icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

mimabulka
9. dec 2011

maminky ma niektora podobný problem? strašne ma bolia kríže ale trošku nižšie asi kostrč no neviem ako to zvladnem pri 2 detičkách do aprila :(

ivetka1981
9. dec 2011

@maxara ten obraz je fakt špica..krááása..hned by som ho brala...si šikulka...

maxara
9. dec 2011

@ivetka1981 😵 dakujem.. idem si ho tusim zavesit 😵

darinkazv
9. dec 2011

@katkarv fuh, ja som veru ani v prvom takéto vyšetrenie nemala. 😕 ani teraz mi nič také nehovorila. uvidíme, čo povie v ďalšej poradni. idem 28.12.

ivetka1981
9. dec 2011

no ja som sa dnes bola objednať na interné,takže idem až 25.1.´12...takže uvidíme ako to dopadne,zatial mám zvýšený tlak(140/90) 😠 ...neviete poradiť niektorá,čo s tým???už aj minulú poradňu som ho mala zvýšený 😒
A na glukózový test idem v utorok..jooj ako sa len neteším ☹

strihalka
9. dec 2011

@dennkaa moja ty si v ruzinove ze??zacinam fakt uvazovaz ze na pristi poradne zbalim kartu a jdu. Ten tvuj bere? A kolik se u nejmplati??

Orazka pro vsechny baby, nemate dr, kteea uzna moje duvody a necha me na pnke vi rizikovem??

elfka.elfka
9. dec 2011

my sme mali 3 klasicke perinky/zavinovacky, tie sme aj pouzivali, nasa sandra grckala, takze niekedy sa susili vsetky tri.. pouzivas to maximalne 1 mesiac. tento tovar sa da krasne predat dalej, takze kto nevyuzije poda dalej... ja by som sla cez bazar, napriklad jeden inzerat za dobru cenu: http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=9107445
myslim ze za 11€ aj vecicky na krst je dobra cena.

dennkaa
9. dec 2011

@strihalka ano, som v Ruzinove a na gyndu chodim do sanatoria Koch (teda este do ambulancie, ktora ostala v Ruzinove - GPN). Co sa tyka platieb, tak tehotne pacientky platia poplatok 140 EUR ( to je celorocny). Prikladam Ti aj link na ich stranku: http://www.sanatoriumkoch.sk/sk/ Ja momentalne chodim k MUDr. Smolikovi (ten je v Ruzinove a zastupuje moju doktorku MUDr. Zavodsku, ktora odisla na matersku). Ostatni lekari maju ambulancie na Partizanskej priamo v Kochu - myslim, ze nemaju problem zobrat nove pacientky. Staci zavolat na recepciu a poinformovat sa.

strihalka
9. dec 2011

@dennkaa a v tom poplatku je co vse?? Kuknu pak doma na pc bo b praci no phone to trva

danka.chomka
9. dec 2011

@maxara pocuvaj ma sem draha moja ty pekne krasne rob na zakazku tie obrazy a budes mat taky prijem na materskej ze dovi. Salenstvo ako ti to ide, z takeho dacoho musis vytazit. Uzasne prace. Zatial co si davala tak kazdy jeden sa mi hodi do bytu 😎 neviem vsak ci by si mala srdce sa ich zbavovat- vies jak umelecke dusa (svokor je maliar tak to mam odsledovane 😀 ) akoby mu dieta brali 😀skus dat na sashe len tak pre orientaciu bachni cenu tak 400-500 eur a uvidis ze sa najdu zaujemcovia. 🙂

efci
9. dec 2011

@srnqqa ano tie vecicky su chutne, ale pokukaj napr. v Nexte chlapcenske...ja tam idem oci nechat 😎

elfka.elfka
9. dec 2011

@strihalka ked mas problem s gynekologickou, chod za svojou obvodnou lekarkou, ved aj ona ta moze vypisat.

