Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Dobre ranko
ja dnes som opat dobre naladena, tesim sa na zehlicku 😀 (ked to napisem takto, tak sa aj fakt tesim 🙂 ) dam prat, uvarim asi nieco sladke pre mm, akoze prekvapko, napr ryzovy nakyp (to my s Ninkou neznasame), ale tak uvidime, co ma osvieti.. a chcem tu dat nejake veci do poriadku. Vcera som dobalila vsetky mydla, co som povyrabala a som spokojna. Inak pobalila som ich vdaka tomu, ze som Ninku zabavila na hodinu v style montessori 😀 dala som jej dve plastove misky, v jednej pukancovu kukuricu, v druhej bielu fazulku a na karimatke na zemi sedela pri mne a presypavala, vysypavala, "triedila", skusala na tom stat, sediet.. no zlataaa.. potom hodim aj foto mojej popolusky..
Vecer som bola malovat a ten obraz som dokoncila a je kraaaaasny. Sama nechapem, ako sa mi to uzasne podarilo. Podla mna fakt maluje zo mna maly 😅 ved pred tehu to nebolo teda nijak slavne so mnou..
@anabelleee ked mas problemy s opuchmi, skus papat tvaroh, ten opuchy dost stahuje
@strihalka gratulujem k dievcatku a pekne meno, take iste som ja mala v talone pre dievcatko v prvom tehu 😎
@srnqqa nesmut za dievcatkom 😉 Ja som tiez chcela kupovat satocky a cesat vrkoce, ale cim dalej viac som citila, ze to bude dalsi zbojnik... Takze moji dvaja synovia ma budu chranit a ja sa budem paradit 😀 😎
@strihalka gratulujeme ku karkulke,tesim sa s tebou,viem ake to je, velmi si zelat dievcatko 😵 ked sme cakali prve, velmi velmi som si zelala dievcatko a potom ze mi bude pri druhom uz jedno ake pohlavie, ale aspon jednu bambulku na stiskanie a mojkanie 😵 a ta nasa Sandra napriek tomu, ze je dievcatko teda mojkaci macik vobec nieje, od malicka ako placha srnka, neda sa ani pohladkat, len mamke.. takze ja si to uzijem ako tak, ale ani manzel ani zvysok rodiny nema sancu.. tak som zvedava aka bude druha kocka, rodina uz je nazhavena ze hadam Simonka sa bude dat mojkat 😵 v tomto su ale chlapci neskutocne uzasni, taki az "lepkavi", fakt rozkosni tulkacikovia, mamky co cakate chlapcov, to bude nadhera, uvidite 😵
@elfka.elfka Asi sa nenadarmo hovori mamickin cicecek o chlapcekoch 😉 aj ja som si zelala dievcatko aby sme boli dve na toho mojho chlopiska a bude chlapcek, tak budu v prevahe 😵
Dobre ranko.
Ja som sa vcera teda riadne vytrapila pri zachodovej mise :( som si myslela, ze zvysok tehu uz budem v pohode, ked som do polovice 4 mes. zvracala a opat je to tu - dufam, ze nie na dlho.
@strihalka nechapem, preco Ta nechce doktorka vypisat - ved to nie je taky problem vypisat jeden papier... Mna moj doky nechal na PNke uplne v pohode az do odchodu na matersku. Je to tak aj lepsie, lebo som cez den obcas taka unavena a vycerpana, ze by so mna v robote moc nemali.
A este jedna velka spolocna gratulacia pre vsetky tehulky, ktore sa vcera dozvedeli pohlavie svojich babatiek 🙂
@srnqqa Kamoška určite nežiarli ani nezávidí bruško, má svoje dve krásne detičky a na svoj vek je to extrémna kočka a skvelá kamarátka v prvom rade. Nemusíme mať na všetko rovnaký názor, na nakoniec mi včera volala a ospravedlnila sa, že mi to tak hlúpo povedala a mám si v každom prípade obliecť to, v čom sa cítim dobre a pekne. Takže sa veľmi teším 🙂
Dobré ránko baby 🙂
chcem sa opýtať vy už viete rozoznať čo asi tak práve robí vaše malé v brušku keď cítite pohyby?Myslím či sa len prevaľuje, šermuje s ručičkami alebo kopká?ja na každý pohyb poviem, že malý kope, ale je mi jasne, že to vždy nie je to 🙂 včera si dal manžel hlavu na bruško a dostal pár krát po sebe poriadny (kopanec?) do hlavy 😀 😀
@strihalka nad tým presne som uvažovala aj ja...že pôjde skôr...už len kvôli tomu, že prvé pohyby som ako prvorodička cítila už 16+0...a teraz keď dostal podporu na vývin pľúc tak tam podľa mňa do termínu nevydrží, takže možno zo mňa bude marcovka, ale nechajme sa prekvapiť...hlavne nech je v poriadku
@maxara nooooo možno máš pravdu a v brušku máš veľkého umelca 😵
@atreyu aj nas maly vcera ocinkovi ustedril poriadne kopance, normalne ma az brucho zabolelo - ale aspon vieme, ze je ok a nabera na sile 🙂 Ja to viem momentalne rozlisit, lebo kopance su silnejsie ako sermovanie rucickami. Obcas citim aj ako tlaci zadockom alebo chrbatikom. Inak ja som zacala prve pohyby citit na konci 16tt a to som si myslela, ze ako prvorodicka budem citi ovela neskor.
