icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

takitak
17. dec 2011

@urma
@katkarv no vidím že pretriasate mačky a toxoplazmózu... moja mama ju mala, ležala 2tt v nemocnici, potom jej spustila rakovinu vnútorností ... máme potvrdené že to dostala od mačiek - domácej aj čo chodila občas von. Určite k tomu inklinovala, ale napr. pár mesiacov sa nemohla dotýkať svojej vnučky. Keďže rakovina sa jej stala osudnou, naša rodina úplne zanevrela na mačky, ja ich osobne nemôžem ani vidieť, mám z nich panický strach, ak ju vidím na dvore tak sa roztrasiem, spanikárim a nejdem von kým to manžel nedezifikuje. Žiaľ si navykli chodiť na náš pozemok. A teraz budem hnusná ale je to dôvod prečo môj manžel´dostane tento rok "zbraň" na vianoce. Nechápem legislatívu, kde naši psi nemôžu ísť von, sú na vodítku, zbierame hovienka po nich, platíme dane a mačky ???? tie si chodia ako sa im zachce, serú kade chcú, žerú a olizujú všetko ... sorry za môj príspevok, som zaujatá, ale žiaľ aj toto sa stáva a nikdy neviete čo máte v génoch ...
Moja kamoška mala doma mačku/kocúra - 4x potratila v 2trimestri, dali preč mačku a do roka majú zdravú dcéru. Žiaľ tiež na mačky zanevreli ...

takitak
17. dec 2011

ináč sme dnes mali oslavu 35 manžela ... dostal pohárky "the last perfect man" - simpson kolekcie - strááášne sa vytešuje ... ináč dostal ešte fujaru aby teda ste si nemysleli - ale darček od jeho mami nás dorazila - dostal dve sady látkových kapesníkov, lebo vraj pri malom nemôžeme používať papierové - už ste to počuli ???

bublinka83
17. dec 2011

ahojte 🙂 rada by som sa k vám pridala aj ja mám termín v apríli predpokladaný je 7.4. a možno Veľká noc...a bude to chlapec 🙂

efci
17. dec 2011

@takitak nepocula som to 🙂 Ved najhygienickejsie je predsa vysmrkat sa do papierovej a sups s nou do kosa 😎 Ci lepsie je latkove nadrapovat po vreckach?? A mimcu budes pripadne vylucky utierat do latkovej plienky ked uz....

urma
17. dec 2011

@takitak ja tiez mam paniku z maciek, ale nema to nic spolocne s toxoplazmozou ani inou chorobou ani takou smutnou osobnou skusenostou, aku mas ty. Ale mm sa mi smeje 😎 ja ked vidim macku na ulici v bezpecnej vzdialenosti, tak ok, ale mam daku hranicu, ked ju prekroci a smeruje ku mne, tak by som sa vyskrabala na strom 😀 hm vlastne to by mi nepomohlo 😉
Oni tie macky za to ani nemozu, im proste tie choroby nic nerobi, takze ich niekde na seba naberu napr. od hlodavcov a ziju v pohode s tym, akura hold prenasaju to 😖 A nie je to len toxo. Je aj daka strasidelna choroba z macacieho pazuru, ked poskriabe.

nelicefo
17. dec 2011

Ahojte lásky,ako sa Vám darí? 🙂
Dúfam že všetky ok, a už pomaly ale isto chystáte výbavičku. 😵
Veď už krásne tt Vám tu svietia 😵

katkarv
autor
17. dec 2011

@takitak ja som tiez mala 2X zamlknuty potrat,ztoho prvykrat sme este nemali macku.Vobec to nepripisujem jej.Boli sme u zverolekara a ten nam povedal ze ma akurat on sam hroznu toxo od tataraku.Ze to nieje vobec strasne len pre tehulky je to riziko.Ja by som nasu Micu nedala za nic,je to len o hygiene.Ale chapem aj tvoje pocity.

