icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

zeta123
10. nov 2011

@peka13 dakujem za dobrý nápad 😉

ancovicka30
10. nov 2011

@zeta123 co sa tej pupocnikovej krvi tyka suhlasim so @strihalka, je to len tahanie penazi s uplne mizivou pravdepodobnostou skutocneho vyuzitia....pri prvom babe som o tom uvazovala, ale potom som co to postudovala na nete a zistila som, ze pozitivne sa o tom vyjadruju jedine spolocnosti, co to vykonavaju a zarabaju na tom, veskere ine nezavisle nazory na nete su, ze je to z lekarskeho hladiska takmer nepouzitelna vec...

maxara
10. nov 2011

@teleranka ja si myslim draha, ze trojkolka sa proste len inak soferuje 😅 ak si zvyknuta na stvorkolku, tak trojkolka ti pride divna a naopak.. akurat, ze to naopak ide lahsie 😀 a kedze ty nie si zvyknuta na ziaden kocik, tak neboj, naucis sa s nim manipulovat. Trojkolky maju maaalinko mensiu stabilitu, teda treba davat vacsi pozor na znacku kocika, ale tieto "znackove" ako jane, casual play a spol to maju slusne vychytane.. takze pohoda. A este ze tym, ze ma vpredu jedno kolo, tak zadne kolesa su potom vacsinou sirsie, teda akoze viac nasiroko. Preto ak mas nejake obmedzenia v tvojom okoli, ako uzsie dvere, vytah a pod.. tak odmeraj 😉 ale ty ho tusim budes parkovat v aute, vsak? Inak ma napadlo, ze ja som kupovala kocik pre Ninu volakedy vo februari a bol v akcii a ten ujo mi povedal, ze prave v tom obdobi su kociky v akcii, lebo pride nova kolekcia. Ale zase su aj vianocne akcie a kadeco, kludne si ho kup kedy chces, aj ja uz mam doma 😉

@beronsche draha vobec sa neboj ani neobavaj. Urcite to coskoro pride a male sa rozkopka 😵 to nevadi, ze si uz citila a zrazu necitis.. veru poskusaj znova nejake polohy skrutene a skus v nich nejaky cas zotrvat, pripadne prilozit ruku, prihovorit sa. 🙂

anabelleee
10. nov 2011

Mate niektora skusenosti s porodnicou Kramare? Chodili ste na predporodnu pripravu? Dalo Vam to nieco? A prosim, poradte nejaky dobry tehotensky obchod v BA. Objednala som si s Bonprixu, ale som maximalne nespokojna, je to ine ako na obrazku a strasne velke, zajtra to posielam naspat.

baranovadanka
10. nov 2011

inak baby by som sa chcela opytat... nemate nahodou niektora skusenosti so sekciou a tym ze otecko mohol byt pri babatku? chcela by som aby manzel pofotil male len co sa narodi a ja budem v narkoze ale netusim ci ho pustia ... 😒

maxara
10. nov 2011

@anabelleee ja som chodila na Kramare k Jandovej na pripravu a mne to nahodou dalo dost.. pekne vie vysvetlit vsetko, odpovie na kazdu jednu otazku pekne priamo, ziadne ojeby a vyhybave odpovede.. oteckov uzasne dokaze motivovat ist k porodu.. proste popise porod ako recept na puding a normalne mas pocit, ze sa uz tesis, uz nech je to tu.. 🙂 a aj na tom cviceni som bola dva tri krat, to je vlastne stale to iste, tak som si potom cvicila doma. Akurat som sa tam naucila, ako sa kedy dycha.. akoze ja odporucam 🙂
No a ja uz som sa naucila z bonprixu, ktore strihy mi sedia a aj velkost si obejdnavam mensiu, ale tiez som uz posielala spat 😒 ale davno.

carrie84
10. nov 2011

@teleranka - ja mam 3kolku a v zivote som nemala problem s manipulaciou alebo stabilitou 😉 Jednou rukou uplne v poho 🙂 Mam jane slalom pro a som fakt spokojna. Jedine, co tam je, ze ma mensi nakupny kosik ako pri 4kolkach. Ale zeby som niekedy mala problem prejst cez dvere nejake - tak to urcite nie. Byvame na dedine a zvladli sme aj mega velke snehove zaveje, pretoze mam nafukovacie kolesa a zatial som nemala ani 1 defekt. Plus ho pekne dokazem naskladat do auta. Mna strasne mrzi, ze ho budem musiet predat 😖 Ale urcite budem potrebovat surodenecky kocik, takze mi nic neostava. Inak by som sa s nim urcite nelucila.

