Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@atreyu http://www.ebay.co.uk/itm/Jane-Slalom-pushchair...
http://www.ebay.co.uk/itm/Jane-Slalom-Pro-Green...
co ej na ebay, kdyz pridas dopravu cca 60€, porad se oplati
@maxara to áno,chodí do prvej triedy..učiteľka je mooc dobrá,sama má 3 deti všetky do 5r. 🙂
Rodičia a svokrovci sú od nás cca 155km,takže to nič...ale skúsim tú učiteľku,radšej aspon niečo zariadim...
@urma 😀 ano draha, musis mat narok na sanitku.. kontrakcie je hovno.. ale napr ked odtecie voda, tak ide o zivot ohrozujuci stav, kedze moze sa stat, ze zapadne babu pupocnik a vtedy sa mas co najskor dopravit do nemocky, cize toto je povazovane za stav, kedy potrebujes sanitku, ak sa neda inak. Podla mna skusit zavolat na 112tku ma nezabije, ak aj budem za hysterku. No a? Ved rodim, bojim sa.. tak co.. nerobim si srandu. Maximalne mi odporucia taxik alebo poslu sanitku bez lekara. Hlavne treba zachovat rozvahu, chladnu hlavu, nepanikarit, kontrakcia nikdy nie je pred porodom jedna, takze pekne zavolame muzom a zistime si priblizny cas ich prichodu, priratame otocku do nemocnice a pocitame minuty medzi kontrakciami.. ked sa nam zda, ze naozaj to rychlo postupuje, teda cas sa skracuje, volame sanitku.. teda toto je moj plan 😀 ja osobne nesadam do auta, lebo by som nezaparkovala 😀 ked som v strese nezaparkujem ani rovno predkom. A Ninku mam vymyslenu tak, ze kedze idem do Petrzalky, tam mam svokrovcov a aj sestru, a pred sebou pol hodinu cesty, tak za ten cas urcite niekto domov dojde a ked nie, tak volam nasim a stretneme sa pred porodkou. 😀
Takze tymto vam vopred oznamujem, ze som si podpisala prave tymto opat porod vyvolavany po tyzdennom pobyte v nemocke 😖 s mojim stastim.
@ivetka1981 no ved ale 155km je pohoda, to su dve hodiny cesty, takze ked ho zoberie ta ucitelka, tak tm moze ist kludne s tebou 🙂 no vidiiis. Tu ucitelku skus poprosit, ze tam nikoho nepoznas a zacinas mat obavy co a ako.. a som presvedcena, ze to urcite pochopi 🙂 daj vediet ako si dopadla
@maxara Mne na to NUSCCH povel doktor, že najlepšie rodiť normálne, že sa mi môže uzavrieť tá komora, kde mi to robí chyby a že pôrodom sa môže všetko zmeniť tak, že nebudem ani potrebovať tú operáciu. Tak neviem,,,
Len to, že si ma stále podsúvajú mi lezú na nervy. bo ten ma pošle k takému odborníkovi, ten k takému, lebo ten s tým nič nemôže robiť...Jaaaj...Potom mám aj ja z toho nervičky, bo ja som nervózna z nich. Dúfam, že sa to už čoskoro vyrieši..
@maxara určite sa ozvem...vážim si Tvoju pomoc...a budem čakať na info od kamošky
@maxara ak ostanem rodit na SK, tak volat muzovi do B mozem akurat tak na to, aby mal aj on nervy 😀 a ak nebude niekde na sluzobke vo svete, tak by mal stihnut dojst na SK vyzdvihnut nas z porodnice 😅 Vcera som mu to akurat vravela a bol z toho cely paf, ako keby som prave objavila neviem aku hrozbu. 😠 A ze ho nemam vraj strasit s takymi scenarmi....no ale ved to je absolutna realita, bohuzial.
