icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

pimpilla
29. nov 2011

@takitak 😀 😀 😀

katkarv
autor
29. nov 2011

@atreyu aj ja varim dne slepaciu,ale mne sa vvcera vecer zacali na nu zbiehat slinky ked som ju videla v telke,druhy obed ani nemusi byt 🙂

strihalka
29. nov 2011

@takitak no tak ta moje nastesti vari dobre, i kdyz jsou jsou samozrejme rozdili ve zvyku a tak, treba zeli ona dela dost na hrubo a je take tvrde, z cech jsem zvykla na krasne mekkoucke.), alebo jatrove knedlikcy dela spise knedliky.-D...ale to jsou malickosti, chutove celme v pohode se to da jist, ale tak kazdy jsme zvykly na svoje dochucovani a v tom ej asi vsude kamen urazu, ja treba vubec nesolim, nesladim, takze muz ma po ruce vzdy vsechny koreniny, aby si to dohcutil😀

strihalka
29. nov 2011

JInak slepici planuji na vikend😀, alebo klasicky hovezi vyvar s maskem a zeleninkou🙂 namkaaa🙂

atreyu
29. nov 2011

@takitak no ja si bruško hladkám najčastejšie keď ma nafúkne 😒 alebo ráno keď sa malinký vypučí...ináč ešte nemám moc čo hladkať 😀
a a ko sa prejavuje tvrdnutie bruška?

maxara
29. nov 2011

Ranko
ja dnes varim cicerovu polievku a mam este zo vcera hovadzie na prirodno a ryzu. Inak nic nove, akurat riesime silvestra s mm, ze ho chcem pustit, nech sa ide bavit a on ma nasral, lebo si vybral tu najsprostejsiu spolocnost na travenie silvestra, ktora sa nominuje k svokrovcom na chalupu a kedze tam uz raz boli, a boli z toho len problemy, tak s tym nesuhlasim 😠 ale ked som povedala, ze ked pojdu na chalupu, tak sa rozvediem, lebo sa nebudem hanbit (ide o najjebnutejsieho clena mojej rodiny a jeho kamaratov) pred svokrovcami, tak im povedal, ze chalupa nie je k dispozii 🙂 Takze vybaveneee.. aj ked teda neviem, ci teda pojde s nimi.

@strihalka draha existuju aj maxi hniezda http://kociky.babyland.sk/kociky-babyland.php?S... a este aj v ikey maju 😉

a osobne som mala sice supravu vankus, perinka, hniezdo, baldachyn, to som dostala a baldachyn som sice namontovala, ale asi len na mesiac.. sa mi to nezdalo dost vzdusne, bolo leto.. a krytku na lampu teda ozaj si nemyslm, ze treba 😅 ale vyzera to pekne to hej.. akurat ze ja som mala postielku v spalni, teda este mam a aj tak mi neladili obliecky na nase periny a Ninkinymi, takze to nijak obzvlast nevyniklo. Hniezda som mala na vymenu asi tri, tak isto obliecky na periny, hoci prve mesiace vobec vankus a perinku nepouzivala.. no proste si myslim, ze krasne to vyzera, ale prvy mesiac sme mali baldachyn a hniezdo, potom dva mesiace len hniezdo a az potom prisla perina, a vankus az o pol roka, takze celu supravu som nikdy nepouzila naraz.. zasobnik na plienky som nemala, mozno by sa sikol, ale som si nejak zvykla mat plienky poukladane pekne na prebalovaku, takze mi nechybal.

dennkaa
29. nov 2011

@strihalka no snad to zvladneme na tej materskej aj s tym mizernymm rodicovskym prispevkom - iked to bude dost tazke.

takitak
29. nov 2011

@atreyu tvrdnutie je že je také tvrdšie - myslím tá maternica - proste iná ako normálne ... tiež nie vždy viem či je to to alebo sa malý len naťahuje ... 😒

maxara
29. nov 2011
dennkaa
29. nov 2011

Inak aj ja sa obavam toho, ci rozpoznam tvrdnutie bruska - ale povypytujem sa na to lekara.
A trielim ja uz do kuchyne, lebo obed sa mi veru sam nenavari :D

takitak
29. nov 2011

@dennkaa tiež som nasr... že ten zákon neprešiel ... ináč môjmu manželovi zoplo až včera, ohľadom peňazí a pýta sa ma kto ma bude živiť počas materskej - som ho tak praštila uterákom !!!

