icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

nelicefo
2. nov 2011

@maxara aky si objednala? 🙂 🙂

urma
2. nov 2011

@nelicefo noo ja som to uz skusala rozlusknut pred casom 😉 ak je tymto mysleny prispevok co vyplaca urad prace soc. veci a rodiny, tzv. kocikove, jednorazove...
Musis byt poistencom SK zdravotnej poistovne, musis mat potvrdene od gynekologa samotne tlacivo ziadosti, je tam na to kolonka, ze si sa riadne zucastnovala vsetkych tych prehliadok poradnovych, ktorych je tusim 8. A vyplaca sa to len matke 😒 Ja som totiz myslela, ze si to dame na mm, lebo on je v Belgicku iba vyslany a pojdu mu vsetky odvody na SK. Miesto narodenia dietata by nemal byt problem. J
Ja ale pokial budem na urade prace, tak zdravotne plati stat, len nie som si ista, ako je to pri exporte davky do zahranicia. Aj som sa na to dnes pytala, lebo som bola na ZP, ale kukala jak puk, ze o com to vlastne tocim....takze asi je to ok a nie je tam registracna povinnost, pokial davku v nezamestnanosti vyplaca SK strana do zahranicia, odvody mi pojdu tiez do SK ZP. Ale to som vydedukovala asi viac ja ako ona 😅

maxara
2. nov 2011

@ivanka.7 ja mam doma vsetko a kocik co som kupila mi vyuzije na zimu starsia, lebo je dost siroky, pohodlny.. no a kedze som zohnala aj vanicku a vajco za super cenu, tak som sa rozhodla, ze predam stary. A aj to zrejme za cenu, co som kupila tento 🙂 takze ja som ho aj preto brala. Ale tak ja mam vsetko po Nine 😒 aj by som rada nieco kupila babu, ale ostala by som asi nepochopena 😀

nelicefo
2. nov 2011

@urma no ja som z toho dobry blazonko. 😅 😀 ale ako pozeram tak by s tym nemal byt problem. 🙂 😉

maxara
2. nov 2011

@nelicefo draha, ten pre nas je maxi cosi a tento druhy je taky isty, len ma ine farby, tak si mozem vybrat, ktory sa mi bude hodit, aka kombinacia viac.. a potom poputuje sesterke 🙂

zlatulienka
2. nov 2011

@mimabulka aj ja čakám tretie 😉 mám doma 13-ročnú slečnu a 3-ročného chlapčeka

nelicefo
2. nov 2011

@maxara no super teda. 🙂 Mas Maxi-Cosi Mura? 🙂 Ci nejaky iny typ??? 😅

maxara
2. nov 2011

@nelicefo nie nie, starsi, maxi cosi citi, to je taky golfkovy. Ale v podstate travel system .. uz sa v nom vozime a je pre Ninu ako stvoreny 🙂 si tam sedi ako na trone 😀

nelicefo
2. nov 2011

@maxara maxi cosi city???? 🙂 ten ma moja znama. 😅 🙂 Paradny je 😎no bodaj by si tam Ninuska nesedela ako na trone. 🙂

zlatulienka
2. nov 2011

@janka273 Janulka, jooooj aká som len rada, že máš výsledky OK, moc sa z toho teším 🙂 🙂 🙂

maxara
2. nov 2011

@nelicefo 🙂 veru, je uzasny, teda aspon mne vyhovuje uplne.. inak aj mne sa ziadalo pisat city, ale je to citi, sa to aj hanbim pisat 😀 ze aka chyba

nelicefo
2. nov 2011

@maxara jezisi ozaj. ja som motana 😀 😀 😀 Nasa znama ma cerveny. 🙂 Ty mas aky? 😅 🙂

darinkazv
2. nov 2011

@maxara jasan, ja som pochopila. ja som teraz tak dohodla s tým camarelom s jednou mamičkou. že kuriér na polovicu, len ja som na ich stránke našla len že 10euri zaokrúhlene stojí. som nevedela o tom príplatku. ale tak čo už. my máme to odberné miesto až v bb a keby som aj mala auto, tak sa mi to neoplatí kvôli 2,5euru, takže to už nejak doplatím. a to poistenie draho vyšlo?

