Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@dandelion18 mna strasne frustruje, ze neviem kde budem rodit a baby uz maju konkretnych lekarov 😒 tak aspon si chcem pre dobry pocit nachystat veci 🙂
@urma áno, mám to v knižke - vraj mám hraničný ten rozmer zpredu dozadu, nie panvu na šírku, či ako by som ti to povedala..
úprimne, toto ti naozaj nezávidím, ani to cestovanie..ale tak, čo ťa nezabije, všakže..a len nech všetko dobre dopadne, nech sme zdraví a to ostatné sa už dajako napasuje na situáciu 😉
Do porodnice nemam nachystane vobec nic, pre babo veci neoprate, byt nenachystany, kociar nikde, monitor dychu nikde :D
Som rada, ze mam postielku, vecicky a satku s nosicom :D
A rodit asi teda na Antolsku, ale pockam do 23ho na poradnu a potom vyriesim pripravu asi az.
@dandelion18 chapem 🙂 To bude asi ten najmensi posledny rozmer, ten mam 21. Najvyssi 33
@ivanka.7 ja ziaden byt ani chystat nebudem. ved postavim postielku do spalne a je nachystane 😀 Monitor dychu...jedine ak podlahnem dakemu tlaku a panike tu na MK 😉 alebo nebudem vediet co s peniazkami, pripadne by to bolo treba koli stavu. Nosic ani satku nemam tiez, rozmyslam nad manducou, ale tiez mi je akosi luto za to peniaze 😅 ved to nepotrebujem ihned..dokupim, ked sa mi bude zdat, ze by nam pomohlo v niecom. Mozno za par mesiacov, cez leto trebars..
@urma ja ho mám 18..
Žienky napíšem sem svoje skúsenosti s vecičkami, tak monitor dychu pre mna velká hovadina, pípal aj ked netrebalo, zbytočne sme stresovali aj ked sme nemuseli....dokonca som ho vtedy predala a teraz ho nemienim kupovat...elektr.pestúnku som taktiež predala tiež som nevyužila, lebo bol malý stále pri mne a ak aj bol v inej izbe a začal plakat tak ho počula aj celá ulica 😀 ten nosič ešte mám, ten využil viacmenj moj manžel, na prechádzky von, do prírody, ja moc nie, lebo bol syn velmi tučnučký a proste som ho v tom nevládala nosit viac ako 5 min, na kríže, takže niektoré veci dojdete na to že sú fakt iba tahanie penazí....
@urma no moja veru máš pravdu, ked si všetko nakúpime vopred a potom návštevy všetko možné ponosia, tak toho bude potom dvojmo, mna ked sa spýtali čo by mohli kupit ako darček miminku tak som narovinu povedala čo mi chýba , rsp čoho mám už vela a tak som aj ušetrila ....a nemala zo všetkého vela a potom to predávala...
@pimpilla Mozno ste mali monitor zle nastaveny. Ale obecne v rodine i medzi kamaratkami len dobre skusenosti, dokonca zachytene apnoe, ktore by ktovieako dopadli, takze ja radsej "vyhodim" peniaze, ako sa kazdych 20 minut budit ci mala dycha. Pestunku by mi ani nebolo domov treba, ale chceme s nou aj cestovat a tam sa to hodi, mame odskusane tiez pozorovanim kamaratok (deti spia v hoteli v izbe na poschodi a mamina moze na recepcii pit kavu).
