icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

pimpilla
28. nov 2011

@dennkaa aj ty máš čačané 🙂

huterika
28. nov 2011

@dida84 Ja mavam take bolesti kazdy den v okoli krizoch ale najma rano ked sa budim nez ich potom rozhybem, ale vlastne celu noc nejako nemozem spavat na chrbate lebo ked povolim panvu, ze ju nemam nejako vyssie, strasne ma to tam boli a taha a akoby sa oddeli od ostatnych kosti-chrbtice, nerozumiem tomu, som bola zvyknuta spavat na chrbate a teraz musim viacmenej na pravej sprane lebo na lavej mi zasa vadi ked mi rebra tlacia nejako na srdce a zacne ma pichat v nom 😒
Takze som fakt zvedava ze ako to bude neskor potom, lebo mne dlhe roky v tych panvovych kostiach hlavne akoby na jednej strane tak pukalo, ked som robila kroky pri chodeni proste, lenze nas ortoped-byvaly futbalista fakt odobrnik 🙄 povedal ze tam nic nie je a vtedy ma odbavil len nejakymi vapnikovymi tabletkami ci co to bolo.
@dennkaa Ja som teda prisla po 2 a pol tyzdni za svojou polovickou naspat zo SR a teda milacik si asi radsej odreze ruku ako keby mal zehlit 😀 pradlo sice opral a dal do susicky (hora pradla na susicke a v susicke) ale aj plny kos na spinave pradlo, no a tak mam teda rovnaku cinnost pre dnesok ako ty 😀
@efci Tu v Sedane pri Belg. je pocasie take iste, hmla a tak okolo 5stupnov. Na tie Vianocne trhy sa chystame do Reims som zvedava rada by som porovnala so SR 🙂

Inak babulky by som chcela urobit adventny vencek a nejake vyzdobicky ste ma inspirovali 🙂 pokial mozno lacnejsie, len neviem kde tu vo FR budem chodit a osklbavat stromky na cecinu 😀 este ma zabasnu ze im nejaka cudzinka s ruskym prizvukom orezava vetvicky 😀

dennkaa
28. nov 2011

@pimpilla dakujem 🙂
@urma verim, ze je ok, len sa mi ta vaha nepozdavala. Ja neviem aku hmotnost ma nase miminko, este som nebola na morfo, ale uz o tyzden pojdem ... tesim sa, ze opat uvidim nasho drobceka a aj manzelik ide so mnou, tak to bude opat zazitok na nezaplatenie 🙂

dennkaa
28. nov 2011

@huterika no chlapi neradi zehlia :D moj drahy urobi vsetko - navari, poupratuje, operie, nakupi, ale pokial ide o zehlenie tak to vzdy necha na mna 🙂 Ale mne to nejako neprekaza - ja rada zehlim, len teraz nevydrzim dlho, takze si musim davat pauzy a trva mi to dvakrat dlhsie.

urma
28. nov 2011

@huterika kokso mne sa tiez dnes v noci stalo, ze som sa zobudila na pichanie akoby v srdci na lavej strane, ale presnejsie by som to lokalizovala pod prsnikom. Som sa lakla, ze co ked na mna ide daky zachvat, @maxara aj na tvoj zlcnikovy som si spomenula...a na ten zemiakovy salat, jak som sa naladovala 😀 /mamicka na moje vyslovene zelanie urobila k nedelnemu obedu/. Uz som si predstavila, jak vysvetlujem sanitke cestu k nam, lebo je to take komplikovane 😅 Ale zaspala som hned a by som na to aj zabudla, keby necitam tvoj prispevok o rebrach...