dennkaa
9. dec 2011

@strihalka pokial som nebola tehotna, tak som tam mala zahrnute klasicke vysetrenia, vratane sona prsnikov. Teraz som si doplatila ako tehu pacientka, ale co vsetko to zahrna veru neviem. Akurat viem, ze za morfo som platila ako pacientka Kocha 20 EUR a za 4Dcko budem doplacat 40 EUR. Nepacientky Kocha platia tusim raz tolko. Ale ked som si ja hladala pred dvomi rokmi lekarku, tak mi islo hlavne o pristup k pacientovi a ten maju uplne perfektny a su aj dost dobre vybaveny. Ale rodit u nich nebudem, to zostanem v Ruzinovskej porodnici.

maxara
9. dec 2011

@ivetka1981 ja som mala pri Ninke vysoky tlak, vraj je to zle len preto, ze hrozi odlucenie placenty, ale to asi az pri vyssom a plus je to jeden zo symptomov preeklampsie, takze ak sa pridaju opuchy a bielkoviny v moci, tak .. asi ta vezmu do nemocky. Vyssi tlak je dovod na PNku, ak je taky ze ozaj vysoky. ale ten co pises je este tazka pohoda.. mne neskor, ked som bola tak cca 34-35tt dali dopegyt, ale ja som ich nebrala 😅 ale zas na poradne v nemocke som chodila aj kazde 4 dni a vzdy som si mala brat so sebou tasku pre istotu.. no doklepala som to pekne az do terminu 🙂 ale teda mi vyvolavali porod kvoli tomu. (ale az v termine)

@danka.chomka 😅 ale cosi.. to by som si netrufla.. teda malovat tak, ze podla predstav kupujuceho.. jedine takto, ze co mna napadne.. a aj to ma nenapada nejak casto.. a tento anjel a aj ta zena boli podla predlohy, akoze z vytlaceneho nejakeho obrazku z casaku.. mne chyba hlavne ten napad.. ze co ako.. ☹ a zatial si zaplnam moje steny tu doma 🙂 a potom ked budu full, tak asi budem menit ked sa mi bude nieco viac pacit alebo niekomu darujem, ked bude zaujem.. alebo uvidim 🙂 ale osobne si myslim, ze porodim a talent bude prec 😅

ivetka1981
9. dec 2011

@maxara takže vravíš,že sa nemám znepokojovať??Ten moj doktorko mi v podstate nič nepovedal,a dosť ma to znepokojuje,akosi tie poradne u mna berie na ľahkú váhu...a ked sa aj niečo opýtam,len odvrkne,že sa uvidíme na dalšej poradni ☹

maxara
9. dec 2011

@ivetka1981 no myslim, ze zatial sa nemusis znepokojovat, len je dobre, keby si si mohla doma merat tlak, aspon raz denne, najlepsie aspon trikrat. A byt sledovana, keby si mala ten tlak neskor vyssi. Moc ti dufam kontroluje na kazdej poradni 😕 ak nie, tak chod od neho prec 😔

pimpilla
9. dec 2011

@dennkaa no to záleží aj v akom období sa dietatko narodí mne sa narodil synček v marci a toto v apríli a velmi som nevyužila len pri krmení, lebo v máji bolo také teplo že by sa v nej bábo uvarilo, úplne stačia dve, myslím že v máji je na perinku častokrát teplo 🙂

belissima85
9. dec 2011

ahojte kinder bambulky od rana som vas necitala tak idem docitat 🙂mam na vas aj otazocku:ked som na rizikovom mam narok na celodenne vychadzky niekde o tom cital moj otec ze by som mala mat narok ale ci je to tak neviem neviete nieco o tom?

