icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

darinkazv
29. nov 2011

@carrie84 no úžasný prístup dr. 😒

carrie84
29. nov 2011

@darinkazv - to nehovorim o tom, ze za vyklad sa plati 6 eur. Inak doktro mlci ako ryba a len ti na zaver povie, ci je vsetko ok alebo nie .... Chapem, ze su nastvani, nervozni - ale ked uz kurna platim, tak nech hovori k veci! Mna tiez v praci neplatia za rozpravanie o osobnych problemoch ....

darinkazv
29. nov 2011

@carrie84 no to je odveci. mne pekne dr. všetko okomentovala, ukázala, vysvetlila. fakt som tam bola min. 30minút. ešte ma poslala sa prebehnúť po schodoch, či sa malá neotočí, aby mohla aj tú tváričku skontrolovať. ale nič. malá to mala na háku 😀 akurát za čo sa platí je to, že mi povedali pohlavie. 4eurá 🙂 pacienti predsa nemôžu za to, čo sa v zdravotníctve kvôli politike deje. naša nemocka tým ale nie je zasiahnutá, oni sú už cca dva roky akciovka a asi majú dostatočné platy 😀

palmarmj
29. nov 2011

@darinkazv no v bambine urcite nie... tam sme kupovali nas prvy kocik.. Peg perego, vtedy asi ten najdrahsi co bol na trhu... a ked som mala problem s taskou tak sa ku mne zachovali ako ku nejakej krave... tak ze s tym obchodom uz nechcem mat nic spolocne... ale do Witmana asi este zbehnem... no neviem ci tam maju aj tie znacky co by som chcela vidiet a ozaj co ten obchod v tej pasazi na poschodi...tam to nepoznas?...

darinkazv
29. nov 2011

@palmarmj do bambina ani ja nechodím. nič tam poriadne nemajú a predražení sú. v ktorej pasáži? či tam, kde je na prízemí teta drogéria? tam som osobne nebola, ale dosť tie ceny majú také.... no keď si do toho musia zarátať aj nájom na námestí, tak asi vieš, aké ceny. majú aj web stránku. inak tá pani vo wittmanne, čo tam aj predáva, je majiteľka a keď aj viac do výbavy kupuješ, tak ti dá zľavu a je hrozne milá. keď aj niečo nemá vystavené, tak ti ukáže katalogy a pokiaľ je to v rámci jej možností, tak ti to objedná. veľmi veľmi milá 😉

palmarmj
29. nov 2011

@darinkazv no ja som u toho witmana uz tiz par krat bola... a fakt tam bola mila... len so mnou je problem tan, ze ja nechcem este kupovat... ja som to chcela len obkukat aby som sa rozhodla v reale... a to pochybujem ze tu vo ZV budu mat take drahe kociky v trojkombinacii.... a druha vec je ze sete nie som celkom rozhodnuta ci kupovat novy kocik alebo spod ruky... predsa len uz by toto malo byt dufam posledne nase babatko, tak ci to je rozumne este tolko do neho investovat...(myslim do kocika...nie do babatka 🙂 )

darinkazv
29. nov 2011

@palmarmj však tak môžeš obkukať, popýtať sa, aké ti dá možnosti tá pani. nikde nie je napísané, že tam musíš nakoniec kúpiť 😉

urma
29. nov 2011

Teraz otazka za 100 bodov ...plienky sa kupuju aj v lekarni? Mam darcekove kupony a musim ich minut do konca roku a napadlo ma, ze taketo veci uzitocne by mohli byt...Dnes som mala 1. pokus a aj som nakupila v jednej lekarni pre mna aj mm a nakoniec idem platit a tie kupony nebrali 😀 😀 No tak mi bolo luto stornovat nakup, kedze sa chystam na to uz dva mesiace a stale som zabudla...No trubka som strasna.

palmarmj
29. nov 2011

darinkazv ....ved hej.. vo stvrtok sa chystam synovi do skoly na otvorenu hodinu tak potom asi pojdem kuknut aj tie kociky... a v BB to nepozas? my sme boli dnes s mm v tom detskom obchode vedla Europy, na poschodi... Ozaj nevies, je tu medzi aprilovkami nejaka mamina z BB?