Aj ja som inspirovana a prave som obzerala, kde by som v dedine sklbla daku cecinu, ale tu je to pri vode a skorej sibackove prutie clovek najde. Asi budem musiet zajst do HC, tam to poznam najlepsie...a

huterika
28. nov 2011

@elfka.elfka Ja som sa tiez na to pytala Dr. a povedala mi ze sa to pocita akoby ze vzdy ku dnu pocatia ti zacina dalsi mesiac, cize aj ja som sice mala PM 4.7. ale zevraj sme zamiesili 18.7. (ja som si ista ze 14.7. tak mozno tie male mrsky prezili 4dni 😀 ) tak mi termin dali na18.4. a tak vzdy 18teho mi zacne dalsi mesiac. Takze u teba 10teho zacnes 6ty mesiac podla mna.

huterika
28. nov 2011

@urma Nooo to ja som mavala aj pred tehu toto pichanie, to nejako neviem uz presne na co sa tlaci ci na srdce alebo na pluca, branicu... ked si lahnes na lavu stranu, neviem uz a preto sa to nejako blokne a potom to rozdychavam, mna aj pretym niekedy chytalo to pichanie pri srdci, ale zda sa mi ze to nejako suvisi so svalmi, mozno trepem ;)

urma
28. nov 2011

@huterika take pichanie akoze pri srdci som veru zazila aj ja velakrat, aj ma koli tomu vysetrovali komplet, ale nic so srdcom to nemalo spolocne a zrejme to dake nervy spustali. psychosomaticke je asi ten vyraz. Chvalabohu som to nemala davno, bo to fakt na infarkt vypadalo, plytke dychanie, tocaky, ani krok som nemohla spravit...taka celova slabost

pimpilla
28. nov 2011

Tak ked sme sa už tak rozbehli pridávam aj ja moje bruško, či skor brušisko? 😀

dennkaa
28. nov 2011

@pimpilla tiez cacane brusko 🙂 Ako krasne vsetky rastieme.

peka13
28. nov 2011

Baby aj vám sa teraz dakedy stalo, že ste zvracali? ☹ mne sa asi vrátili ranné nevolnosti, alebo mi malá kope do žalúdka? neviem...ale viete si predstaviť ako dopadli moje raňajky a obed? 🤐
to že po nociach nespávam som si zvykla, ale že mi bude aj zle? a to v prvom trimestri, som zvracala len raz.....tak toto som nečakala...ak to pojde takto ďalej budem nevyspatá, unavená, hladná...a pomaly aj nervózna.... 😢

peka13
28. nov 2011

inak na rozveselenie posielam odkaz :D
http://www.maniacworld.com/how-to-get-your-baby...

dennkaa
28. nov 2011

@peka13 paradne "videjko". Pobavilo ma moc, moc, moc 🙂

pimpilla
28. nov 2011

@peka13 riadne som za nasmiala, až mi slzy vyšli, parádne prefíkané bábo 😀

teleranka
28. nov 2011

@peka13 ahoj moja, ja mavam este niekedy take problemy...skor aj ja sa chcem opytat, ci je to ok, ze cca dvakrat tyzdenne grcam, prezenie ma a mam zvysenu teplotu a zimnicu? vacsinou v noci..naposledy sa mi to stalo v noci na vcera, odvtedy mam priserne bolesti hlavy waaaa...neviem, ci to nie je v mojom pripade aj stres.

dida84
28. nov 2011

@peka13 v sobotu sa mi to tiež stalo... z ničoho nič mi ostalo ťažko a šlo tiež všetko von... kamoška tá to mala pravidelne raz do mesiaca až do konca... ☹ ja už som si dajako zvykla aj na toto... zvracala som denodenne až do 18tt... 😝 pre mňa sú len tie kríže horor, pretože kým sa postavím malému ráno alebo večer pre kakaoko, tak to trvá večnosť... 😒

atreyu
28. nov 2011

Ty kokos to kde beriete už tie bruška???? 😕

katkarv
autor
28. nov 2011

@atreyu ja tiez vyzeram ako z prvou dcerou v 7mesiaci.U mna to je asi tym ze j to stvrte tehotenstvo takze uz sa to viac roztahuje.