ancovicka30
17. dec 2011

ahojte, ja trosku po funuse, ale tiez chcem odporucat chorvatsko ako destinaciu s babom, my sme boli na ostrove rab ked mal maly 6 mesiacov a teraz znova ked mal rok a pol a bolo to super, akurat co ma ten druhy raz sklamalo bolo, ze ho vobec nelakal piesok/pieskova plaz ale nakoniec viac kamienky, ale to je uz o inom...akurat co sa mne zda vhodnejsie pre dovcu s babom je mat apartman kde mas samostatnu nejaku obyvacku a spalnu, kvoli spaniu baba ci uz cez den alebo v noci, ked ty nespis a babo spi, takze ja by som hotel nevolila, mozno pri uplne mini babe sa to da, pri vacsom je to podla mna nevyhoda aj celkovo kvoli priestoru....
my ale zatial nevieme ci pojdeme aj tento rok, lebo sa aj chystame prestavovat taky vikendovy dom co mame a aj sa mozno budeme na chvilu stahovat kdesi do zahranicia, takze zatial chaos...ale keby boli prachy a ostali by sme na SK tak idem, teda v pripade ze Jurko bude dobre znasat auto a celkovo nebude moc uplakany...
o toxo som aj ja uvazovala, lebo moja mama ma macky a chodime tam dost casto, ale moj maly ich miluje a bolo by mi luto tam nechodit kvoli tomu alebo co....tak si drzim palce ze to bude ok...

huterika
17. dec 2011

@efci ja si tiez hovorim ked zbadam ze niekde je niva a pod. ze to vysoka teplota snad vypali 🙂
Fliacky som tu nenasla ale mala som alternativu este take hrubsie "slize" co som zbadala v obchode ze do polievky 🙂 nouilles znacka Turini, mala som zelene ale to je aj tak jedno, myslim ze som ich kupila v L'eclerc alebo carrefour?
http://www.google.sk/imgres?q=Turini+nouilles&h...

urma
18. dec 2011

A kde ste kto? Inak dobre rano, ked uz som tu prva 🙂

atreyu
18. dec 2011

Dobré ránko 🙂

@urma ja som tu 😝

Dnes ešte raz poutieram prach, povysávam a zotriem podlahy a zajtra smer Prešov až do nového roka...nech máme čisto aj keď nie sme doma 😝

prajem príjemne strávenú nedeľu 😵

dennkaa
18. dec 2011

Ahojte 🙂
Chcele by som sa opytat, ci planujete teraz v tehotenstve navstivit nejaky fotoatelier, kde by vam profik urobil krasne zabery na pamiatku. Ja by som aj isla, len neviem ku komu. Tak ak mate niekto skusennosti s fotografom/-kou v BA budem vdacna za kazdu info (ak budu nejake infosky, prosim poslat do IP).
Mna sice obcas doma pofoti aj manzel, myslim, ze niektore fotky su vydarene, ale chcela by som profi foto, na ktorych budeme obidvaja.

urma
18. dec 2011

@dennkaa ten fotograf, co nas fotil na svadbe, viem, ze foti aj bruska. Fyzicky byva v Hlohovci, ale myslim, ze chodi aj po celom SK...neviem ci zrovna koli bruskam 😉

efci
18. dec 2011

Kuk aj ja som tu na skok 🙂 MM isiel s Patrickom na korculko, navarene mame, tak tu trosku bludim 😀

@dennkaa kebyze sme doma vo ZV tak by som urcite isla, tam mam dobry kontakt 😉 Tu vo FR nie, co som uz hladala aj po nete nejakych v okoli tak mi tie tehulkovske fotky neprisli az take krasne ako poznam tie od nas 🙂 Ale tak co uz, nemam take foto ani s prvym bruskom, tak aspon si nebudu zavidiet... A z ked budeme v lete doma pojdeme pekne vsetci styria sa pofotit 😎

maxara
18. dec 2011

Ahojte krasky,
len priskocim cosi tuknut, konkretne, ze som nasrata, lebo zas nam nejde voda.. 😠 😠 furt mame nejaku havariu na ulici a ti dementi z BVS len lataju to potrubie ako idioti namiesto toho, aby raz rozmlatili cestu, vymenili to cele naraz a bol by pokoj. Bolo by to aj lacnejsie a vsetci by boli spokojni. Takto nam fakturuju aj vodu, co sa vyleje na ulicu 😠 😠
Vcera som mala rusno, dnes ideme este na obed k svokrovcom, resp do restiky. Mm mama ma narodky. Uz sa musim ist aj pomaly chystat.