anabelleee
10. nov 2011

@maxara A ked sa chcem na tu predporodnu pripravu prihlasit, kedy je najlepsie volat, staci az v nejakom siestom - siedmom mesiaci? Takze, ak som spravne pochopila, pomoze to hlavne pri samotnom porode? Naucim sa tam spravne dychat? Lebo u nas v rodine, mama a sestri rodili dost tazko a dlho, tak som uznala za vhodne taku pripravu navstivit. Kolko sa za to plati? Je to na porodnickom oddeleni?

strihalka
10. nov 2011

Cakam az nam babulak zase ritku ukaze a nic chjoooo

teleranka
11. nov 2011

@baranovadanka a ty uz teraz vies, ze budes rodit sekciou? vybrala si s celkovu anestezu? inak aj mna by to zaujimalo, ze ked je zena v celkovej, ci moze byt niekto vnutri aspon po narodeni a fotit babatko.

teleranka
11. nov 2011

@carrie84 ten nakupny kosik ma velmi neznepokojuje, neviem, o a i tam budem davat. Aky si teraz planujes kupit surodenecky kocik?

zeta123
11. nov 2011

@ancovicka30 presvedčili ste ma baby... a viacmenej potvrdili v tom, že je to zbytočné 🙂 ušetrili ste mi cca. 800 eur. vdaka 😉

jennyna
11. nov 2011

@teleranka tento kociarik ma vela mojich znamych a su s nim velmi spokojni. Ja mam tiez trojkolku (Chicco Trio S) a nemenila by som ju za nic a manipuluje sa s nim ovela lahsie ako so stvorkolkou. vrele odporucam

jennyna
11. nov 2011

@beronsche neboj sa, ja som na tom tak isto ako ty a nejako tomu nepripisujem pozornost. netrap sa, babo je urcite ok. a vaha tiez nie je smerodajna, ja niekedy nepriberiem nic dva mesiace a potom naraz aj 3kg, je to blaznive

zuzujan
11. nov 2011

@zeta123 ahojte ja len narychlo k tej pupocnikovej krvi, tiez nesuhlasim aby taka vzacna tekutina bola ulozena v nejake firme s.r.o., ktora je jedina na slovensku, stat na to nedava ziadne prispevky, to uz ukazuje samo o sebe ze to je okradanie mamiciek, urcite by som tej firme neverila, popritom kazdy rok zvysuju poplatky za uskladnenie a podobne......
ja som sa rozhodla pri prvom dietati darovat pupocnikovu krv do verejneho registra, ktory patri pod stat a zdravotnicvto, dokonca v TN kde som rodila to odoberaju automaticky kazdej mamicke a davaju do verejneho registra (teda pokial nejaka nema zapatenu tuto sukromnu s.r.o, potom poslu tam).
Pri porode som vyplnila len take tlacivo, podpisala a pupocnikova krv je v registri. Jedina nevyhoda je, ze keby nahodou sme ju potrebovali, moze byt uz pouzita pre niekoho druheho, toto je jedine riziko..........ale aj tak som citala,ze sucasna medicina estenevie pupocnikovu vyuzivat v tak vysokej miere ako by sa dalo.....takze stale to je len ulozene pre istotu, vsak v medicine nastavaju nove objavy neustale..... 🙂

ivanula
11. nov 2011

@baranovadanka Ahoj ja som rodila sekciou v Ba v Ruzinove, manzel bol za dverami a ja som mala spinalku, taksom malu hned videla. Ked ju vytiahli a ukazali mi ju, tak ju zobrali vedla a tam hned zobrali aj manzela a vsetko pofotil ako ju umyvaju aj obliekaju, dali mu malu ju do ruk a sestricky ho este aj pofotili. Takze mame krasne fotecky,

jennyna
11. nov 2011

konecne som Vas docitala, prajem krasne rano!! ideme akuratt ranajkovat s malzm prazenicku, mnam. zatial sa drzte. inac som zvedava, kedy ma tie hrozostrasne sny prejjdu 😉

zuzujan
11. nov 2011

a este som zabudla, ten verejny register je zadarmo....

baranovadanka
11. nov 2011

@teleranka viem na 100 % ze bude sekcia lebo to bude uz moja tretia a neviem mozno som srab ale sa bojim spinalky hlavne toho pichania do chrbta ... a po celkovej som nemala ziadny problem co sa vracania tyka a takto ... ale chcela by som aby aspon manzel videl male ked sa narodi lebo ani z jedneho nemame taketo cerstve fotecky asi sa budem musiet popytat v presovskom monobloku ci to tam umoznia alebo nie ...