amanda683
28. nov 2011

@dida84 jezis,krize 🙄 o tom si mozme pokecat,neznesitelnaaaaaa bolest,az mi idu slzy do oci.Hlavne ked sa po nieco zohnem,uz sa nemozem postavit.Ja som to mala aj v prvom tehu 😖

dennkaa
28. nov 2011

@atreyu no neviem, za posledne dva tyzdne take narastlo.

peka13
28. nov 2011

@teleranka A nemáš nejakú virózu ? teraz všetci chytajú akési pliagy a ide to predom, zadom.Llebo ja nemávam zimnicu ani zvysenu teplotu...to co si opisala, by som mozno konzultovala s obvoďákom :( to ti nezávidím....u mňa je to skôr, že ...a chytro utekaj...a potom mozem pokračovať v jedení 😀

peka13
28. nov 2011

@dida84 mne nebyvalo zle ani v prvom trimestri, preto ma to teraz rozrušilo, ale kto vie...už som zjedla polievku a ostala tam kde mala, takže to bolo asi ranné rozkolísanie bruška 🙂 veď malá ta tam robí tornádo 🙂

dida84
28. nov 2011

@amanda683 no presne... až mi je do plaču... keď náhodou zaspím pri telke, tak sa už neviem postaviť... manžel ma musí dvíhať ako takú veľrybu a ten kúsok do spálne je ako kilometer... musím sa opýtať dr., či nie je niečo, čo by trošku pomohlo... možno nejaký masážny krémik alebo niečo podobné... ja som mala takéto bolesti až po prvom pôrode, v tehotenstve nie... ale každé tehotenstvo je iné... pre mňa je toto druhé horšie...

teleranka
28. nov 2011

@peka13
fuuu neviem, ak mi to neprejde, pojdem za nim zajtra, ale snad mi nic nie je a to len nervy pracuju. vzdy, ked som mala statnice alebo tazku skusku, scenar bol rovnaky , grcanie , prehnalo ma, zimmnica. len teplotu a bolesti hlavy som nemala. ale inak ked sa mi to stalo prvykrat, tak moj gyndos povedal, ze mi mohla maternica nejak zatlacit na zaludok a preto som grcala, ze to nie je nic vynimocne ani v druhom ci tretom trimestri. neviem, skusila si sledovat, z coho ti byva zle?

amanda683
28. nov 2011

@dida84 aj pre mna je toto horsie 😉 byvalo mi strasne zle,co pri prvom vobec a stale som nervozna a podrazdena,co tiez pri prvom nebolo 😖 Strach a hruuuuza somnou.

dida84
28. nov 2011

@teleranka @peka13 baby mne zvyklo prísť nevoľno aj z toho, keď som vypila horúci čaj... aj dr. mi povedala, že mám piť radšej chladené nápoje... ale nie úplne ľadové... vraj to nutká na vracanie... to sa mi aj potvrdilo, ale v tomto období mám rada horúci čaj... 😀 a potom to tak dopadne ako aj v sobotu... 😀

dida84
28. nov 2011

@amanda683 tak sme na tom úplne rovnako 😉 ... tiež mi bývalo zle, v desiatom týždni som si poležala v nemocnici a teraz tie kríže... s prvým som ani nevedela, že som tehotná... denne som cestovala vlakom do práce až do ôsmeho mesiaca... energie na rozdávanie... teraz... niekedy mám priveľa energie a inokedy ako aj dnes sa musím nútiť ísť aspoň riad umyť a čo to pospratať... 🙂

urma
28. nov 2011

@teleranka zlaticko, ja si myslim, ze su to nervy, cize ako pises..stres a napatie 😝

urma
28. nov 2011

@atreyu 😀 ja som si tuto otazku tiez polozila v duchu a uz som aj vyhladavala temu o malo plodovej vody, lebo to ma napadlo ako prve. Ale teda som si to mohla odpustit, su tam priserne veci popisane a konecne uz chapem, co to vlastne plodova voda je a aka je to vazna diagnoza, ak jej je skutocne malo alebo aj vela 😔 Takze uz si nejdem nic nahovarat, ale spytam sa pre istotu za tyzden, ci mam plodovej vody OK