icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

elfka.elfka
17. jan 2012

jaaaaj, keby sme čakali chlapca, tak sa asi nechám ukecať na tieto huggiesky 😀 😀 😀 😀

strihalka
17. jan 2012

@danka.chomka no ja budem mit asi problem s tim,ze se citim porad unavena, tak to bude muj pripad

huterika
17. jan 2012

@srnqqa Noooo tak zatial v rodine ho vyslovuju normalne Matias citaj ako pocujes ;) S-ko saale necita neviem ci Matiasko je vynimka ;) aj moj Nicolas sa cita Nicola 🙂 skor si myslim ze na slovensku ho pokomolia ako tvoja sestra na Matesa 😉 ale ja ho budem volat asi aj matulo, matko, matiasko a ine ako milacik, chrobacik atd :D teda aspon zo zaciatku asi 🙂 A to telo sme zacali prave kvoli poradnam u sagefemme a gunekologicky a aj preto, ze jedna mamicka ktoru tiez tato lektorka doucovala zacala rodit prave ked jej manzel bol odcestovany na sluzobke na 6 tyzdnov, tak aby som to zvladla aj sama popripade a nieco take sa nam neprihodilo tiez 😉

urma
17. jan 2012

@strihalka na chudokrvnost je udajne dobry vceli medik, vcera teda tak vraveli v spravach 😀
A citala som, ze aj figy su velmi vhodne a tiez pri vycerpani a unave, na vysoky chlesterol a tak. Vyvar fig s mliekom pri bolesti hrdla a angine 🙂

strihalka
17. jan 2012

@dennkaa vyhrala ufff, ale bylo to o chlup, oba dva za 6liber

efci
17. jan 2012

@huterika tak ako poskladany??? 🙂 Inak pocuj ak tam mate Auchan a mate Auchan kartu, tak teraz maju pampersku, ze ti 50 % ceny daju na kartu. Ja som si preventivne kupila na zaciatok 4 baliky new baby a jedno trojbalenie vlhcenych utierok.

Fuj mna uz tato unava prekonava... Fakt, dnes som doobeda akurat nakupila na tyzden, doviezla to domov, povykladala, urobila obed a potom 2 hodky nazdar do postele. Akoze nie ze by mi to vadilo, mam na to nastastie cas aj priestor, ja som len zvedava ako ma toto vydrychmavanie chce prejst ked porodim. Dufam, ze ako carovnym prutikom budem mat energiu, lebo neviem neviem 😖 😎

dennkaa
17. jan 2012

@danka.chomka fuuu, skvely prispevok. Mne predpisali to zelezo aj kvoli tomu, ze som mala blbe nejake pecenove testy a doky mi povedal, ze ak to nedame do poriadku moze to mat za nasledok nizku porodnu hmotnost nasho drobceka. Tak to papam uz 2 tyzdne. V utorok idem na hematologiu na odber, tak uvidim ake budu vysledky, snad sa to zlepsilo. A zavrate som mala viackrat v decembri, takze asi na tom nieco bude ... teraz sa celkom drzim.

@huterika som rada, ze som Ta pobavila 🙂 ale u nas to tak fakt funguje. Svokor sa nevie dojest, ked su u nas a varim ja (co ma velmi tesi), aj svokra ma nie raz pochvalila. Inak ja milujem francuzsko, ale ich stravu nemozem ani citit - jedine co zjem su ich uzasne croissanty 🙂

@urma na chudokrvnost vceli med - to by som vyskusala nemat este aj tu blbu tehotensku cukrovku (teraz nemozem med kvoli diete) a figy - brrrr - striasa len pri pomysleni na to, ze by som to mala dat do ust.

@strihalka super, si sikovna. A kedy Ti to vsetko pride?? To bude megabalik 😀

lias
17. jan 2012

@danka.chomka obdivujem tvoje všestranné vedomosti čo sa týkajú pôrodu i výživy, preto sa chcem ťa chcem opýtať čo hovoríš na vysoký príjem vitamínu C ? Čítala som o tom v tejto knihe: http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf je tam kapitola i pre tehule a veľmi ma to zaujalo 😔

strihalka
17. jan 2012

@dennkaa jaaj, no uz se nemuzem dockat, az to dorazi, uz aninevim, co tam vsechno najdu :-d, ale tak snad nekdy na konci unora se bude objednavat dopravce a pak do tydne je to tu...ozaj, ako ti ide dieta, da se ?
@huterika...jinak aj muj muy, ye teda bramborovz salat mam lepsi ney od maminky, coz teda velmi tesi, coz mam teda potvrzene od svokry, ze je fakt lepsi 😀