ivanula
11. nov 2011

Ahojte, ja tiez uvazujem o tej pupocnikovej krvi a pomaly si na to setrim, pri prvom sme to neriesili, ale teraz ma presvedcil fakt, ze veda co sa tyka kmenovych buniek a vobec pupocnikovej krvi ide dopredu a o par rokov sa tym mozu liecit rozne vazne choroby. Tak sme sa rozhodli ze aspon pri jednom budeme mat, len skoda ze su to take obrovske peniaze. Pri prvej sme chceli darovat do verejneho registra, ale tam vraj robia vela testov a iba par je vhodnych a to sme nestihli. Tak snad neolutujeme.

baranovadanka
11. nov 2011

@carrie84 myslis ze ti bude treba surodenecky? moje decka od dvoch rokov uz kociar nepouzivali... ale zase na druhej strane to asi bude pre teba pohodlnejsie aspon zo zaciatku...

teleranka
11. nov 2011

@baranovadanka ale vobe nie si srab! obavam sa, ze ja pojdem takisto sekiou. A ja som teda naozaj bojko. cize asi tiez dam celkovu :((( mozem sa ta opytat, ked uz mas za sebou dve... ake je to s infuziami a s cievkovanim, infuzky ako dlho musia tiect? a po ievkovani ta nepalilo pri močení?

evatko
11. nov 2011

@carrie84 ja budem mat malu na den dvojrocnu, ked sa mimi narodi, a kupim asi iba buggy board. Len moja mala uz zopar mesiacov odmieta pouzivat kocik, neustale ho tlacim prazdny, len nakupy a haraburdie. No ale keby to malo byt ako pri prvom synovi, kt poctivo sedel v kocari presne do 3 rokov, tiez by som volila surodenecky kocik. len dufam, ze ked sa babo narodi, zrazu si slecinka nezmysli, zeby bolo fajn vozit sa... 😲

maxara
11. nov 2011

@anabelleee ta zena sa vola Katarina Jandova, teraz neviem titul, ale viem, ze je psychologicka a fakt netrepe, je velmi fajn a podla mna dokaze aj psychocky pomoct. No a ak sa chces k nej dostat, treba jej poslat mejl a cez mejl sa prihlasit, lebo tel nema sancu ona zdvihnut (to potom uvidis 😉 ) . Mali tam napisane, ze sa treba prihlasit po 25tt. Prve co absolvujes je take vstupne skolenie, resp pohovor, kde bude bab viacero, tam porozprava co a ako chodi, a odpoveda na otazky ohladne porodnice, co treba so sebou priniest pre seba, pre babo.. prakticke rady.. A potom sa tam zapises na to cvicenie, tie su v takej piditelocvicni hned vedla a byvaju tusim pondelky, stredy, piatky. Predtym byvaju aj rozne prednasky na rozne temy, len treba sledovat, lebo oznamovaci system ziaden, len napisane na nastenke 😒 .. No a to cvicenie prebieha tak, stale rovnako, ze ukaze take cviky pre tehulky a vysvetli preco sa take cvici , naco je to dobre, napr toto pri opuchoch noh, toto pri bolestiach krizov, toto ked zacnu kontrakcie.. a zaroven aj to dychanie tam vysvetluje a ukazuje. A zlata bola, ked povedala, ze tie baby, co su tyzden dva pred terminom, si mozu vyskusat to dychanie aj s tlacenim 😀 (inak netlacis, len dychas ako ona hovori a ona povie, kedy sa tlaci a ako).
No a potom vlastne ked chces otecka pri porode, tak by mal mat absolvovany u nej pohovor, ten robi tiez tak skupinovo, ale su tam cele pary. A je tam vacsinou sranda 😉 😀 Potom ti da peciatku do tehuknizky a ustrizok do pokladne. Vtedy to bolo 16,60e ale nemusis to zaplatit, ked otecko nepojde k porodu. A navyse, keby si to aj nezaplatila, tak v konecnom dosledku, hore na porodnici ti ho akoze nepustia, ale ak nemaju zrovna brutal natresk, tak ho v pohode pustia, a nenapadne mu daju do pozornosti dobrovolny prispevok do kasicky 😉 No su tam povacsine 20cky.
A toto cele je bezplatne. Teda ta Jandova. Vlastne ked tam prides, tak sa ta spyta, ci planujes rodit na Kramaroch, povies ze ano a ona si ta zapise do takej knihy. Ale vobec to nie je zavazne ani nic, tak keby si rodila aj inde, nic sa nedeje. Len teda treba tvrdit, ze tam sa chystas. No akurat, keby si chcela inde, tak niektore veci su ti na nic, lebo hovori konkretne o kramaroch. No osobne si myslim, ze to plati plus minus pre vsetky nemocnice, mozno iny zoznam veci mas inde.. uvidis 😉 Ja osobne to odporucam, hoci ja uz nepojdem, nejak si to este pamatam 😅 . A upozornujem, ze priestory su tam otrasne, zachod mali v prvotnopospolnej spolocnosti urcite modernejsi a cistejsi 😖 ale ona za to chuuuda nemoze a je fakt mila a rozkrajala by sa.
Joj a nie je to na porodnici, ale v poliklinickej casti, tak vzadu na prvom poschodi. Tazko sa to vysvetluje, ale v podstet ked vojdes do polikliniky, pojdes rovno cez tu halu pred RTG a na konci dolava a uplne nakoniec a tam doprava do sklenenych dveri, cez take presklene polorozbite hrdzave schodisko na prve poschodie a tam to je.

