icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

huterika
25. nov 2011

booooze ja sa teraz pasujem a natahujem s batozinou, to je nemozne sa zbaliiiit pomooooc, budem musiet sa niecoho tu vzdat ☹ a to nechceeem, boze nemam rada taketo obmedzenia kilove vrrrr 😠

strihalka
25. nov 2011

@dennkaa daj si paralen🙂 asi ti nic jineho nepomuze, ale jednu vec ti povim, ode mne to nemas, me boli jeste ted🙂 a uvazujem aj ja o paralenu 😀

darinkazv
25. nov 2011

@strihalka ja fakt nepochopím lekárov. každému iné poradia. mne vyslovene dr. povedala, že paralen si nemám dávať. aj keď som teraz horúčky mala, tak vyslovene povedala ibalgin, paralen vôbec nemám dávať. aj v troch lekárňach mi to povedali. tak teraz aby človek dôveroval zdravotníctvu, keď jednej povie to a druhej to 😒

dennkaa
25. nov 2011

@strihalka no uz som si veru jeden dala a pojdem si lahnut - snad sa z toho vyspim. Ty pocuj, to Ta nejako dlho boli hlava, to Ta tak zvykne, ci toto je nejaky vynimocny stav?
@darinkazv ja mam take info, ze v tehu si mozes dat panadol aj paralen (od bolesti lieky, ktore obsahuju paracetamol). Neviem ci aj Ibalgin sa radi do tejto skupiny, ale mne tento liek nerobil dobre ani pred tehu, takze ho vobec neuzivam.

darinkazv
25. nov 2011

@dennkaa ja už radšej len verím tomu, že malé množstvo drobcovi neulbížilo. ja si teda na bolesti hlavy nedávam nič teraz v tehu. a to mávam strašne silné migrény až do zvracania. jedine na tú horúčku som si musela dať niečo a tak som volala s mojou gyn. a tá vyslovene len ibalgin. pred tehu som na migrény mala predpísaný novalgin. a ten mi robil dobre. 🙂 dúfam teda, že už do pôrodu ma žiadna horúčka neskolí a nebudem musieť nič brať 😝

vajanika27
25. nov 2011

@efci no uvidime, ake budeme mat babo, ale drzim sa hesla ze nikdy nehovor nikdy 🙂

certica22
25. nov 2011

@darinkazv tak mohol :D ale keby som to vedela ja tak hned by som mu to vytarala :D.....a ešte by s anahodou nahneval :DDD

strihalka
25. nov 2011

@dennkaa vyjimecny trvaly😀
bohuzel to mam po mamine ktera trpi cely zivot na migreny a zatim to prisuzuji tomu, nechci myslet na to, ze kdyz sestra ma rozstrousenou sklerozu ze bych ji mohla mit taky, tu bolela hlava etz stale, ale ja to prisuzuji ocim a tlaku, ted v tescu to semnou malem svihlo :o(no ale sem doma na gauciku🙂

strihalka
25. nov 2011

@darinkazv jinak me na migreny ze uplne dobre tak byly kvapky ted mi vypadl uplne nazev a pak jeste jedno topropaguje tetka a to taky vypadl nazev, ale to jsou drijaky, takze jen mimo tehua v krajnich nouzich
uz vim, jeden je aulin v prasku, ten je super, to nam dava tetka zdarma🙂)jako vzorky🙂 ale ty kapky si asi nevzpomenu, uzz algifenove kapky ty jsou mje zlaticka🙂, ale na beznou bolest hlavy panadol, pokud to enzabira tak ibalgin a apak nastupuje rota vyse😀
Jinak ted se snazim dat jeden paralen tydne, poku je to uz fakt k nevydrzeni

huterika
25. nov 2011

@efci Ked si vo FR cim nahradzas Bebe keksy a pana Dr.Oetkera 😀? aj taky stuzovac neviem kde by som hladala, joooj uz sa tresim az budem lobzovat po obchodoch a zhanat veci ako kapustnicu, udenu klobasku, ktora by sa podobala nasej, udene maso, a podobne chutovky 😀

