icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

maxara
3. nov 2011

a toto su tie posledne, co som malovala

peka13
3. nov 2011

@maxara ty si riadny talent 🙂 musí to byť dobrý relax, však? ja už musím tiež začať 🙂

maxara
3. nov 2011

@peka13 tak ale vidis, ze su to len take..

peka13
3. nov 2011

@maxara ... také pekné :D

stassa
3. nov 2011

@maxara no jaká šikulka z teba. Wow, môj muž tiež pekne maľuje ale čo z toho keď ho to nebaví.... Ale tak ty si teda iná trieda 😎

maxara
3. nov 2011

@peka13 @stassa ale nie baby, keby to videl nejaky maliar, tak by sa urazil, ze co to pisete.. 😅 akoze aj mne sa pacia tie niektore, aj ma to bavi a preto to robim, ale este nemam absolutne vytahany styl, nic.. ani neviem este ten stetec ovladat, ze nech urobi co chcem ja.. vacsinou je to o tom, ze opravujem do prijatelna nieco pokazene 😅

danka.chomka
3. nov 2011

@maxara v momente by som vsetky vedeli umiestnit u nas v byte. velmi pekne prace. och keby ja som take vedela 😉

carrie84
3. nov 2011

@danka.chomka @maxara - mozme sa dohodnut. Mne v dome tiez chybaju obrazy na steny 😉

stassa
3. nov 2011

@danka.chomka ja som mala na výške predmet výtvarná...no ja neviem kresliť. Bolo to pre mňa strašné, ale keď som sa do toho vžila tak som mala z výtvarnej samé A a dokonca aj 2 výkresy na nástenke....keby si skúsila, tak by ťa to chytilo ale @maxara má talent....ja som len tak obkresľovala... 😅

danka.chomka
3. nov 2011

@stassa ja sa velmi tesim na dieta aj z toho dovodu ze planujem opat zapojit tu kreativnu cast mozgu ktoru uz roky nepouzivam. Ja som mala nadanie skor na sporty a spev. vydala som dve CD, spievala som v statnom divadle pred prezidentom- svojho casu Schuster, uzasne ma to bavilo, len potom puberta, deti si z toho robili srandu tak v zaujme mojej ,,oblubenosti" som s tym prestala. dodnes si to vycitam. Preot sa teism na dieta ze budeme chodit zbierat do parku gastany a potom robit figruky kupovat si ruksaciky na ktore sa da malovat a budeme spolu malovat tak ako sa nam bude pacit, sadrove odliatky na vianoce a a tiez malovat. Raz sme robili uasnu vec v druhom rocniku na ZS. mala som skvelu ucitelku. Mali sme si doniest staru silonkovu ponozku. do ,,spicky" sme nasypali traove semiacka a potom celu ponozku nasypali hlinou. Nasili sme potom na nu gombiky- akoze oci nos, usta. dali sme takto vymodelovanu gulu-ponozku do misky a od spicky sme ju zalievali (tam kde boli nasadene tie travove semiacka) a za tyzden z nasich ,,hlav" zacali vyrastat vlasy- trava 🙂 bolo to pre mna ako dieta uzasne aku skvelu hracku som si vyrobila a cely zivot na to spominam. Preto sa tesim ze s dietatom sa opat vratim k tym tvorivym casom. velmi ma to spravi stastnou.

stassa
3. nov 2011

@danka.chomka wooow tak to si teda tiež nadaná. Ja sa tiež teším na malé. Veeeľmi. Keď som bola tehotná s dcérkou akurát som štátnicovala na Bc. v júni a hneď v septembri som začínala 1.ročník Mgr. štúdia. Malá sa narodila v novembri a ja som akurát mala zápočty a skúšky v decembri a januári. Hrôza. Vôbec som sa jej nemohla venovať. Celý čas odkedy ju mám až teraz som skončila Mgr. v júni. Malá bude mať 3 roky a niekedy mi je smutno že som si ju nevychutnala ako malé bábo. No teraz sa teším veľmi. Som na rizikovom, takže som doma a užívam si každý deň. Malá chodí do škôlky a ja mám čas pre seba a svoje babuľko v brušku. A teším sa keď sa narodí, že si konečne užijeme každú chvíľu bez stresov. Juuuj už nech je aprííííl. 🙂

peka13
3. nov 2011

@danka.chomka @stassa presne tak, ja ja sa na to teším...keď sa budeme hrať ako malé deti a nikomu to nebude ćudné....teśim sa na ďalšie detské ćasy 🙂 bude to super...

