Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Dobre raaanko
dnes ma mm nechal vyspat dlhsie, ale uz ma tu opruzuje s nejakym pudigovym kolacom... ja co som total lava 😅 na pecenie.. ani neviem odkial zacat..
@nelicefo no to hej, lebo by som na tu nudaplaz ziarila z dialky 😀 😀
@adik109 na tu bolest som zabudla hned 😉 ale aj tak som potom bola ukrivdena, ze mi taku vec do spravy napisala.. samozrejme bola kryta, ale ja som podla mna praveze maximalne spolupracovala ako sa len dalo.. ☹ a veu jej neprajem, aby sa k nej takto niekto spraval, ako k poslednej kope hnoja.. no verim, ze uz ju nikdy nestretnem..
@efci pocuj a ked ti tak moc kopal, ked sa narodil, bol taky nervoznejsi a plackavy a nespajuci? Lebo tym ma vsetci strasia.. 😅 ninka ma kopkala normalne, a ked sa narodila, bola kludnucka a doteraz mi krasne spava, az na zopar vynimiek, ked ma zle dni.. akoze vsade musi byt, vsetko chyti do ruky, neposlucha ma, ale to je normalne.. skor mam na mysli tu fazu tak do 5 mesiacov, ze bezdovodne place, nervozny a tak.. aky bol ten tvoj drobak?
@maxara ahoj cicuška 🙂 , moj chrobáčik v brušku máva napr.také dni, že ani neviem, že ho mám, ale potom na ďaľší deň si to vynahradí - je viac aktívny, väčšinou je to jeden deň kľudný a druhý viac pohyblivejší....v noci ma zatiaľ nebudí / stalo sa mi to len 1x /....Tami sa mi zdá, že bola oveľa viac pohybovo zdatná v brušku - a pri konci tehotenstva som si myslela, že aj mi cez brucho vyjde 😀 - brucho mi lietalo zo strany na stanu 🙂 . Prvé mesiace krásne spinkávala - na dojčenie sa budievala 1x za noc, pekne i cez deň pospala, ale kríza bola 3m - 5m / večer dokázala aj 2hod.plakať, pravidelne 21-23h, žiadne kvapky jej nezaberali, iba ak som s ňou odišla do kúpeľne a tam zbadala svetlo a bolo po plači, priberala riadne....ale patrila i patrí medzi deti, ktoré by zničili aj celé stádo koní, rozpráva nonstop - ústa sa jej celý deň nezatvoria, ale doteraz / má 4 roky a 2 mesiace/ spí poobede, a večer o 21hod do rána 7h 30m /.
Caute dievcata 🙂
Mna zase strasi moja mamina, ze ked nebudem pokojna ja, tak ked sa male narodi bude nervne 😅 😝
@janka273 môj je úplne rovnaký 😀 včera ráno keď som vstala som si myslela, že sa chce vykopať z bruška...neskutočne to čo dorábal a potom celý deň skoro nič len slabulililinké ťukančeky 😀 a tiež ma ešte v noci nebudí...ja mám skôr pocit, že on má podobný režim ako ja...vstáva v tom čase ako ja aj chodí spinkať ako ja 😀 a v noci keď idem na wc je tiež hore so mnou 😀
@maxara - podaj mi, pls, nejaky suhrn, ze co kde, ako a o kolkej. Vecer ti este potom zavolam a dohodneme details 😉 Btw: poslem ti foto nejaku ?By si si mohla vytlacit a potom sledovat okoloiducich - alebo si dohodneme znamenie ako pecen chleba pod pazuchou? Ruza v ustach, ci? 😀
@maxara no veru bol to maly diviacik 😀 Vela plakal prve dva mesiace, skoro vobec nespal, len na rukach, my sme mali problem s kojenim a ked sme toto odstranili po siedmich tyzdnoch, tak uz bol kludny, ale fakt je ze spal iba v noci. Cez den velmi slabucko max. 30 min aj to som ho musela hodinu drngat v kociari, aby zavrel oci. U nas boli poobedne spanky utrpenie, on to nechcel vobec. Ale tie noci ma super od malicka. Budieval sa len raz na mlieko, od 4. mesiaca v noci vobec nepapal. 😎
@carrie84 to aj mne moja hovorí...a viem ze ona bola nervna pocas vsetkych tehotenstiev a nervná je len najmladsia...my so sestrou (strednou) sme boli brutal flegmaticky,...rano nas vysunula do zimy v kociku a vecer nas spokojne vzala domov...medzitym len napapat a prebalit a spali sme celu noc...aspon tak mamina hovori 🙂 no a jej sestra zase tvrdi, ze pocas tehu bola riadna nervačka 🙂
@maxara nechápem celkom odkaz ? na to že som blondína 😀 ale fakt že som ... priznávam 😀, 😀, 😀 neodfarbená, prirodzená ...
