icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
11. jan 2012

@janka273 hej hej mozna uz ho mam odma, jen sjem se k nemu nedostala, ale co andelam kdyz mi to dr chce pichnout uz ted? a paltit to nebudu?je to zle?

janka273
11. jan 2012

@strihalka je tam napísané : Ak žena s Rh - negat, nedostala nikdy transfúziu alebo nemala dieťa s opačným Rh faktorom, jej prvý plod s Rh pozit. to spravidla nijako neohrozuje....ale prečo ti to chcú pichnúť?

strihalka
11. jan 2012

@janka273 hmmm mozna se chce jen dr ujistit, nejaka zaloha, ochrana z jeji strany....

zlatulienka
11. jan 2012

@janka273 ono by sa to malo kontrolovať na začiatku tehu, ak sú pod určitou hranicou, tak sa to kontroluje až v siedmom mesiaci, podľa výsledkov sa to potom musí riešiť
kontroluje sa to aj preto, že si sa s protilátkami mohla stretnúť nielen kvôli tehu, ale napr. pri transfúzii

Janulka a kedy pôjdeš na ďalšiu poradňu? Ja idem až 7.2., teda o 4 týždne, intenzívnejšie budem chodiť asi až potom...alebo rovno do nemocnice, už si to nepamätám ako to bolo pri Robkovi.

urma
11. jan 2012

@zlatulienka pekny zazitok veruze 😅 Moja sestra tretie rodila tiez tak supitom a akurat ze prisli z HC do PN a to z domu odchadzali ze je to uz ono, nie je to ono? Bola sama doma, tak este hutala, ci volat svokru k detom a tatka na odvoz, ci este nie... 🙂 🙂

janka273
11. jan 2012

@strihalka pretože v ohrození sú druho a viac rodičky / mne po prvom tehot.pichli anti - D- takže by som mala byť s bábätkom v poriadku/....možno to je iná injekcia 🙂

urma
11. jan 2012

Ozik, neviete niekto, ci sa teraz spolu s glukozou, ako beru krv na krvny obraz, kontroluje ak cholesterol? Dost by ma zaujimal ten moj, lebo mam katastrofalnu dedicnu predispoziciu ale dnes ked som volala na vysledky, tak vraj vyborny obraz 😕 Tak mozno sa tam cholesterol nerobi, alebo co by ma velmi potesilo, tak mi ho tehotenstvo popravilo 😎 O tom cholesterole mam dokonca aj v tehotenskej knizke nieco napisane, ked este len vypisoval dr cistu. Som daka hyper... 😠

janka273
11. jan 2012

@zlatulienka Janulka na poradňu idem 8.2 / deň po tebe/, u nás sa do 34tt chodí ešte k svojej gyn. , a potom tých zvyšných 6 týžd. do pôrodnice 🙂
Protilátky mi kontrolovali v dákom 9tt a teraz 26tt+3 / v pondelok/, a 7 mesiac začínam tuším vo štvrtok....ja som pri malej po pôrode dostala anti -D globulín a teraz práve čítam, že telo by sa malo správať tak, akoby to bolo moje prvé tehotenstvo - a vraj svoj plod žiadnymi protilátkami nemôže ohroziť, ale keby mi to po prvom tehot.nepichli , tak sme v ohrození

zlatulienka
11. jan 2012

@janka273 si ma predbehla 🙂 možno tá injekcia je kvôli výsledkom, alebo len prevencia, hm ťažko povedať, hádam strihalkina dr. vie, čo robí

zlatulienka
11. jan 2012

@urma mne pri glukóze brali krv len z prsta do takej malej trubičky, myslím, že iné hodnoty nemerali, len hladinu cukru, ak Ti brali zo žily, tak možno kontrolovali aj komplet krvný obraz

janka273
11. jan 2012

@zlatulienka možno to je iný druh injekcie - ale asi anti - D to nebude - pretože za túto sa neplatí ...a strihalka tam dávala link na dáku inú

danka.chomka
11. jan 2012

zeny pozrite ake krasne veci tu su http://www.pali-hana.sk este stastie ze ma ceny vedia odradit, ale viem si predstavit mamky co ked si chcu dopriat tak sa v niecom takom vyjasia 🙂 velmi pekne prace, len tie ceny :/ napr taka postielka http://www.pali-hana.sk/detske-postylky/index.p... krasne spracovane. pekne inspiracie.

