icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

efci
23. nov 2011

ja som uz tiez taka zvedava co to bude 😎 Vzdy som si myslela, ze druhe budem mat urcite dievcatko, aj mi to vestili s tym prstenom na snurke he he... Ale ja mam zo dna na den vacsi pocit, ze to bude chalos do partie 🙂 Uvidime, ale zvedava som riadne. Hlavne nech je zdrave miminko moje male 😲 1. 12. mam kontrolu u svojho, ale toho neviem ci budem pytat nech hlada a 9.12. morfo, tak tam sa hadam ukaze.

strihalka
23. nov 2011

@janka273 tak brzo?????

janka273
23. nov 2011

@strihalka ešte sa s Tami porozprávame, a zahajame, /tato v robote/,jmy takto chodíme hajušať a včera sme išli o 19h 45m, ráno vstávam o pol 6 , aby som nachystala raňajky, uvarila čajík malej, najedla som sa, a malú zobudila obriadila, dala jesť a šup do roboty o 7hod 😉 , dobrú nôcku 🙂

urma
23. nov 2011

Mne sa dnes snivalo,ze sme mali chlapca. Ktovie, hmm je to 1:1 😀

katkarv
autor
23. nov 2011

@urma mne sa asi pred tyzdnom snivalo o vysmiatej buclatej babulke a to sa mi vcera potvrdilo 🙂

maxara
23. nov 2011

Ahojte krasky..
dnes som mala konecne po dlhej dobe superny krasny uzasny pohodovy dnik, teraz relaxujem, psychohygienim, zajtra a pozajtra som konecne domaaa, nikam nejdem.. tesiiim saaaa.
Dufam, ze moje dni uz naberu tento smer a uz budem mat len taketo pohodaky az do konca zivota 🙂 lebo uz som si tu pripadala ako chronicky stazovatel 😒
Som smadnaaa idem sa rychlo napit a potom este pockam na cikanie a sup do postele, lebo som KO, ale velmi prijemne som KO 😵

beronsche
23. nov 2011

Tak dnes som bola na druhom morfo scane... Napriek mojmu presvedceniu, ze nebudem zbytocne babo stresovat ultrazvukom. Ale po minulo tyzdnovej par minutovej skusenosti som na dalsi scan jednoducho musela ist.. A bolo to uuuplne ine... Trvalo to asi 25 - 30 min, asistentka nam vsetko vysvetlovala, malinku sme krasne videli a mne tiekli slzy ako hrachy... Som strasne stastna, ze je vsetko v poriadku!! 🙂

strihalka
23. nov 2011

@maxara suepr ze mas super dnik za seboua ver ze uz bude jenom a jenom lepe🙂pro ty co obcas maji chnurne dni sak povez, co te naplnilo tak krasnym pocitem?🙂

strihalka
23. nov 2011

@beronsche super, babulkaaa🙂)gratuluji k krasnemu vysledku an sone🙂

lili82
23. nov 2011

ahojte ja mam 23. april 🙂

maxara
23. nov 2011

@strihalka no draha, bola som u jednej kamosky tu z konika, uz sa dlho stretavame viacere, ale dnes nam teda vacsie rande nevyslo, len dve sme boli a super sme pokvakali.. a aj Ninka doobeda bola v pohode a aj potom ked sme prisli domov, tak aj mm bol v pohode, ani mi nikto nevolal, myslim z rodiny, ze zase sa nieco riesi, posralo alebo udialo.. proste pohodickaaa.. v podstate nic zvlastne, pre niekoho bezny den, aj ja som taketo bezne dni prezivala, ale v poslednej dobe som to mala strasne zleee, uplne nakopene zle spravy a vsetci okolo mna nervozni a na moje starosti nikomu neostal cas.. takze dnes konecne taky lajtovy navrat k normalu a tesim sa z toho 🙂

strihalka
23. nov 2011

@maxara ano, chapem, presne co si prozivala a vim, ze je skvele se radosvat aj z beznych veci, kdyz se podari den bez jakychkoliv starosti...
jeeee, joooo, je toprijemne, tourciteee
me kdyz se toho nahromadi vice v praci ze sefka blbe kecy, pak zla nalada u me a uz se to hromadi aj na muze....do ted mam u muze respekt, ze se drzi a ze me nekdy neposlal nekam...🙂jaky je statecmy vuci mym naladam v tehu