Ja by som si radsej isla lahnut do porodnice v klude a cakala na porod. Pre mna su toto ovela vacsie stresy 😖
@bambulka1010 no ved jasne, ze ak ti on odporuci rodit normalne, je to super, ale chcela som tym povedat hlavne, ze sa treba pripravit aj na tu druhu moznost.. a ked v TO nechcu ta nechat rodit normalne, tak by som sa normalne isla rovno dohodnut do BA s nejakym dr. Na kramaroch su dr, co sa nechcu zazmluvnovat, ale pacientky riesia osobne, akurat ze nemas istotu, ze ti bude ten presne dr pri porode, ale zabezpeci ti vsetko ako sa dohodnete. Ak by si takeho nasla aj u vas v TO, tak potom jasne ze chod tam..
@ivetka1981 😵 vdaka, urcite dam vediet, snad mi hovorila aj nieco viac ako len magnezium 😒
@bambulka1010 no ja by som verila asi viac odbornikom na NSCCH v BA ale samozrejme musia dokladne poznat tvoj doterajsi zdravotny vyvoj, nie len dako tzv. od stola naordinovat 😉
@urma ja viem draha, ze vy ste uplne iny pripad 😀 😒 aj my je to smiesne, ako si to napisala, ale to co som popisala ja bol hlavne moj plan, lebo teda dost individualna je vzdialenost od porodky, pocet ludi na telefone a v dochadzkovej vzdialenosti 🙂 ale ty mas predsa blizko vasich a ty mozno dokazes aj v strese zaparkovat 😉 .. hlavne sa neboj, kazda mame nejake predstavy.. mne sa pacilo, ked som si citala s megabruchom kona a rodili majovky, junovky a neskor aj nase julovky, tak baby este stihali pisat na kona, ze taaak mna to chytilo.., nieco sa deje..., baby co sa to robi? 😀 mam kontrakcie po 10 miut, idem do sprchy.. 😀 si pamatam ako som ja za ne bola nervozna, ze co aka sprcha, padaj do auta a makaj.. ale tak ked sa niekto z bytu pozera na nemocku alebo uz vie co a ako.. uvidis, co tu budeme zazivat my 🙂 ako pridu prve spravy, ze odtiekla mi voda baby, idem, majte sa o tyzden.. 🙂 😵 😵 ale teda dufam, ze toto zacne najskor vpolke marca
@maxara pocet ludi na telefone sa podla mna umerne znizuje rastucou nocnou hodinou 😀 Ist k nasim mi moc nepomoze, je to opacnym smerom od porodnice 😀 akurat zeby koli baxovi? Na neho je ale cas aj po tom, ako sa ja odpracem do porodnice 😀 predsalen to nie je male dieta.... Ja to neviem odhadnut, ako moc ma to bude boliet a ako casto mi nastupia kontrakcie. Si myslim, ze to asi nie je moc bezpecne soferovat a dostat daku slehu na krizovatke 😅 ale mozno to moc dramatizujem a da sa soferovat s tym 😀
Presne ako pises, bola by to parada, mat nemocnicu pod nosom. V Gente je to tusim 5 km od nasho domu, to mi moj mm posmesne vravi, ze to aj pesi dojdem 😠 Asi si to pojdem len tak so srandy omrknut v piatok ideme pre kluce od domu. Ale viem, ze je to po dialnici 😀 tak pesi to asi predsalen nepojde 😎
@urma 😀 no tak nepojdes ty k vasim, ale pridu vasi po teba a odvezu ta 😉 a rovno vezmu Baxa do kufra a vybavene.. a v Gente veru po dialnici nechod peso 😀
Inak to som napisala ako joke, ze odsoferujes.. akoze su aj take, ale ja by som asi radsej s kontrakciami nesoferovala.. akoze ono totiz neviem ako dlho asi je odkedy si plne uvedomujem, ze ide o kontrakcie, do casu, kedy sa to zvrtne na "sracku v autobuse" alias tie realne tlaciace kontrakcie ktore sa predychavaju tesne pred tlacenim tym psickovanim.. a toto by som urcite neustala soferujuca, cize.. 😀 ale zas ani v aute by som tieto nechcela a ani nikde inde okrem porodneho boxu 😀
@maxara nasi ako nasi, ale soferuje len tatko a on ma svoj zivot, kazdu chvilu aj na tyzden prec a tak. Telefon je jeho triedny nepriatel, neberie ho, dava na tichy rezim, drichme a sere nan atd.