dennkaa
29. nov 2011

@takitak ale su vtipni ti nasi muzickovia 🙂 Mna sa drahy minule tiez tak provokacne opytal, ked som mu povedala, ze musime objednat to a to.... povedal, ze ak mam zaco tak mozem a zacal sa rehotat :D

maxara
29. nov 2011

@takitak rozmyslam, ako tak citam, ci nahodou tvoja svokra nie je mm babka 😅 😅 😝

baby s PNkou pockajte do konca roka a od januara vam to uz moze byt jedno.. na vypocet materskej sa pocita prijem za ukonceny kalendarny rok pred nastupom na matersku. Teda aspon sa pocital.. ak ste medzitym nezmenili zamestnavatela

takitak
29. nov 2011

@maxara no u nás je silvestra od 1985 stále rovnaký a ja ho úplne milujem - chalupa, zima, sneh, oheň v krbe a kto príde príde a kto nepríde nepríde ... furt máme mrkvové jednohubky a klobásku pre chlapcov s uhorkou ... a najradšej mám keď nepríde nikto ako minulý rok, to sme si v obývaku roztiahli gauč, zapli tv a poctivo všetci spali - iba neter kukala tv a zobudila nás o 23,00 a tú hodinu sme teda nejak pretrpeli, zapriali, vystrielali ohňostrov, so susedmi si zaželali a o 0,50 sme už spinkali .... 😀 občas nás tam je aj 40-50 ale aj tak dobre ...
otec (predtým naši) nás budia o 7,00 že idú z oslavy - oni chodia niekam na párty, ktorá končí vždy každoročne o 7,00 omšou v kostole - to sme väčšinou už vyspinkaní ....

atreyu
29. nov 2011

@dennkaa @takitak ani nevravte o tých financiách...ja už mám teraz nočné mory z toho...budem rodiť v období platenia daní...wrrr

takitak
29. nov 2011

@maxara neovplyvní ti materskú ani ak pôjdeš tento rok, lebo sa počíta v pomere za odpracovaných dní, takže to je šum a fuk

atreyu
29. nov 2011

@takitak od 1985?fíííha 😎

takitak
29. nov 2011

@atreyu aha tak už vieme kto má na krku ten mizerný príjem do št.rozpočtu .... mala by si sa polepšiť !!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀

pimpilla
29. nov 2011

@katkarv aj ja som včera pozerala na markíze 4 svadby a tam tolko jedla, tak teraz keby ma každý týžden pozvali na svadbu, by som len tak utekala, a všetko im tam doslova požrala 😀

darinkazv
29. nov 2011

ahojte ženušky, držte palčeky, rozhodla som sa už dnes ísť na sono, aj keď poradňa až zajtra. ale keďže som minulý týždeň spadla a kŕče neprestávajú prichádzať, tak sa idem uistiť, že je ozaj všetko ok. a nech už mám papier so všetkými meraniami zajtra u dr. v poradni 😉 okolo druhej by som už mala vedieť čo a ako 🙂 a dúfam, že sa drobec aj ukáže, že čo je zač 😀

maxara
29. nov 2011

@takitak parada 😀 no tak nas silvester je kazdy rok iny no spolocnym menovatelom je kopec ludi a nejaka ta zabava niekde.. tento rok chcem byt doma 😅 😅
no tak super, ze to PNka neovlyvni vysku materskej, takze nie je o com potom 🙂 ja som to moc neriesila, lebo Ninka tym ze bola julova tak mi vsetko vyslo krasne.. len nieco hmlisto som si pamatala, ze mi vraveli v robote, ked som v decembri bola PN dva tyzdne