urma
11. jan 2012

@zlatulienka ano, mne aj zo zily a aj to doki vravel,ze znovu prekontroluju kvny obraz, isto viem, ze koli zelezu, ale cholesterol je otazny 😉

vajanika27
11. jan 2012

@zlatulienka preco prave Povazsku si si vybrala? 🙂

beronsche
11. jan 2012

@takitak volala si lekarovi kvoli tomu pichaniu v brusku? ja som bola vcera u porodnika, tak som sa ho na to pytala a vraj je to bolest svalov, ako sa maternica roztahuje.. teba to boli stale, ci len v urcitej polohe?
A nemusis sa bat, babo tvoju bolest neciti - aspon tak mi povedal doktor. drzim palce, aby to preslo!

zlatulienka
11. jan 2012

@vajanika27 lebo som tam porodila obe deti a vždy som bola spokojná s prístupom 😉

ivanka.7
11. jan 2012

Mne pichal doktor nieco na Rh faktor, som prvorodicka, protilatky som mala negativne aj v prvom trimestri aj teraz, ale vraj sa to teraz preventivne odporuca pichnut v 28.-30. tyzdni aby neboli problemy pripadne neskor (pocas porodu alebo v tretom trimestri keby sa nieco stalo). Aj v Maminke je teraz clanok o Rh faktore, tam to tiez bolo. A neplatila som nic - ci je to normalne alebo preto, ze som v Kochu, to neviem.

dennkaa
11. jan 2012

Od obeda tu toho teda riadne pribudlo, babulky 🙂 Tak ja som dnes absolvovala prvu konzultaciu na diabetologii a vyfasovala som glukomer - cukor si musim merat 2x do tyzdna - 4x za den (nalacno, 2 hod po ranajkach, 2 hod po obede a 2 hod poveceri) a takisto mam nariadenu diabeticku dietu s tym, ze mozem za den prijat len urcity pocet kJ. Bude to tazke kazdy den si skladat menu, aby som sa aj najedla a aby som to aj dodrziavala - ale snad tie tabulky co mi dokyna dala mi pomozu a rychlo sa do toho dostanem. Najblizsia konzultacia 6.2. a zajtra vo velkom zacinam 🙂
A po diabetologii som bola trosku nakupit a opat par ulovkov pre maleho - hrkalka, cumlik, hracka na kocik, bodycka s kratkym rukavom pre 6m a dve take mikinky (jednu na 6m a druhu na 9-12m) - som sa opat vytesila 🙂

Riesili ste tu matrace, tak ja len, ze moj drahy manzel objednal latex- kokos matrac - snad bude dobry, lebo zan vycaloval 72 eur.

pimpilla
11. jan 2012

Tak tehulky už máme 4D zasebou, a čakáme chlapčeka, Samko sa teší velmi 🙂 🙂 , lebo on si prial bračeka, malý sa velmi nechcel ukázovat, stále mal pred sebou ručičky, a k tomu ešte tá moja placenta na prednej strane, museli sme ho riadne štuchat, lebo bol do nej furt zaborený, ale nakoniec sa nám zopár záberov podarilo spravit, bol krásný cmulkal si celý palček a otvoril aj očko, myslela som že pri druhom dietati to už nebudem tak pocitovat a prd, zas som bola celý čas v nemom úžase, také malé a také dokonalé, má už 950 g a vyzerá byt uplne všetko ok...tak som dost ušetrila na výbavičke, lebo toho mám velmi vela.....takže budem mat doma samých chlapou a maminka sa može parádit 🙂

strihalka
11. jan 2012

@ivanka.7 joooj, moja jsem rada, ze nejsem sama prvorodicka ktere tu injekci budou pichat......lebo to vypadalo ze ja jsem ta divna😀

strihalka
11. jan 2012

@janka273 no nevim co je pto presne za injekci...ja jen kukla, ze co amm v knizce zapisane, ale vpypada to ze mam to same co @ivanka.7...ta dostala zrejme to same, co chysta na me dr

adelii
11. jan 2012

@bambulka1010 Tak to si ma celkom potesila 😀 ja som tiez PN,mozno preto stale nad vsetkym premyslam a prilis analyzujem 😀

