Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma no ja tu bývam 2 roky takže to ešte všetko veľmi nepoznám, ale mám pocit, že hovoríš o penzióne Anežka...a my presnejšie bývame v Dobšinskej Maši to je časť Dediniek (na druhej strane priehrady)...ono mne sa tu tá príroda veľmi páči, preto sme aj tu, aj sa teším, že v takomto prostredí bude vyrastať náš malý 🙂 akurát veľká škoda, že je odtiaľ všetko tak ďaleko, RV, PP aj SNV 40 km...a turizmus ide dole vodou lebo starosta je blbec a o nič sa nestará...a o ceste do SNV ani nevravím...
@atreyu hm tak tam sme myslim neboli presne. Asi to bola ta Anezka, pamatam si, ze zenske meno mal penzion 😀 Priroda je krasna, ale fakt je tam ta cesta dost sialena. Pre deti ale doslova raj 😵 Ja este na ZS som istu dobu cca 2,5 roka byvala v Hodrusi-Hamoroch a to bola fasaaa 😎 hravat sa cele dni vonku v lesiku. Predtym v Hlohovci sme moc po vnoku nemali kam, len sme sa po sidlisku poza cinziaky potulovali a celkovo sme extra casto a dlho nebyvali vonku. Ale v hodrusi sme to dobehli 😀 a mam krasne spomienky na toto relativne kratke obdobie zivota
ahojte babulky, no tak vcear jsme stihly tak akorat nejaky nakup okolo pulnoci v tescu jink nic, uzivala jsem si patku nicnedelani, ted jedem jeste neco pokoupit, zeleninu a vikend bude v duchu navstev kmaradu a okoukavani veci🙂jooj se tesim🙂
No a jinak pekne prbirame viz albim brusinka
ahojte tehulky...no tak my ideme dnes s krpcom v brusku balit darceky a nieco dobre navarit.....
ako sa inak mate ? citite ?ja sa niekedy pozabidnem, ze som tehotna a zacnem napr. kracat rychlejsie, drhnut vanu, no ked sa zohnem, maly sa hned ozve a pride mi spatne ...aj Vam byva zle pri zahybani sa ? 🙂
😉 @giapetko mne len ked sa najem akurat a niecoho vareneho, smazeneho a tak a potom striham v polohe ohnutej na striedacku s polohou cupnutou. To ale trva 0,5-1 h takze z umyvania vane mi spatne este nebolo
A ked mam nahromadenu energiu, chodim kratkodobo rychlim tempom aj si pobehnem, aj po schodoch ponahlam. Predtym som toto nevladala, to je moj postreh oproti 1.trim.
PS chcela som -rychlym-sorry za hrubku
Macka vraj vie z cloveka prebrat negat.energiu na seba a transformovat ju na pozitivnu 😉 Teda jej to neuskodi. A perlicka:najznecistenejsie miesto na takuto spinavu energiu su udajne nemocnice.
@urma To je zvlastne ja macicky mam strasne rada, ale cele tehulkovanie "trpim" ze sa ich ani chytit nemozem, pretoze ked mi robili testy na toxoplazmozu povedali ze som ju ste nemala a teda nemam ani protilatky tak sa mackam musim vyhybatt aby som ju od nich nedostala 😒 ony a holuby aj vsetky vtaky su najvacsie prenasace, takze som prekvapena ze ju mozes mat este aj na brusku.
@giapetko vravi sa, ze cely druhy trimester je vlastne najlepsi, najkrajsi, lebo sa aj zena citi najlepsie, brusko este take akurat....tak u mna sa tento stav dostavil az teraz v siestom mesiaci, ze sa citim dobre... Ale teda stale to nie je na nejaku rychlejsiu aktivitu, iba mozem sama o sebe povedat, ze sa citim dobre. A zohynat sa mi robi teda problem, lebo mi brusino zavadzia, takze syncek je napomocny ked treba 🙂
Inak baby zase je sobota, vikend...to aj vam tak strasne leti ten cas, ci len mne?!