Satka a nosic - nosic hlavne kvoli manzelovi, nech malu ponosi, ten sa pacil jemu (mame manducu). Satku pre mna, aby som na kazdu prechadzku so psom nemusela tahat kocik. A ked sa malej nebude vyslovene v tom pacit, tak predame dalej, alebo si usetrime na druhe 🙂
@urma o monitore som pisala pimpille 🙂 a co sa tyka bytu - to je prave to :D ja este nemam miesto na postielku, potrebujem z jedneho konkretnehhoo miesta vyhodit staru komodu a na to chcem aj poupratovat poriadne. Vytriedili sme teraz satstvo - vyhodili a na charitu dali, oprali vsetky zavesy (ze to potrebovali vsetky uz...) a tak🙂 Taku pripravu myslim, detsku alebo tak, to nezariadujeme 🙂
Ja teda ale budem mat monitor pozicany (odskusany, spolahlivy a v dobrom stave), takze o peniaze tu vobec nejde, skor o princip 🙂 a satku s nosicom mame tiez lacnejsie, po znamosti🙂
@katkarv no samozrejme, ved sto ludí, sto chutí jak sa hovorí, aj nás volakedy rodičia vychovali bez tých vecí a tu sme , a niekedy sa mi zdá, že sú z nás lepší ludia, jak terajšia generácia, terajšie deti všetko majú, dokonca už v brušku , a potom si nič nevážia....moj syn má plnú izbu perf. hračiek a veru sa s nimi moc nehrá, len telka a počítač tu sú záujmy dnešných detí, ja som mala volakedy jednu bábiku a ešte aj teraz ju niekde mám odloženú, a nechýba jej noha a ani ruka , a nikdy nebola odhodená v kúte... takže moj názor a moja výchova je že menej je niekedy viac!
@ivanka.7 juuj to sa mi paci ta predstava o hotelovej izbe a spiacom malom 🙂 Neviem vsak, ci budem tomu tak 100 doverovat, vies paranoja..ale su tusim aj s kamerou.
Inak tu pestunku si asi budem musiet kupit aj ja, ak pojdeme do belgicka, tam zrejme spalna bude hore na poschodi a ostatne vsetko dolu, okrem kupelne 🙂 To mi zda sa bude treba...
@urma Ja kúpim nový cez ebay, lebo to u nás stojí strašné prachy. Neviem, akú máš predstavu, ale ja chcem s obojsmernou komunikáciou, aby som sa malej mohla prihovoriť, kým dobehnem. Videla som to u našich známych a strašne sa mi to zapáčilo. Čo som zatiaľ videla, tak sa mi najviac pozdáva Motorola, sú rôzne typy od lacnejších až po mega drahé, ale väčšinou sa líšia len veľkosťou monitoru.
ahojte, ja som sa po včerajších zlých správach rozhodla pre nákup - kúpila som malému oblečko a prebaľovaciu podložku ... sa vytešujem. Podložku som už dala do izbičky hore a som lenivá sa tam trepať a odfotiť to ..
ináč ja monitor dychu s chúvičkou v jednom mať budem ... a ťažko by ma niekto odradil - ak je tam jedno promile že ho to zachráni tak to chcem a asi to zachráni aj mňa od nervového zrútenia... v dome si bez chúvičky nedokážem predstaviť ... odkiaľkoľvek to mám kamkoľvek min. 20 krokov a to je dosť
@dandelion18 tak to sme dve.. salamistky.. 😀 ani ja nemam vobec nic kupene.. ani oblecko, ani kocik, no nic... dufam, ze casu je dost.. 😉
@urma Tým, že sme dlho nemali deti, sme si zvykli stále niekam chodiť a to sa asi tak ľahko nezmení, len sa všetko prispôsobí malej. Preto som začala objednávať aj veci, ktoré na cesty budeme potrebovať a mnohí ich považujú za úplnú zbytočnosť. Minule moju švagrinú z toho skoro prekotilo 😀
@urma to je pravda.. asi keby nie som pricapena k posteli, tak uz iste nakupujem aj ja.. asi zacnem objednavat z netu.. len vobec neviem, kde zacat.. ake velkosti?
akurat som sa pytala manzela, ze ci by vedel nakupit vsetko potrebne pre malu, ak by musel a povedal:" no aaa, v pohode" 😀 😀 chcela by som vidiet, ako by to dopadlo...
@beronsche s velkostou 56 nic nepokazis 🙂 co sa tyka oblecenia. Ja mam par veci aj 50, ked bude moc drobec, na tie prve dnicky a vela veci byva oznacenych aj v mesiacoch napr 0-3. A na nete je to aj o dost lacnejsie, ako v obchodoch, tak kludne sa na to vrhni aj z postielky. Ked zacnes, uvidis ako ta to chyti

@dandelion18 neboj, ved ked sa ti rozsiri, bude ok a zuzit sa ti nezuzi 😀 Mas tie cisla v tehuknizke? By ma to zaujimalo 😉 Ale mne nic k tomu nevraveli, tak asi nemam hranicne nic 🙂