belissima85
9. dec 2011

@maxara ten obraz je uplne fenomenalny🙂a mala bambulka je zlatucka ozajstna popoluska🙂

huterika
9. dec 2011

Dievcence tak som konecne pozrela ten dokument co tu bol pridavany "zazrak zrozeni" a cely som ho preplakala, myslela zom ze popritom zasijem mojmu chlopovi gate ale nic z toho lebo som na to cez slzy nevidela 🙂
Takze sa mi este horsie dycha ako pretym plus nadcha a nejako tazko sa mi dycha cely den, neviem cim to je 😒
@mimabulka Mna bolia krize tiez staci ze chvilku zehlim alebo varim stale si musim sadat ale ani to moc nepomaha len si lahnut, zacinam sa citit ako taky kryplik co dlho neustoji na nohach. Vcera ked sme hladali restiku vecer kde sa najeme tak som myslela ze umriem ako ma cela chrbtica a krize boleli 😒

strihalka
9. dec 2011

Fak uz se tesi na vecer, manzel jede na panskou jizdu a ja si v llidu doctu ten roman, co jste dnes napsali a ze tojl je
Jinak novinka dliuho me nebolela hlava, tsk of vera opet:(((

mimabulka
9. dec 2011

@huterika no veru a potom ked sedim a chcem vstať tak mi musia deti pomahať ale kto si už dnes môže dovoliť oddychovať celý den no nie? a poslal by si mi link na ten dokument?

janka273
9. dec 2011

@strihalka cicka, ja som zistila, že keď si dám ráno kávu - tak ma hlava nebolí, ale keď si ju nedám, tak ma bolí aj 2-3 dni vkuse, ....ja to mávam z tlaku, ráno mám 92/52 a po káve mi vystúpi na 110/70....skús si dať kávičku, teda, ak nemávaš vysoký tlak 😉

janka273
9. dec 2011

@mimabulka a mňa bolievajú kríže, a hlavne v noci, neviem ako sa mám uložiť, a keď idem cikať 2-3 za noc, tak mi dá muž ruku a ja si sadnem....no hrôza, ale toto isté som mala pri 1.tehotenstve

ivanka.7
9. dec 2011

@mimabulka @janka273 Mam sedave zamestnanie a potom doma este casto robim za pocitacom, takze vecer som totalne dolamana - prave na tie krize. V praci mam velmi dobru stolicku - kreslo, tak tam sa pod chvilou mozem dobre opriet, aj pohojdat, doma som mala staru stolicku, ale vcera som na nej definitivne zlomila opierku na ruku, tak mi dal manzel svoju a ta je ovela lepsia... ale ked idem spat, tak sa niekedy ledva hybem.

mimabulka
9. dec 2011

@janka273 no veru aj v noci sa uložiť je problem no mna viac pobolievaju cez den a ked sa velmi namham tak ani nehovorím

mimabulka
9. dec 2011

@ivanka.7 no ja už ani hodinku nevydržim sedieť na stoličke pri pc bo ma zadnica boli ach jaj tak pomaly budem chodiť ako kačka celý den 🙂

janka273
9. dec 2011

@mimabulka ja z noci budem mať i preležaniny na pravej strane, moje bábätko nechce inak spať, ak si ľahnem na chrbát alebo na ľavo, tak ma kope pokým si neľahnem vpravo...včera ma tak v robote silno koplo, že som vystrelila zo stoličky - postavila som sa a vykríkla : auuuuuu

teleranka
9. dec 2011

hááááááááj háááj baby 🙂)
mme novú tému, kde môžeme vkladať fotky našich anjeličkov... tak šup šup pridávajte fotky, nech sa môžme radovať... ja pridám fotku malého ked najdem kabel, ktory sa mi zasa niekam stratil..to on sám, naozaj , on sa stráca.

ivanka.7
9. dec 2011

@mimabulka V praci nie je problem sa na chvilu zdvihnut a ist si spravit caj alebo sa prejst na wc (aj tak tam casto chodim :D), doma si zas na chvilu vzdy lahnem - ale je to nepohodlne, to je pravda.
@janka273 mna krpata kope, ked lezim na pravom boku zas... rano ma vzdy lave plece, ako na nom spim :D na chrbte sa mi paradoxne spi teraz velmi dobre...