adik109
29. nov 2011

@maxara bielych plomb sú stovky druhov od rôznych výrobcov a niektoré sú určené len do zadných, niektoré len do predných zubov. Vývin ide stále dopredu, bohužiaľ u nás sú znalosti v používaní tých materiálov stále v plienkach ale to asi ani nie je veľmi chyba lekárov, keďže vzdelávacie prednášky vedú hlavne 90 roční docenti ktorí sa držia svojich osvedčených starých metód a tie sa vo svete už dávno nahradili novými. Človek by sa niekedy až divil aké špičkové materiály existujú a ani nemusia byť najdrahšie, len u nás je problém lekárov na ne preučiť a presvedčiť ich aby to aspoň skúsili, a keď niekto spojí nový materiál so starým postupom tak je z toho prúser. Chvalabohu hlavne mladí lekári sa neboja chodiť na rôzne školenia aj do zahraničia a nebránia sa aby ich školili aj výrobcovia - čo u starých lekárov je problém lebo je to vraj "komerčné a zaujaté". Verím že tvoj zubár je dobrý, inak by si ho ľudia nechválili. Len ma trochu mrzí keď lekári stále svoje neúspechy zhadzujú na zlý materiál - to je to isté ako keby človek ktorý si nabúra nové auto povedal že to auto je zlé a nie že ho nevie šoférovať.. ale hádam pokrokovejší a hlavne mladí zubári to raz zmenia 🙂

mily7
29. nov 2011

Ahojte babenky. Nemá žiadna z vás stres z pôrodu? Kde ako? Som v 21. tt a keď som študovala ako to v tej Bratislave chodí, je mi zle. Samé negatívne skúsenosti.

anabelleee
29. nov 2011

Ahoj koceny, vcera som bola na morfo, vsetko je OK. Zatial to vizera na chlapceka, podla merani som 19+nejake dni, cize o nieco pozadu. Pohyby este necitim. Snad na Vianoce ako darcek 🙂 Zda sa mi, ze som dost pribrala, pri vyske 170cm 4,5kg. Snazim sa jest zdravo a pestro, ale asi musim trocha obmedzit ovocie.
A tiez sa mi stava, ze som viac porazdena, precitlivel a ked poobede zaspim, kazdu chvilu sa miknem, akokeby sa vo mne prebudzal nejaky materinsky instinkt, kedy sa bojim, ci je male vporiadku. Skratka nedokazem spat kludne a tvrdo a kazde suchnutie ma zobudi s tym, ze sa mi strasne rozbucha srdce. ale to sa mi stava len cez den, v noci spim dobre.
Ako ste na tom vy?

anabelleee
29. nov 2011

@mily7 Ja na porodom uvazujem od sameho zaciatku, lebo moje sestri rodili dost tazko a preto pojdem na predporodnu pripravu a snazim sa tiez cvicit. Co ine mozem este spravit??? Moznolen, mysliet pozitivne a verit, ze ja budem patrit k tym, co rodia lahko a ze vinimka potvrdzuje pravidlo.

mily7
29. nov 2011

Mas pravdu🙂 V ktorom týždni si? 19? Ja som cítila pohyby, také žblnkoty, bublanie, mala som naštudované na internete a pozorovala som sa a teraz som už v 21. týždni a už krásne kope, tuším som cítila aj nožičku, je to super🙂) Prečo myslíš, že si dosť pribrala, veď to nie je veľa na tehotnú v piatom mesiaci!! Ja som pribrala 3 kilá pri výške 168 cm a normal váhe 55, 58 kg, ja som sa bála, že je to málo. So spaním som mala problémi v prvom trimestri, keď som mala divné sny, teraz, keď sme vypli v spálni radiátor a vzduch bol chladnejší tak sa mi lepšie dýchalo a spalo sa mi super. Tak skús to. Vetrať, teplé mlieko s medom a pod.

