icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

nelicefo
2. nov 2011

@maxara krasny 😵 😵 😵

maxara
3. nov 2011

Dobre ranko.. uz je tolko hodin, ze clovek by aj cakal nejakeho pisuceho ranostaja tu a tu nic, skapal pes.. 😒 Tisko vam zavidim, ze mozte spat dokedy chcete.. my sme vstali 5:44 dnes, takze akoze lepsie, no aj tak ziadna slava

takitak
3. nov 2011

@maxara nechcela som Ťa budiť ... 😀 ja som dnes hore od 3:32

akurát som našla krásny tehu pás s otlačkami nožičiek a výstrahou Pozor kopem 🙂 aj s nálepkou na auto s menom bába, tak sa teším a po dobrom morfo ho objednám ... dnes ale môjmu Hubertovi kúpim niečo dobrého k meninám ... ešte uvidím čo to bude 🙂

maxara
3. nov 2011

@takitak 🙂 jooj keby si ma zobudila 3:32 tak ta zhltnem zo zufalstva 😀
Tvojmu Hubertikovi vsetko naj 🙂 a kup mu nieco pekne

maxara
3. nov 2011

mna uz tak boli hlava zo spievankova, ze neviem co so sebou.. zachvilu pojdem skusit ulozit dieta.. a asi zaspim s nou 😅

takitak
3. nov 2011

@maxara vymeníme sa? ja to nejak odspievam a Ty choď na stretká za mňa ... o 18,30 si doma 😀

pekne si pospinkajte ... spi dieťatkoooo spíííže ...

mimabulka
3. nov 2011

@zlatulienka tak je nas dosť čo čakame 3 bábo , lebo v dnešnej dobe sa ludia pozastavujú nad tým o bože tretie a to ste chceli? no neplanovali sme to ale tešíme sa ved je to dar od Boha no nie?

urma
3. nov 2011

@huterika no uvidime, do rodicovskeho este daleko 🙂 Ale aj cez tie E formulare sa daju robit transfery rodinnych davok, akurat tie jednorazove nie, ako je prispevok pri narodeni dietata. Ja budem mat podporu v nezamestnanosti tiez robenu cez daky formular ako export davky do EU. Teda dufam... Potom davka je sice zo Sk, lebo tu splnam podmienky na priznanie, ale zapisovat sa budem chodit na urad v zahranici. No bude sranda 😅
Na rodicovsky prispevok ostava podmienka ze opravnena osoba ma trvaly pobyt na uzemi SR alebo cudzinec prechodny pobyt. Neskuma sa od 1.1.2011 trvaly pobyt dietata. Ak sa dieta narodilo mimo uzemia SR a v case podania ziadosti o rodicovsky nema este vydany rodny list, tiez by to nemal byt problem. Priklada sa uradny preklad dokazu o narodeni dietata v krajine. Toto je v zakone 513/2010 s ucinnostou od 1.1.2011

A konecne nieco aj pre ostatne maminy, ktore citaju tento prispevok a netyka sa ich zahranicna dilema
🙂 Vysla je jednotna 190,10. Takze niiiic moc.

peka13
3. nov 2011

@vacica59 Možno bude až v 30tt ale to už budeš poriadne cítiť pohyby a podľa mňa už nebudeś potrebovať toľko kontrolovať , lebo sama budeš vedieť že je vśetko ok....musíme veriť naśim pocitom

urma
3. nov 2011

@maxara ja som sice vstala nieco okolo 7 h, ale stale som v postelke 🙂 a som schopna tu byt aj do obeda. Kokos, vcera na urade prace mi kazali za 2 tyzdne priniest dokaz, ze si aktivne hladam pracu, tak teraz som riesila, kde si poslem zivotopis 😉 Teda veelka bieda s inzeratmi, akoze v HC nula bodov, tak som si jeden do PN. Ked ma tam nahodou zavolaju, nech to nemam moc daleko. V BA je toho kopec 😖

belissima85
3. nov 2011

@darinkazv dakujem🙂

peka13
3. nov 2011

AHojte dievčatá, tak ja sa chválim. Dnes som dostala 3 naozajstné kopance...doslova ma to zobudilo a vykopalo z postele....az teraz si uvedomujem , že niečo podobne som už sem-tam citila, ale neprisuduzovala som to malinkému....tešim sa z toho moc, lebo už pár dni skúmam, ći sa niečo nedeje, keď je úplne tiško a teraz sa ukázalo , že je OK.

