icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

pimpilla
23. nov 2011

@ivetka1981 aj mna akurát dnes pichá do brucha, niekedy normálne počas chodze sa neviem ani narovnat, čo to može byt, u mna prvýkrát sa to stalo 😒

efci
23. nov 2011

@atreyu
@dennkaa Baby a to aku mate vysku a pociatocnu vahu ked je pre Vas 60 kg strasiak???? Musite byt nizke, lebo inak je to v pohode. Ja som startovala na 62 a to si dovolim tvrdit, ze som bola fakt chuda a to ja som teda dost sebakriticka 😎 Ja mam hrozu, aby som nevysla nad 80 he he 😀 70 som uz urcite pokorila, uvidime co na to povie doky o tyzden, bude ma prvykrat vazit asi...

darinkazv
23. nov 2011

@dennkaa mne to doteraz rýchlo utekalo. ale ako už čakám na to morfo a neviem sa dočkať, kedy nám povedia pohlavie, tak sa mi to vlečieeeee 😀 😝

pimpilla
23. nov 2011

mne sa tiež zdá že vela priberám, ale moj doki mal na to úplne iný názor, zatial som dokopy pribrala 5,5 kg a on mi vravel že do 20 t.t by mal byt prírastok na váhe 6-7 kíl, samozrejme je to idviduálne ale pokila som nepresiahla tých 7 tak si myslím že tolko aj treba... 😉 ja sa páčim sama seebe a komu nie ,nech sa nepozerá, no nie? 😝

dennkaa
23. nov 2011

@efci ja mam vysku 162 cm, ono este tych 60 je v pohode, len by som nechcela nad tych 60 vela pribrat, lebo ak by som pribrala do 70 kil, tak by to bolo u mna dost - ale uvidime co mi je sudene - zatial som + 3 kila
@darinkazv jaj tak to chapem, kvoli nedockavosti sa Ti to vlecie - ja som tiez zvedava na morfo a ci nam potvrdia pohlavie, ale aj tak mi to nejako leti 🙂) Co je u mna fajn najma cez den, kedze som stale sama, som rada, ked den rychlo ubehne a pride domkov manzelik z prace - potom nam je veselsie 🙂 Tak nech Ti dnes vsetky stretnutia vyjdu.

atreyu
23. nov 2011

@efci ja mám 164 cm a moja váha bola od 15-ich rovnaká a to 50kg...ja som si povedala, že +15kg na konci tehu je pre mňa maximum, ale ak to takto pôjde ďalej tak neviem...
@pimpilla mne sestrička na poradni povedala, že krásne ukážkovo pribrám no mne sa nezdá 😖

pitinko2
23. nov 2011

kočky ja som v 16 tt a zatiaľ som nepribrala ani kg skôr som asi nejaké to kilo schudla. Je to normálne? ani pohyby vôbec necítim, neviem či je skoro, kedy začnem priberať? Jesť mi veľmi nechutí...

elfka.elfka
23. nov 2011

ahojte, sa smejem ake cisla tu padaju a ako to riesime s vahou a priberanim, ved o 10 tyzdnov tu budu ine cifry padat a nie 5kilecka, 3 kilecka 😀
len nech sme zdrave a babatka tiez, je zbytocne sa stresovat vahou, aj tak to vpodstate nevieme poriadne ovplyvnit, moja jedina snaha je, jest ako tak zdravo, aby bolo dost vitaminov, ako napučim necham na prirodu a podedene geny...

