icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

zlatulienka
14. nov 2011

pekný večer Vám všetkým 🙂
dnes som bola aj s mangelíkom na morfo sone, všetko je OK, aj podľa tohto sona sme o týždeň väčší a už vieme, že budeme mať chlapčeka 🙂 🙂 🙂 moc sa z toho tešíme
veľmi som si priala k malému parťáka, i keď mi to bolo jedno, lebo mám doma aj dcérku aj synčeka
no musím konštatovať, že test na pohlavie sa mýlil, takisto aj čínsky kalendár (aj podľa lunárneho veku i klasického), a aj metóda podľa fázy mesiaca v čase oplodnenia, lebo to všetko hovorilo, že dievča
jedine sóda penila 😉

zlatulienka
14. nov 2011

@kukucg budem Ti držať palčeky, nech Ti to vyjde na prvý šup 😉
aj nám sa tak zadarilo, 2 MS po kyrete a ďalšia už neprišla...super, že si sa ozvala 🙂

dennkaa
14. nov 2011

@ivanka.7 Ahoj, Ty chodis do GPN?? Ja tiez, tak by som bola rada, keby si potom morfo dala nejake blizsie infosky - mna caka morfo 7.12. A chystas sa aj rodit v Kochu??

vajanika27
14. nov 2011

@dennkaa no mna to az tak netrapi, ze nepriberam skor som rada, ja som zacala s nadvahou a planujem co najmenej pribrat, nenapchavam sa jem tak akurat, a hlavne veeela ovocia a zeleniny, polievocky a samozrejme sladke to jedine mi chuti 🙂

ava11
14. nov 2011

Jedna na ukážku môjho synčeka, ktorý si cmúľa palček 🙂

strihalka
14. nov 2011

@dennkaa jeeeee, tak to je super a koukam, ze si z ba, odkud presne??

A OZAJ BABY, NEJAKA BRATISLAVA, SE TU NAJDE, AT AJ MY MUZEM DAVAT SRAZIKY🙂

lillienn
14. nov 2011

@huterika ja som mala operáciou v r. 2006 a potom mi robili kontrolné stery každý polrok tuším asi tri roky (nepamätám si to presne), ale už asi dva roky len raz za rok.

lillienn
14. nov 2011

@amore61 mne zaberá to, keď sa napijem mlieka

kukucg
14. nov 2011

@zlatulienka Dakujem 🙂 Si ma potesila ze ti to takto vyslo dufam ze vyde aj nam 🙂 A gratlujem k chlapovi 😵

huterika
14. nov 2011

babulky tehulky musim sa teda "postazovat" 😀 tak za cele 4mesiace som nepribrala snad ani gram (ani neschudla) a teraz co som doma 6ty den na Slovensku tak sup ho a hned o 1,3kg viaaaaaaaaac 😅 😅 😅 no ako je toto mozneeeee??? 😀 este v domneni ze snad vecer je vaha vyssia, ze sa odvazim teda rano no ale stale to kilecko aj cosi naviac tam je 😀 ma to tak celkom zarazilo ze tak odrazu 😵 maminka moja mala pravdu ked povedala... ved ja si ta vykrmim ked prides 😉

takitak
15. nov 2011

dobré ránko

tak ako som si myslela že ešte tak pár mesiacov budem pracovať a užívať si tehu, včera ma lekár bezodkladne poslala na pn (s neobmedz.vychádzakami), nakoľko malý je nízko a tvrdne mi bruško. Nie síce často ale akože som vystrašená ako v 6tt. Namiesto magnézia mi kázal si dávať koňak - čo sme s manželom zostali úplne paf, lebo my vôbec nepijeme, takže ho doma ani nemáme. A teda pokiaľ sa dá - a musí sa dať ležať asi v 15st.sklone celý deň/noc a oddych úplný, bez stresov ... kontrola týždenne, zopakovať všetky odbery ... no takže po tomto mám 24 hodín denne v kľude ležať !!!! našťastie sa ale neotváram a krčok ok, ale vraj 20-21 tt sú veľmi nebezpečné - chcem vedieť ktorý tt nie je, lebo mne sa zdá že zo 40 je 46 nebezpečných a rizikových. No do plaču mi je a bolo a asi aj bude lebo sa neskutočne bojím o drobca ... cvičenie čo som dnes chcela začať chodiť odpadá na nikdy ... a v pondelok sme mali a budúci máme kontrolu na licenciu v mojej práci, takže keď o ňu prídem tak 15 rokov v práci a po nociach učenie je fuč ... ani pn mi nepomôže, ale tak teraz na to nemôžem myslieť, lebo drobček je najdôležiteší ...
idem ležať a nevstanem až keď tieto 21 tky prejdú (21tt, aj 21.11.)

