Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@zuzujan aj ja som bola dnes na teste a tiež som nepila glukozu ráno o 6 som zjedla 2 suché rožky a pohár vody, tak mi povedala sestrička, o 8 h.som už klopkala na dvere, vzala krv a hotovo....u nás sa to robí s tou vodou, ale ja som ju pri prvom synčekovi hned vyvracala ☹ , tak ked som im to spomenula tak hned vravel doki že to spravíme s rožkami... 🙂
baby neviete o nejakej internetovej lekarni,kde by som si objednala veci do porodnice???Uz ste aj mna nakazili s tym objednavanim 🙂 Vsetky stranky co pozeram maju nejaky slaby vyber 😒
ahojte tehulky 🙂 vidim ze este glukozujete 🙂 Az mam pocit ze som jedina co na ten test nebola ☹ Chcela som sa spytat,aj vam tak tvrdne brucho ked sa predklonite?ja to badam uz par dni,no hroza,doteraz mi skoro vobec netvrdlo 🙂 Kukam ze riesite aj kociky,ja kupim tento tyzden ale len spod ruky kedze vsade chodime autom tak mi taky uplne postaci na dvor a do obchodu.Postielku sme dostali len ju chcem premalovat.
@dennkaa no ja mam si predstav pozehlene 😕 a uz aj navarene a uz aj upratane dokonca a dieta spi 😵 😵 takze hodina relaaaaax 😀 sa tesim
@urma draha super, v utorok mam navstevu a potom az do aprila nemam ziaden program 😀 strasne sa tesim z toho.. resp mam, nejakych dr teraz s Ninkou musim obehat, cize kazdy tyzden jeden den nieco, ale inak nic 🙂 tak sa tesiiiim na vas. Mna uz tiez chyta hniezdenie a chystanie, nieco mam uz aj oprate a pozehlene, to su ale skor veci nove, a take vacsie, co som po Ninke vyradila, oprala a teraz som to ozehlila. Ale nemam komodu 😖 takze sa chystam aj do Ikey niekedy teraz kupit nejaku jednu.. a hoci som mala jasno, tak uz zase nemam, lebo ma napadlo nieco uplne ine 😅 a som v riti.. mala som kupit vtedy, ked som mala jasno. 😒
@ava11 @efci no veru zavidim, ze nemusite varit dnes.. ja uz som to sice vybavila, lebo mam novy tlakovy jrniec a ucim sa v tom varit a som unesena, lebo teda ozaj 15 minut namiesto 45 je skvele skore 😵 ale tiez sa mi straaasne nechcelo
@teleranka Ja som nakoniec objednala z www.babetkovo.sk, ale najlepšia cena toho môjho vysnívaného je levne-kocarky.cz
@teleranka pardon, teda www.levne-kocarky.eu, .cz je úplne iná 😀
@brkabra ja som jednoznacne za nafukovacie kolesa..
@danka.chomka ja nielen tazko zaspavam, ale aj tazko spim 😒 som z toho rozladena celkom, lebo prezivavam aj polku noci niekedy.. aj ma bolia krize a klby bedrove z tych nepoloh, v ktorych spavam.. takze.. 😒 najlepsie sa mi spi asi pol hodinu pred tym, ako sa zobudi Nina 😅 a navyse, mam uz treti den porodne sny, resp rodiace a normalne mi nie je uz vsetko jedno 😕 akoze nemam strach, len neviem, co to akoze ma znamenat 😝
Ahojte kočky... tak dnešná poradňa úspešne za nami... bábenko je v poriadku... akurát si cmúlkala prštek... 🙂 len po Vianociach som väčšia až o tri kilá... ☹
no nevadí... hlavne, že sme zdravé... 🙂
@dennkaa takže latexovú matrac? ja sa neviem rozhodnúť ... všade doporučujú niečo iné ...
@maxara @dennkaa ja som nežehlila už aspoň 2 roky ... čo žehlíte ? ... asi pri mimču budem musieť, že? ináč mi na vianoce otec zahlásil, aby som si aj žehličku kúpila novú, vraj tá moja už po roka nežehlí (on si u mňa zvykne žehliť puky na nohaviciach)....
mne tu @efci urobila chuť na dukátové buchtičky, tak som poslala manžel ich zohnať a mala som mňamku ... akurát ja ten puding neznášam tak som to mala s jogurtom ...
a dokázala som už prejsť do druhej izby, už to trochu povolilo ...
