icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
29. nov 2011

@maxara ja jsem k tomuto zamestnanci nastoupila v lednu, asi od tretiho ci tak nejak...predtim jsme byla v CR na zivnost, ale co mam info, tak mi vse plati aj z cr, tak v lednu uz muzu na pnku a nebude to mit zadny vlyv?to ej super🙂tramdadaaaa

strihalka
29. nov 2011

@takitak takte djsem zmatena jak to je s tema korunkama?

maxara
29. nov 2011

@strihalka no takitak pisala prave, ze to vobec nema vplyv na vysku materskej, takze mozes ist hned.. akurat teraz tento aktualny prijem budes mat nizsi 😅

takitak
29. nov 2011

@strihalka no ďalší dôvod na stres 😀 😀 😀 ale keď sa ho nebudem dotýkať tak to nezistím ... tak verím že je všetko ok ... musím veriť manželovi, kt. ma tu furt tentuje, že ak bude niečo zle budem to cítiť a poriadne - no chcela by som vidieť, jeho - chlap, hrdina, dub, stroj, ako je pokojný keď by to cítil on ... 😀 😀 😀

carrie84
29. nov 2011

@darinkazv - fuuuu. Snad to bude ''len'' nieco natiahnute 😝 Daj potom vediet

maxara
29. nov 2011

@strihalka no tak, ze je to jedno, ci si bola PN alebo nie, lebo sa rata iba vyska celkoveho prijmu za rok v pomere k odpracovanym dnom. ASI.. takto som to pochopila.. ale nejdem tu mudrovat, lebo vsetko si tu akosi zle pamatam 😅 😅

strihalka
29. nov 2011

@maxara a jak to je, pokud budu cely mesic pn, kolik cca dostanu, kdyz mzdu mam minimalni?

darinkazv
29. nov 2011

@carrie84 aj ja dúfam. ale myslím, že to bude ok, lebo drobcovi srdiečko pekne bije, kopcuje do mňa a ja nekrvácam, tak si myslím, že to nebude nič zlé 🙂

darinkazv
29. nov 2011

@maxara jj, ja som si to zisťovala a tiež mi bolo povedané, že PN materskú nijak neovplyvňuje. akurát že cez PNku je ten príjem "úžasný" 😉

strihalka
29. nov 2011

@takitak boze muj, presne vcera rikam muzovi, ze vzdy kdyz se blizi termin poradny, zacnem byt nervozni ci je vsetko ok a on hned , ze ceho se bojim, ze je vsetko v poradku tak jak ma byt a kdyby neco bylo ze o tom urcite uz vim, ze nechape proc se porad stresuju☹...t a to se stresuji iba psoeldni tyden pred poradnou...asi dlouho babo nevidela zmizel mu ten pocit, ze co mam v brusku.-(

takitak
29. nov 2011

@strihalka
Na to, aby vznikol nárok na nemocenské, je jednou z podmienok práve dočasná pracovná neschopnosť (PN). V praxi to znamená, že zamestnanec musí navštíviť lekára, ktorý mu vydá potvrdenie o dočasnej PN, ktoré potom predloží zamestnávateľovi.

V prípade, že zamestnanec spĺňa nárok na náhradu príjmu, poskytne mu ju zamestnávateľ za kalendárne dni, ktoré bol zamestnanec práce neschopný, maximálne však za 10. kalendárnych dní.

Výška náhrady príjmu a nemocenského

Náhrada príjmu sa poskytuje podľa nasledujúcej tabuľky:

Náhrada príjmu
za prvé 3 kalendárne dni 25 % denného vymeriavacieho základu
od 4. do 10. kalendárneho dňa 55 % denného vymeriavacieho základu
Nemocenské
od 11. kalendárneho dňa 55 % denného vymeriavacieho základu

Ak je zamestnanec dlhšie dočasne pracovne neschopný ako 10 dní, od 11. dňa poskytuje nemocenské príslušná pobočka Sociálnej poisťovne. Nemocenské sa poskytuje najdlhšie do uplynutia 52. týždňa.