ivanka.7
15. nov 2011

@dennka dobre, dam ti vediet 🙂 len ma nan doktor poslal trochu neskoro, takze mi tazko hladali termin a upozornili ma, ze budem cakat, lebo ma zapisali k inej pacientke (cim sa ospravedlnujem vsetkym, ktore idu 23.11. na morfo :D).
Rodit - este som sa nerozhodla, len som vylucila Ruzinov (osobne dovody, nie medicinske, nemola by som tam rodit).

teleranka
15. nov 2011

@takitak ahoj moja. I´m sorry to hear the news. Mas to same, ako ja. Akurat mne kazali uzivat magnezium, o koňaku rec nebola. Myslim, ze maju pravdu, ked nam hovoria, aby sme lezali a odpocivali, aj ked sama viem, ake je to tazke a priznam sa, ze uz trosku po byte chodim a musim si aj upratat. Tiez som prestala s cvicenim, s aktivnym zivotom, ziadne nakupne centra, kavicky, nakupy, kino... ale nase deticky nam za to urcite stoja, vsak ano? Pls nebojkaj sa, bud silna, nasi drobci su silne aprilovcatka, iba nam takto davaju najavo, aby sme zvolnili tempo. Budem rada, ak mi napises, ako sa citis, co je nove, kludne aj do IP. Budem na Teba mysliet. Take care.

janine6623
15. nov 2011

@teleranka
@takitak Idem vás trochu potešiť. Ja som prišla tiež takto sklamaná v 16 týždni od lekára. Mala som čiastočne vcestnu placentu. Dostala som magnézium. Vybavila som si radšej home office a veľa som ležala. Podložila som si zadok aj nohy. Takto som ležala vo dne v noci 4 týždne až do ďalšej poradne. Žiadne behanie, záťaž ani styk. Chvalabohu, po 4 týžňoch sa to zlepšilo a placenta vystúpila. Ešte je stále nižšie ale je to lepšie. Takže sa šetrím ďalej a preventívne stále ležím tak vyššie od panvy dolo. Aj ja sa veľmi bojím ale trochu som vám chcela dodať silu, že netreba mysliť negatívne, aj keď mne sa tiež chcelo niekedy plakať od strachu. Aj ked sa strachovať isto budem. Ale asi je to fakt o tom, že nič necítime, máme sa fajn ale iba takát vec nás donúti zvolniť lebo sme moc aktívne. Aj ja som bola "hrdinka" ale teraz som ovela opatrnejšia.Na cvičenie som už uplne zabudla.

dennkaa
15. nov 2011

@strihalka Ahoj 🙂 Ja byvam v Ruzinove, kusok od zimaka. A tiez dufam, ze nas je tu z BA trosku viac.
@ivanka.7 A ku komu chodis v GPNku do poradne?? A oni maju dost problem najst volny termin, ale snazia sa vyhoviet ako sa len da. Ja sa praveze rozhodujem medzi porodom v Ruzinove, mam to blizucko domov a medzi porodom v Kochu - ale som fakt na vazkach ...

maxara
15. nov 2011

Ahojte krasky
ja som mala vcera rusno, Nina spala za cely den iba 20minut namiesto obvyklych 180 doobeda a 120 poobede 😒
Nastastie cez obed dosla kamoska s malou, tak sme pokecali, decka sa zahrali a ja som potom nalozila Ninku do auta a utekala k mm do roboty vymenit auto s Ninkou za auto bez nej a isla som malovat. Dnes idem na morfo a odtial znova utekam malovat, dufam, ze to dokoncim. Bude to tentokrat strom, som si chcela skusit malovat krajinku 🙂.
@takitak draha nebud smutna, urcite si len prilis aktivna a babatko ti dava najavo, ze mas zvolnit tempo.. neboj sa, urcite to spolu doklepete (aj so mnou a ostatnymi aprilovkami a aprilovciatkami) az do aprila, minimalne do konca marca 😉 Teraz trosku poodychuj, pekne polez a neboj sa ani o licenciu, vsetko zvladnes s prstom v riti.. 😉