@huterika no ja ju na brusku nemam 😀 ja sa vlastne maciek bojim. 😅 lebo ich neviem odhadnut, ale tak viac zdialky ich rada pozorujem. Nikdy sme macku doma nemali na rozdiel od inej havede 🙂
Ale toto o tej energii mi vravela jedna maserka a ma to dost zaujalo, tak som sa chcela podelit aj s vami, co inklinujete k mackam. Viem, ze prenasaju toxoplazmozu, ale defacto ju maju od hlodavcov. Takze dake domace macky,krmene kupovanou stravou, co ani von nechodia, su ockovane atd, tak su asi uplne bezpecne.
Inak ja mam protilatky na toxoplazmozu alebo teda ze som sa s nou stretla. A moj drahy ju mal ked sme sa este nepoznali, vlastne nic mu nebolo takeho len uzliny na krku a lezal dost dlhu dobu na infekcnom koli tomu.
@urma Ja som popleta 😀 to atreyu ju mala na brusku vlastne 🙂 ano mas pravdu ked je macka domaca co je doma nema to kde chytit, len macka to ma priatelova mama tak ta chodi domov sa len s prepacenim "nazrat" a ide doprdaku 😠 taku by som nechcela co by sa ani nechcela pritulit a vyhravat pekne 🙂
@efci Cas leti uplne ze mega rychlo, ved o tyzden su Vianoce a ja nemam ani jeden darcek pre mojho 😖 a pre maminu mam len dve teple tricka, hlavneze mame pre jeho velku pocetnu rodinu nieco.
tak jsme doma, no oblecka spousta od pul roka, bodycka pyzamka, saticky, gate...madherne, boze at uz jem princezna u nas a muzem ji do toho oblekat , mam pocit ze si budem muset prohodit skrine, ani ja tolik obleceni nemam😀
A k tomu nabidku ze muzem mit gesslein kocik komplet...no je bezovy s oranzovo modrou zlutou kombinaci..pro dievce nic moc, ale na to mame cas, samo ze pokud nesezenem maxika, tak pujde tento....jjooj, po novem roce se musi ty komoda koupit, aby mela princezna uz veci krasne poukladane🙂
@huterika my mame macku co chodi aj von aj dnu aj mysi chyta,mame ju rok a pol a ziadne toxo.Aj Tatarsky biftek zboznujem a kym som nebola tehu jedla som ho asi raz mesacne.A ziadne toxo nemam.Mojmu synovy zistili protilatky kym sme este nemali ziadnu macku,myslim ze to mohol skor chytit este v skolke niekde v pieskovisku.
@huterika 🙂 no naša cicka je od malička zavretá doma...sem tam ju dáme v lete pred dom na vodítko 😀 ale teraz by chuderka neprežila...keď vidím ako sa vyhrieva pred krbom neviem čo by robila vonku...no, ale máš pravdu...ja som sa tiež bála a dala som jej pre isotou zobrať krv a našťastie bola negatívna, ale tak nemala to odkiaľ chytiť...nedávame jej ani surové mäsko, len konzervy granule a keď tak prevarené...je očkoaná, pravidelne odčervovaná...ale svokra má mačku, ktorá chodí kade tade a ku tej sa nepribližujem aj manželovi som to zakázala...takže chápem tvoje obavy...jej mačka chytá hlodavce a vtáčiky a pochybujem, že je pravidelne odčervovaná ako tá naša...
@katkarv Ja som tiez jedavala tatarak obcas pred tehu a tiez som toxo nemala. Ano myslim ze v pieskovisku to lahko deticky chytia.
