Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@atreyu ja som nikdy nemala problémy ako ty píšeš, ale teraz som trochu bledšia, ale to je asi tým , že slniečka nieje toľko...pozrela som sa do tých výsledkov od doktora a naposledy som mala hemogl. 99 ale povedal, že k danému týźdňu netreba robiť paniku 🙂 niekedy sa cítim slabšia , ale keď si hodím nejaký keks, alebo si na chvílku lahnem, hneď sa to zlepší ( no niekedy si musím poležať dlhšie) :D
Tak sa drž a neprepínaj sa, to naše srdiečko nám berie všetko čo potrebuje, my to dáko musíme zvládnuť 🙂
@atreyu na zelezo su velmi bohate strukoviny, zihlava, melasa, mak (z toho sa vsak pri vacsom mnozstve uvolnuje morfium takze s tym opatrnejsie), cvikla (ja aspon raz do tyzdna zjem jedno cele sklo), sosovica, paradajky, cibula, por, cervene maso (ak nie si vegetarianka), uzasne su orechy hlavne paraorechy maju vysoky obsah, marhule (aj susene, skvela prevencia proti zapcham), proso, sezam, lanove semiacko, vajcia. Vstrebavaniu zeleza velmi pomaha vitamin C a kyselina listova. (kyselinu listovu vsak obsahuju aj vsetky tieto potraviny teda okrem vajec 😀 )
@danka.chomka @peka13 tak ďakujem baby...znovu som o niečo múdrejšia 😵 cviklu milujem, takže si idem dnes kúpiť pár kíl a manželova babka mi zavarí 😝
@atreyu ja idem akurat dnes k mojej mamke, tiez mi zavarila 😎 nech mame zimnu zasobu 🙂
@maxara noo draha nemas aktualne info ako sa v dnesnej dobe aktivne hlada praca 😀 Tiez som bola z toho v soku, ale ved ok, pre mna lepsie, nemusim lietat s papierikom. Bola som evidovana pred 3 rokmi a vtedy este takato internetova aktivna hladacka neexistovala, alebo mi to aspon vtedy nepovedali a len peciatku chceli. Dnes bud to alebo to. Netreba vobec ani odpoved od zamestnavatela, ze berieme neberieme, co je uplne na hlavu. Ved mna mozu aj zobrat a ja poviem ze dakujem, uz nechcem...a na urade prace o tom ani nebudu vediet 😝 Ale sak ok.
@ludmila25 @teleranka Kocky vas bolelo brusko, vsak? Este vas bolieva? Mna stale, kazdy den, viem, ze je to normalne (podla mojej porod. asistentky), ale ja sa aj tak bojim... ☹ Ludmila - ty si bola aj na pohotovosti, vsak? Co ti vlastne povedal lekar?
Keby babo aspon koplo, aby som vedela, ze sa hybe...
@danka.chomka ahojky danka, mozem sa opytat? kde si bola v 12tt na screening, u davkovcika alebo dosedlu? a kam pojdes na morfologiu? ako si bola spokojna s 3D ultrazvukom, ako dlho ti ho robil?
Ahojte dievcata 🙂
Dnes som si privstala a vzali mi krv na protilatky a AFP testy. Ak bude dobre, dozviem sa na dalsej poradni, ak zle, oni zavolaju Sice som mala ist na krv uz vcera - ale nejako som si to pomylila A dostala som prenatalny kufrik. Odminula tazky upgrade: 1 vzorka sudokremu, 1 minikus Caro, nic moc letaky a vzorka pracieho prachu spolu s avivazou. Jaaaaj - a este taka ta knizocka o tehu. Minule tam aspon bol nejaky casak, cumel a flasa vody Ako kriza tusim zasiahla aj tento ''priemysel''
@beronsche - uz veru dlho nie. Ale mna pobolievalo len na zaciatku a len trosku. Tak mozno je to fakt u kazdej zeny ine 😝
@atreyu - mne mamina zavarila 😀 A skoro som na nu zabudla! Esteze si mi ju pripomenula, normal slintam az! 🙂
@beronsche ahojky...nechcem, aby to vyznelo, ze som nejaka citlivka alebo hypochonder. ale nao, stale to citim. zdaleka to uz nie je take hrozne ako mozno pred mesiacom. ale aj tak citim tlaky. , niekedy aj cele hodiny. nie pichanie, ale tlak uprostred bruska, proste bolest, tazko to popisat. ale aj podla ultrazvuku je vsetko ok, tak to beriem tak, ze mi stoji zato to vytrpiet. teba boli brusko tiez? a kde, kedy, ako?
