Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@maxara ja som sa vzdy tak super pri sile citila cez leto vdaka tomu..aj ked to na mne az tak vidiet nebolo, zeby som bola dako obzvlast zmenila postavu...par kg som vypotila, to je fakt, ale ono ja to cez leto akosi samo od seba aj ked nic nerobim 🙂 Ale cloveku to tak precisti hlavu no ved ako kazdy sport koniec koncov...ale na tomto sa mi paci, ze sme mohli aj vselico vidiet a navstivit popri tom. Chodili sme po seliakych zrucaninach a tak.
@maxara hradza HC-PN by ta nenudila 😀 to je riadna divocina miestami....polna cesticka, strkova cesticka a tak. Je to mozno 20 km takto ale na zaciatok da strasne zabrat na ritulku taka nadrdacka ze no. Niekedy som to az neznasala a radsej po hlavnej ceste som chcela ist, mm zas by sa trtkal furt po tejto hradzi este aj zavratnou rychlostou 😎 Som sa s nim aj vadila koli tomu..kde su uz tie casy ale...
Dobruuuu noc
Prečo sa nesmú masírovať kríže?
babenky boli ste už niektorá v tomto období na masáži???
Dobre ranko
my sa spievankujeme, mna dnes caka sono na gynde.. uff nechce sa mi tam ist ☹ neviem aky bude ten moj dr po mojej minulej navsteve.. totiz zrejme pride na to rec, ze mi bude chciet dat ziadanku pre holana, ale ja ju uz nepotrebujem.. 😖 kedze naschval mi to sabotoval.. a ako sa poznam, urcite si neodpustim nejaku poznamku.. ☹ no uvidim..
@sunday1 ja presne neviem, ale urcite to suvisi s moznymi kontrakciami alebo tak.. akoze stimulujes ..
@sunday1 mne muz uz masiroval a ziadne negativne ucinky som na sebe nezbadala. 😅 hlavne pravu stranu mam haklivejsiu ze ma bolieva tak to mi masiruje, aj kostrc aj krize. Ked to netrva hodinu a viac je dost mala pravdepodobnost ze by to nieco zle sposobilo. Horsie ti moze sposobit bolest ked sa nam tam nieco zasekne a neudrziava sa to v pohodli a zacne robit sarapatu. Ale to je len moja skusenost, ze mi to velmi pomaha potom mi aj dva tyzdne nic nie je. a to ma masiruje uz fakt ked to citim tak ze mi to znacne zneprijemnuje zivot. Takze podla mna 5 minut ti nema ako poskodit ak by si potrebovala ulavu 😉
@sunday1 Ahoj..ja som maserka, v obdobi tehotenstva by sa krize masirovat nemali, je to kontraindikacia..aj ked sa nemusi nic stat, ale ja by som to neriskovala..su tam rozne body, kde vsetko so vsetkym suvisi, a masirovanie moze sposobit predcasny porod..jedno dievca potratilo priamo na maserskom stole..takze bacha na to..
@sunday1 no ved totok, nechcem si ho nejako pohnevat, len ked pride na to rec, tak mu poviem, ze uz ju nepotrebujem, dakujem.. to by ho nemuselo nasrat, nie? Krize nas preto bolia viac, teda okrem toho, ze sa nam meni tazisko, tak krize sa trosku uvolnuju a rozostupuju.. a tesne pred porodom sa vyrovnaju, aby uvolnili babu prechod.. takze nie su asi take pevne ako yb mali byt.. mne strasne praskaju a fakt ma desne bolia.. navyse sa v tehu uvolnuje hormon relaxin, ktory posobi na svalstvo a klby, preto tehulky v tych vyssich stadiach maju taku kolisavu kacickovsku chodzu 😅 a plus sa vsetky drzia za vypucene brucha a chrbat zakloneny.. preto treba cvicit a posilnovat tie svaly, aj chrbtove, aj panvove dno, prsne ci hrudne svasltvo..
@danka.chomka take jemne hladkanie by uskodit nemalo..ja mam tiez teraz brutal problem v sakralnej oblasti, niekedy sa nemozem ani pohnut..a semtam si to necham trosku "pohladkat", ale tym masirovanim som myslela vacsi tlak na tu oblast..takze opatrne, aj ked ja osobne si myslim, ze ked je plod v poriadku, tak by sa nemalo nic stat..vacsinou je to najhorsie v prvom trimestri, aj to telo vyluci plod, ktory nie je az taky silny..takze zas netreba stresovat, ale ani riskovat..