maxara
23. nov 2011

@strihalka hej aj mm je v podstate chapavy, ale tiez ma toho teraz dost, robi v robote za dvoch a jeho sef stale nema kym obsadit to druhe miesto. Takze aj on byva vypluty a aj ja a do toho sme riesili hroznu vec z rodiny, mojho synovca 18rocneho a druhe tiez takeho isteho stareho od druhej sestry, obaja total dementi.. sestra na prasky, vzdy ked vidim, ze vola, tak uz dopredu som nervozna.. viem, ze ked zlozim, tak zachvilku zavola mama a uz aj riesi ona.. a kazdy je haklivy na vyjadrrenia.. oco v ohrozeni zivota skonci na ARE, predtym mu operovali nador, je na nervy z ich suseda, ktory im robi peklo zo zivota.. to vsetko riesia s niekym, kto nie je priamo zainteresovany a casu ma na mraky, ved je na materskej, len sa hra s deckom.. a ked ja mam potom zle AFP, tak ma poslu na potrat, ved noa? Ja im teda venujem o dost viac casu 😔 a veru ze som si uz chcela rodina nerodina vypnut mobil a odstahovat sa 😔 niekam straaasne daleko.. a potom pride den ako tento 😵 dieta sa nezobudi o 5:30 ale o cele DVE hodiny neskor, den prebehne super a este aj mm pride dobre naladeny.. ja hned nacerpam nove sily a zajtra vybavim kludne aj rodinny telefonat 😅
Inak malinko som bola sklamana.. minuly tyzden som bola u otcovej sestry, ktora byva od nasich asi 150m, ale ja tam chodim malokedy, lebo oni su uz taki postarsi a maju svoje zauzivane programy na vikend a ja tam inokedy moc nechodim.. ale pointa, nasi sa s nimi urcite aspon raz za tyzden dva spolu vidia a minimalne telefonuju a ked som tam teraz bola, som sa dozvedela, ze nevedia, ze cakam babo ☹ ma to dost zamrzelo.. ved som uz bola v 20tt a to mama vzdy vsetko vykvakala skor ako mala.. teraz sa radsej nepochvalili.. a potom som odchytila na fb sesternicu, dceru otcovho brata, a som sa pochvalila a ona cela natesena mi gratulovala a sa pytala, ci dalsie julovciatko a ked som povedala, ze uz v aprili, tak nechapala, ze preco to este nevie od rodicov 😒 Proste ako som vravela, nejako sa netrhaju pochvalit, ked hrozi nejake riziko a pritom len blby AFP test.. pravdepodobnost.. a navyse, co to meni na fakte, ked raz poviem, ze ho chcem nech je akekolvek? a pritom dva morfo UTZ vysli super, tak keby aspon po nich sa pochvalili, ale nie.. 😒