carrie84
23. nov 2011

Caute dievcata 🙂
Dnes mam za sebou poradnu. AFP testy ok, babo sa krasne mrvilo, stale davalo ruky pred hlavu, za hlavu, otvaralo usta a NEbolo vidiet ziadne gulky 😵 😀 Zatial teda ... hehe ... V pon idem na morfo sono, tak snad uz nebude tak krizit nohy. Ale tvarim sa, ze je to hanblive dievca. Pri malom sme hned vedeli ,ze je to chlap - vytasil gulky a bolo 😀 😀

carrie84
23. nov 2011

Vidim, ze rozoberate vahu. Ja som bola zo zaciatku straaaasne so sebou spokojna. Som pribrala len 1kg, nic mi poriadne nechutilo. Teraz som sa rozozrala (doslova) a hups - 3kg zo dna na den hore 🙄 Ale tak co uz .... Bez toho priberania to nejde. A okrem toho uz som mm oznamila, ze ak bude najhorsie, nech zacne pomalicky setrit na liposukciu 😀 😀

elfka.elfka
23. nov 2011

@pitinko2 neboj, kopec bab tu do piateho mesiaca aj chudlo nieze nepriberalo( aj moje prve tehu som kazdy mesiac schudla 1 kg, v piatom mesiaci sa to zlomilo a krasne slo hore, teraz do piateho som nepribrala nic a za jediny tyzden cele kilecko.. 😵 ) a s pohybmi mas cas este minimalne mesiac 😉

atreyu
23. nov 2011

@elfka.elfka veď jasné najdôležitejšie je zdravie bábätká a náš malinký krásne priberá...dr. na morfe len skonštatovala plný mechúr, plný žalúdok 😀 len nech mu to vydrží aj po pôrode takto papkať 😀

efci
23. nov 2011

@pitinko2 nebude to asi nic nevidane, nemaj strach. Ja mam kamosku co ide teraz cochvila rodit a pribrala asi 4 kg a aj to vraj az teraz posledne tyzdne ked uz mimco nabera vahu. Tak bud v klude 🙂 a na pohyby mas este casu.

efci
23. nov 2011

@pimpilla ja by som potrebovala toho tvojho doktora 😀 Sa mi paci jeho nazor. 😎

pitinko2
23. nov 2011

@elfka.elfka díky za povzbudenie, len sa bojím aby malinké malo dosť výživy lebon ja skutočne nič poriadne nedám do žalúdka...

pimpilla
23. nov 2011

@atreyu podla mna to je v poriadku, ja som pri synčekovi tiež takisto v prvej polovici rýchlo priberala a vdruhej už ani nie, dokopy som vtedy pribrala 11 kg čo bolo myslím fajn, a hned po porode mi zišlo 8 kg, čo bola vlastne placenta, bábo, p.voda, takže tých zvyšných 3 kg som dala dole hned počas šestonedelia, čo som po nociach vobec nespala, takže neboj, ten šatník nebudeš menit, som si istá 🙂

pimpilla
23. nov 2011

@efci , aj mne sa taktiež páči, trošku dvíha aj tehulkám sebavedomie,inak je to skvelý lekár 🙂

ivetka1981
23. nov 2011

@pimpilla fakt netuším..najprv som myslela,že to bude rozťahovaním maternice,ale asi nie..neviem

ivanka.7
23. nov 2011

@dennkaa tak som tam prisla asi 10 minu pred terminom, zaplatila 20 eur na recepcii a sla cakat🙂 objednana som bola na 9,15 a 9,55 uz som sla po Partizanskej do prace, takze som cakala necelu polhodinku (a to som bola pripisana na termin k inej pacientke). Dr. robil utz dokladne, ked sa mu mala otocila tak, ze nevidel dobre na srdce, tak trpezlivo pockal, kym sa nenatoci spravne, aby to skontroloval. Len ksichtik mu odmietla ukazat (ale profil, pusu, nos a tak, to skontroloval). Inak mi vsetko popisoval - jednotlive casti mozgu, pluc, srdca, nohy, ruky, oblicky, zaludok, pecen. Povedal ako je babo otocene, ze je to dievca (ale opytal sa, ci chceme vediet/uz vieme). Ked som mu povedala, ze mame v rodine Downov syndrom, tak si este raz skontroloval nejake veci. Normalne mi odpovedal, ziadne ponahlanie. Potom diktoval sestricke udaje do spravy. Skontroloval aj pupocnu snuru a placentu - tu mam vraj nizko, ale nie k branke, takze je to ok. Nic mi nezakazal, na nic ma neupozornil, vsetko je vraj ok, ziadne viditelne vady.
Skusal co najlepsie zabrat tvar, ale neslo mu to, otocena bola potvora🙂
A dostala som dve fotky🙂 Manzel/partner moze byt normalne pri tom uz od zaciatku, je tam nachystana stolicka, nevyzliekas sa, len posunies nohavice a vyhrnies tricko.