@efci aj ja ted premyslim o spanku, jen nevim ci usnu, aleunavena jsem tak, ze bych spala hend, tak nevim....

atreyu
17. jan 2012

@dennkaa u nás je to presne naopak...ja som bledá so svetlými vlasmi a mužík je tmavý s tmavohnedými vlasmi...ono môže byť, že pri takejto kombinácii sa narodí ryšavé dieťa 🙂 ale ja to vidím na malého blonďáčika keďže chlapci sú väčšinou po maminkách 😝
@dennkaa @strihalka ináč baby s tým železom...ja som tiež vraj chudokrvná 😒 aj som brala železo, ale neskutočne ma zapekalo tak som ho sama od seba vysadila a nasadila cviklu-fľašku aspoň raz do týždňa a čuduj sa svete výsledky sú lepšie 😝

danka.chomka
17. jan 2012

@lias tu céčkovu problematiku nemam zostudovanu, co sa tyka napr davkovania pri jednotlivych chorobach, ale fandim tej myslienke, a ked mi nieco je tak zvysujem cko podla rad autora toho dokumentu. Ked vsak treba akutne zasahovat s Cckom tak vtedy potrava nepokryva tu potrebu (ked mas trebars infekciu, alebo prepuka choroba) a preto sa doplna tym, na ktory sa odvolava aj v tom dokumente. Lebo nie je jedno aka forma a zlozenie Ccka.Treba vsak pocas celeho dna aby sa to vtrebavalo postupne, inac sa prebytocne mnozstvo nevyuzite vyluci. Najlepsie poradi autor toho dokumentu ak ta zaujima nieco konkretne. Ja vsak mam uzasne skusenosti aj s chrenom co sa tyka Ccka, lebo obsahuje 15nasobne viac vitaminu C ako ktorekolvek tropicke ovocie a je este aj z nasich koncin takze nase travenie je na nho prisposobene a Ccko z neho lahko vstrebatelne. Poznam ludi co sa riadia tou metodou a su velmi spokojni ako to funguje. Ale ja som sa tym nejako dlhodobo neriadila takze neviem zhodnotit podla vlastnej skusenosti. asi som nepomohla. 😅
Ja osobne sa liecim a udrziavam 14 rokov pomocou akupunktury s tym mam najlepsie skusenosti, resp neviem porovnat s inymi metodami, lebo ma to nikdy nesklamalo a nepatrala som po inych moznostiach. Poslednych 5 rokov som nebola chora, poslednu tabletku som zjedla asi v 17 tich 🙂 ked som zistila ze som tehu isla som na akupunkturu na podporu imunity aby som mala pocas tehu obranyschopnost a vodi sa mi zatial skvelo. 😉

denaalubos
17. jan 2012

@strihalka @dennkaa aj ja som si pred chvilou pochutila na gulasi od maminky tiez to bola mnamka 😉

lias
17. jan 2012

@danka.chomka ja sa céčkom kŕmim už asi od októbra a je pravda že tento rok ma i nádcha obchádza. Snáď prospeje i malej 😉
Chren mám tiež veľmi rada, ale zase ho nejedávam často.
S akupunktúrou skúsenosti ešte nemám, chorá našťastie bývam zriedka, rovnako i deti sa držia veľmi dobre. Lekárka ich pozná len z poradní, verím že i to najmenšie bude na tom podobne 😀

pimpilla
17. jan 2012

@strihalka ja som mala farebnú foto 🙂

takitak
17. jan 2012

@elfka.elfka tie sú úžasné

ináč dnes som bola na poradni na antolskej a bola som nadšená lekárom, sestrou, prístupom. tak som vyšla ukľudnená i napriek tej glukóze, bielkovinám v moči ... hlavne že krčok je ok a neotváram sa. to ma potešilo. dal mi aj termín a vraj na materskú mám ísť kedy chcem do 34tt - tak si to vypíšem sama a hotovo ... dostala som aj papier kedy sa konajú prednášky o pôrode aj epidurále - nechcem ho síce použiť, ale ak by mi vraj odtiekla voda tak by sa to hodilo a vraj za to nič nedám a čo ak náhodou - takže ideme na prednášku, dostanem papier o absolvovaní a ak bude treba, tak pichnú ak nie, nie ... predpísal mi 3.screeening a bola som na ekg. Kvôli cukru sa nevzrušoval, moja neter je diabetička tak mi bude kontrolovať priebežne. Nenariadil žiadnu diétu ani nič podobné - čo ma teší, lebo ak sa do toho babre bolo by to možno horšie. a výsledky čo mi robí neter sú ok, tak akurát čaj nebudem sladiť ... čo sa týka zápaľu močového mechúra a bilekov.v moči to bude sledovať každý deň odbermi, ale vraj je to bežné - pridala som brusinky do jedálnička a večer sa budem snažiť neodkrývať spod paplóna. Malému sme dnes nakúpili kopec vecičiek - na meniny mi každý povedal že si mám niečo kúpiť, tak som to využila ... a poriadne (akosi zabudli dať limit, tak som sa veľmi nekašlala s cenami ... úžasné veci mali v next - proste som neodolala, c&a ma veľmi sklamalo)
a ináč som si myslela že mám veľké brucho, ale na poradni boli samé tehuľky po 34tt a tak som tam vyzerala ako chudobná príbuzná ... no potešilo ma to - ešte teda môžem rásť
ináč bol so mnou manžel, bolo to fajn, lebo ja by som si nič nepamätala čo a ako ....