strihalka
29. nov 2011

🙂) @urma ja si myslim ze ano ze urcite jsou lekarny kde aj plenky maji

huterika
29. nov 2011

Tak dnes sa aj priatel konecne dockal riadnych kopancov 😀 dali sme si mandarinky a take kopanicky zacaliiiii no ze az... 🙂 🙂 🙂 buduci tatinko sa az sa bal ze ci je to v poriadku, ze ho riadne vystrasil(a) 😀 ze ci sa nahodou neprehrieva ked na brusku ma ruku ked ho tak intenzivne kopcuje 😅

takitak
30. nov 2011

dobré ránko...

nepozerala niektorá z vás včera na discovery "curiosity" o zrodení detí? bolo to úžasné, začalo to úplne od začiatku a detailne popisovali ako sa spermijky pohybujú, aké prekážky musia prekonať, nádherne to bolo nahraté a pokračovalo to vlastne celých 9 mesiacov až po pôrod - teda vrátane toho ... na konci som plakala ako malá ... ale ukazovali tie bábätká ako sa vyvíjajú, no nádhera ... ja som bola z celého nadšená, ešte som budila aj manžela nech si to pozrie (lebo už spal) ... fakt krásny dokument ...

no a teraz komentáre môjho manžela - aby ste boli v obraze ako to asi vnímal chlap - z vývinu a z celého toho bol nadšený, úplne bol hotový ako sa zmení ženské telo, keď zahlásili že aj srdce sa posunie - nehovoriac o ostatných orgánoch - bol naozaj prekvapený a už sa mi zdalo že ma bude aj ľutovať 🙂 na to ako sa spermijky predierajú bol stráááášne hrdý čo vlastne dokázal - i keď teda ženské telo im je dosť nápomocné 😀 a potom prišiel pôrod. Pri troch čo ukazovali bol 2X aj otec, pri jednom bola mama rodičky. Otcovia boli teda roztekaní, plakali a triasla sa mu ruka keď strihal pup.šnúru. Pôrody boli aj rýchle, aj stráášne pomalé (tá čo rodila 3x rodila viac ako 30 hodín !!! Tá čo bola prvorodička to mala za sebou raz dva 😉 )... no a záver môjho manžel ... NO NEVIEM ČI TO ZVLÁDNEM ... 😎

takitak
30. nov 2011

@maxara včera som si aj vlasy umyla že k Vám prídem vo štvrtok a dnes otvorím mail a nemôžem ... ach jaj - nabudúce určite 😉

eviko25
30. nov 2011

@darinkazv A to si bola u svojej doktroky alebo ťa na sono poslala k inej? Ja nemám v mojej TK vôbec nič poznačené iba tlak a moju váhu ☹ a tieto všetky merania bábätka - som ani nechyrovala a to som už morfo absolvovala pred dvomi týždňami. Ja som taká nahnevaná na toho môjho doktora, som tu medzi vami ako z minulého storočia, keď sa bábätká počúvali lievikom - neviem NIČ ☹

maxara
30. nov 2011

Dobre ranko
Ninka sa spievankuje, maminka zatial ranajkuje pri koni

@adik109 no ved ked si vcera napisala, tak som si aj myslela, ze to je tak.. lebo mne tie dve stolicky zachranoval mojho dr otec a on mi vyslovene povedal, ze ta plomba bola nevhodna do tych zubov a dal mi tam vtedy amalgamku.. ale bolo asi pred 6-7 rokmi. Odvtedy chodim k jeho synovi, lebo ten ma "chape" 😅 😅 ja tam vzdy sedim s krcami v bruchu. A ten je mlady a fakt super. A on mi aj biele daval, ale viem ze nejake rozne mam pouzite. 😅 Inak 90rocni roztraseni docenti su kamenom urazu asi vo vsetkych odvetviach 😖 nam ked taky jeden prednasal, tak sme vsetci pospali do 5 minut. Prezili hore asi 4 baby, ktore mali poznamky tak na tri riadky, lebo zacal k veci nejakym uvodom, co mu asociovalo hodinu a pol odbociek od temy a potom skoncila prednaska 😅 takych prednasok sme mali 10.. otras..

@urma v lekarni sa da kupit vela veci, co budes potrebovat do porodky alebo po porode.. napr poporodne vlozky, tampony do podprsenky, tie sietkovane nohavicky, u nas maju aj odsavacky na mlieko, odsavacku na sopel pre babo.. flasky a cumliky pre babo (akoze mozno nebudes potrebovat..)