jéééj a je nejaké stretko ? no ležím dole hlavou takže škoda ☹
a vidím že moje foto sa stratilo ... no takto som asi krajšia ...
dúfam že sa máte dobre všetky ...čítam tu nejaké kontrakcie že máte, ja to musím počítať ako malá takže si na to už zakladám zošit ... našťastie to je max 4x za deň Lekár hovoril že rizikové až nad 8x, tak to hádam bude dobré, ale teda nervy mám v kýbli ... nič nerobiť, hlavne nevarím takže sa tu zožieram nudou a všetci okolo furt niečo porábajú ... no idem teda ďalej ležať, nech sa malý vykope hore, ako mu dohováram. A ešte jedna vec - prosím poraďte - vraj sa nemáme chytať bruška lebo to vyvoláva materinský cit a potom to malé sa ponáhľa von, je to právda ?????????
@takitak brusko si mozes chytat kolko len chces, to je cisty mytus o tom ze to vyvola predcasny porod. to si za komunizmu vymysleli sestry na porodnici ked buzerovali mamicky. dieta sa narodi len ak ma na to dovod. aj zeny co prenasaju si pocas tehotenstva brusko urcite hladkali a neraz 🙂 takze pokojne si ho mojinkaj aspon mu nic nebude chybat a nebude sa ponahlat po dotyky do tvojho narucia, lebo dostane cez brusenko 😉
@janka273 super Jani, vdaka.. no mne nevadi, nech je akykolvek stadaznicujuci, len nech spi a nereve 😀 lebo ja som potom strasne zla.. 😒
@carrie84 ak by bola pravda, co hovori tvoja mama, tak neviem, aka by bola Nina, keby som bola ja pokojna.. ja som bola pocas tehu s nou taka nervna jak nikdy, vsetko ma hned nasralo, aj som to o sebe vedela, lebo som citila, ako mi stupa cerven az po korienky vlasov.. a ked som bola v robote, tak za tie styri pat mesiacov, kym som vybavovala tych mojich ubytovancov, tak som mala povest neskutocnej furie, vyrazila som z ubytovne vsetkych dementov a socky a dokonca ani za mnou socky nechodili.. recepcne posledne dva mesiace boli megaspokojne s presne tymi smenami, ktore som im napisala a upratovacky mali akurat tolko roboty, za ktoru boli aj platene (toto bol vecny problem.. recepcne si vkuse menili smeny a hadali sa ako pice a chyzne sa sice hadali vzdy, no vzdy posedavali, ze oni sa mozu na robotu vysrat, kedze zarabaju strasne malo 😀 ) Taky poriadok na tej ubytke este nebol.. inak mozno blbost, ale Ninka ma zivotne cislo 1 co su panovacni ludia (aj ked v suvislosti s rakom celkom fasa kombinacia) a ja som sa presne tak prejavovala.. a teraz nejak viac malujem a kreujem.. mozno maly ozaj bude nejaky nadany 🙂
no a zajtra o 14tej v arkadii niekde hned oproti schodom na prvom v kaviarnicke ja, ty, urma a nelicefo a ja chcleba pod pazuchu nie 😀 ruza v ustach picha.. 😀 a navyse tvoje foto ja predsa som videla na fb, nieee??? 😕ci koho si tam pridavas? 😕 😀 😀
@efci uff tak to si ma nepotesila 😅 😅 ale tak aspon tie noci teda.. no uvidim
@urma no takze okulky si primyslim 🙂 .. a neboj, spozname sa.. ved ja som stara stretkovacka.. v julovkach som robila tabulku ja a ked som sa zacala stretavat s babami, tak zo srandy som zacala cervenit v tabulke nicky, ze kolko som ich uz stretla a uz je skoro cela cervena 😀 dokonca sme u nas robili aj megastretka 😉 s muzmi, grilovacka a gulasparty
@takitak mojko ja som len mala zafixovane, ze jedna z vas je isto blondinka 😉 nic viac za tym nehladaj 😀 inak aj ja som.. ved citas, nie? 😀 draha a to brusko.. no ja som pocula iba o tom, ze sa nema hladkat kruzivym pohybom, akoze dokruhu.. ja si tak brucho nehladkam, ani som si nikdy, tak ma to nijak nenutilo patrat ci fakt ci mytus, ale normalne tak rozne som si brucho hladkala a Ninku mi 4 styri dni vyvolavali.. tak si hladkaj nie do kruhu a to urcite mozes 😉 😀
@urma Mierne poopravenie informacii o Babymarkete, je to červený nápis, nie modrý. Ostatné platí. Dnes sme tam mimochodom boli, majú tam veci od výmyslu sveta, ale dosť draho. My sme tam kúpili krásnu tašku ku kočíku (k nášmu bol len taký nepraktický ruksak) a nechali sme za ňu 75 € 😖
@strihalka 😵 😵 😵 😵 😵 Janulka, ja som pri prvom tehotenstve cítila pohyby po 20tt, nebojkaj sa nič - ešte si užiješ pohyby, hlavne, že ste obaja v poriadku.....žravú nemoc som mala ja včera, a dnes mi je celý deň bléééééééééé, a to som si už myslela, že mi nevoľnosti prešli....v noci som dostala chuť na zemiakové placky, tak som ich pred chvíľou práve dorobila 🙂 ....zväčšujem sa už aj ja - a zdá sa mi, že ako som prehupla do 5.mesiaca tak to ide veľmi rýchlo, a kysnem zo dňa na deň....ešte cicuška vydrž niečo vyšše týždňa a tvoj chrobáčik dá o sebe vedieť 🙂
@janka273 no jen ja mam ocit za aj t brusko se spomaluje rustem☹
jak ma clovek vydrzet do osmeho dec. ci je vsetko ok.-( s placentou vpredu se nedockam ani za tyden, budem rada tak za mesic☹
ted mam skitavku po hrusce☹
jiank neni problem si delat topinky vecer v deset s cesnekem a tavenym syrem🙂)nejvic jim tak od pate hodiny😀v tu nejhorsi dobu samozrejme....a ctvrty den stale hlava poboliva, teda neberu si prasek, ale stale je to vtakove hladine, ze se to bez prasku da vydrzet ale i tak ji citim.....