nelicefo
3. nov 2011

@maxara joj ja dnes vynimocne o 8:00 🙂

@takitak vsetucko najlepsie malemu. 🙂 A kup nieco pjekneeee..🙂

nelicefo
3. nov 2011

@peka13 gratulujem. 🙂))

urma
3. nov 2011

😀 Baby, ja mam dnes prvy den 17 tt, dobieham vas 😀

maxara
3. nov 2011

@takitak 😀 no akurat ze to spievankovo musis okrem odspievania aj odtancovat a to hned trikrat po sebe kazde rano 😅 draha v aprili 2013 mi potom napises, ci by si menila 😝 akoze som rada, ze spievankovo mi zabavi dieta, lebo teda nie vzdy vyzaduje asistenciu, ale straaaasne to odbava prasinu, hlavne ked je takto vonku a spim tak zalostne maaaalo 😔 ALE do roboty ani nahodou 😀 no na jeden dva dni by som si rada odpocinula.

@mimabulka vies co? ja ked som to tu zacala pisat, tak som sa az divila, ako sa to pekne rozbieha. U nas v julovkach boli tusim 2-3 co cakali s nami tretie, a malo bolo aj takych co cakali druhe kratko po sebe, vacsinou mali rozdiel aspon 2 a cosi rokov a tu naopak, je celkom dost vela bab, co cakaju tretie a viac a druhe po roku nas je tiez vela 😉

@urma tisko ti zavidim 😅 pocuj draha, ale aktivne sa praca hlada inak.. donesies tlacivko a poprosis o peciatku, ze si sa tam bola pytat na pracu, ale nemali volne. Ja som takto potvrdzovala kopec u mna v robote. Chces? Mozem tam zbehnut na navstevu a obuchnem ti aspon ten jeden listok.

@peka13 gratulujeeem 🙂 takze takto ta prcek uz teraz vykopava z postele? pockaj co bude neskor.. ked budes mat pocit, ze ti prave vykoplo posledne dve rebra alebo ked ta zrazu na zastavke autobusu mykne do kolien, aby si sa nedocurala, ked si sporavi tramposku z mechura (to mi robila Nina 😀 )

danka.chomka
3. nov 2011

@maxara mne je strasne sympaticke ako ty budes mat ,,tesne" dietky za sebou. Tiez by som chcela mat takyto vekovy rozdiel. len ci na to vezmem gule, ked dojde na lamanie chleba, boh vie ako budem zvladat 😎 ale tebe kazdopadne strasne fandim, z hladiska surodeneckosti bombovka 🙂

mimabulka
3. nov 2011

@maxara no ja mam 5 Janka a 2,5 ročnu Mirku - tak dufam že to zvladneme a detičky sa tešia na dieťatko 🙂

ava11
3. nov 2011

V robote sa veci dávajú do poriadku, mňa chytá zúfalé žranie každý deň, brucho enormne rastie a synátor nekopne a nekopne. Ale inak u nás všetko OK. Neviem sa dočkať morfo, lebo som ho vlastne naposledy videla pred 2 mesiacmi. Vôbec neviem, či tam je v poriadku 😢
@darinkazv Ten x-lander je super kočík, bola to naša prvá voľba, ale potom sme ho vymenili za chipolino, lebo je to presne to isté, len lacnejšie a má jednoduchšie naklikávanie. Tá suma sa mi zdá byť inak podozrivo malá a predávajúca je bez hodnotenia, tak neviem neviem.

atreyu
3. nov 2011

Baby ste tu niektorá anemická?

danka.chomka
3. nov 2011

@atreyu mas namysli anemicka z hladiska vysledkov alebo z hladiska citelneho zdravotneho stavu? (aky mas hemoglobin?) Pytam sa preto, lebo nasi gyndosi zvyknu robit z ,,anemie" v tehotenstve velkeho strasiaka a pritom nizsie hodnoty su uplne prirodzenym dosledkom toho ze tehotena zena ma o 50percent krvnej zasoby naviac nez bezny, netehotny clovek, co sposobuje ze krv je teda viac zriedena a preto sa naoko javia hodnoty zeleza a hemoglobinu nizsie ako standard. Tiez nase mudre telo koncentruje velku vacsinu zeleza do placenty, aby vyzivovalo babatko, preto sa aj odporuca po porode dotepat pupocnik lebo placentarna krv obsahuje pre dieta tolko zeleza ako by inac dostalo v 100 litroch materskeho mlieka a vydrzi mu do priblizne 7 meho mesiaca, kedy zacina prijimat tuhsiu stravu a z nej aj zelezo dalej. Francuzsky gynkolog a porodnik Michel Odent povedal ze pchat synteticke nahrady zeleza do tehotnej zeny moze len niekto kto nerozumie fyziologii placenty.