@takitak no co uz s tebou 🙂 nevadi, ved tak inokedy

eviko25
30. nov 2011

Podľa prístupu môjho doktora predpokladám, že pohlavie sa dozviem asi až po pôrode, prinajlepšom v 39tt 🙄

elfka.elfka
30. nov 2011

bre ranko baby, ste vedeli že: V prípade extrémne predčasného pôrodu v 22. týždni už existuje šanca, že bábätko prežije, za predpokladu pôrodu vo vysoko špecializovanom centre a umiestnením bábätka do novorodeneckej jednotky intenzívnej starostlivosti.

maxara
30. nov 2011

@eviko25 no podla mna by si mala spravit poriadky.. nedava ti aspon nejake spravy z pocitaca po poradni? Akoze moj je taky, ze ked sa neopytam, tak nepovie, ale do knizky vzdy napise 😅 ale tiez som nan nasrata momentalne 😖

maxara
30. nov 2011

@elfka.elfka 😕 😲 to faaakt? ja som myslela ze az od 25tt je sanca.. Hlavne asi preto, ze do 24tt je "povoleny" potrat zo zdravotnych dovodov ☹ presne ako to povedala moja sestra, ze nechaju take potratene (nechcene) jednoducho "skapat v kybli" 😢

sunday1
30. nov 2011

@elfka.elfka Šanca je, ale minimálna 😔 To sa ešte ráta ako zázrak.

dennkaa
30. nov 2011

Vsetkym dobre rano.
@katkadz aj Tebe gratulujem k dievcatku a chcem sa podakovat za uzitocny link, ktory si pridala - bude nam viacerym urcite napomocny - uz sa vidim ako podla toho studujem tehotensku knizku buduci tyzden po morfe 🙂

@lillienn mne robila doktorka ster na kultivaciu iba na zaciatku, od vtedy uz nie - podla mna je zbytocne, aby sa to robilo kazdu poradnu, pokial nemas ziadne problemy.

@palmarmj je mi luto, ze vylet do BB nevysiel podla Tvojich predstav. Z napisaneho viem, ze si sa na to dost tesila. Ja sa s manzelom chystam tiez do jednej predajne omrknut nami vybraty kocik tu v BA, tak dufam, ze ho tam budu mat a ze nebudem sklamana. Uz ho mame vybraty velmi dlho a nechcelo by sa mi hladat dalsi. A mozno budes nakoniec prekvapena aj z predajni vo ZV - clovek nikdy nevie.

@mily7 ja stres s porodu este moc nemam, ale urcite su skryte obavy, ktore sa prejavia v neskorsom stadiu. Ale zvladlo to uz tolko zien, tak to zvladneme aj my, no nie?

@takitak no tak takyto krasny dokument mi unikol?? Idem poskumat, ci to nebudu niekedy opakovat, alebo ci to nenajdem na nete - velmi rada by som si to pozrela, ale radsej bez manzela, lebo vcera sa mi konecne ho podarilo ukecat, aby bol so mnou pri porode 🙂 A to sa on vzdy toho stranil, lebo ma strach z krvi ...

dennkaa
30. nov 2011

Nepozerali ste vcera Panelak?? Velmi smutna cast - babatko sa tam narodilo v 24 tt, ale neprezilo :( Aj som revala :(

urma
30. nov 2011

@dennkaa pozerala som panelak a vobec mi to nerobilo dobre 😝 pretoze isli sme dost so scenarom, presne ako sonicka aj ja som bola na utz, dokonca aj to planovane umele sme mali naraz 😠 Tak ma nasral reziser s tym zvratom

dennkaa
30. nov 2011

@urma no ani mne sa moc nepaci, ze nastal taky zvrat ... Som zvedava co bude dalej.

eviko25
30. nov 2011

@urma
@dennkaa tiež som bola nahnevaná. A to pozerám panelák, že je to taký relax, nič zlé sa tam neudeje a teraz toto. Som dúfala, že keď volali Dudkovi, tak mu oznámia, že malý je v poriadku, a nie ☹