katkarv
autor
3. nov 2011

caute baby.Tak mam za sebou poradnu aj odbery AFP.Urobil mi tak letmo usg,srdiecko bije a male vyvadza 🙂 Vysledky budu az o 2 tyzdne 😖

strihalka
3. nov 2011

A čekáme.......uf jak mi bije srdce...

janka273
3. nov 2011

@strihalka na čo čakáš??????

strihalka
3. nov 2011

@janka273 u dr na poradnu

janka273
3. nov 2011

@strihalka aha, nebojkaj sa všetko bude o.k., a potom nám napíš ako si dopadla 🙂držíme ti päste Janulka 🙂

urma
3. nov 2011

@maxara mozno zavolaju pri dakych podozrivych individuach, ale to ja samozrejme nie som 😀 😀 tak neriesim moc...su to traposi no co s nimi. hlavne nech mi vyrataju podporu aku som si ja vyratala, alebo teda vyssiu mozu tiez 😉

urma
3. nov 2011

@strihalka aj ja cakam 🙂 na vysledky z krvi afp a na vysledky krvi stitna zlaza. Na poradnu tiez, ale to sa vobec netesim, nie som si ista, ci mi teraz bude robit sono, ci nie az neskor. Takze to uzasne prijemne vysetrenie bude isto zas 😒
@danka.chomka ty si mi radila, ze to vag.vysetrenie mozen odmietnut, ze? Ale mna potom napadlo, ze mi zrejme kontroluje tym krcok, ci sa neotvara. A co keby sa nahodou otvaral a nevie sa o tom ,lebo ma nekukol? Daj dake mudrosti z literatury pls 🙂 Ja mam take v papieroch, ze vraj hypoplasicka maternica,tak sa trochu bojim, ked si na to spomeniem, este ze nie casto ma to napada, ze tam nieco zle hrozi 😒 Ty si taka scitana osobka,zaujima ma tvoj nazor 😉

adika10
3. nov 2011

Ahojte chcela som sa spytat , ako citite pohyby ? Ja som V 15 tt a neviem ci su to pohyby babatka ale obcas tam citim take steklenie a obcas mam tam kde je babo aj ta 🙂 ku hrcu

ludmila25
3. nov 2011

@beronsche ahoj ano ja som bola na pohotovosti ale dr ma pozrel a povedal ze vsetko e ok ze sa nemam bat ze tie bolesti su normalne ze to prejde no uz aj preslo uz nemavam ziadne bolesti bruska zatial neboj ked sestricka vravela ze to je vsetko ok ako ma byt neboj a co sa tyka toho ze necitis este babo neboj niektore zeny to zacinaju citit az na konci 20 tt aj kamoska tak citila

mrka2
3. nov 2011

ahojte, ja som dnes bola po vysledky tripple testov, chvalabohu negativne 😵 velmi som sa bala,ani spat som nemohla,lebo pri pvej dcerke mi vysli dost zle 🙄 pohyby uz tiez zacinam sem tam citit,tak som stastna 🙂