jááj a tvrdnutie brucha ak nie je viac ako 4xza hodinu tak je to ok ... to bola super správa pre mňa

bambulka1010
17. jan 2012

Jaaaaj baby dnes sa mi vôbec nedarí ☹ Objednávala som si tehotenské tričko z netu, je fakt krásne. Dala som zaň 24 eur. A je mi veľké. A samozrejme vziať naspäť to nemôžu, pretože dávala som si naň potlač. Nemala by niektorá záujem? Idem ho dať do môjho albumíku. Je fakt pekné, aj kvalita super, taká som sklamaná, bo som naň čakala od 08.12.2011. A prišlo mi dneska. Mali by ste záujem? je iba pre aprílovky, kvôli výtlačke na tričku 🙂

huterika
17. jan 2012

@efci Este len sa nan chystam, doposial som studovala navod ako ho poskladat a cuduj sa svete je tam aj po slovensky aj po cesky 😀 ale v slovenskom su tam chyby ved zbadas 😉 Snad mi ten navod pomoze, ale aj tak to bude asi na dlhsie, ja som sa s kocarom stratla naposledy pred x rokmi 😀 aj to z roku 5 asi. Inak Auchan tu mame najblizsie asi 66km takze sa mi to velmi neoplati asi 😒 a kartu nemame. Ale vdaka za tip. My tu celkovo nemame tych obchodov nejako vela a ani vyber tak to bude zaujimave este vychytavat akcie. Pisala si ze si latkove plienky objednavala zo SR ci CR? nepamatas si uz odkial to bolo?

Inak som sa prave dobre prezrala spenatom som bola hladna, ale teraz sa ciitm ako velryba, asi som to do seba nemala ladovat vsetko ... sa mi bude tazko ohybat pri skladani a navyse na mna ide spanok tiez

denaalubos
17. jan 2012

A ozaj sa vytesujem, dnes sme boli s manzelickom na mensom nakupe, a kupila som deky 2 do kocarika zltu a ruzivu su brutalne kazda je na druhej strane biela s farebnou kombinaciou hviezdicky, kamoska ju pri malej kupila a ma uz vyse dvoch rokov a stale ju s nou zakryva a je stale ako nova, teplucka uplne super, by ste sa mozno cudovali ale v KIKu, aj krasne dupacky a mini ponozticky...jaj uz mam tolko veciciek ze viac nepotrebujem..ale ked to cloveku neda, ked to vidi,vsak?

giapetko
17. jan 2012

@danka.chomka ja som tiez brala zelezo, vraj som trocha chudokrvna, ale nie je to nic vazne...no, ale ak sa mam priznat po 2 tyzdnoch som prestala...moje travenie sa stalo jednou velkou katastrofou, zapekalo ma, takze od vtedy papam radsej brokolicu, cviklu, salat....a ziadne lieky...travenie sa zlepsuje....

giapetko
17. jan 2012

@elfka.elfka jeeej...su brutalne....ja budem mat chlapceka, tak vyskusame.... 😉

danka.chomka
17. jan 2012

@giapetko na zelezo je uzasna taka tyzdnova kura: Hrst zihlavy rozmixovat v v jablcnom muste a lyzica melasy. toto tyzden popijat a potom pauza. Dlhsie netreba pit lebo zihlava vymyva pri prebytku vapnik. Za dva tyzdne hodnota hemoglobinu stupne. Samozrejme aj vsetky co si vymenovala cvikla, brokolica, aj strukoviny, orechy, spominana melasa su uzasny zdroj. Ja popijam aj mlady zeleny jacmen z casu na cas. Drzim palce nech sa dobre vodi a vsetky starosti nech ta obchadzaju 😉

takitak
17. jan 2012

dievčatá kupovali alebo máte niektorá odsávačku hlienov - čo je lepšie na vysávač alebo na baterky? cenovo mi je to jedno dostanem do v lekárni grátis, zaujíma ma ktorá je najlepšia ...????!!!! ďakujem

a dnes som dostala čo so sebou do pôrodnice a zaujalo ma "prehlásenie o uznaní otcovstva" - to ale asi iba pri tých ktoré nie sú vydaté, že???? alebo ????