Ine je ked na sebe vyslovene citis ze mas malo zeleza, trebars mas problem vstat z postele cely den si nasmrt unavena atd. Velmi dobra ,,injekcia" zeleza je v jablcnom mošte rozmixovat hrst zihlavy a lyzicu melasy a popijat. do tyzdna su citelne zmeny. Preto sa pytam ci ta to zaujima kvoli tomu ze doktorovi sa ,,nepacia" tvoje vysledky alebo mas problem, ktory na sebe pocitujes.Kazda zena ma inu hladinu pri ktorej jej ,,anemia" ovplyvnuje zdravie. Niektora je fit este pri 90 ke, ina ma problem trebars pri 115ke hemoglobine.

darinkazv
3. nov 2011

@ava11 ja ho neberiem. lebo mi poslala fotku rúčky kočíka a tá bola dosť odratá. a to nechcem. teraz som našla taký istý, cez inú stránku za 180eur, len mi vadí, že športová časť nemá madielko pre dieťatko ☹

maxara
3. nov 2011

@danka.chomka 🙂 no ja som tak sice chcela, ale bala som sa, tak sme si "davali pozor" 😅 ale cyklus si to inak zariadil 😀 takze verim, ze toto je ozaj osud. A aj sme o tom uz polemizovali viacere a dospeli sme k zaveru, ze mozno je to takto vycerpavajuce, ale zas aspon nevyjdem z cviku, potiahnem o rok dlhsie a potom sa mi uz budu decka spolu same hrat a male odkuka od starsieho, tym ze ten rozdiel nebude az taky velky, tak to mensie do vacsie rychlejsie dobehne. A ak by sa nam malo smyknut este tretie 😅 😝 co by mm nerozchodil, tak by som chcela tiez v tesnom zavese.. ja radsej vydrzim v kuse do absolutneho vycerpania, ako zotavit sa a potom znova nasadat na vlak 😒 A osobne si myslim, ze ked to zvladnem ja, tak kazda 😉

@mimabulka no ved to mas idealne rozdiely 😉 a ked sa aj tesia, tak super. Moja Ninka este nechape asi, ze v brusku mam braceka. Ked sa mm prihovori, pobozka alebo popocuva, tak aj ona to opakuje, ale este nerozumie podla mna.

peka13
3. nov 2011

@maxara uz sa na to tesim 🙂 strašne...i keď s tým mechúrom, už teraz mam dakedy, ćo robiť aby som dobehla na zachod 🙂 to bude zábava 🙂

peka13
3. nov 2011

@ava11 určite je v poriadku, len si tam kludne pospinkáva a este ti dáva čas na oddych...kazdu chvilku sa ti ozve uvidíš 🙂

peka13
3. nov 2011

@atreyu ja 🙂 doktor mi to povedal, že som anemická a chvilku som ostala v šoku, lebo sa cítim dobre...ale potom dodal, že každá tehotná je ćasom trochu anemická, že sa tým nemám stresovať, veľa piť, nevstávať rýchlo z postele a že mam papať veľa zeleného :D a ovocia....no proste asi normálne veci pre tehu...

peka13
3. nov 2011

@danka.chomka @atreyu presne tak ako to napisala Danka...tak to povedal aj mne doktor, ale ja to neviem tak pekne zhrnúť ako ona 🙂

atreyu
3. nov 2011

@danka.chomka fíííííha si mi dala 😀 vieš čo ja chodím pravidelne každý mesiac na hematológiu kvôli zrážaniu krvi (pichám si fraxiparín) a v poslednej dobe mi začal rapídne klesať hemoglobín norma je od 120 a ja mám 105 po dnešku...bledá, unavená, som celé tehotenstvo, vlastne celý život tak to neviem či to s tým môže súvisieť...beriem ferrofolgama 2xdenne...len som chcela vedieť aké potraviny obsahujú veľa železa 😵

evulilik
3. nov 2011

@zeta123 ahoj aj ja som mala hroznu nádchu .. príšerna bolesť hlavy a neustále mi tieklo z nosa .. pomohol čajik s citrónom, Vincentka -( nosne kvapky z morskej soli ) a OSCILLOCOCCINUM čo mi poradila @ludmila25 za čo veľmi pekne ďakujem.. 🙂 Aj v lekárni mi povedali že to je jediné čo ako tehotná môžem ...
Skoré uzdravenie prajem... 😉

erika439
3. nov 2011

@teleranka no ja som z Popradu, tak uvidim este, ale myslim ze tu je to za 30 Eur, co sa mi zda dost vela