icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

anabelleee
12. jan 2012

@dandelion18 nie je to nahodou casualplay? my sme ho kupili teraz v akcii

dandelion18
12. jan 2012

@anabelleee nie nie, je to brio go 🙂

urma
12. jan 2012

@anabelleee
@dandelion18
jejda,nad oboma tymito sme s mm premyslali 😀 tiez, dokonca sme oba mali aj nalozene v kufri na skusku 😎
tak gratulujem ku kupe

dandelion18
12. jan 2012

@urma dakujem,ked sme ho omrkli,vyzeral perfisne-snad sa bude malej pacit ;)

denaalubos
12. jan 2012

Zdravim Vas babule, aj ja mam termin v aprily a to 14teho, uz sa aj tesim a uz to chcem mat aj za sebou... Co sa tyka veciciek, tak uz mam toho neurekom, aj nove a aj najlepsia kamoska ma malu 2rocnu tak ked zistila ze budem mat dievcatko tak vsetko hned zabalila, co sa tyka babyfonu, lehatko pre malu choditko a neviem co vsetko tak tiez mi uz pobalila..takze super,,,monitor dychu planujeme kupit URCITE, ako ste spominali ze zbytocnost, tak to urcite nie,naozaj ked to ma zachranit zivot tak nech to stoji kolko kolvek,,,kocarik uz mame vybraty, a uz planujem spravit nakup aj do porodnice,lebo ved nevieme kedy nas to moze chytit,vsak ? 🙂

lias
12. jan 2012

No, tak asi tu budem čierna ovca, ale ja monitor kupovať nebudem. Napriek spomínanému prípadu ho až za takú nutnosť nepovažujem. To čo ma vedie k takejto úvahe je napr. aj tento článok: http://www.slobodavockovani.sk/news/narast-poct...
Mám názor, že najmä v noci je najlepší monitor dychu vlastná mama, preto bude malá spať s nami v posteli hneď od začiatku, postieľka bude slúžiť len na denný spánok. 😉

denaalubos
12. jan 2012

@lias oka,ved kazdy ma svoj nazor... ale hentake veci ja radsej ani necitam,a neradim to citat nikomu,lebo clovek potom aj na take veci mysli, a to teda nemam za potreby....

huterika
12. jan 2012

@denaalubos Vitaj 🙂 mame rovnaky termin pozeram. A aky kocik ste si vybrali? a nad akym monitorom dychu uvazujete?

strihalka
12. jan 2012

Baby resite nejak 14.unor, ci si pockate 1.maj?

huterika
12. jan 2012

vytesujem saaaa, kocik objednanyyyyy 😀 a myslim ze aj dobra cena, som zvedava ked pride ale az buduci tyzden medzi stredou a pondelkom.

brkabra
12. jan 2012

ahojte babule, ja mam troska zmatok vo velkostiach oblecenia pre miminko, a tak som nasla jednu tabulku. I ked viem, ze to moze byt pri kazdom babatku individualne, ale len tak predsa pre priklad.

Dětské oblečeníVELIKOST VĚK VÝŠKA

50 0 - 1 měsíců do 50 cm
56 1 - 2 měsíce 51 - 56 cm
62 2 - 3 měsíce 57 - 62 cm
68 4 - 6 měsíců 63 - 68 cm
74 6 - 9 měsíců 69 - 74 cm
80 9 - 12 měsíců 75 - 80 cm
86 12 - 18 měsíců 81 - 86 cm
92 18 - 24 měsíců 87 - 92 cm
98 2 - 3 roky 93 - 98 cm
104 3 - 4 roky 99 - 104 cm
110 4 - 5 roků 105 - 110 cm
116 5 - 6 roků 111 - 116 cm
128 6 - 7 roků 117 - 128 cm
140 7 - 8 roků 129 - 140 cm

tak neviem co nato povedia ostatne mamicky, ci sa to priblizuje realite 😎

huterika
12. jan 2012

Tak dnes kedze su tu tie vypredaje tak som kupila taky set 3 flias, vlozky do podprsenky, dve bodycka jedno s dlhym rukavom za 2eura a jedno s kratkym 1,30 ALE :D nejako sme nepostrehli co je napisane na tom druhom mysleli sme ze je to to iste a tam nieco v zmysle... "predtym som bol len semienkom v miesku" alebo nieco take 😀 😀 😀 tak sa na tom smejeme s priatelom ze co sme to zas kupili a asi preco boli zlacnene 😀 no ale hlavnu vec z ktorej sa tesim je kojenecky vankus za 26eur, na ktorom si teraz pokojne hovkam ja a vytesujem sa ako sa s nim vyspim 😀 tak zajtra vam dam vediet ci je to ozaj taka bomba, aj ked viem ze viacere z vas ho maju 🙂
Inak tie monitory dychu to je riadna palka za kolko ste kupovali?