@atreyu Ved prave je ine ked macicka je stale doma a ma vsetky ockovania to aj my sme kedysi davno mali kocura ktory nam ale zdrzol z okna vyskocil z 3.poschodia ☹ ako sme za nim plakali hnusiak jeden priroda ho asi volala, pre macku schopny sa aj pozabijat a z okna vyskocit 😀
Nasa fenka na SR je tiez naucena doma len byt v teplucku a ked je sneh a ze sa ide vencit tak ju aj labky oziabu ale zasa niekedy sa riadne blazni v snehu take sipky rovno nufakom do snehu 🙂, vtedy je strasne vtipna 😀 jooj ale uz mi chyba, skoda ze havkovia cez ryanair cestovat nemozu ;( tak bude chudiatko sama sviatkovat akurat co ju niekto vyvenci ☹
@katkarv
@huterika baby ved to by museli byt kravy chore, aby sme my dostali z nich toxo. To zase hadam tie institucie co su zodpovedne za kvalitu tak riadne prevereju tie zvierata!! Ono ide len o to, ze tam je najvyssie riziko to dostat, to je to iste ako tie plesnive syry, ze tam mozu byt kdejake bakterie. Juuuj ja tatarak moc nie, max na 1 hrianku ked uz si ho mm da, ale za to steak by som si dala, ten mi teraz chyba dost. A syr plesnivy si sem tam dam, sa mi to ziada.
A mam znamu, ta dlho dlho nemohla otehotniet, ked otehotnela tak aj potratila a nakoniec jej zistili ze ma toxo zo skrecka!!! Takze skrecok odchod, preliecit a narodil sa krasny zdravy chlapec 🙂
ja by som tu toxo az tak neriesila, na SK sa to vraj testuje iba jedenkrat pocas tehu. Len tu s tym strasia, lebo vsade samy kocur, hovadzie maso jedia frantici asi najviac tak preto je tu riziko vysoke. A preto nam robia test kazdy mesiac pocas celeho tehu este aj raz po stestonedeli.
domace zvieratka su uzasne, mne je velmi luto ze uz nemame psika... toxoplazmozu mozes dostat aj ked zvieratko doma nemas, prejdes sa po meste, stupis do vtacieho vykalu, preleti nad tebou chory holub atd prinesies si to domov.. staci ze domace zvieratko onucha tvoje topanky.... ale ja by som z toho paniku nerobila, to by sme sa zblaznili keby sme sa mali stale bat kde na nas co ciha..radsej mysliet na tu krasnu pozitivnu energiu co zvieratka rozdavaju
Tak velice ze urobim priatelovi radost a urobim strudlu a samozrejme ze som musela vymyslat tam dat aj jablka aj banan ale moc mi to teda nechuti, banan prebil chut jablk a je to nejake bez chuti cele ☹ alebo nemam chutove bunky uz teraz vobec 😒 Ale granatyr a rajcinova polievka sa snad podarili, snad je to zdravsie jak maso bo teraz ta nasa strava za posledny tyzden ani nechcem pisat co sme vsetko pojedli chudak maly nas, tak menim jedalnicek aspon zasa teda do vianoc 😀 to bude zasa ine kafe
@efci Tak to by ma nenapadlo ze zo skrecka no je pravda ze to maju hlodavci. Ja tie ich syry mam rada ale nie vsetky, hlavne tie najsmradlavejsie moc nemusim 😀 ale plesnove columier a take to mozem ale nejem teraz, len stale premyslam kedze zboznujem cenakovo-nivovo-krupovu polievku ci mozeme jest nivu, ked ju capnem do polievky na koniec az na tanieri. Navyse je dobra ked sme vsetci soplavy to tam dam riadne cesnaku ten mozeme 😉
@huterika ja som akurat s modrou plesnou vylucila z jedalnicka (niva, roquefort), s bielou plesnou ako Brie si obcas dam. Ale ked sme boli na SK tak som mala pizzu a bola na nej aj niva, tak som si na odlahcenie povedala, ze sa to v tej 200 stupnov peci hadam vypali ak tam nieco je 😀
Je to fakt nemozme mysliet na vsetko, trosku opatrnosti nezaskodi.

Zlaticka, idem piect, alebo teda aspon cesto spravim 😀 to uz potom budem musiet niekedy dokoncit...