@teleranka @beronsche mna tiez obcas boli spodok, nie je to ani brusko. niekedy aj picha v podbrusku, ale tak dolu uz teraz ani babo nie je, ako ma picha. Mala som to na tom mieste aj pred mesiacom alebo kedy to bolo, takze asi to nie je maternica. Neviem...moc sa tym netrapim, aj ked uz dost davno som nebola na sone a tiez este necitim pohyby, tak je tam ten otaznik v hlave 😉
@teleranka ja som na 3D nebola, ani sa nechystam, nakolko mam k nemu vyhrady. v 14 tom tyzdni mi robil klasickym (nie 3D) usg moj gynekolog. Na morfo sa nechystam nikde. Dalsi usg absolvujem az pred porodom kvoli polohe placenty niekedy v 36 tyzdni. takze som asi velmi nepomohla. 😅 Viem ze @certica22 je tiez z kosic a ma dokynu co robi 3D tak by ti mozno lepsie poradila. Ak zvazujes 3D morfo medzi dosedlom alebo dankovcikom obaja su velmi dobri prenatalni diagnostici. Urcite to neodflaknu 😉 morfo usg sa robi okolo 45 minut z toho co som pocula. 😉
@danka.chomka dakujem za odpoved. leo ten prvy 3D mi robil par sekund, presiel na normalny, trval par minut a that was all. bez slova, vysvetlenia. teaz som bola v revucej a venoval sa tomu hodinu, podrobne vsetko vysvetlil...no len furt do RA nebudem chodit. az niekedy v januari zasa. ale dakujem , opytam sa aj certice 🙂) @certica22 ahoj, tak mozem sa opytat? kde si bola na 3D? ci tvoja dr ma 3D? napises mi viac? kludne aj do
IP, dakujeeem 🙂)
@urma jaaaaj 😀 a na urade prace potom ako vedia, ze si poslala zivotopis? ci napises uradu, ze si tam a tam poslala? 😕 fiiiha to su mi zmeny, ved este s megabruchom som potvrdzovala kamaratovi 😅 takze za rok a pol necely a kukaj aka som aktualna, jak radio Devin 😝
@jennyna cozee?? a to ako zvladas s malym tolko porobit? ja akoze este s Ninou uvarim, ale to neznasam, lebo v kuse odbiehama trva mi to raz tak dlho.. a este hodim prat a aj vyvesim, kedze mi podava pradlo, len ho musim vesat odzadu dopredu, lebo ked nieco zavesim dopredu (napr ze doplnim jeden susiak a presuniem sa k druhemu) tak mi potom podava, to co je vpredu zavesene, nech nemusi ist az ku pracke 😀 ale inak nehrozi zehlenie, vysavanie ani akekolvek upratovanie, mozno take ze utret prach to hej, ale inak nic 😒
@maxara ked bol Bruno taky maly ako Ninka, tiez som toho nezvladla tolko, ale cim dalej je to lepsie, uz sa vie hrat sam, staci mu, ked som poblizku. Rano si precitame zo trii knihy, potom troska popozera rozpravocky a hra sa sam. Tiez mame psika, Saru, v byte, takze aj ta mu vyplna jeho hraci cas 🙂). A musi mat dobry den, ked je mrzuty, neurobim nic, venujem sa len jemu. Minule si pisala,ze si namalovala dva obrazy. Nedas fotos? ja som si uz asi pred rokom kupila platno roznych velkosti a kazdy den sa na neho pozeram, ze by s nim uz trebalo nieco robit 🙂, akoze ja vobec neviem malovat, ale take nieco jednoduche futuristicke by som mozno zvladla, alebo na to hodim len taky splech a bude 🙂 🙂 🙂
@jennyna 🙂 tak fajn, vravis, ze uz to bude len lepsie? to by som uvitala.. akoze teraz som jej otvorila lego duplo, co mi prave dovalil postar. Som jej ho chcela dat na vianoce, ale ako zbadala kocky, tak uplne sa jej rozziarili oci a uz aj letela za mnou s rukami hore 😀 tak som jej to musela dat 😵 a teraz ani nepipne. Takze von pojdeme asi az o pol hodinku.
No a co sa malovania tyka 😅 ja som tiez len amater a machlim si pre radost.. nejake mam pofotene, tak mozem hodit, len ja sa hanbim 😅
@maxara
vies, ja som taka nedockava 🙂 ked som 13rokov zila v domneni, ze nemozem mat deti...po rokoch skusania a liecenia a sklamani...teraz ked je to konecne tu, aj ked za takychto okolnosti v mojom zivote, ake su, sa proste neviem dockat, kedy uz naozaj sa budem citi ako tehotna, lebo zatial nic necitim, nic na mne nevidno a jedine, ked vidim babatko na ultrazvuku, vtedy verim tomu stastiu 🙂
@teleranka draha, presne z tohoto som bola v soku pri Ninke, ze do 20tt ani teoreticky nemusis vediet, ze v bruchu mas uz pomerne velke babo.. lebo pri nej mi trosku vykuklo brucho az v 16tt a dlllho som ho mala take len dobre najedene..pohyby som citila sice uz vtedy, ale tym, ze mi dr hovoril ze to je nemozne, tak som si myslela, ze nejak cudne citim vetry.. nebyt kazdorannej grcky, tak fakt ani neviem.. teraz mam brucho ako s nou v siestom mesiaci.. a prve mesiace som myslela, ze umieram.. 😒 ale neboj, uz zachvilku budes citit babo a aj brusko ti narastie, uz sa to krasne rozbehne, neboj
@maxara sikovnica!! uvidime, ci si ja vobec trufnem vytiahnut stetce, xixi 🙂 🙂 Ja som malemu tiez nedavno objednavala Duplo zvieraciu farmu - ma strasne rad zvieratka a tieto su velmi mile, kazdy den sa s tym hra, takze dobra kupa 🙂). Idem ja pokracovat v strikovani salika pre neterku, musim si pohnut, lebo do Vianoc nestihnem 🙂) a potom tiez sup s malym von, hoci my tu mame stale hmlu, zvlastne pocasie.

@peka13 ja asi tiež ešte nič necítim ☹ Asi píšem preto lebo raz sa mi zdalo ked som išla spať že take tri kopančeky ale neviem či to neboli len črevá alebo moja predstava 😖 lebo odvtedy nič ...
Inak baby dnes ked som si vyložila nohy a ako tak pozeram .. ozdaj ja nebudem mať krčove žily .. nikdy som nemala tak viditelné žily na nohách .. aj vy ste niečo take spozorovali ?????