icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

katkadz
9. nov 2011

@maxara hmm...lahko sa hovori niekomu, kto tomu malickemu cloviecikovi neobetoval 20 tyzdnov zivota s rannymi nevolnostami, kto ho v sebe neciti...a cloveka zaboli a sklame, ze mu najblizsi daju pocitit, ze nemaju odvahu stat pri nom aj v zlom. Tiez by ma to zranilo a nastvalo. Navyse, ked je to len nejaka pravdepodobnost...
Dolezite je, ako to citis Ty...bude zdrave a hotovo.

beronsche
9. nov 2011

@maxara velmi ma mrzi, ze ti ludia takymi recami ublizuju... Verim, ze babatko je zdrave, mysli pozitivne!! Drzim palce!
@katkadz presne tak! ☹

maxara
10. nov 2011

Dobre ranko, tak my uz dnes klasika, pri spievankove, ale uz pozerame dvojku, takze mala sedi ako prikovana k zei a pozera.
@strihalka @danka.chomka urcite je to babo 😵 a cim bude vacsie, tym to bude srandovnejsie to jeho pucenie. A neskor to moze byt az take trosku bolestive. A presne tak je potom citit aj to tvrdnutie brucha, ale az neskor, ked je uz vacsie babo.

@katkadz @beronsche vdaka baby, mna tiez nahnevalo prave to, ze ide LEN o pravdepodobnost a hned take reakcie.. nic konstruktivne, ziadne dobre moja, ukludni sa, ved je to len pravdepodobnost a pojdes na to druhe sono a potom sa uvidi, co dalej. V takejto suvislosti by som pochopila, aj keby povedali, a potom sa rozhodnes, co s nim.. Ale takto?? Jedine mama bola taka, ze ich uzemnovala a vravela, ze to bude urcite v poriadku, ze ved aj to prve sono ukazalo.. Ja si myslim, ze som dala dost jasne najavo, ze nebudem sa uz nijak inak rozhodovat, ale teda bola som ochotna im potahat motuze popod nos, ze dobre, ak bude to sono zle, tak pojdem na amnio. Ale nepojdem, lebo uz bude neskoro, co oni samozrejme nevedia. Proste oco je taky prchky, on hned vybuchne v prvej reakcii a sestra je taka ista, len ma to proste mrzi aj v suvislosti s celkovo udalostami posledneho tyzdna, ten moj dr, a tak.. a zas verim, ze keby aj nahodou nebolo nieco v poriadku, tak sa s tym zmieria.. 😔

jennyna
10. nov 2011

@teleranka tak mz sa mame tiez fajn, ale tiez sme mali take podobne bolesti, nakoniec to bolo zo zaludka, hoci ja som mal pocit, ze mi maternica vyskoci. a doktorka ma sfukla, ze nemam stresovat. tiez beriem magnezium 🙂)

jennyna
10. nov 2011

@atreyu ja tam milujem ten smotanovo hubovy krem, mnam, isla by som aj ja

teleranka
10. nov 2011

@jennyna sfukla ta? hm :( podla mna je len dobre, ze si sa chcela uistit, ze je vsetko v poriadku. a beries magne B6 alebo magnezium? a kolko tabletiek denne? ja aktualne 6 🙂

jennyna
10. nov 2011

@baranovadanka ja milujem pikantne, vsade si davam chilly 🙂

takitak
10. nov 2011

@danka.chomka
@strihalka tak to ti môžem potvrdiť že je to práve mimčo ... včera mi to lekár potvrdil na morfo. akurát sa totiž takto "nadul" ... tiež brucho vyzeralo ako nízke tatry 😀 akurát to tvrdnutie nesmie byť častejšie ako 10-15x denne. Ale ja to tiež necítim že by bolelo, cez deň si to nevšimnem iba ak sa sústredím a sledujem ho 🙂

Z morfo ma ale preventívne poslala k lekárovi ... tak uvidím. Mám si dávať hore nohy - ale to asi preto že malý je nizko a v pravo - moje nové slovíčko dextroponovaný 😉

jennyna
10. nov 2011

@teleranka ona to berie ako samozrejmost, je taka cudna ta moja doki, ale preradili ma nastastie do starostlivosti k primarovi do nemocnice, tak uz k nej nebudem chodit, jupii. beriem obycajne magnezium 500mg - 3x denne 1 tabletku, ale ked mi je fajn, beriem len 2xdenne. neznasam tabletky

teleranka
10. nov 2011

@jennyna ani ja nemam rada uzivanie tabletiek. Ale priznam sa, že ked som si znížila davku magnezia , skoncila som v nemocnici, takže teraz už budem poctivo brat predpisanu davku, lebo sa citim ovela lepsie. niektori lekari su naozaj divni, jednaju s tebou, ako by si ich otravovala, akoby si si vymyslala, alebo tak nejako. je to smutne. :( cest vynimkam, za ktore som velmi vdacna.