urma
2. nov 2011

@nelicefo ja nicomu neverim. Ja vsetko 100 rokov planujem, zistujem a vymyslam, vseliake dobrovolne pripoistenia a nakoniec mi aj tak nieco nevyde alebo neuvedomim si 🙂 a mam z toho velke h...
Mala by som mat aj matersku zo SK, podmienky splnam, len mam fakt fobiu z tych papierovaciek medzi belgickom a slovenskom 😖 a asi tak lahko prachy neuvidim. Aj rodicovsky teoreticky by nemal byt problem, aspon som nenasla extremnu prekazku na vyplacanie.
Ono teraz pred casom zmenil cely princip a nema v tychto roznych davkach uz vahu trvale bydlisko ☹ ale stredisko zaujmov, ktore sa dokazuje tazko

nelicefo
2. nov 2011

@urma No ved toto....ze sa to cele pomenilo 😅 😝 A ja som v zivote nebola taky vybavovacny typ 😝 Nemam na to hlavu 😅 😀 😀 😀

urma
2. nov 2011

@darinkazv inak som si na teba dnes spomenula, bola som zas obzerat kociky a bol tam camerlo Q12 aj v tyrkyskovej 🙂

darinkazv
2. nov 2011

@urma 🙂 no, ja som tiež dnes bola sondovať v predajni kočíkov u nás. na bazáre nikde som neobjavila tyrkysový camarelo. dúfam, že tento x-lander bude dobrý.

vacica59
2. nov 2011

@huterika
@peka13 Aj tak je to nespravodlivé že musíme tak dlho čakať.. pre niekoho sú to iba 3 týždne, no pre zvedavú mamičku sú to až 3 tyždne ☹ .. A potom bude kedy najblišie sono v 30tom??

urma
2. nov 2011

@nelicefo ja som tak trosku od fachu 😉 a zistovala som si to pocas pracovnej doby, ked nebolo co robit v poslednej dobe, takze strasne vela casu som zabila tym. Ale ked sa obratis na instituciu, tak toto su veci, ktore ti povecsine z fleku nepovedia 😒 alebo povedia, co ich prve napadne a potom sa ty na to drz...radsej si sama patram. 🙂
Nie som ale schopna patrat tieto veci v zahranici a aj ked splnam legislativne podmienky na slovenske rodinne davky,je mozne ze je krawina sa na to sustredit, lebo v zahranici su 2x take. Len tie podmienky ake su v tej ktorej krajine, hm? nevygooglim len tak

darinkazv
2. nov 2011

@vacica59 v 30-32tt je ďalšie sono. ty máš kedy sono v 20tt?

vacica59
2. nov 2011

@darinkazv Ach, no to si ma nepotešila.. som dufala že potom bude už každú poradňu.. To sono mám o 3 týždňe..

maxara
2. nov 2011

@nelicefo ja mam taky bronzovy 😅 ja som tu farbu hladala na strankach, ze ukazem babam, ale nenasla som 🙂 a vanicku mam taku bldunku, pieskovu alebo skor sivobezovu ale svetlunku a vajco je take sivokockovane.. a ten druhy by mal byt bud cerveno cierny alebo oranzovocierny a vana cierna.. kazdopadne, ja pozriem, ktory sa viac pozdava a druhy posuvam.