Ahojte moje zlate aprilovky 🙂)) neviem, ci ste sa uz o tom bavili, alebo nie (lebo citat od 1. str az po 286. str. sa mi nechce)... ale chcem sa vas opytat, ze kolko ste ktora doteraz pribrali 🙂))
@strihalka ja som na sone bola v 13tt a v pondelok idem na morfo a to budem 19+4 - tiež som dlho čakala, ....bábätko určite rastie, tak ako má, možno sa viac nachodíš, nazohýňaš.- tak veľ.nebriberáš - ja nemám ani také krásne brušenko ako ty....alebo priberáš do bokov.....ja som napr. pri Tami mala v tomto čase ako som teraz obrovské brušisko- a aj na sebe hádam i 8kg, teraz mám 1kg aj s topánkami, takže je to individuálne, ja mám maternicu obrátenú dozadu.....a kto má placentu v predu, tak cíti neskôr pohyby, však?
S bolesťou hlavy- mávam to i ja, riadnu migrénu 3-4 dni , a niekedy i 2x za týždeň, nepomôže mi ani paralen, krorý som raz užila, najlepšie zaberie alpa, natrieť krč.chrbticu, a zatiahnuť šatkou, niekedy to mám také strašné - akoby mi chodili mravce v čel.časti i v nosy, i v očiach.....tí naši drobci všeličo na nás skúšajú / aj keď za to nemôžu - samozrejme 🙂 /
Topinky s cesnakom - mňaaaaaaaaam, už vidím, čo sa mi bude celú noc snívať 😀
@strihalka urcite sa tym netrap 😉 aj keby si placku vzadu, aj tak si este len 19tt, bezne prvorodicky citia pohyby az po 20tt. Urcite je vsetko ako ma byt 🙂 . A brusko.. spominala si, ze mas tusaka na dievcatko, nie? baby sa nosia od boka po bok 😉 takze proste cela puchnes v oblasti pupka, ale nie nejako extra dopredu.. a navyse brusko rastie skokovo.. dnes si sa postazovala a kedze tento kon je magicky, ze ked sa postazujeme, zajtra to neplati, tak zajtra sa zobudis s o 5 cm hrubsim pasom 😉 a zalezi aj od toho, ako babatko lezka, ja mam napr maleho dole hlavou od stredu sikmo doprava, cize nozky ma vpravo na boku hore a hlavu v strede dole 🙂 ty mas mozno priecne, si tam vegeti a preto mozno aj necitis.. aj ho mam vlastne natlacene doprava 😒
@ejka11 aj sa to hanbím napísať, ja 9 kg 😝 😝 😝 mám pocit, že priberám i z toho, že sa nadýchnem 😔
@strihalka Ja som pri morf.utz zistila, že mám tiež placentu vpredu, ale pohyby už našťastie cítim. Neboj, príde to a o to viac si to budeš užívať, že si sa na to tak dlho tešila.
@ejka11 No hanba ako svet, ale ja už asi 5-6 kíl. Oblečenie nosím stále rovnaké, teda tehotenské gate a tričká, mikiny svoje predtehu číslo, ale brucho mám obrovité na to, že som len 20tt. No čo už, som si vedomá, že sa dosť napchávam. Rozhodla som sa, že kašlem na to, neodopieram si, chodím občas plávať a spolieham sa na to, že v mojom veku to pôjde dole ľahko 🙂

Baby chcem vám predstaviť moje brucho 😀 alebo nášho statočného skrývača 😀 celý deň o mojom bruchu ani chýru ani slychu a potom ráno keď sa zobudím mám pocit, že mám v bruchu votrelca 😀 😀 😀
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/atreyu/album...