dennkaa
17. jan 2012

@strihalka no moja dieta v pohode (ono sa to ani neda velmi nazvat dietou, ked mozem takmer vsetko, len pravidelne a v urcitych davkach), cukor si meriam poctivo a zatial su namerane hodnoty v poriadku, tomu sa tesim. Ale obcas si dam aj sladkost (to uplne bez toho by som nevydrzala).

@atreyu aj ja som hovorila manzelovi, ze budeme mat mozno rysavceka 😀 , ale mohol by byt tmavovalsy po mne s modrymi ockami po ockovi (takych je malinko). Moj ocino ma tmavohnede vlasy a modre oci a je to take zaujimave 🙂.
Mna zatial to zelezo nezapeka, ale mozno to bude tyml, ze ja pocas dna spapam aj 2 biele jogurty a potom sa to mozno v tych crevach nejako pomiesa ... Ale hematologicka hovorila, ze zelezo je tazke na zaludok a ze niektorych zapeka a u niektorych naopak sposobuje hnacky.

darinkazv
17. jan 2012

ahojte kočeny. vy tu stíhate toho popísať, že ja ledva stíham čítať 🙂 ja som v prvom tehu tiež bola chudokrvná. dr. predpisovala lieky, no ja som ich nebrala. a veľa som jedla černice, cviklu a neviem čo ešte. no a výsledky zakaždým lepšie 🙂 aj bez tabletiek 🙂 mala som ich v prírodnej forme. (aj zaváračkové) 🙂

@takitak ja mám len ručnú, takú balónikovú, to mi stačilo aj pri staršej 🙂 ak by ale nestačila teraz, tak skôr na baterky kúpim. neviem si predstaviť v paneláku mať tú na vysávač 😀 o polnoci trebárs spustiť vysávač a odsávať soplíky 😀 a tiež sa niektoré bábätká boja hluku vysávača 🙂

@dennkaa nemusíš med, keď máš cukrovku. ak máš rada cvikľu, tak si daj. dá má dosť železa a pomáha 🙂

giapetko
17. jan 2012

@danka.chomka dakujem za radu...si zlata a vyznas sa...... 😉 aj tebe vsetko naj....a aj mimi....

kukucka26
17. jan 2012

caute zienky uz ste asi krasne bruskate, skoda nam sa este nezadarilo bola som tak ako vy a babo je uz v nebicku ☹ kupila som kociarik a nemam co tamdat pozrite si moj bazarik ci nemate zaujem je krasnych ziarivych farieb dohoda mozna

dennkaa
17. jan 2012

@darinkazv ja papam vela cvikle - zboznujem ju 🙂 aj zavarane cernice, brusnice a vselico ine papam tak dufam, ze budu dobre vysledky - vsak buduci stvrtok mam poradnu a na nej asi preberiem s dokym vsetky moje vysledky, tak potom o tyzden budem mudrejsia 🙂

darinkazv
17. jan 2012

@dennkaa juj, si mi chute narobila 🙂 zajtra asi zbehnem kúpiť, lebo domáce už nemám nič. len uhorky 😀 a určite budeš mať lepšie výsledky. aj mňa dokina na každej poradni chválila, že lieky zaberajú. ja som jej neprezradila, že tie jej lieky neberiem, že len prírodné železo prijímam 😀

efci
17. jan 2012

@huterika z CR, ale to uz pred siestimi rokmi, v prvom tehu.

Zelezo, aby sa v krvi spravne vstrebavalo potrebuje k tomu vitamin C. Takze je fajn si zapit tu tabletku nejakou ovocnou stavou.

janka273
17. jan 2012

@takitak my máme doma odsávačku na vysávač - oveľa je lepšia, rýchlejšie a zároveň vytiahne všetok soplík - aj zadný / ja som mala malú s nonstop nádchou - a takto sme dlho odsávali/, mali sme i odsávačku na baterky - a to nevytiahlo nič - a pritom stále okolo 50eur.....tá odsávačka na vysávač - silu odsávania reguluješ http://www.mojalekaren.sk/arianna-odsavacka-hli... - my máme túto 🙂