Ale vbehla som sem hlavne preto, ze som nemala kedy od piatku natiahnut fotku z rande s @urma 😵 😵 neplanovane a len tak sme mali obe cas a chut pokecat 🙂 Super, uzasne. Ninka bola taka hotova z Baxika, ze sme teoreticky v klude s urmou mohli pokecat a Ninka ani spat nechcela ist poobede 🙂 Vecer o siedmej odpadla tak, ze ani mlieko poriadne nestihla dopit 😀 . Takze Maci, kludne aj nabuduce, dakujem este raz za prijemny den. A tu na ukazku.. Ninka mala v ten den rovnych 17 mesiacov a tusim aj Baxik ma akurat tolko, o par dni, nie?

maxara
18. dec 2011

@dennkaa ja mam tiez kamosku, ktora byva v TT, ale chodi aj do BA fotit, vlastne aj hocikam.. foti aj bruska aj svadby. Aj s jej frajerom. Mne sa paci ich styl, fotia tak prirodzene. 🙂

urma
18. dec 2011

@maxara jj bax je o dake necele 2 tyzdne od Ninky mladsi 😀 Ale rozumeli si ukazkovo, ja som bola z toho fascinovana priam. Ono darmo, deticky su ciste duse nepopisane a on to citi. Inak je totiz z vacsiny ludi, ktorych nepozna, v strese az panike a rozhodne si nenecha robit so sebou hocico, resp. vobec nic, ani dotknut. A ked sa ho niekto boji, tak on sa ho potom boji este viac 😅 lebo to nechape. Malej Ninky sa absolutne nebal, aj ked ho po nose vysvacala 😀 😀 bolo to take uprimne, ono deti aj zvierata funguju na podobnej energii, ktoru vysielaju a prijmaj. Bolo nam s vami dobre 😉

urma
18. dec 2011

Baby, a keby ste videli, ako sa mala Ninka ku Baxovi natrcala tvarickou zoci voci, ako by mu isla dat pusu 😀 Ale teda ked uz bola par cm od jeho nosu, tak cakala odozvu a bax nic 😀 nastastie jej nedal jazyckovu. Ale ani neuhol, trpezlivo cakal, co bude hehe

strihalka
18. dec 2011

dobre ranko prajem vsetkym🙂
teda skoro poledne, ale tak co..od zitrase opet nevyspim, a o vikendu ani nemluvim, navic nas cekaji velke cestovacky do Prahy za rodinou na svatky, tak se moc tesim, copak je tu noveho?

dennkaa
18. dec 2011

@urma @maxara maju aj nejake weby, aby som si mohla pozriet ukazkove foto?? Ja som uz vela hladala, aj som zopar nasla, co by sa mi celkom pacili, len problem je stale v tom, ze nie som rozhodnuta, ci ist alebo neist. Ono mam este cas, lebo bruska sa najlepsie fotia okolo osmeho mesiaca - len som si chcela urobit taky mensi prieskum a porovnat ceny.
@efci tak to ano, aby si nezavideli 🙂 ale tak ked budete mat fotecky vsetci styria to bude urcite tiez krasne. Niektori fotografi/-ky su naozaj velmi sikovni a dokazu s fotakom zazraky.

strihalka
18. dec 2011

@dennkaa no my mame kamaradku primo fotografku, daj si do googlu martina felgerova - fotofema, je z BA, my za ni taky pujdem aj nam delala foto na svatbe, tak popripadne kukni na muj profil na mojasvatba.sk pod nickem strihalka..

dennkaa
18. dec 2011

@strihalka dakujem za tip, urcite popozeram. My sme mali na svadbe fotografa tiez z BA, ale on nefoti bruska, preto som vdacna za kazdu info 🙂

strihalka
18. dec 2011

@dennkaa no my se s manzelom nejak chystame ze nco nafoti aj on sam,ale nejak to nevychazi casove....☹tak to dopada jak to dopada..fotim se sama..🙂 ale tak ten sedmy osmy mesic by jsme Martinu urcite chteli poprosit🙂 hlavne atelierovky, ty josu nadherne

bambulka1010
18. dec 2011

@urma Moja mamina keď bola tehotná dostala toxoplazmózu, samozrejme to nechalo stopy aj na mne, lebo
tá infekcia sa mi dostala do oka. A nevidím na jedno oko, teda resp.vidím ale len farby, osoby nerozoznám. Ale
chváľabohu to druhé oko mám také silné, že vidí za 2 oči 🙂 Ako som otehotnela hneď som si dávala robiť testy na toxoplazmozu, ale všetko je v poriadku. Keď som bola malá strávila som veľa času na infekčnom. Ale som sa dobre preliečila, tak je všetko ok. 🙂

dennkaa
18. dec 2011

@strihalka mna manzelik fotil aj vcera - niektore su fakt vydarene (ale profik je predsa len profik).

