Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@dennkaa no obcas se mu ta dieta trochu zmirni...na vanoce mel povolene aj maso.. a myslel si ze uz ma nad tim vyhrano a azcal se stravovat tak jako predtim, sladke vinko, masko....vsechno zle...jsem mu rikala, pockej az te zacne bolet nejaky kloub a budes brecet....no a o vikendu ze auuu...takze muze obcas povolit ale ne moc a ma to dokonce zivota....ze jakmile bude citit ze zle tak nasadit prisnou dietu, jinak muze jendou tydne povolit
Pekny dnicek babulky 🙂
Tu u nas svieti slnieckooo uz 3den ale ono sa to pokazi toho sa nebojim ze by to vydrzalo, ale aj mrzne, asi prvykrat za celu tuto francuzsku zimu 🙂 Aaaaaaa akurat dorazil kocaaaaaaar, teda delivery man riadne fucal nez tu mega krabicu dodal az hore na 3poschodie chudak 😀 idem ju rozbaliiiiit, neviem sa dockat snad nic nechyba lebo uz zdrhol.
Aaaa moja druha hodka fr za mnou 🙂 dalsia v sobotu, berieme ludske telo zevraj to nie je najlahsia tema ale hodi sa mi to prave kvoli tehulkovaniu.
@dennkaa ted mi volali z gynfivu ze ci to plati zitra o 12...😀takze asi o dvanacte, i kdyz mam pocit ze to bylo o 12:30 😀, musim mrknout do diare😀-...........jen jsme koukala ze vsichni tu mate ty cernobile fotky...ja myslela ze to bude to barevne..tak nevim, aj oni maji na strankach barevne foto
@pimpilla ved ferrari je cervene bude mat ferrari 😀
@strihalka tak budem drzat palce, aby sa malinku podarilo dobre pofotit a aby ste mali kvalitny zaznam - ides aj s manzelom, vsak? Moj drahy bol vcera v nemom uzase a este sa malinky podoba na neho, ked bol malicky 🙂
A my mame zltu fotecku, len drahy to fotil fotakom, aby som to mohkla pridat sem na MK a hladal sposob ako to odfotit co najlepsie - tak je to nakoniec ciernobiele, ale original fotku mame zltu a aj na CDcku je ten zaznam zlty - takze bud pokojna.
@dennkaa uffff, se mi odlehlo 😀 a samo ze ja mela pokonenou mylsenku ohledne objednavky idem tam na 12hodinu presne...ano jdem s manzilkem, to si nemuze nechat ujit, i kdyz teda nevime, na koho se podoba, ono z toho asi vznikne neco vlemi zajimaveho, kdyz to bude ceskoslovenske dite 😀
Cukrovka se nekona😀, teda je v norme, tak snad se ani konat nebude.....
jen zelezo papkat musime, to je presne na co dobre?
... mam taky problem, nic mi nechuti papat - ked ja varim to uz vobec nie a ked drahy, tak to spapam, ale aj to musi byt doma, inak mi nic nechuti - dnes vynimocne som mala na ranajky chlebik vo vajicku so syrom a zeleninkou ...
... vcera sme sa kvoli tomu aj pochytili, ze malo jem - ranajkovala som o 8h potom som mala o 12h activiu a bebe mini dobre rano orieskove a potom az o 16h veceru - medzitym jablcko a mandarinku. potom uz vecer mufinku co som doma robila este v nedelu a mandarinku aj to len preto, aby sa nepovedalo :(
... vobec mi nic nechuti, na nic nemam hlad a ked ma aj nieco napadne aj v obchode, ked sme tak kupime prideme domov a medzitym ma to prejde ...
... keby som nemusela ani nejem, neviem, co ma to pochytilo a to som uz pribrala 6kg - 94dni do porodu. nebude to tym, ze som bola pracovne vytazena - nabehana a robievala som denne 12h?
@peka13 ahoj...tak ja uz mam nakupenu postielku,kocik / co tiez bola viac menej partnerova parketa /, potom mam oblecenie, cca 8 bodyniek / mix,dlhe a kratke rukavy /, 4 kosielky, 5 dupaciek, 3 svetriky, 1 kabatik, 1 zavinovacku, 5 latkovych plienok, 1 osusku, 1 deku, 2 cumle , 1 flasu Avent protikolikovu, ponozticky, ortopedicke gatky, ciapky asi 10 ks / podedene /....a to je asi aj zatial vsetko..... 😉
ani sa to nezda, ale maly stuplik potrebuje toho dost.....a este kopu veci nemam....
plienky budem pouzivat jednorazove...