dennkaa
23. nov 2011

@ivanka.7 jej dakujem Ti za podrobne info, takze sa plati aj napriek tomu celorocnemu poplatku - dobre vediet, aby som nevyzerala ako pako. A bolo to 3D, alebo lepsie 2D? A gratulujem teda k dievcatku - budte hlavne obe zdravucke. A som rada, ze to tak podrobne doktor popozera, tak uz sa neviem dockat. 7.12 dam potom infosky ja 🙂

peka13
23. nov 2011

@efci @atreyu @dennkaa No baby....ja nieže by som bola malá ale zase ani nejaká vysoká nie som... mám 174 cm a váha už je na rovných 80kg...vzdy som sa tejto váhy hrozila a vravela som si ze sa na nu nikdy nechcem dostat....zacinala som na 72kg...ale vsetci vravia ze na mne nevidno ze by som tolko pribrala, za to som rada...dufam ze uz moc priberat nebudem...uz mám dost zásob 🙂
My slim ze sa nemusite stresovat, dolezite je aby sme pribrali max. 15kg

sunday1
23. nov 2011

Ja mám zatiaľ +4,5 kg a som celkom spokojná aj napriek tomu, že moji svokrovci sa občas snažia byť vtipní, čo ma vždy trošku zabolí 😖

dennkaa
23. nov 2011

@peka13 mozno aj ja budem v 22tt mat +8kg. Ale uplne najdolezitejsie je aby babatka rastli ako maju a aby sme sa mi citili v pohode.

nana80
23. nov 2011

@peka13 dakujem

jennyna
23. nov 2011

@atreyu ja som na tom tak isto, doteraz to islo tak pomalicky a za posledne dva tyzdne uz asi 3kg hore, pritom jem ako predtym 🙂). ale pamatam si, ze aj v predoslom tehu som mala jeden taky mesiac, co som divne priberala 🙂

nana80
23. nov 2011

baby prosim vas nechcem vyzerat trapne ale čo je morfo? 😀

ivetka1981
23. nov 2011

@efci pri mojom prvom synovi som mala pôv.váhu 62kg a do pôrodu som nabrala do 82kg...dlho mi ostalo 77kg...teraz mám 81 a ten des v zrkadle nikomu neprajem... ☹

sunday1
23. nov 2011

@nana80 Morfologický ultrazvuk, ktorý trvá oveľa dlhšie ako klasický. Lekár skontroluje všetky kostičky a funkciu orgánov, aby sa vylúčili vývinové alebo genetické vady. Nezaručuje 100% výsledok, ale pravdepodobnosť omylu je malá, pokiaľ ide o skúseného odborníka.

ivanka.7
23. nov 2011

@dennkaa jj plati, toto jedno myslim🙂 a je to 2D🙂

ja mam +4,5 kg, ale vidno mi to len na bruchu a trochu v prsiach :D

nana80
23. nov 2011

ja som tiež začinala pri vyške 170 na 64 kg potom som prve 3 mesiace len vracala takže to bolo v 13 týždni nakoniec 62 a teraz uz som v 21 tt a mam váhu 66 kg. moja vtipná švagrinka sa ma snažila asi nas....ť že ked čakam dvojičky priberiem min. 20 kg to bude čumieť ked nie 😀 😀 😀 😀