@dennkaa @strihalka ak mozem, tak aj ja sa rada navtirkam k Bratislavcankam 🙂

dennkaa
15. nov 2011

@maxara Tak sa k nam "navtirkaj" 🙂 A z ktorej casti BA si??

lillienn
15. nov 2011

@strihalka
@dennkaa
@maxara ja som Ba-okolie, tak ak neva, aj ja by som sa rada navtirkala 😝

ava11
15. nov 2011

Aj ja som Blaváčka 🙂 Momentálne Trnavské mýto, onedlho Račianske mýto (sťahujem sa asi 100 metrov) 😀

lillienn
15. nov 2011

@dennkaa a inak som počula, že teraz (neviem či už aj nie je po tom) je zľava u Kocha z 1500,- evri na 1000,-...len pre tie čo chcú rodiť tam. ja som kocha tiež zvažovala, ale u mňa zatiaľ vyhráva Ružinov...

dennkaa
15. nov 2011

@lillienn mne sa tiez zda, ze mali nejaku zlavu, ale neviem dokedy platila, resp. plati. Ja sa este na tieto poplatky popytam, ked pojdem do Kocha na morfo a potom sa uz budem musiet rozhodnut, ze kam. Chytas sa aj zazmluvnit si nejakeho porodnika v Ruzinove??

lillienn
15. nov 2011

@dennkaa zatiaľ neviem, pretože čo sa týka odbornosti pôrodníkov v Ružinove, tak som o nikom nič zlé nepočula, práve naopak..ale asi by bolo lepšie si niektorého zazmluvniť, ale ani neviem koho...kamarátka tam rodila, tak sa jej opýtam u koho presne. ty vieš koho?

maxara
15. nov 2011

@dennkaa @lillienn ja som z PK, ale povodne som z Peeetrzky 😀 (teda cely zivot som tam zila, len poslednych 5 rokov tu 🙂 )

ivanka.7
15. nov 2011

@dennkaa Chodim k Smolikovi, on prisiel do GPN len v septembri, ja som k nemu chodila v Probiose asi 4 roky a akurat mi v auguste koncil rok, takze novy poplatok som davala uz v GPN-ku. Smolik ordinuje v priestoroch GPN v Ruzinovskej poliklinike a tam s terminmi nie je problem, nikdy som necakala viac ako 5 minut od casu, co som bola objednana. Cize ja si "klasicky" Koch zazijem prvy raz🙂
Ruzinov mam najblizsie, byvam kusok od Retra, ale rodit tam nemozem ist, privela spomienok.

Kocha ako porodnicu som nevylucila, peniaze by aj boli asi, ale pride mi to prehnane. Neviem este, odkladam rozhodnutie ako sa da :D

ivanka.7
15. nov 2011

@dennkaa @lillienn v Kochu je teraz zlava na 1200,- ale je zatial nahodena len do konca roka, takze my by sme sli uz za 1500.

27zuzka
15. nov 2011

Ahojte tehulky 🙂 Patrím do májoviek, ale rada by som sa vás spýtala ohľadne AFP - je pravda, že výsledky trvajú až 3 týždne? Ďakujem

pata31
15. nov 2011

@27zuzka mne brali krv v piatok a v stredu dalsi tyzden som mala vysledky, takze isto to netrva tri tyzdne 😕

ivanka.7
15. nov 2011

@27zuzka ja tiez tak, krv mi brali v stredu a vo stvrtok-piatok uz boli vysledky (teda dalsi tyzden)

strihalka
15. nov 2011

Bratislavcanky super, ja jsem petrzalka urcite vymyslime nejake stretko s pupkama 🙂 😀
@27zuzka me brali krev v patek a v ctvrtek jsem mela vysledky, zalezi kam to posilaji do labaku. U nas je hned o patro vyse

27zuzka
15. nov 2011

@pata31 ivanka.7 ďakujem, tiež som si tak myslela, len kočky u nás ma zmiatli. Ja idem na amnio a to by mi potom nevychádzalo, keďže mi odber majú robiť medzi 17-18 tt. Držím vám palčeky pri tehulkovaní 🙂