@dennkaa no tak ho budem papat, i kdyz ja jsem taky lempl na ty prasky....☹
za chvili konci aukce na ty motanice na postylku...uz je tam nejak moc zajemncu☹
a jsem si rikala ze jak se mi pekne ulezi gulasek do zitra, ze akorat jak prijdou svokrovci, tak bdue super..... a zrada prijdou uz dnes 😀
@strihalka @dennkaa
Som sa zasmiala denka ako si napisala ze to dobre padne ked navari nevesticka svokrovcom 🙂 moj priatel neustale prizvukuje mamine ze som lepsia "kucharka" nez ona 🙂 no a ona na to vzdy ze je to aj na nom vidiet 😀 Ale oni tu moc nezvyknu vyvarat a stat pri hrncoch 4hodky a podobne, radsej kupia polotovar, alebo nieco oprazia sup sup a je to do hodinky hotove... Ked ja poviem ze som polku dna stravila len varenim, tak na mna pozeraju ze co som uz len tolko mohla robit v kuchyni 😒 nuz nasa kuchyna slovenska je predsa len pracnejsia a hlavne ked chces domace vsetko mat.
Inak to zelezo je podla mna skor pre nas mamicky, pretoze mame malo cervenych krviniek ked babatko si berie co potrebuje, tak nas asi trosku ti nasi stupli vysosavaju 😅
Strihalka aj ja som robila spenat vcera, moj ho nikdy nemal rad zevraj ale ten ktory robim ja ten mu chuti 🙂
Tak ja idem poskladat ten kocar snad sa mi to podari a urobim fotecku
@dennkaa @strihalka hodnoty hemoglobinu u tehotnej sa vyhodnocuju podla noriem netehotneho cloveka. Neberie sa tu do uvahy fakt ze tehotna zena ma o dva litre krvi viac, ako netehotny clovek a teda automaticky ,,nizsiu" koncentraciu hemoglobinu- co je uplne fyziologicky jav- uz som to tu dakedy sa mizda asi pisala, nepamatam. Po porode sa hodnota hemoglobinu dava do tabulkoveho,,normalu" akonahle klesa aj krvna zasoba u matky, nakolko splna opat kriteria ako ,,netehotny" clovek. Hemoglobin zabezpecuje transport kyslika k dietatu, preto aj vacsina zeleza sa pocas tehotenstva koncentruje v placente aby zasobovala dieta, preto sa aj odporuca nechat dotepat pupocnik aby to zelezo dieta dostalo po porode a pomohlo mu zadaptovat sustavy,ktore v maternici nepouzivalo- dychnie, traviaci trakt, pecen, oblicky, koza. Telo automaticky zelezo transportuje do placenty, kde ho koncentruje a teda sa nakoko javi, ze v krvi matky ho je ,,nedostok".
Umele Preparáty železa väčšinou nemôžu kryť jeho potrebu, pretože vstrebávanie železa v čreve nie je závislé len od jeho prijatého množstva.Riadi ho rad ďalších látok a metabolickych procesov, ktoré zabezpečuje nutricne zlozenie konkrétnej potraviny bohatej na zelezo, ktora je dizajnovana prirodou tak aby sa prijate zelezo mohlo vstrebat. Masívny príjem preparátov železa bez súčasného podávania medi, vitamínu B12, vitamínu C a kyseliny listovej len zaťažuje organizmus. Množstvo železa, ktoré je nad hranicou potreby, sa nemôže využiť, pretože jeho resorbcia sa riadi potrebou. Nadbytočné železo zostane v črevnej stene a v tejto forme poškodzuje sliznicu co este viac zabranuje vstrebavaniu zeleza. Umele zelezo tiez sposobuje zapchu a tym je vstrebavanie aj dalsich nutricnych hodnot obemdzene.
Pokial nepocitujete smrtelnu unavu, malatnost, zavrate a velku slabost tak anemicke nie ste a vase miminka maju dostatok zeleza a teda aj hemoglobinu, ktore potrebuju. Synteticke zelezo neprospieva a napriek tomu ze ho predpisuju krvne obrazy sa ,,nezlepsuju", robia viac skody nez osohu. To len kebyze ste zvazovali ci brat alebo nebrat, alebo vas doktori vystrasili ze su tie hladiny v neporiadku. 😉

@strihalka ja som bola peso - cesta tam a spat mi trvala cca 10 minut, ale to, ze som sa musela vychystat, poobliekat a este aj snezilo rovno do tvare ...
Tak nech sa Ti papanica vydari, manzelik bude urcite poteseny -gulas - to chlapi mozu 😉