evaharg
18. dec 2011

@dennkaa : Ahoj ja som sa na fotenie objednala k fotografke do Senca - vola sa Rogelova-Husenicova. Kolegyna si u nej bola robit rodinne foto a foti aj babatka (ma podobny styl ako Anna Geddes) a tiez foti aj tehulky....Jej fotky su naaadherneeee 😀 (fotia sa u nej aj Bratislavski prominenti, ale aj obycajni smrtelnici ....ako napr. ja 😀 ). Hodina fotenia tusim vychadza na 50 eur. Ja som sa objdenavla asi pred mesiacom a dostala som termin na zaciatok marca 2012.....Ak by si mala zaujem, napis, poslem ti cislo 🙂 HM?

atreyu
18. dec 2011

@maxara @urma my máme jacka a ten je neskutočne šialený, ale čo sa týka detičiek musím povedať, že je inteligent...neuhryzne ani počas hry, dáva si neskutočný pozor 🙂 ešte som zvedavá čo s ním urobí príchod malého, ale vyzerá, že bude z neho dobrý havo 😵

danka.chomka
18. dec 2011

@bublinka83 ja mam tiez 7.4. a tiez cakame pipika. vitaj 🙂

zienky hlasim stromcek krasny ozdobeny sa vytesujem. Bola som dnes na homeopatickom kurze bolo to uzasne. Akurat maly chudak spuceny cely den tak sa teraz vyvalujem nech sa natiahne. 😀

Inac zienky z vychodu, kto by mal zaujem 14.1.2012 usporiadavame v KE besedu s porodnymi asistentkaami na temu Zdrave materstvo v starostlivosti porodnej asistentky (PA), budu sa rozoberat uzasne temy s uzasnymi PA- viceprezidentka komory PA a licencovana PA pre samostatnu prax. Bude sa ukazovat ako sa da vyhmatat babatkko, pohmatom urcit jeho vaha, poloha, ako mu pomoct nastavit sa vhodnejsie v panve, rizika a benefity jednotlivych praktik u nas a v zahranici pouzivanych pocas tehotenstva a porodu, ako riesit tazkosti v tehotenstve pocas porodu a v sestonedeli. Ako sa uchadzzat o starostlivost PA. Urcite to bude velmi informacne bohate a velmi pekne. Tak ak by ste mali chut pridite. Este vas budem informovat o mieste priebezne.

Krasny vikendik vam este zelam. Nech bursinka pocuvaju.

urma
18. dec 2011

@atreyu jackovia su vsetci sialeni 🙂
Psikovi treba hlavne hned od zaciatku nastolit pravidla a hranice a uz male miminko "postavit" na post jedneho z vodcv smecky, teda aby pes bol jednoznacne hierarchicky pod nim 😉 Tiez aby sa nestalo, ze si psik dieta "adoptuje", to je tiez nezdravy vstah. Niektori to zvladaju lahko, ini horsie, ale urcite to pojde. Moj Bax je absolutne submisivny typ psa a sam si vybera tie najspodnejsie priecky v hierarchii a keby mame doma zajacika, tak asi este aj ten mu sefuje, takze nepredpokladam absolutne komplikacie. A teraz ako som ho sledovala s maxarinou Ninou, ktoru videl prvykrat v zivote, som o tom este viac presvedcena.

maxara
18. dec 2011

@dennkaa ta baba zo senca, co dala tip @evaharg ta foti ozaj pekne. Sestra tam bola s deckami nedavno (mozno je Evi tvoja kolegyna 😀 ) a musim povedat, ze jej urobila neskutocne dobre fotky. Tusim DVD s neviem kolko vela fotkami, taka mala ukazkova fotokniha boli vysledkom.
A ta moja kamoska co foti, ta z TT ma stranku asi aj inde, ale aj tuto https://www.facebook.com/pages/photography-IS/1... .. teda oni fotia vo dvojici s priatelom a myslim, ze cenu maju asi lepsiu ako SC, ale treba si skor vybrat podla vkusu, co sa ti viac paci, aby si nebola potom sklamana.