ancovicka30
11. jan 2012

@strihalka ja by som to na tvojom mieste s tym terminom porodu riesila az na poradni v nemocke, oni to tam z tych utz vysledkov vidia a podla mojich skusenosti budu mat sklony skor opravit termin nez vyvolavat porod skor (ja som mala pri prvom tehu termin podla ms dako na konci januara, podla utz v 12 tt 9. februara a kedze som dako nerodila a maly vyzeral byt skor mensi, tak mi to este na antolskej posunuli na 16.feb. a porodila som az 21. bez vyvolavacky, aj ked uz som bola par dni v nemocnici kvoli prenasaniu)

strihalka
11. jan 2012

@ancovicka30 jooj, dakujem dlasi potesujici zprava, lebo ted od kamaradky kamaradka porodila chlapceka ze 2,5kg a 47cm....porod vyvolavany a malemu se nechtelo, no dle vahy, bych rekla ze tam takovych 14dni minimalne chtel jeste zustat

strihalka
11. jan 2012

Baby, jak je to krivka v tehu knizce, kde se u vas nachazeji ty krížky, nebo to zaznaceni?

beronsche
11. jan 2012

tak zienky, konecne som vsetko docitala, normalne citanie na cely vecer.. 🙂
pozeram, ze prevazne riesite take normalne veci - vybavicku, partnera pri porode a tak.. celkom vam zavidim, lebo ja prezivam asi najhorsie obdobie, trapi ma ischias (zapal sedacieho nervu). Sialena, sialena bolest.. a liecit sa neda, vsetky lieky by ublizili malej, tak posledna sanca je osteopat a masaze.. Dufam, ze to pomoze, lebo zatial prezivam na paracetamole a ked uz neviem, co so sebou, tak si dam silnejsiu tabletku, ale s tymi sa snazim narabat opatrne.. ☹ Mam z toho strasne vycitky, lebo ked si predstavim to malinke babo v brusku nadopovane analgetikami, je mi do placu.. a ked si predstavim, aka som bola anti tabletkova pocas tehu.. a teraz sa inak neda... mam pocit, ze ma vlastne telo zradilo...
a to som sa chcela aktivne pripravovat na porod - joga, plavanie, predporodny kurz.... namiesto toho lezim v posteli, kedze nemozem velmi chodit a vidim vsetko cierne...

beronsche
11. jan 2012

@takitak uz som precitala, preco si mala tie krce.. Som rada, ze uz je to lepsie!😉
@teleranka ja ti rozumiem, ako sa citis, ked pises, ze mas pocit, ze si zla mama, lebo babo je malinke.. ale je to hlupost, jasne, ze to nie je pravda! Nesmies takto rozmyslat! A tvoj syncek bude urcite krasne zdrave babo s normalnou vahou!

zuzujan
12. jan 2012

@dennkaa ahoj a ake hodnoty ti namerali pri prvom odbere?
Ja som bola na cukre vcera a namerali mi po dvoch hodinach 7,0 - no ale den predtym som zladovala obrovsky kus zemlovky a vecer som bola u kamosky na oslave tak rezne, hranolky, jeden kolacik..........uplne mi vypadlo ze idem rano na cukor. Nastastie mi povedala ze este to je na hranicnej norme, ze si mam dat len pozor na stravu.
Co mas vlastne zakazane jest? aby som vedela presne co je najhorsie na cukor, teda okrem sladkeho 🙂

@zlatulienka ja som z povazskej bystrice a do povazskej by som rodit nesla, ale to je kazdeho osobny nazor - ja som prve odrodila v trencine a chystam sa tam zas......

teleranka
12. jan 2012

@beronsche och moja, nic ine si neprajem viac, ako to, aby bol zdravucky!! vsetky nase deticky aby boli krasnucke a zdravucke!

teleranka
12. jan 2012

@beronsche to ma mrzi, ze mas zapal svalu. a nie je este nieco, co by ti pomohlo a moze sa to uzivat aj pocas tehu? ja neviem, to riesi ortoped? nejake obstreky, cvicenia, alebo nieco? paracetamol by nemal skodit babatku... aj ja som pocas tehu uz brala dvoje antibiotika..penicilinove, ale inak to zial neslo, zapal priedusiek a hnisava angina.. :(
mala si uz predtym podobne problemy alebo je to nova zalezitost? a ked lezis, neboli ta to, ci lezis na boku?