@danka.chomka @drosera @maxara Ďakujem za info. Tak už len dúfať, že budú bolieť minimálne 🙂
@drosera urcite suhlasim, treba si zvazit ako sa zena citi ak ma nahodou krce v bruchu, vcestnu placentu, tvrdnutie, spinenie urcite je lepsie ,,nedraaaazdit" 😀
@dennkaa
@danka.chomka
@sunday1 jedna jedina vec pomaha..suche teplo..ja som si kupila take vyhrevne vankusiky a ked mi to tam "sekne", tak si to nahrejem a povoli to..a vitamin B1..
@drosera aj velmi pomaha joga co chodim raz do tyzdna to mi tak ponaprava vsetky kosti svaly a vazy ze sa citim ako znovuzrodena, podla mna by taketo nieco mala povinne kazdej zene preplacat poistovna 😀
@danka.chomka jogu velmi uznavam..len ja som sa chcela prihlasit na gravidjogu a aj ked zijem vo vacsom meste, nenasla som tu nic take..skoda..a ostatne cvicenia pre tehulky mi pridu velmi predrazene, radsej posetrim na babatko..
Ahojte bsbulky, tak jdu od dr a mam vybavenou pnku na zada do uterka, juj tak si odpocinu. Dostala jsem kontakt na masaze, tak uvidim
tehulky co je na tom pravdy ze vraj tehotne by nemali davat horuce kupele ale len sprchovat sa
@ludmila25 v 1. trimestri to moze sposobit uvolnenie svalov maternice a potrat; v 3. zas predcasny porod a vseobecne prilis horuca voda ci obklady nie su v tomto obdobi dobre (mne doktor zakazal hned virivky, sauny, vsetko taketo).
Ale ak ti nevadi kupat sa v 37stupnovej vode, tak to by nemal byt problem. A tiez zavisi na tom, na co je tvoje telo zvyknute.
@ludmila25 :
počas tehotenstva sa ho treba radšej vzdať. „Sedavý kúpeľ môže spôsobiť infekciu pôrodných ciest, navyše prehriatie panvovej časti môže zapríčiniť kontrakcie a predčasný pôrod. Horúcej vani sa teda radím vyhýbať a neodporúčam ani horúcu sprchu,“ hovorí doktorka Nadežda Maličkayová z medicínskeho centra Medifera. Tehotným ženám sa z podobných dôvodov neodporúča ani pobyt v soláriu, v saune alebo na priamom slnku. Dlhodobé prehriatie organizmu spôsobuje nielen dehydratáciu, ale môže zapríčiniť i poškodenie plodu a potrat.
Čítajte viac: http://zena.sme.sk/c/5276738/tehotenske-povery....
@ludmila25 no ja se vzdy vyvalovala v horucich koupelech, takze moje telo je zvyknnute, ted klidne jdu se nalozit do vany, s tim, ze si nedavam horuci, ale teplou aby mi nebyla za chvili zima a nedavam si zadnou penu, abych to nic nezpusobilo radeji🙂, ale jinak se jim nevyhybam🙂tak pul na ul psracha vana, stridam to
baby ja som sa dnes objednala na 3D, takže ideme budúci pondelok aj s mm, som zvedavá či drobec niečo ukáže 🙂 Inak som bola veľmi milo prekvapená z ceny, keďže sme blízko hraníc tak mi moja Dr. odporúčala ísť do ČR, a za 3D s fotkami a videom budem platiť cenu 600Kč a to je plná cena, ak sa bábo neukáže tak účtujú polovicu, to je polovičná cena oproti Sk... tak dúfam že to bude aj kvalitné keď je to také lacné...
@ludmila25 - tak nie je horuci kupel ako horuci kupel. Telo by dlhodobo nemalo presiahnut teplotu 38C. Moze nastat poskodenie babatka (ja tomu hovorim, ze by som mu uvarila mozocek 😝 - troska cierneho humoru, no 😀 ). Preto su nebezpecne aj choroby v tehu - najma kvoli teplotam. Osobne sa vyhybam termal. kupelom, saunam a spol. Ale nemyslim, ze vana s teplou vodou doma - raz za cas, moze uskodit. Ja sa sprchujem priam pod vriacou vodou a v poho 😉

pardon v pastuchove je este ustav pre telesne a mentalne postihnutych. Obcas si vymienaju tych klientov aj z Pezinkom...