ivetka1981
10. nov 2011

@darinkazv ak máš foto kočiarika...šup sem s ním..aj mi sa chceme pozrieť 🙂

jennyna
10. nov 2011

@maxara prajem Ti dnes krasny den, ktory urcite nebudes chciet vymazat z kalendara, si predsa silna osoba, ktora toto v pohode zvlada, hoci je pravda, ze na kazdeho obcas troska dolahne. este pozerate tele??

ivetka1981
10. nov 2011

@sunday1 čo je to tá gravi masáž??

darinkazv
10. nov 2011

@ivetka1981 až zajtra mi príde 😉

ivetka1981
10. nov 2011

@maxara mojenko nezúfaj...slzičky sa mi tlačia do očí,ked čítam Tvoje riadky..bud prosím silná,ved sú to len výsledky,ktoré nie sú ničím podložené,že to tak aj skutočnosti bude..ver inštinktu a určite bude babenko krásne a zdravé po maminke...cmuk na líčko a nebud smutná...

ivetka1981
10. nov 2011

@darinkazv tak sa potom ozvi,aký je... 😉

urma
10. nov 2011

Dobre rano, tak idem ja do tretice volat na vysledky, tusim si radsej sadnem k tomu...

urma
10. nov 2011

AFP je v poriadku 😀 jaaaj normalne ma potesila sestricka 😀 ze by som ju vyobjimala cez telefon. Clovek si stale vravi, ze je to len blby statisticky test, ale aj tak...
Akurat vcera mi vsak jedna mamicka vravela, ze jej znama mala testy ok a mesiac pred porodom sa dozvedela, ze bude male postihnute 😖 Takze veru vyhrane nemame aj ked su testy v poriadku.

@maxara moja viem si predstavit, ako ta to velmi mrzi a boli, ale prosim bud silna a dokaz im, ze ste ten najuzasnejsi zdravucky par ty a tvoj chlapak 😉

Dnes je nadherny den, aj moj manzelicek poobede vyraza na dlhu cestu za nami a dufam, ze v noci pride. Belgicania maju zajtra statny sivatok.
Dievcata vo FR, aj francuzi sviatkuju, ked idete obe na SK, ci to je len nahoda?

Krasny den vsetkym, ja sa tu dnes moc nebudem ukazovat, idem varit upratovat kupovat a vytesovat sa

pata31
10. nov 2011

Dobre ranko 🙂
@maxara aj my uz spievankovo dvojku pozerame 😉 tiez sa od toho neodtrhne a najlepsie ako tancuje s nimi 😝 😀

takitak
10. nov 2011

@urmato sú super správy 😀

@maxara ak si rozhodnutá, tak si to vôbec neber čo hovoria ostatní, máš to predsa v poznámke v pase ... vždy sa niekto nájde, a akokoľvek rozhodnutie je na Vás ... aj tak Ti nikdy nič negarantuje ani to či lekárovi to dieťa v sále z rúk nespadne !!! život je vždy riziko ...

atreyu
10. nov 2011

@jennyna no ešte veľa vecí som tam nejedela, ale varia tam úžasne 😵
@strihalka ja mám takú bouli od začiatku...malý je od začiatku uložený na pravej strane aj teraz na poslednom sone bol tam hlavičkou a nožičkami na ľavej 😵
@danka.chomka ja milujéééééém pikantné 😵 len môj užík nie tak som sa naučila variť aj bez štiplavého 😀
@maxara pozri sa moja ja viem, že to máš ťažké...stále treba veriť, ale je to ťažké...viem presne čím prechádzaš keďže ja som sa niečoho podobného bála od samého začiatku ako sme začali pracovať na bábätku...je to vaše bábätko vy sa musíte rozhodnúť čo a ako...poviem ti ak môžeš na tú amnio choď aj keď si presvedčená, že by si si to dieťa nechala choď aspoň budeš vedieť čo máš čakať a budeš sa vedieť pripraviť na to čo bude po pôrode...rodinu si nevšímaj, porozprávaj sa o tom s manželom a vy sa rozhodnite, ale ja pevne verím, že bude všetko dobré...čo som čítala mnohým ženám vyšli zlé výsledky a bábo bolo zdravé...držím pršteky a držte sa obaja!!

peka13
10. nov 2011

@maxara Pracovala som vyše pol roka s Downom. potom som prešla na sluchovo a zrakovo postihnutých študentov...ale iné som chcela povedať...nechapem prećo chcú doktori ( a hlavne prećo nás spoločnosť do toho tlačí) takéto deti identifikovať a odstaňovať....je mi z toho zle, ale chápem každú mamičku, ktorá sa na to necíti...ja vśak viem, že sú to úžastné deti, plné lásky a nikdy sa na vás nehnevajú....majú vas najradsej na svete....
Sú omnoho horsie ochorenia a vrodené chyby, ktoré môzu rozhodnúť o budúcnosti dieťatka, ći bude normálne fungovat alebo nie...ale Down? Oni celý život fungujú normálne, len sú to deti navždy...
Držím ti place, a nepočuvaj to, čo by kto robil, ani mňa ja mám svoj pohľad....ty najlepšie vieš, čo je pre teba a pre tvoje bábo najlepšie.