@dennkaa vies ja som strasna, ja ked rano zasadnem, tak potom sa mi uz nic nechce.. normalne ma musi nieco nakopnut, ako napr si poviem, ze boooze ved do pracky nalozit je hovno robota (ked mam pradlo poznasane dolu) a tak sa premozem a idem a ked uz som tam, umyjem umyvadla a ked uz mam v ruke saponat, prebehnem aj vedal do zachoda a umyjem zachod a umyvadielko a potom zbehnem s cisticom este prach utriet vedla do obyvky, no lenze najprv musim odpratat bordel zo skriniek (na zem, do kuchyne, do skrin) utriem a potom akoze uz len pozbieram zo zeme, riady co som odniesla do kuchyne ma napadne, ze este hodim do umyvacky a teda najprv vyberiem ciste, potom nalozim spinave a ked uz, tak vsetky aj z jedalne.. potom ked mam volnu linku tak si poviem, ze rychlo nieco uvarim a zrazu mam vsetko ani neviem ako 😀 😀 zehlila som v piatok a vcera som povysavala komplet celucicku podlahu, takze sa nepretrhnem do konca tyzdna 😅
@takitak no ja rozmyslam, ze si kupim susicku na pradlo 😅 potom uz budem zehlit ozaj minimum.. ja zehlim hlavne ninine veci, ale aj nase nocne kosele a pyzama, sice len tak zbezne, niekedy len kazdy druhy krat, ale ja mam pocit, ze sa v noci strasne niekedy dokazem spotit, tak nech to zlikvidujem vsetko.. a potom aj utierky kuchynske a aj tricka zehlim, nech nechodime jak od krav pozuti.. vlastne zehlim vsetko, okrem teplakov, spodarov, ponoziek a frote uterakov
@takitak ja zehlim skoro vsetko - nase veci, utierky, dokonca aj uteraky ... zatial som miminku neprala, tak drobne veci som este nezehlila. A zehlenie ma bavi a vraj aj zabija bakterie ci co 🙂 Dokonca poznam zeny, ktore zehlia aj spodne pradlo (ale to ja nerobim)
@maxara take dni mam aj ja, ked zacnem neviem skoncit a leskne sa cely byt. Ale teraz ako som tehu, tak moc nevladzem vsetko naraz porobit - vela pomedzi jednotlive cinnosti oddychujem a potom mi to trva cely den. Ale tak, ked urobim kazdy den cosi aspon sa cely den nenudim
@maxara ja tiez aj ten spanok samotny je taky nepokojny, prikryta nedobre, odkryta nedobre, nohami sklbem, najtvrdsi spanok presne tak nad ranom uz z vycerpania a budim sa potom v takych casoch ako keby som bola v noci zit 😠 a potom pelasit do roboty.
V jednej knihe sa pise ze od 7meho mesiaca sa telo pripravuje na zmeneny biorytmus, ktory ho caka, ze zena ma lahky spanok, casto sa budi a dlho trva kym opat zaspi, ze ju takto priroda pripravuje na to ze sa veci zmenia, tak aby jej telo bolo privyknute a lahsie znasalo neprespane noci. Vraj jednou zo znamok nadchadzajuceho porodu je ked zena v deviatom mesiaci podozrivo vyborne spi niekolko noci (napriek bruchu a vsetkym doterajsim nepohodliam) , ze tak telo zbiera sily na porod. Takze ked budeme znenazdajky koncom marca opat uzasne spavat tak budeme vediet ze porod je za dverami. 😀 boh vie ci je to pravda, ako myslienka je to pekne a dava to aj celkom zmysel 🙂
@amanda683 ja som si minule tehu objednavala nejake veci v www.maderna.sk vychytila som aj dobre ceny aj celkom slusne veci, bola som spokojna. Teraz ale neviem, ani som nepozerala aky maju tovar a ceny.. ved pokukaj
@dennkaa no ved ja tiez take dni nemam kazdy den 😉 😎 neboj..