strihalka
12. jan 2012

@huterika ja mam monitor dechu za 30 cez bazar a jinak ja si koupila ten vankus aj na zacatku, no na prvni mesice jsem ho uklidila do skrine... ale ted ho asi uz taky vytahnu

huterika
12. jan 2012

@strihalka A ked je to takto cez bazar nehrozi nejake vybitie baterii alebo co ja viem co poskodenie senzoru alebo niecoho? citala som kdesi ze zivotnost baterii 6mesiacov

strihalka
12. jan 2012

@huterika ale baterky se daji preci vymenit, ne? tak sem duveriva....no uvidime zitra to vyzkousim:-d

huterika
12. jan 2012

@strihalka tak drzim paste nech dobre posluzi 😉

strihalka
12. jan 2012

@huterika no snad ano, ale pani byla celkem mila, tak snad kdyby byl nejak yproblem tak snad se rozumne dohodnem

urma
13. jan 2012

ahojte baby. kupujete plienky vo vahovej kategorii 2-5? lebo ja reku co ked bude velky, kupim tie vacsie 3-6, ved ked sa narodi na termin, pochybujem,ze bude chalanisko pod 3 kg 😅 ale dnes kukam na ten obal, ze to je az c.2 a predtym je 1 a aj 0 pre predcasne asi. A tiez som nieco citala tunak o vyreze na pupok, tak to take vacsie asi uz ani nemaju. A maju to vlastne vsetky plienky newborn? Podla mna nemaju, ale mozno poradite, co uz mate toto za sebou 😉 je to taka vyhoda alebo priam nutnost? Myslim ten vyrez...

dennkaa
13. jan 2012

@huterika a objednany x-lander, alebo ste si vybrali nejaky iny?? A dorucia ho v pohode aj do FR?

ivanka.7
13. jan 2012

@urma o plienkach som este vobec nerozmyslala, ved ani nie som rozhodnuta ci latkove alebo jednorazove :D ale na zaciatok asi jednorazovky (co asi, urcite :D, najskor sa musim dat dohromady a potom vymyslat) a myslim ze 2-5 bude v pohode - nepredpokladam, ze by sa mi narodilo super velke dieta co by sa do toho nevpratalo, takze tie prve dni, tyzdne urcite toto a potom uvidim uz podla velkosti 🙂

dennkaa
13. jan 2012

@urma my sme kupili zatial len dve balenia plienok 2-5 kg. Neviem kolko takychto baleni este kupit, lebo nemam ani predstavu kolko plienok v priemere miminko za 24 hodin spotrebuje.

urma
13. jan 2012

@dennkaa ja zas neviem, ako rychlo priberie na vahe 😀 Na tom mojom baleni je napisane, ze vystaci na 1,5 tyzdna cca. Tak kupim aj tie mensie 2-5, keby sa aj narodi 4 kg, tak hadam za 1,5 tyzdna na tych 5 kg nenaberie 😅 Ale su tie plienky rozne balene, toto je take vacsie balenie...

urma
13. jan 2012

@ivanka.7 ja vlastne tiez nie som na beton presvedcena, ze ostanem len pri jednorazovkach. Citala som, ze vseliake alergie maju deticky z toho...ono mozno prave tomu malickemu by bolo lepsie v textilnych, neviem, len tak dedukujem. A hlavne este nedava take "bomby" aby pretiekla latkova plienka. Ci aj tu sa mylim? Skorej pretecie jednorazovka? Mamicky, kde ste, poradte nam mimozam 😀 😀 ako to vlastne je?
V diskusii som citala, ze vela mamiciek nadava na Pampers znacku, ze ich precikavaju, a napodiv chvalia prave tie lacnejsie, z Tesco, DM, dokonca Lidlu...ja mam ani neviem ake to jedno balenie, lebo som to kupila v B a u nas taka znacka asi nie je 😅 Nerozbalovala som ich, ale na obrazku vypadaju dobre 🙂 🙂 nemam ako vyskusat, ze ano

dennkaa
13. jan 2012

@urma kupili sme pampers a tam je v baleni 78 ks. Este asi zo 2-3 balenia kupim a potom mozno uz nakupime tie vacsie.

amanda683
13. jan 2012

@urma
@dennkaa Baby tie jednotky plienky su dobre tak do porodnice.Doma uz su lepsie dvojky,velky rozdiel medzi nimy nie je a su pre babetko pohodlnejsie,najme koli obciahnutiu na brusku 🙂 A take male babo velmi rychlo pribera,kludne aj pol kila za tyzden 😀 😀 😀 ked je dobry papkac.

amanda683
13. jan 2012

@dennkaa a za den minie take babo cca 10 plienok 😀

atreyu
13. jan 2012

@urma @dennkaa ja som kúpila 2xbalenie (balenie/24ks) tesco plienok 2-5 boli vo výpredaji a mamičky za nimi šaleli 😀 a rozmýšľam ešte nad jedným balením huggies čo majú výrez na pupček...ale všade čítam, že mi stačia 2 balenia tých malinkých, tak veľa nakupovať nebudem, potom vyšlem manžela keď bude málo 😀
a tiež chcem ešte kúpiť obyčajné látkovky 20-30ks...tie sa zídu na hocičo grckanie, prebaľovanie, utieranie...ale čisto látkovať určite nebudem...ja by som na to určite nervy nemala 🤐

dennkaa
13. jan 2012

@amanda683 jej a mame to vyriesene - tie dve balenia co doma mame budu stacit a zacneme kupovat uz tie dvojky.

aninka666
13. jan 2012

baby, ked mi občas tvrdne bruško, mam si dať magnezium alebo mam volať lekárovi??

amanda683
13. jan 2012

@atreyu hej,hej,latkovky su skvela vec a vela ich vyuzijes,na vselico mozne 🙂 🙂 🙂