A ako sa citis?? Manzel je s vami este stale doma?
Dnes tu budem velmi sporadicky - musim dat trosku do poriadku bytik, navarit a pod. Zajtra pridu na vikend moji rodicia aj s bratovou malou Vivinkou (musim ist este aj na postu po fotoknihu, co som jej dala urobit). Takze budeme mat veselo, lebo malinka pred par dnami zacala chodit ... tak sa na nu moc tesime - je to taky maly anjelik (po vikende pridam zopar fotiek s malinkou, ak sa mi podari nieco pofotit).
@dennkaa tiež tie silné ťukance pripisujem kopancom, ale ináč fakt si neviem ani len tipnúť, že kedy sa mi tam len prevaľuje 😵 keď som bola na morfo, malý sa nám v priamom prenose otočil o 180 stupňov a ja som cítila len také pošteklenie 😅 presne ja som si tiež myslela, že prvé pohyby prídu oveľa neskôr...no uvidíme či sa vypýtajú skôr podľa toho 😵
a ďakujem cítim sa lepšie...beriem dva krát denne magne b6, bruško tvrdne len sem-tam...akurát dostávam také "záchvaty?" vysokého tepu...z ničoho nič mi začne biť srdce a tep mi vyskočí na 100...114...trvá to 5,10minút...ale vraj je normálny taký tep len nie tak záchvatovo, tak uvidíme čo mi povedia na internom...a manžel je stále so mnou a asi bude do konca roka 😵 ...momentálne sme u našich v PO, lebo som musela odniesť správu z nemocky lekárovi...
ináč Lukáško, to bude po tatovi?
@anabelleee Určite to čo najskôr prekonzultuj s lekárom.
@elfka.elfka jedneho takeho velmi "dotykoveho" mam uz doma 🙂 To je ozaj ako take maciatko, ten by sa len hladkal... Ja mu preto hovorim od narodenia cicka, cicusiak....lebo je ako take moje maciatko 😀
a este som chcela, ze on je taky stiskaci aj voci inym detom, rad sa postiska s hocikym inym, ale je fakt vela vela deti u ktorych to nezozne uspech a to su potom bitky a strkanice, lebo tie deti to nechapu, ze on to v dobrom, tak prejavuje aj radost napr.
Tak dnes som bola na tom slávnom glukózovom teste a bolo to úplne v pohode. Ja som si to zarábala doma, šupla som tam kopec citrónu a bolo to fakt chutné. Aj sme sa s mm smiali, že by som si kľudne aj pridala. Kým som čakala, tak sme vybavili aj poradňu, žiaľ, bez sona a stihla som aj EKG. V pondelok mám volať a ďalšia poradňa 5.1. 😀
@sunday1 Tak s citronom to moze byt aj chutne 😉 ale bez neho je to fakt otras, ja som mala problemy to dopit. V lekarni som si kupila glukozu 30% (docitali sme sa ze tu davaju rovno do infuziek 😨 ) tu mi sestricka naliala do pohara na a pi... 😖 ale zo zaciatku sa to dalo, netreba sa s tym "crcat" 😀
@efci moj synovec je tiez taky. velmi je kamaratsky ku kazdemu dietatu pride chce ho objat, pohladkat, dievcatka samoska aj vybozkat, usmieva sa 😉 a presne ako pises niektore deti su z toho na větvy a on potom na mna hodi taky ukrivdeny pohlad ze: Ale ved preco ked som ho/ju chcel len polubkat? Mi to tak luto vtedy pride.
ahojte, ja si spominam ked som cakala nelku tak som sla na glukozovy test tak, ze som zjedla dva biele rozky a zapila sladkym cajom a bolo 😀 tu n am nedavaju pit glukozu 😉
Maminky, bude malej stačiť jedna zavinovačka, alebo sú nevyhnutné 2?
@atreyu ja mam tiez obcas take stavy, ze mi ide srdce z hrude vyskocit, naposledy, ked som isla do poradne mi tak ostalo zle. Bola som aj na EKG, tak snad to nebude nic vazne - viac info sa dozviem v dalsej poradni 29.12. Mne zase kvoli tomu, ze mi bolo tak divne, doky povedal, aby som si nedavala magnezium, kym nemam ine problemy, ze mam papat iba to calibrum mami.
A Lukasko nebude po tatinkovi. Manzel sa vola Stefan, ale meno pre synceka navrhol on.
@elfka.elfka tak s týmto fakt súhlasím, kamarátka má dcéru ,ktorá je velmi chladná a nenechá sa mojkat, má 8 rokov a na ulici nechytí mamičku svoju ani za ruku, ja mám skoro 7 ročného synčeka, ktorý je na mne stále visí, stále ma obíma a bozkáva, ked idem pre nho do školy nehambí sa ma polubit ani pred kamarátmi a ešte stále chodíme za ručičky 🙂 ráno ho vyprevádzam pri autobus a stále mi musí zakývat, včera prekvapil aj mna a ludí v autobuse ked mi nakreslil na špinavé okno velikánske srdiečko, až mi slza vyšla, velmi ho lubim a tiež si prajem druhé dievčatko, ale verím že to sa už bude viacej mojkat s ockom, chlapci sú na mamičky 🙂

@strihalka Jeeej gratulujeme... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