@danka.chomka no Dani, ak je to tak, tak som zvedava 😀 ale strasne sa tesim na tych par noci pred porodom 😅 a nepise sa tam, ze ked som uz ako druhorodicka zvyknuta, ze sa nevyspim a nemusi ma teda telo pripravovat, ze co mam robit? 😀 ach jaaaj.. keby som teraz cakala prve, tak by som si vklude schrupla aj cez den, alebo poobede.. ale takto to nejde
ahoj žienky, ak sa vám páčia háčkované čiapočky tak skúste mrknúť na túto stránku 😉
https://www.modrykonik-pro.sk/katalog/firma/jan...
@brkabra jednoznacne nafukovcie, to je do kazdeho pocasia, do terenu, do snehu. my sme tri roky nic nedofukovali... mas k tomu aj diskusie na nete a mamicky odporucaju nafukovacie
ahojte baby, tak som konecne docitala vsetko, pribudlo dost za posledne dni 🙂
@huterika co sa tyka kocika na nosenie po schodoch, ja mam peg perego pliko, ktory sa mi vidi relativne lahky (myslim ze 8kg) plus ja som mala namiesto vanicky donho tzv. 'fusakotasku', co je normalne pevna vanicka, akurat mensia a nema vlastnu striesku, takze pouzivas striesku zo sportovej casti....da sa to odniest po schodoch aj s babom (tiez byvame na 3. bez vytahu, takze uz som skusala), ale je to rozhodne makacka tak ci tak (my mame kocikaren, takze zvacsa som nosila len tu fusakotasku)....akurat nevyhodou PP je dost tazka autosedacka vajicko...no a pliko je golfac, cize 1 rukou sa moc neda soferovat...
@takitak mna tiez dnes vselico boli a picha, teda doobeda sme boli s malym v materskom centre tak 10 min od domu a tam bolo cvicenie pre deti, tak som sa tam s nim dobre vynatahovala a domov som prisla horkotazko...esteze muz dnes robi z domu a prisiel mi maleho vyniest, lebo tie 3 poschodia s dietatom na rukach su teraz fakt hrozne... 😠 plus ma v noci krize boleli, ale teraz uz asi hodinu lezim na gauci kedze maly spi, a je to uz v poho...a brucho mi tiez tvrdne, skoro vzdy ked dlhsie stojim/chodim...dufam ze bude s krckom vsetko po starom na poradni vo stvrtok...inak to lehatko co si davala link teraz dakedy vyzera velmi pekne, hlavne aj to vyuzitie v neskorsom veku mi pride realne, akurat neviem ci je uplne vhodne aby babo nejako dlhsie spavalo v takej nehorizontalnej polohe...mnohe zdroje uvadzaju, ze to nie je moc vhodne, na spanok by mozno bolo lepsie pouzit cestovnu postielku mimo spalne...
@brkabra no ja som mala na prvom kociari, teda na trojkombinacii nafukovacie a dofukovala som ich raz za cely cas pouzivania.. niekto mozno viac krat, neviem.. ja iba raz. Nemala som ani jeden defekt a kocik ide potichucky a hladko. Ked mas gumene kolieska, tak v kociku su citit vsetky nerovnosti terenu, tak to je skor na tie golface a tak.. na golfaci mam gumene. Ale zas tam davas uz velke dieta, ktore tam VACSINOU nespi, ale len sa vezie, tak mu nevadia na hlavicku nejake otrasy.. akoze nie somodbornik, mozno pisem blbosti, len seba som si predstavila ako si lezim s krehunkou neuzavretou hlavkou v kociariku a trasem sa na nasich rozmlatenych chodnikoch 😒
@elfka.elfka take prave potrebujem 🙂
@brkabra ja mam skusenosti aj s nafukovacimi aj s nenafukovacimi, jazdi sa rozhodne lepsie s nafukovacimi, ale zvacsia su tie kociky tazsie....ale ty si pisala myslim ze ste v dome a mate travnik a blato a tak, tak to mas lepsie nafukovacie...
@amanda683 to mas pravdu, v jednom som bola v kamennom a ani netusili o com hovorim a bola to nejaka bezna tehu vec alebo babatkovska, teraz neviem.. ja mam skvelu lekaren tu u nas kusok, takze ja uz len tam kupujem veci 🙂 ale z tej maderny som bola spokojna, tak kukni a ked tak daj vediet 😉

@dennkaa odkud si brala matraci?