@darinkazv no ale ta cena, co som ti pisala bola len pre SP (slovenska posta). Ta baba to ma vybavit, presne zistit a napise mi. Zatial pocitame s asi 15e dokopy. Inak myslim, ze to, ze si pride kurier po to, sa plati len pri poste, pri ostatnych je to samozrejme ze pride 😒

maxara
2. nov 2011

@nelicefo mam tento 🙂

darinkazv
2. nov 2011

@maxara no dúfam, že nezabijú nejakú nenormálnu cenu. u nás funguje aj gls, ale to neviem, či je aj takto pre ľudí alebo len pre firmy. (že či len firmy môžu osobám posielať alebo môžu aj osobny súkromné posielať)

maxara
2. nov 2011

@darinkazv to neviem, ja som dnes rano pozerala na tie stranky UPS, DPD, DHL a neviem co a kym som sa preklikala, tak som mala take nervy, ze si nepamatam ani jednu ciastku 😀 a ked som kukla do mejlu, akurat mi ta baba napisala, ze to posle cez slovesnku postu, tak som to pozatvarala.. ale ked som guglila, tak mi to vyhodilo nejake forum a tam bolo, ze je to aj pre FO, nielen pre PO

darinkazv
2. nov 2011

@maxara ja skúsim ešte brnknúť bývalej šéfke. my sme posielali z firmy vtedy balíky cez GLS, tak sa jej opýtam, či by mi nemohla ich kuriéra vybaviť. 🙂

strihalka
2. nov 2011

Baby ja teda tam kam chodim, tak mam sono kazdou navstevu, tzn, co 4tydny......ale taky si v mezicase musim platit a 15€

maxara
2. nov 2011

@darinkazv n vidis, skus 😉

jennyna
2. nov 2011

@atreyu prepac 🙂))

huterika
2. nov 2011

@urma No vidis to az tak daleko nebudeme od seba teda 🙂
K tym davkam...baby co ziju vo FR spominali ze sa minuly rok na SR menil zakon, a ze uz sa nejako nevyplaca ten rodicovsky do zahranicia...prave je dolezite to stredisko zivotnych zaujmov, kde mas bydlisko, kde chodis doktorovi a take a neviem ci nie potom ked sa aj babo narodi kde ono chodi do nemocnice a k pediatrovi a tak, takze neviem ci budes chodit kazdy mesiac na SR do poradne a potom s babatkom? takto to oni zistia ze nie si na SR. A vlastne aj ked si na urade prace tak sa musis chodit kazdy mesiac hlasit nie? a tak ti potom plati aj zdravotne poistenie stat ked si na urade prace ako si spominala...
Takze napriklad ja ked som naposledy sa nehlasila, vyradili ma z uradu prace a zdravotne si musim sama platit... a tak planujem sa odhlasit zo zdravotky prave kvoli tomu ze moje zivotne zaujmy su tu vo FR aj doktori a neviem si predstavit chodit kazdy mesiac na SR do poradne aby som mala narok na nejake davky zo SR. Ale skus si zistit viac ked si z fachu 😉 ak mas k tomu lahsi pristup...velakrat ani samotni uradnici nevedia dobre poradit a viem ze aj baby pisali ze niektorym priznali nieco a niektore pisali ze im povedali pravy opak a ze je to protizakonne a take ... 😒 tak a potom si vyber ze 😕 A mas pravdu taketo info ako je to inde sa moc googlit nedaju, to najlepsie uz v tej krajine navstivit intitucie ako socialku a zdravotnu poistovnu alebo teda institucie ktore vyplacaju tieto davky vsetky. Len tam su niekedy "uzasne podmienky" ako tu napr. chceli vyplatnu pasku priatela, jeho pracovnu zmluvu, zmluvu najomnu, odomna prelozeny rodny list do francuzstiny a take hocijake "bykovinky" a niekde su aj podmienky na vyplacanie ze tu musis urcitu dobu uz zit (ale to stacilo prehlasenie niekoho ze na jeho cest prehlasuje ze si tu napr od februara) No co ti budem hovorit vsade je byrokracia, dokonca by som povedala ze na SR je to menej ako tu 😒