danka.chomka
3. nov 2011

@urma teraz sa to presne rozoberalo na prednaske s tou ceskou porodnou asistentkou. Ze posudzovanie krcka pocas tehotenstva. Maternica rastie v skokoch, to znamena ze nerastie ti kazdy den o kusocek ale ma obdobia rastu a obdobia oddychu. Ked ta doktor vaginalne vysetri pocas tej fazy rastu, tak krcok bude skreteny, maksi mozno ajj kustik pootvoreny- tento stav vsak je len docasny a ked maternica dorastie do rozmeru aky pre dane obdobie tehotenstva potrebovala opat sa krcok vrati do normalu- predlzi sa, uzavrie. Ked ta doktor vysetri a zzisti skrateny makky trosinku otvoreny krcok prve co spravi je ze ti predpise magnezium po pripade ta bude vysetrovat castejsie- cim zvysuje riziko ze do toho krcka sa bude zabrdat kym naozaj sa nezacne spravat tak ako by sa nemal. Magnezium je neopodstatnene v tomto pripade nakolko ide o fyziologicky jav v tehotenstve v suvislosti s rastom maternice a mangezium sa uklada v placente- telo nie je schopne ho vylucovat ak je vo zvysenom mnozstve a negativne vplyva na zrenie placenty, to znamena ze placenta prestava stihat zasobovat dieta, lebo je zanesena magneziom a to ma za nasledok rastove nesulady v tele plodu. To ze ta dnes vysetri a zisti nejaky nalez vobec nic neznamena lebo krcok sa moze tvarit uplne inac uz napr o 5 hodin. Predcasny porod a jeho prejavy si urcite vsimnes- spinenie, bolesti v krizoch, intervalove bolesti v podbrusku, hnacky, mozno aj zvracanie. ked sa ti nieco nebude zdat tak sa das vysetrit a tam moze potom posudit ci ide o predcasny porod. Pokial na sebe nebadas ziadne zmeny stavu oproti normalu vaginalne vysetrenie ti moze viac uskodit ako ublizit. Ono ked sa dieta chce narodit predcasne zvycajne ma na to velmi vazny zdravotny dovod a vie preco tak robi a ak je ten dovod naozaj vazny neudrzia ho tam ani litre magnezia, ani serklaze a ani vaginalne vysetrenia. K vaginalnym vysetreniam by som pridala story mojej sesternice, ktoru jej gyndoska vysetrovala vaginalne v siedmom mesiaci a ,,nestastnou" nahodou jej na koze praskla vodu a malaa sa narodila niekedy v zaciatkoch 7meho mesiaca. 😠 takze aj takato ,,prevencia" mozu byt tie vysetrenia. Ver ze to co sa deje v tvojom tele ma vzdy svoj dovod. Krcok je sval, jeden z najsilnejsich v celom tvojom tele, neustale pracuje a prisposobuje sa stadiam tehotenstva. utekam na tehu cvicenie vecer sa tu este stavim 😉 neviem ci som odpovedala, aj ked som sa rozpisala jak hviezdoslav 😀

danka.chomka
3. nov 2011

@urma malo byt viac uskodit ako pomoct vaginalne vysetrenie- uz som tuky na hlavu :--)

sunday1
3. nov 2011

150 dní 😀 Ak by som bola na vojne, začínam si strihať krajčírsky meter 😵

maxara
3. nov 2011

@danka.chomka @stassa @carrie84 vdaka za pochvalu baby 😵 len aby ste ma neprechvalili 😅 Dani, ty si spievala?? 😵 supeer.. ja som vravela, ze mas celebritnu foto 😉

aj ja sa tesim, kedy uz Ninka bude schopna nieco vytvarat.. tiez budeme urcite malovat, teraz este ani nevie poriadne chytit ceruzku, ale poctivo skusame 🙂 budeme modelovat, budem jej sit hracky.. inak sit neviem, takze len take trapne.. no spievat ja moju drobotinku urcite nenaucim 😅 my sme s mm total hluchi 😝

janka273
3. nov 2011

@danka.chomka cicuška, a keďže beriem magnézium / 2x za deň/ - pre kŕče v rukách a v nohách, myslíš, že moje telo je tiež premagnéziované?

maxara
3. nov 2011

@sunday1 ty a ja som sa akurat na teba isla pytat, ze kde trcis 😉

strihalka
3. nov 2011

Tak mame po a jak jsem si myslela pidalku uvidime tak ne, jen dle hmatu je vse ok.
A 8.12. Jsme objednany na morfo, bice napisu vecer pres telefon je to des

janka273
3. nov 2011

@maxara cicuška, tá posledná séria obrázkov je maľovaná akou technikou? zapúšťanie?alebo olejovkami?