dennkaa
10. nov 2011

@urma v prvom rade Ti gratulujem k negativnym AFP výsledkom 🙂 A este by som chcela reagovat na Tvoj vcerajsi prispevok - ja som si tiez varila vcera paradajkovu polievocku a zostalo mi aj na dnes - zase sa dobre napapkam
@jennyna mne tiez velmi chuti pikantne, do vacsiny jedal pridavam chili alebo feferonky 🙂)) Manzel sa smeje, ze ked sa nam mimi narodi, tak bude chrlit ohen od tolkeho stiplaveho jedla co mu doprajem 🙂))

strihalka
10. nov 2011

Dobre rano babulky, jsem rada ze ste mi potvrdili, ze je to babulko, mam z toho hrozbe dobry pocit a jak rkkala
@atreyu aj ja mam prcka od zacatku na pryve strane a ta boule vzdy na pravo. Tak se vytesujem
@maxara
@takitak

Kdyz mam volat behem dne na vysledky AFP, v kolik mam proboha volat??

Pro moje babulatko: pokud mi chces dat darek k narozeninam, tak me okolo 4 dnu kopni 

peka13
10. nov 2011

Ahojte baby, chcem sa s Vami podeliť o moj včerajši zážitok...nechcem dráźdiť tie, ćo ešte necítia pohyby ale prepáčte... 😅
Včera po sprche som si ľahla na postel ako vždy a chcela som sa ponatierať na brušku a prsiach....cítila som že malinké je aktívne , tak som si povedala, že už konečne musím manželovi dokázať že kope... Ako som si krémovala brucho cítila som , že reaguje na pohyb, potom som si polozila lavu ruku na lavu stranu bruska a cítila som ako sa malinké za rukou premiestnilo, najprv bolo v strede 🙂 ( juj aj teraz kope, asi vie, že o ňom píšem )
Mala som super pocit , že chce so mnou komunikovat, asi si to namýšlam 😅 , ale potom mi kopkalo do dlane 🙂
Tak som muža prinútila :D aby sa pozeral presne na tú ćasť, kde je, a ono asi tri krát za sebou poriadne koplo, ÚPLNE nadstkočil taký hrbolček,...bolo to super, aj manžel sa smial..... Od vtedy tam naše drobča sedká aj teraz je na tej istej strane...možno sa mu tam páči 🙂
Neviem či je to možné, ale ja ja sa od teraz s malinkým budem rozprávat, tak ze ma uz rozumie...(dufam,ze mi nešibká)
Do teraz som mu len spievala alebo čítala, ale moc sme sa nerozpravali, len tak sem-tam.....

Tak to je všetko, čo som chcela povedať snáď nie som sama 🙂

takitak
10. nov 2011

@strihalka podľa mňa Ťa už kope, nechcem Ťa uraziť, iba Ty to ešte nevieš ... 😀 😀 😀 ono to nie je kopanec ako očakávaš, ale úplne iné - uvidíš a budeš si hovoriť - ve´d to som už cítila 🙂

sunday1
10. nov 2011

@ivetka1981 Masáž pre tehotné, už by sme na klasickú masáž nemali chodiť. Robia ju skoro všade 😉
@maxara To majú len také reči, dôverne to poznám. Keď do mňa niekto hustil, tak som položila jednu jedinú otázku: Keď mne zistia nejakú vážnu chorobu, kto bude mať právo tresnúť ma po hlave lopatou, aby som netrpela a nikoho v mojom okolí netrápila, môj manžel alebo moja mama? Je to veľmi hlúpa a surová otázka, ale aspoň bol svätý pokoj.

strihalka
10. nov 2011

@takitak ja nevim moja, nic necitim ami stekleni ani nic tomu podobnemu, jen obcas tlak a kuk
A tam boule ale tim ze msm placentu vpredu tskmproto asi necitim ty kopanceky ale jen vypoukliny......

stassa
10. nov 2011

čauky babulky. Tak aj ja mám dobré správy ohľadne kopkania babuľka. Ráno o piatej sa tam už vlnil ako rybka a od rána už 3x sa vypučil. Tak sa teším že až. Nie je to kopkanie ale ako hovorila @sunday1 asi je otočený chrbátikom k stene bruška tak cítim len také vlnenie... Urobila som si kávičku, tak si trošku poleňoším 😀

stassa
10. nov 2011

@sunday1 @strihalka @atreyu díky baby 😉