strihalka
23. nov 2011

@maxara no je to rodina , to je to duvod, proc clovek se musi tvarit a drzet s nimi vzdy pohromade...jen ja ted zjistuji, ze ani toto vzdy neplati...☹nechci si vylivat srdicko, vim, ze tu ma kazdy starosti dost, ale otec od nas odesel v mych deseti letech, od te doby sem ho nevidela, jednou ejho nova zena chtela usporadat sraz, bohuzel on an nej neprisel, to je tak 2roky zpatky, tenkrat jsem mu chtela vse odpustit, ale ted vim, ze uz nechci.
Moja sestra, ktera je o 3,5 roku starsi byla v rodine vzdy za hvezdu, ja jsem byla ta , ktera byla vzdy v postranni, o ktere se tolik nemluvilo...vzdy ona byla lepsi, lepsi skola, lepsi zamestnani, vzdyt ja jen obycejna kadernice, ona pracovnicka v a.s.......
Letos tomu bude rok, co se setkalo tolik udalosti, ktere naprosto rozdelili postupne celou nasi rodinu, tedy zbytek rodiny.....sestre zjsitili v tedy jeste nepotvrzenou roztrousenou sklerozu, vsichni jsme byli v soku, tak jsme na vanocni svatyk oznamila zasnuby a ze je cela rodina vcetne sestrenek, babky, dedka, tetek, proste vsech srdecni zvani....vsichni prijeli, vsehcno ok, svatba probehla, a uz v tedy zcala ybt sestra divna...vse jsem pozvala po svatbe na obed, ona ze pry pozvana nebyla, tak hend rano odjela z hotelu, s pritelem ktereho si chtela brat tento rok, po peti letech se rozesla.....a najednou zacala nas nas, ze se ji neozyvam, ze kdyz mi volala vysledky ze jsem ji ovesila telefon, pricemz to neni pravda, dodnes sipmamtuji ten telfon slovo od slva,....nikdo mi to krom muze ktery byl vzdy u toho nehtel verit, ani moja mamina, teta...vzdy jsme ji voalal, nezvedala telefona pak si stezovala mamine, ze se ani vlastnisestre se neumim ozvat, no vzdy jsem to mamy schytala, ze proc jsem taky sobec, ze vim v jake je situaci a pod.......
Az to same udelala jednoho dne i mame, presne to iste, zacal byt protivna, zacala okolo sebe kopat, vime ze je topravdepodobne cast nemoci to chovani, ale po tom, co me vymyzala z FB, a tete rekla, ze na vanoce s ni nemame pocitat ze si nalsa lepsi rodinu....ze me za sestru nepovazuje, ze s mainou obcas slovo prohodi a ze s tetou si komunikace jeste honde rozmysli..........
No bojim se celkem svatku, ze jak to bude cele probihat☹
To s cim ona pocitala ze bude mit jako prvni, mam najednou ja, a ona je v pozadi, nechce litovat tak ji nikdo nelituje a naopak ji to vadi.....
no nidko nevi jak se kni ma chovat...☹
idem spat , zase se mi vse honi hlavoua urcite tu nchcem zatezivat mysl, tak si to prectete, a mysleme vsichni na nase babetka v brsuku jak si tam spokojene kopkaj dobrou nocku 🙂

zeta123
24. nov 2011

@oxiaction tak asi budem musieť cakať...a cakať...a cakať 😠

palmarmj
24. nov 2011

TAk sa pridavam, babulky... termin mam koncom alprila.... 😉 ako citam, ste vacsinou vsetky v ocakavani vysledku najblizsieho sona... tak ako ja... ☹ mam doma dvoch chalanpv, a s manzelom sme si povedali, ze toto je posledny pokus o babenku... tak som zvedava ci sa podarilo... 😎 zelam vsetkym vsetko dobre.... 😵

takitak
24. nov 2011

@maxara
@strihalka hodne síl, porozumenia a pochopenia ... a čo najmenej výčitiek sebe samým, lebo tie keď prídu bude už neskoro ...(to len tak pomimo z vlastných pocitov ...)

takitak
24. nov 2011

otázka pre maminy a tie ktoré len plánujeme 😀

nechávate, budete nechávať bábo spať s Vami v posteli ? ak máte + aj - napíšte, alebo teda ako plánujete. hrozne ma to zaujíma, lebo sa tomu teraz tak nejak venujem (a debatujem s manželom a okolím) a verím, že
@danka.chomka k tomu pripojí nejaké fundované stanovisko, lebo nejaké som prečítala ale teda čím viac hláv tým viac ... no a potom je jasné ako to bude bábo chcieť keďže asi šéfom bude ono samo 😀 😀 😀 ďakujem

amanda683
24. nov 2011

@takitak Ja som bola zasadne proti tomu,aby maly s nami spaval v posteli 🙂 Aj sa nam to asi rok uspesne darilo,ale ked prestal v noci spavat,zo dna na den,len plakal,kopal vrieskal a vstavanie k nemu 50x za noc ma totalne polozilo na lopatky,tak som si vzala k sebe 😒 Nespime teda o nic lepsie,ale uz mi staci iba natiehnut ruku po cumlik,alebo caj,alebo len pohladkat.Nemusim vstavat.
Ked sa mala,tiez ju urcite dam do postielky a malemu sa chystame kupit postel,tak uvidime ci v nej bude chciet spavat.Niekedy ma take chvylky,ze sa sam v noci zoberie a ide si lahnut do postielky,ale o pol hodinku je naspet medzi nami 😀 😀 😀

urma
24. nov 2011

@katkarv ja by som tomu mojemu snu verila, len predtym sa mi uz snivalo asi sto variant, dokonca pred tymto chlapcom sme mali akvarijnu rybicku 😒 😅 vo sne samozrejme. Ale to musel byt lahky porod, coo ? 😅