teleranka
26. nov 2011

@ancovicka30
@maxara
@darinkazv
@efci
a vsetky maminky, ktore uz maju doma pokladiky. Nemozem spat, tak premyslam. Napadla ma taka vec, suvisiaca s tym, ze som vcera citala, ze babatka casto grckaju. No. Po nakrmeni sa ma babatko nosit na ramene, aby si odgrglo, ze? ale co napr v noci? ze bude plackat, vezmem si ho k sebe, budem kojiť, mozno v polospanku. nemoze sa stat, ze zacne grckat poleziacky a sa zadusi???
alebo alebo aj keby si cez den odgrglo, nemoze sa stat ta samá stuacia? ze budem hajat v postielke a sa bude dusit grckanim a o ja viem, ja budem na wcku alebo v sprche?ci ako to je. ja viem, riesim hluposti asi, ale nemam ziadne skusenosti a co vsetko citam mi pride take, ze sa bojim vsetkeeehooo...

maxara
26. nov 2011

Dobre ranko
spievankujeme, tak chvilku mam cas.. dnes mame tu oslavu 😒 juchuuu

@teleranka no ono.. moja Ninka bola strasna pazroska a vobec prve tri mesiace negrgala. Takze sice som ju aj dvihla, aj na rameno, aj inak, len tak prehodit cez ruku sa da.. alebo dat na brusko nachvilku, ale ona si nikdy neodgrgla, ale ani nemala problem s nejakym nafukovanim, ci vetrami, kolikami.. v tomto bola super. No ale ked mala asi tri mesiace, zacala jest tak, ze sa prezrala a potom sa samozrejme dogrcala. A ked som jej dala nahodou menej ako do full, tak revala. Mala bulimicka. No a vteyd sa stalo raz to, ze som skoro zomrela od strachu. Som ju rano nakojila, este pytala, tak dostala aj z druheho prsa, zobrala som ju hopa grgat, to samozrejme nic a kedze zvykla potom este pospat az do 10tej, tak som ju ulozila na moju postel spat, otocila som sa, ze sa prezleciem a vtom som zacula nejaky cudny zvuk a ako som sa otocila, tak jej z pusy vytryskol uplny gejzir mlieka dohora dobrych 20cm. Rychlo som utekala k nej, zdvihla ju a kricala na nu, lebo sa drhla, znova gejzir, ale uz teda dole na zem, tak som ju otocila tvarou k zemi, nech sa "vyleje" a potom lapla aj dych, tak nakoniec happyend.. Ale potom som este pol hodinu revala, hoci ona uz prezlecena pekne spinkala. Moje poucenie bolo, ze aj ked bude revat, nedam jej viac, radsej ju ucicikam a dam za kratsiu dobu dasliu varku. A druhe, ze ju nikdy nenecham samu tesne po najedeni. Ale myslim si, ze ked si babo odgrgne a pripadne aj odgrcne, tak uz sa nepovracia.. Nam potom este vela krat grcala po jedle, ale myslim, ze to uz nebolo z prejedania, ale skor z kombinacii, ktore nesadli.. navyse ona lubila uuplne horuce mlieko, teda ked som uz davala UM. No kazdopadne sa neboj, nic sa vam nestane 😉 A cez den, ked budes riesit veci ako zachod, sprcha, varenie, tak si kup lehatko, v ktorom si babo polozis kam chces, ono tam moze aj spinkat aj nespinkat

atreyu
26. nov 2011

@certica22 no náš mal presne 140 😀

ivetka1981
26. nov 2011

predstavujem Vám milé mamičky náš pokladík...Maximko

amanda683
26. nov 2011

@teleranka taka situacia,ze sa bude dusit grckanim a ty o tom nebudes vediet sa ti nestane,neboj pretoze odkedy sa ti babo narodi,budes spavat na pol oka a s jednou nohou na zemy,to mi ver 🙂 🙂 🙂 Matersky instynkt ti nedovoli zaspat ako medved,stale budes mat pred ocami to male 😉