pimpilla
29. nov 2011

darinkazv, držkám palce 🙂

ivanka.7
29. nov 2011

k tej suprave - problem je, ze ja by som ju chcela mat zladenu a kedze rozhodne chcem hniezdo, vreckar a zavinovacku (idealne aj obliecky) v tom istom odtieni, tak si mozem vyberat akurat z tychto velkych sad 🙂 baldachyn nepotrebujem, ale na efekt ho na zaciatok asi tiez zavesime a potom pojde dolu🙂

manzel vcera prvy raz citil malu kopat, tesne pred spanim, tak sme sa tesili🙂 ale inak si nemyslim ze by hladkanie malo nejaky velky vplyv na skory porod, ja na taketo veci velmi neverim (a brucho si aj tak velmi nehladkam, cez den mam inu robotu :D)

carrie84
29. nov 2011

Baby, tu je to nebezpecne citat!!!! Ja som stale hladna a tie vase popisy obedov a jedla mi prave velmi nepomahaju 😝 😀

@dennkaa - tvrdnutie spoznas, neboj. Je to akoby sa ti stiahlo cele brucho a ked donho pichnes prstom, tak bude ako kamen. Som to mala pri prvom a dnes mi to zacalo zase 😝 🙄 Takze by som mala trochu polavit uz v tak slimacom tempe a setrit sa. Len netusim kedy a ako, ked treba navarit, upratat a postarat sa o maleho 😖 Ach jo ....

@darinkazv - drzim paste - vsetky 4, co teraz mam. Ako si padla? Sorry, ze sa pytam, ale nesiel nam net, tak som este nestihla vsetko precitat....

carrie84
29. nov 2011

@ivanka.7 - hladkanie naozaj ovplyvnuje stahy maternice. Hladkat sa ma zhora nadol alebo naopak -nikdy nie do kruhu. To mam od doktorky 😉 Ale jasne, ze to sposobi nejake problemy, len ked ma zena nejake problemy. Ak je zdrava a vsetko ok, tak moze kruzit po bruchu kolko chce 😀 😀

adik109
29. nov 2011

ahojte kočky, tak my už máme 3D ultrazvuku, všetko vyzerá byť OK, mm sa hrozne tešil že uvidí drobca ale ten nám toho moc neukázal :D Leží si v bruchu tváričkou dolu takže sme videli len z profilu aj to len chvíľku lebo krpec asi v momente keď zistil že ho špehujeme tak krásne zazíval a schoval si rukou aj to málo čo sme videli :D takže ani video ani fotky nemáme, ale dr. bol zlatý a vzal nám len 100Kč že keď nič neodfotil ani nenatočil že čo by sme mali platiť 🙂 No a stále nevieme čo to bude, pretože pupočná šnúra ide pomedzi nôžky a tie mal drobec ešte aj pod sebou akoby čupel takže nebolo vidno absolútne nič :D Ale aj tak zážitok krásny 🙂 Som dohodnutá s Dr. že skúsim prísť ešte raz či nebude drobec otočený lepšie, vraj mám počkať tak dva týždne a možno sa podarí 🙂

strihalka
29. nov 2011

@maxara no neplanujem kupovat nejakou maxi sadu, jen ten baůdachyn, hnizdo a polstar a deka.., tot vse, jinak jsem uz nasla, ale aj tak dakujem, kuknem pres vikend do ikeii, musim poradne prostudovat postylky bile, co se s kteryma da a neda.-D

darinkazv
29. nov 2011

@carrie84 išli sme skratkou s mužom do metra kúpiť stromček. a tá skratka ide cez pole. na konci bol taký cca 2metrový kopček a ja som sa šmykla an klzkej tráve. tak som sa tam parádne vytiahla. a odvtedy ma pri chôdzi hrozné kŕče chytajú a občas aj keď sedím alebo ležím doma. drobca síce kontrolujem cez angelsound, ale takto to bude aj v obrazovom prevedení 😀

strihalka
29. nov 2011

@takitak k dlasimu prvku tvrdnuti bricha je aj ze je brocho studene, a to vse prevazne v horni casti maternice, pokud tvrdne zespoda a je teple, to se jen babo vytrcuje🙂
@dennkaa