jenny605
24. nov 2011

Ahojte, chcem sa spytat, momentalne som 19+2tt a este necitim pohyby . AJ sa mi predtym cosi marilo ale teraz posledne 2-3 dni nic.. Je tu niekto kto je v 20.tom tt a este nic ? ☹

maxara
24. nov 2011

Dobre ranko
my sa klasika spievankujeme. Dnes ma caka opat pekny den, lebo nalada zo vcera pretrvava.. akurat mm ide dnes vecer z roboty na husacinu, takze bacujeme same az do noci 😒 tj vratane jedenia uspavania a vsetkeho.. Vcera som sa "nepochvalila", ze ked sme prisli od tej kamosky, parkovala som vynimocne vonku a nie v garazi a Ninka bola rozospata a ked vystupila z auta, tak prve co sa jej stalo, sa vysypala na rovnom chodniku a hlava predbehla ruky a trochu klepla o chodnik. No samozrejme spustila rev na celu ulicu, ale doma som jej na cele nic nevidela, som si myslela, ze sa mi to len zdalo. A dnes rano ma prekvapila cervena odreninka 😅 rovno uprostred cela.. Ja som sa rozhodla, ze dnes pobalim nejake vianocne darceky co mam uz doma, mam ich totiz vylozene, lebo v sobotu ma polka mojej rodiny nejaky sviatok, resp v sobotu oslavujeme a tak im som balila narodkove a meninove a tak rovno dobalim aj tie vianocne, nech mam toho potom menej. 😅 Aj tak mi dost chyba, ale som spokojna, ze aspon takto som vybavena 🙂

@strihalka zaloz prosim ta sukromku na osobne vylevy 🙂 napiseme si tam, nech sa baby nezatazuju a citat si bude len ten kto sa bude chciet zatazit, co ty na to? uz mam pre teba napisany prvy clanok 😀

@palmarmj vitaj a drzime palceky, nech vam teda babulka vyjde 😉

efci
24. nov 2011

@takitak ja sa chcem vyvarovat dvom veciam, aby mimco spalo medzi nami a uspavaniu... To som zase teraz velka frajerka 😀 Ale s prvym sa stalo to iste co amanda683, proste sa zrazu zacal v noci budit (tiez po roku), rev, krik ani za svet naspat polozit do postielky, pri mne v posteli do 5 sekund tuhy. Takze kazdy vecer som ho sice uspala v jeho postielke (neskor posteli), ale rano sme sa prebudzali bok po boku....a trvalo to 3,5 roka aj s uspavanim 😒 Potom som uz vypenila, uz som povedala, ze to on uz robi naschval lebo rozumu uz mal dost... A odvtedy sa uklada aj spi celu noc krasne 11-12 hodin. To uz bol proste len blby zlozvyk a jasne ked necitil v noci mamu tak sa vzdy zobudil a dozadoval. Ale pochopil nastastie za dve noci, ze uz to tak nebude a odvtedy ked sa nahodou stane, ze musime spat v jednej posteli tak si dokonca zavadziame 🙂

palmarmj
24. nov 2011

no ak mozem, ja som zasadne proti pernamentnemu spavaniu deti v posteli ... ja mam dvoch a pri prvom, ktory straaasne malinko a slabo spaval... sme skusali aj spavanie v posteli... no neosvedcilo sa nam to... lebo bol potom problem pri narodeni druheho naucit ho spavat sameho v jeho postielke... teda sme to realizovali tak, ze ked uz boli dvaja... jedno mensie babatko som nakojila pekne zaspinkal (nastastie spinkval celkom dobre) na prsniku a dala som ho do postiekly... toho druheho starsieho som uspala v jeho novej velkej posteli... co ale niekolko krat trvalo aj hodinu-hodinu a pol, a budil sa aj 10 x za noc co kontroloval ci som pri nom, a ked som nebola, zacal plakat, a ja som musela pekne vstat, lahnut si ku nemu pockat kym zas zaspi... a potom sup do spalne k druhemu, aby ked sa zobudi, mohla som nakojit... v noci som kojila po leziacky a tak som potrebovala volnu manzelsku postel.... a keby sme tam boli styria (manzel starsi syn, ja a aj drobec) tak by sa to nedalo... 🙂 trvalo straaaasne dlho kym si ten strasi zvykol sam spavat a prestalo konecne to ustavicne kontrolovanie mojej nepritomnosti... preto som si povedala, ze mladsi syn uz nebude spavat s nami.. a musim povedat, ze tam prechod na vlastnu velku postel a vlastnu izbicku bol uplne v pohode... povedali sme mu ze uz je veliky.... a bolo to v pohode... co vsak musim priznat... tak sem tam nad ranom pridu raz jeden, raz druhy ku nam do spalne (hlavne cez vikendy) sa potulkat s maminku a ocinkom... 😵 neviem ci som pomohla... su to len moje skusenosti... 😉