maxara
11. nov 2011
maxara
11. nov 2011

tu je zoznam do porodnice na Kramare
Budúca mamička,

onedlho sa vo Vašom živote odohrá významná udalosť. Do rodiny pribudne ďalší člen – Vaše dieťatko. Je samozrejmosťou, že všetky ženy rodia v pôrodnici. Iste na to pamätáte, a preto si zavčasu pripravte do osobitnej tašky veci, ktoré budete v pôrodnici potrebovať pre seba i pre Vaše dieťatko. Dobre tiež strážte Vašu tehotenskú knižku, kde sú dôležité záznamy, ktoré umožnia lekárom čo najlepšie viesť pôrod, ako aj rýchlo a správne zhodnotiť stav novorodeniatka.

Do pôrodnice si prineste:
* občiansky preukaz, fotokópiu sobášneho listu (aj neoverenú), príp. ak nie ste vydatá, doklad o priezvisku z matriky
* tehotenskú knižku a preukaz poistenca

Odporúčame priniesť si:
* pôrodnícke vložky alebo vložky Lydie (1-2 balenia)
* 4-5 ks jednorazových podložiek pod pacienta
* toaletné potreby, WC papier, papierové vreckovky, vložky do podprsenky pre dojčiace ženy
* balzam na pery, nosný spray Stérimar alebo Vincentka – pre vysušenú sliznicu v nose
* pohár, misku na polievku, príbor
* uterák (2 ks + 1 menší na ovlaženie tváre počas pôrodu)
* nočnú košeľu (2 ks – jedna počas pôrodu, druhá na prezlečenie po pôrode)
* župan
* prezuvky + šľapky do sprchy
* voľné nohavičky, materskú podprsenku (2 ks)
* všetko, čo Vám spríjemní 1. pôrodnú dobu (napr, rádio, CD-player, malý vankúšik, masážne pomôcky ap.)
* môžete si priniesť aj mobilný telefón alebo telefónnu kartu
* fotoaparát na zachytenie prvých okamihov života Vášho dieťatka)

Pre dieťatko si prineste: (stačí na druhý deň po pôrode)
* ponožky alebo papučky
* bavlnené rukavičky -ostré nechtíky môžu poraniť tváričku dieťatka
* čiapočku – tenkú bavlnenú, na použitie po kúpaní a pri presune chodbou
* bavlnené plienky 4 ks, jednorazové plienky 30 ks
* ostatné veci dostanete pre dieťa v pôrodnici
* vlhčené hygienické utierky pre dieťa
* v deň odchodu z pôrodnice si nechajte priniesť vopred pripravené veci na oblečenie dieťatka

zuzujan
11. nov 2011

@ivanula nam nerobili ziadne testy nic, len nam prisiel papier po odbere ze tam mame uskladnenu tu krv.....zalezi asi na nemocnici

ivanula
11. nov 2011

@zuzujan asi hej, ale to je super ze to v niektorych nemocniciach robia automaticky a tak jednoducho

maxara
11. nov 2011

Joj a tusim som ani nepozdravila, takze DOBRE ranko 🙂

a vsetko najlepsie vsetkym malinkym Martinkom v bruskach, pripadne ich bracekom, ci ockom 🙂 aj my sme mali vybrate meno Martin, to zrusili sme ho, neboli sme s nim stotozneni 😒

wieruska1
11. nov 2011

@beronsche Ahoj, ja som dnes 20+0 a tiez nic necitim 🙂 dokonca ani neviem co to bude .... ale tak snad v pondelok sa to uz dozviem