maxara
29. nov 2011

@strihalka draha netusim.. vidis, ze som out 😉 uz som rok a pol na materskej, tak neviem ani pisat perom 😅 ale @takitak ti urcite poradi 🙂 alebo ine baby, co s tym robia

takitak
29. nov 2011

@strihalka a podľa môjho manžela ja stresujem týždeň po návrate od lekára a potom týždeň pred poradňou ... a keďže chodím každý druhý týždeň tak to asi vychádza že stresujem furt 😀 😀 😀

maxara
29. nov 2011

@takitak no tak ty si sikulka 😉
ozaj draha, kde v ba byvas?

carrie84
29. nov 2011

@maxara - ze neviem pisat ani perom - hahaha 😀 😀 😀 😀

strihalka
29. nov 2011

joj baby ranni kava me nejako prohani, to co jeeee?

maxara
29. nov 2011

@carrie84 fakt 😅 ved to je za trest

maxara
29. nov 2011

dieta je hore 😒

takitak
29. nov 2011

@maxara perom neviem písať ani ja ... ale počítam zásadne na prstoch 😀

takitak
29. nov 2011

@maxara nebývam v BA, bývam 2km za BA smerom na DS 🙂 okres SC !!!! 😎

urma
29. nov 2011

Ahojte dievcata, tak som si postala 😒 2 h u zubara koli preventivke co trvala minutu. V cakarni maju 8 stoliciek a 20 pacientov...ale prezila som to bez ujmy 🙂 Minule som sa otocila, ze tak tu cakat nebudem, ked este aj nemam kde sediet no ale zjavne to tam je kazdy den...

maxara
29. nov 2011

@takitak v ivanke vsak? 🙂

maxara
29. nov 2011

@urma no al eje super, ze nemas kaz.. ja si myslim, ze ja mam na osmicke hore 😅 taky zacinajuci.. a preto sa bojim ist 😝

eviko25
29. nov 2011

Dievčence to hladkanie bruška sa myslí vážne???? Nechce sa mi veriť... Ja tak podvedome ked sedim v robte v kancelárii si uvedomím, že mám ruku na bruchu. Ale ani to asi nejdem riešiť - hladkanie bruška sa mi zdá prirodzené 🙂

urma
29. nov 2011

@maxara akoze toto bola tusim uz treti preventivka "bez zasahu" ale tiez sa mi zda, ze tam aj hentam mam to aj to...tak neviem...ale ja mam vsetky zuby uz poblombovane, takze urcite to nie je kvalitou chrupu ale mozno tych amalganovych skaredych plomb 😅 ze drzia.

maxara
29. nov 2011

@eviko25 aj ja som uz davnejsie pisala a aj carrie teraz, ze iba kruzenie po bruchu.. hladkat si mozes brucho a mat na nom polozenu ruku, tak to ani nepisem..

katkarv
autor
29. nov 2011

@pimpilla no ja toho vela nezjem,dokonca menej ako moje deti ale oci by jedli ked nieco uvidia 🙂

maxara
29. nov 2011

@urma 😀 inak ja som prisla o dva zuby tym, ze prisli do mody biele plomby a mne ich narvala zubarka do stoliciek, co je vraj jasna smrt stoliciek 😅 😅 moj zubar by mi dozadu ani inu ako amalgamku nedal 😅

urma
29. nov 2011

@strihalka to aj mna odjakziva 😀 teda odkedy som ju rano pila...aj mm to iste, to sme si tak cez vikendy rano cistili creva 😀 akoze do pohody. Cez tyzden som rano nestihala kavickovat o 6 h 😅 Teraz nepijem vobec kavu, len pri zvlastnej prilezitosti s @maxara 😉

urma
29. nov 2011

@maxara no ja som mala len jednu jedinu biellu tiez v stolicke a ked mi ju opravoval treti krat v relativne kratkej dobe, tak sa ma uz ani nepytal a supol obyc. 🙂 som nevedela, ze je to smrt pre stolicky...ale ze nic nevydrzia, to som si vsimla 😅