urma
24. nov 2011

@jenny605 ja tiez citim len tak cas od casu, nie je to kazdy den ani kazdy druhy...ale na sone boli pohyby zaznamenane, takze sa tym netrapim 😉

urma
24. nov 2011

@maxara kokos nestras vianocami, to co je ze vianocne darceky? Asi dam mm ten parfem, co sme v TT vysutazili 😀 😀

maxara
24. nov 2011

@takitak ja si myslim, ze ked sa budes riadit tym ako bude babo chciet a tak mozes zabudnut na nejaku tu vychovu 😅 Ja som dala malu hned do postielky, spinkala mi krasne od narodenia, na kojenie som vstavala ja k nej, vybrala som ju, napapala sa a sup znova do postielky, kojila sa prve dva mesiace o 1nej a potom o pol 5, takze pohoda.. a A potom uz len raz o 4tej a od asi 4 mesiacov prespala nakompletku celucicku noc.. Niektore maminy maju deti pri sebe, my sme pri sebe len ked je chorucka a aj to len ked ma sople, ze potrebuje vyssie hlavku. A vtedy sa popravde nevyspime ani jeden poriadne.. mna zobudi kazdy jej pohyb a ze ich nie je malo, to sa musi nechat..
Baby co sa im decka budili na kojenie casto, kazde dve hodiny, si dali deti k sebe alebo to riesili balkonovo.. teda stiahli bocnicu na postielke a prirazili ju k posteli
Podla mna to zavisi skor od maminy ako od babatka.. ja kebyze som nevyspana, tak by Ninka bola urcvite nestastna, lebo ja by som bola hroznaaa 😅

maxara
24. nov 2011

@urma 😀 😀 ale to ja som tak vymyslela, ze som bola vo wenice a kupila som chalanom mikiny aj teraz k narodkam (tym malym) a rovno aj na vianoce.. a k tomu som kupila hracku na vianoce a pokladnicku na narodky.. a kupila som mm pyzamo, ten si ho zazelal dat zabalit pod strom, tak nech ma a kupila som mu tam aj mikinu a je mu mala lebo vraj "zmuznel" v preklade stucnel 😀 tak tu dam jednemu starsiemu synovcovi a druhemu bud taku nejaku este kupim, alebo nieco ine vymyslim.. a mama chcela hrnce, tak som jej kupila celu sadu.. ocovi kreativne tiez pyzamo, ale to len preto, ze dostanu od nas nase auto stare a my s mm si dame druhe auto 🙂 ale teda ojazdene sme si kupili, resp uz je v oprave, co nas mechanik zistil ze treba dat urobit, tak ten predavajuci povedal, ze to da.. takze asi v nedelu bude 🙂 no a potom som este ocovi k pyzamu kupila sadu 12tich makkych ceruziek so struhadlom, cele v takej tubicke, na sudoku 😅 😝 mame este nocnu koselu.. sestra si zaziadala anjelov bez oci, tak uz ich mam mesiac doma, ze jej to dam teraz k meninam, ale dam jej ine a teda tych anjelov az na vianoce. A este hodim kazdemu jeden hand made tanier, co urobim ale neviem kedy a jedno glycerinove mydielko tiez hand made 😀 hmotu uz mam nakupenu

urma
24. nov 2011

@maxara no tak take ako mikiny, pyzama...to ja vobec nemozem kupovat cudzim, si ledva ledva na mojeho mm trufnem odhadnut velkost 😅 jemu zvyknu byt kratke rukavy, takze jedine tricko s kratkym rukavom 😀 Ja aj ked na seba kupujem, tak vzdy skusam, este aj teplako od cinana za 10 E musim skusat 😀

urma
24. nov 2011

jee, prave sa dostali ku mne vysledky krvi spred mesiaca, co som bola preventivne na stitnu zlazu a ze vsetky 4 sledovane faktory su v norme a fyziologicke prebieha tehotenstvo v poriadku 😵