Jasne, ze okolo mojho terminu bude zodpovednz dedko /dufam/ ale ja cakam porod uz od teraz 😅
NEPRIVOLAVAM SAMOZREJME, ale strasiak je..
Napada ma situacia okolo sestrineho prveho 😀 moja mama v kupeloch a jej mm volal, ze co ma robit, ze uz rodi. Takze to manazovala z Dudiniec 😀 Bolo to sakramentsky pred terminom 😒 ale nakoniec to bolo hlavne zle urcene, nie az tak predcasne porodene. Ale vidis...
@ivetka1981 tak napisala mi zatial jedna kamoska, ze ona si na to davala iba magnezium, ale konkretne magneB6 cize s tym vitaminom B, vraj jej to zaberalo viac ako obycajne magnezko. A ona mala aj tehu cukrovku a ja som sa prave na nete docitala, ze tento syndrom (u netehotnych) moze byt prejavom prave cukrovky alebo nejakeho ochorenia obliciek a je predpoklad, ze je sposobeny chemickou nerovnovahou v mozgu.
No a odporucania co som nasla su, ze mas si dat vydatnu vecernu prechadzku, vraj fyzicka unava prostrednictvom endorfinov upravi chemicku rovnovahu v mozgu, zaroven ked sa dostavi nutkanie na hybanie nohami, mas nimi zacat schvalne hybat niekolko minut nekoordinovane, tiez sa unavia a ma to rovnaky efekt. No a co sa tyka prvkov, ktore ti chybaju, malo by to byt zelezo a kyselina listova 😝 a uuuplne posledna vec.. stres ti priznaky zosilni a ked mas teraz take obdobie stresove, ze mas take vselijake myslienky, tak mozno tymi vsetkymi opatreniami, ktorymi si upokojis dusicku sa ti odbura aj toto 😉
Je normalne, ze vam zavola sestricka z gyndy a ze na kdy sem se obejdnala na hematologii a kdyz ji reknu ze az 13.1.a ze drive nemeli volno, tak dostanu vynadano ze se mam objednat nekam jinak, ze ty vysledky musi byt hotove do 11.1....a to mi rikali ze mam it na antolskou, ze tam uz sem vedena.... a no sprdunk hned, ze na co cekam.....no fakt dokazou podporit
ted shanet hematologii, kde me vemou co nejdrive a to az zitra, bo vsude maji jen dopoledne
@ivetka1981
@maxara baby, aj ja mám ten syndróm nepokojných nôh, nie vždy, ale v poslednom čase častejšie - a veruže mi zistili chudokrvnosť. čiže možno na tom železe niečo bude, neviem..
@strihalka normálne by to nemalo byť ale žiaľ, stáva sa.
@maxara moj brat je v BA a v HC cez vikendy 😉 Muzov brat byva v TT, aj ked podla povodneho planu uz mali byvat somnou v dome. To by potom bolo na mieste volat ho aj do prace heeh. Svokrovci, hmmm tam tiez soferuje len svokor a robi vo fabrike, tam si asi nemozu odskakovat hocikedy, neviem...on je asi ten posledny, koho by som do toho chcela zapajat 😀 Viem, ze vzdy, ked bolo treba svokrinych rodicov kazdu chvilu viest do nemocnice, tak to robil moj mm, lebo on mal prave vypite 😒 atd. Skratka sama ochota... Nie ze by bol alkoholik, ale taky labuzo zivotny styl ci co a zaroven nervaaaak, to by on asi ani nenastartoval, nie ze krivo zaparkoval 😀 😀
@maxara júj dík za tú stránku...dám to mame presurfovať ona vie dobre nemecky tak uvidíme 😵
@ivetka1981 ojj tak potom ťa chápem...ale treba myslieť pozitívne...snáď obe porodíme ľavou zadnou 🙂
@strihalka ale myslíš, žeby bol niekto ochotný mi to poslať až sem?