amanda683
26. nov 2011

@maxara
@teleranka nas maly mal reflux,takze ja som si do 6 mesiacov odzila az,az 😒 Infarktove stavy ako vysite,ked sme aj s manzelom skakali z postele na rovne nohy,ked sme poculi z postielky chrcanie.Vzdy maleho zdvihnut a vtedy si odrcol a este aj odgrgol a to som ho davala vzdy po napapani odgrgnut 😝 Niekedy tiez cely gejzir,tak to sme mali pohotovost,vsetko poprezliekat,poutierat.............no to boli noci 🙄
Ja stale hovorim,ak uz mas raz dieta,uz sa nikdy nevispis,ci ma pol roka,alebo 20 rokov 😀

certica22
26. nov 2011

@atreyu hej ?? no chcela by som vedieť či je na tom niečo pravdy hehe :D u mna :D ale tak raz sa dozvieme 🙂 už len niekolko mesiacov 🙂

strihalka
26. nov 2011

@ivetka1981 az se ocku chtelo plakat, nadhera
je vsichni tu mate take krasne fotky...ja mam tu posledni rehtajici se opicku a uz e nmeuzem dockat dalsi..ale utika to celkem🙂

dneska budem zkouset tu vyprazenou cviklu k obedu, co bylo v poradu myslim, ze prostreno, od te vegetarianky🙂tak jsem zvedava🙂

babulky krasnou sobotu

teleranka
26. nov 2011

@certica22 a to ani ty neces vediet, ci to bude chlapcek alebo dievcatko?

atreyu
26. nov 2011

@ivetka1981 júúúj aký je krásny...náš mal celý čas hlavičku zaborenú v placente...

ivetka1981
26. nov 2011

@atreyu dakujem...tiež som si poplakala od dojatia

certica22
26. nov 2011

@teleranka ja by som to rada vedela.lenže keby že to viem ja tak by som to nevydržala a musela povedať priatelovi :D

amore61
26. nov 2011

ajojte tehulky 🙂uz viete niektore pohlavia?nas drobcek sa nam 2 krat otocil zadkom 🙂 a vcera do tretice uz bolo pekne vidiet medzi nozky no vidiet ale to co sme chceli vidiet bolo rozmazane 🙂 tak zas nic ale aspon sme zdravy a srdiecko nam bije jak zvon a sme uz 375g balicek 😀

teleranka
26. nov 2011

@certica22 skus to urobit tak, ako Dutko so Soňou v paneláku 🙂))

certica22
26. nov 2011

@teleranka no to mi povedal už aj brat :D

darinkazv
26. nov 2011

@teleranka tak naša si nevedela odgrgnúť :( aj keď som ju polhodku na pleci mala. ale keď som dala do postieľky, tak za pár minút taký gejzír grckala. a to furt. ona si nikdy len tak negrcla. vždy také riadne prúdy. ale neboj sa, fakt sa ti nestane, že by sa ti zadusilo. ťažko sa to teraz vysvetľuje, ale keď porodíš, tak pochopíš, o čom píšeme 😉 takže sa neboj, nezaťažuj takýmito myšlienkami. 😉

teleranka
26. nov 2011

@darinkazv
dakujem za odpoveeeed. a urcite mas pravdu, ze teraz to este nechapem, ale ked porodim, to pochopim. vidim, ako sa veci u mna menia, co som nikdy neverila, ze sa mi to stane..a aha... 🙂)) tesim tesim 🙂

zlatulienka
26. nov 2011

@teleranka ja som obe deti zo začiatku polohovala tak, že ležali na boku, po každom kojení som to vymenila až si nezležia hlavičky našišato 😉 potom keď boli väčší a silnejší, zvládli nadvihnúť hlavičku, keď ich napínalo...

@certica22 z frekvencie srdiečka určite pohlavie nezistíš 🙂 v každom mesiaci tt je limit v akom rozmedzí by sa to malo pohybovať, náš drobček bol počas 3D na hornej hranici, lebo sa moc hýbal, keď bol v kľude, tak to dr. merala znova a bolo to o desať menej 🙂 aj nám dospelým sa tep mení, keď si v kľude máš iný ako keď vybehneš hore schodami 😀

atreyu
26. nov 2011
amore61
26. nov 2011

@atreyu jake brusenko boze to tusim len ja som jak sud 🙂