamo na nej, vyzerá to v podstate ako zhrubnutá koža na bradavke). Som na to zvyknutá a ani mi nenapadlo, že by s tým niekedy mohol byť problém. Až teraz mi drahý povedal, že veď ja cez to možno nebudem môcť kojiť. No mne to fakt nedoplo, kravo blbej. Za kým by ste s tým išli? Ukázať gynekológovi či radšej obvoďáčke a cez ňu ku kožnej? Jejda, asi tu nemá nikto podobný problém ☹

janka273
29. okt 2011

@ava11 cicuška skús to ukázať gynekolog., a uvidíš, čo ti povie....ona ťa tiež môže poslať kožnej....mňa gynekol.posielala na chirurgiu i ortopédovi, takže určite nemusíš ísť cez obvodného dr. 😉

ava11
29. okt 2011

@janka273 Vďaka, tak ukážem teda na poradni a uvidím. Dúfam, že to nebude až taký problém 😒

janka273
29. okt 2011

@ava11 veď uvidíš, čo ti na to povie gyn.,a to je také znamienko ako býva napr.na krku, nose, však? Prinajhoršom ti to odstránia- určte sa vôbec nemusíš báť... 😉 a budeš môcť kojiť svojho chrobáčika 🙂

ludmila25
29. okt 2011

@teleranka ahoj no po vcerasku po tych bolestiach a krcoch som sa dneska vybrala na gynekol.odelenie a doktor ma prezrel zo spodu aj urobil mi ultrazvuk tak vsetko je ok ako ma byt babo je poriadku a vsetko okolo toho ze sa nemam bat rizikove tehot.to nieje a ze tie bolesti su aj z roztahovania sa maternice z priberania a najme z celkove zmeny ktore zazivam tehotenstvom ze tymito bolestami a krcami prechadza vela zien ze to prejde ze dokym nezacnem krvacat alebo mat tmavsiu farbu vytoku tak je to ok

ludmila25
29. okt 2011

@baranovadanka no a som bola dneska na pohotovosti kvoli bolestiam a krciom v brusku tak vsetko e ok ze to prejde a dr mi povedal ze uz ani nemusim brat duphasto ze to sa berie vetsinou do konca 3 mesiaca ze ked som uz v 14 tt tak ho uz nemusim brat

ava11
29. okt 2011

@janka273 No to je také znamienko, u nás doma sa tomu hovorí že šošovička 🙂 Keď som bola malinká, tak to bolo vidieť, teraz už v podstate ani nie, len akoby som mala tmavšiu a zhrubnutejšiu bradavku. Nie je taká ružová hladká ako tá druhá, ale taká hrboľatejšia a hnedšia. Neviem si predstaviť, ako by sa to odstraňovalo, to by mi ufikli celú bradavku asi 😒 Už som aj vymýšľala, že len z jedného prsníka by som kojila, len neviem, ako by som odstránila mlieko z toho druhého ☹

danka.chomka
29. okt 2011

@ava11 Viac ti poradi laktacna poradkyna. gyndosi o kojeni vedia velke nic. Ak ti to neprekryva priamo vyvod mliekovodu a je to len povrchova nerovnost nemal by to byt absolutny problem aj keby si to mala na vacsine plochy bradavky. Ked neblokuje vyvod malo by to byt v pohode.

janka273
29. okt 2011

@ava11 možno to ani potom nebude vadiť, / ja som si myslela, že máš takú vystúpnutú šošovičku ako malú guličku na tej bradavke /, veď bábätkovi to bude asi jedno, či je hnedá alebo ružová 😉 , a isto ju nemáš od tej ružovej oveľa zhrubnitejšiu - len sa pre istotu opýtaj gyn. 🙂 , a myslíš, že by ti cez tú zhrubnut.nešlo mlieko?

ava11
29. okt 2011

@janka273 Fakt netuším, či to cez to pôjde alebo nie. Nie je to vôbec vystúpené, je to proste akoby hrboľatá tmavá bradavka, len ja viem, že je to znamienko/bradavička, lebo to mám celý život a na detských prsíčkach to bolo vidieť. Napísala som nejakým laktačným poradkyniam, či s tým nemajú skúsenosť a pôjdem sa ukázať kožnému. Ach jo ☹ Mimochodom, dobrý kožný v BA? Dajte tipy.

janka273
29. okt 2011

@ava11 ja som chodila s malou na Kramáre dr. Holobradej - ale neviem, či je aj pre dospelých / asi len pre deti/, iné v Ba nepoznám.....ja som zvedavá, čo ti povedia lakt. poradkyne....možno to vôbec ani nebude žiadny problém 🙂

teleranka
29. okt 2011

mamky,
kedy uz budeme vediet, ci cakame chlapceka alebo dievcatko? je tu niektora, ktora to uz vie?
ja uz chceeeem vedieeeeet :o))

ludmila25
29. okt 2011

@teleranka no to uz sme dve 🙂 dufam aj ja ze ked pojdem toho 14 do poradne ze mi uz dr povie ze co cakame uz aj my to chceme vediet

teleranka
29. okt 2011

@ludmila25
a co by ste si priali?

ludmila25
29. okt 2011

@teleranka JA BY SOM CHCELA DCERKU A MUZ ZASE SYNA ALE VED TO JE JEDNO CO BUDE HLAVNA VEC NECH JE TO ZDRAVUCKE TO JE ZAKLAD A CO BY STE CHCELI VY?

teleranka
29. okt 2011

@ludmila25
ja by som si zasa velmi priala chlapceka.... ale zhorsila sa mi plet nejako, tak neviem, ci to neznaci o dievcatku.. 🙂)

ludmila25
29. okt 2011

@teleranka moja nezufaj nie stale plati ze holka berie mamine z krasi nieje to uplne pravda mam kamosky kt sa zhorsila plet a maju a tak nakonec chlapcov 🙂 ved aj mne sa zhorsila plet aj vyrasky sa mi vyhodili po tvari

anabelleee
29. okt 2011

@dennkaa Napodobne, ja tiez uz vyse tyzdna nezvraciam

anabelleee
29. okt 2011

@teleranka Ja uz to viem od 13. tyzdna

atreyu
29. okt 2011

@anabelleee a prečo to nemáš v pase? 😝

teleranka
30. okt 2011

@anabelleee
jeeej vazne??? tak skoro to bolo vidiet? zavidim, zavidim 🙂) bude to chlapcek?

teleranka
30. okt 2011

@anabelleee
@dennkaa zavidim vam..ja uz nezvraciamm na dennej baze, ale tak dva trikrat do tyzdna, naposledy vcera vecer a uz mi je zase zle :((((((
nepribrala som ani kilo a ked to takto pojde dalej...neviem si predstavit, ako priberiem. :(

zonjushe
30. okt 2011

my to vieme od 14 tyzdna..a tiez som bola velmi zvedava :D :D

teleranka
30. okt 2011

@zonjushe
jeeej , to je skvele, ze to uz viete 🙂))
ja uz nevydrziiim....objednam sa na zajtra alebo stredu na 3D ultrazvuk, snad uz niec bude vidno. a čo čakáte?

belissima85
30. okt 2011

aj ja som zvedava co budeme mat🙂

zeta123
30. okt 2011

@carrie84 sedím v kancelárii...niekedy aj 12 hodín ☹