@maxara tých faktorov u mna je dosť...mám aj iné starosti,takže čím skôr si dať všetko doporiadku a venovať sa len sama sebe....s tým magnéziom je to rovnako ako mám,takže budem len pokračovať..snád sa skoro výsledok dostaví... 😒
@atreyu urcite ja si kocik nechavam psolat pres delphi...sjednas si kuryra, ktery ti to vyzvedne na adrese prodavajiciho a doveze ti to sem.
http://www.dolphi-transport.com/payment.php
@atreyu po ničom inom netúžim..hlavne,aby bolo všetko ok,lebo po prvom pôrode som si nesadla na zadok 3mesiace☹..také som mala bolesti
@dandelion18 tak sup sup papat zeleninku s vysokym obsahom zeleza. este som k tomu nasla aj pravidelny vecerny strecing a studeny alebo teply kupel noh. Inak teraz ma napadlo, ze mne ked puchli nohy, tak ja som si robila taky kupel, ze ladova voda chvilku, horuca voda chvilku a takto vystriedat aspon 5x a super.. odvtedy to robievam niekedy aj len tak na prekrvenie.. ale toto je asi dost offtopic 😅
@urma nuz tak bud s nimi hod rec alebo si zisti cislo na taxana 😉 aspon 3 rozne taxisluzby
@atreyu nemas zac, popozeraj a daj vediet..
@strihalka co ta ma co zdrbavat, ved nech zdvihne telefon ona a objedna ta tam ona, ked je taka mudra, krava 😠
@maxara jo, veď sa snažím a prekonávam, čo iné ostáva.
@maxara No tu v TO si ma nechcú brať kvôli tomu jednému kardiológovi, Je tu len jeden a to je dosť biedne si myslím. Radšej pôjdem ešte na kontrolu k tomu kardiológovi do BA, a tam sa to hádam všetko vyrieši. Len sa bojím toho aby si ma nenechali ale 3 týždne pred pôrodom v nemocnici, že ak ma to chytí skôr aby mali istotu. Bo ja som na nemocnice už alergická. Už som bola 3 krát v nemocnici a naposledy čo som bola to ma pustili 24.12. takže tak. To by som sa potom bála aj o malinkú, pretože ako náhle ma dajú do nemocnice, prestávam jesť-neviem fakt prečo. Preto som vždy bola tak krátko v nemocnici, ja proste do seba tam nič nedám skoro ani čistú vodu. Mám k tomu odpor.
@urma No aj aj skôr verím tomu doktorovi. Je to taký doktor ktorý sa špecializuje na tieto ženy s tachykardiou v tehotenstve. A myslím, že to sú väčší odborníci ako tu v TO. neviem naozaj. Musím asi ísť ešte raz na vyšetrenie do tej BA. A nech ma tam rovno hneď objednajú aj na tie kramáre.

@sunday1 ja si tiez myslim, ze ak si to objednas na dobierku, tak pohoda.. pozri na mimibazare na hodnotenia, napis im mejla a proste nejaka konverzacia nech prebehne.. ake maju podmienky predaja, nech ti specialne odpisu a nie len odkazu, ze kukni si ich na stranke. A pripadne sa opytaj aj na to, ze co ak zaplatis a tovar nebude zodpovedat alebo co v pripade reklamacie.. mejly nemaz .. neviem co by som tiviac poradila..
@ivetka1981 uz som napisala tej mojej kamoske, nech mi da vediet, co jej na to pomahalo, ked odpise, dam vediet. No a este k malemu.. no ved tak sa zamyslime. Chodi do skolky alebo skoly? Tam je predsa nejaky cas, teda od rana do takej 17tej by sa dalo, pripadne sa da dohodnut s ucitelkou, ta pre neho nie je cudzia ani si urcite nic nedovoli.. a mozno by ho kludne nemala problem aj vziat k sebe keby daco. No a zbytok casu je tm s vami, nie? Tvoji rodicia alebo svokrovci su ako daleko? Su pojazdni? Ze ak by sa nahodou nieco udialo, beries taxana a volas vasim, ze maly je tam a tam, volas tm, ze rodicia su na ceste, maly je tam a tam a on nech poriesi a dobehne.