Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@dennkaa hehe no ja figy zboznujem od mala, cele to kolecko kludne zbastim, ked sa nekontrolujem 😀
@darinkazv ja tu vsade citam, ze vysavacove odsavacky su bomba, ale mas veru pravdu, som si hned zivo predstavila na podmienky u nasich v bytovke, ako je vsetko pocut 😀 a ludia sa navzajom nervacia, hoci tam byva len 6 rodin. No a my...pre zmenu nemame vysavac 😅 tak potom jedine ta baterkova. O tej balonikovej som za pocula, ze vyberie akurat vzduch 😝 Ale iste zalezi aj od typu nadchy...ked bude po mne, ja som soplava 350 dni v roku 😉
@janka273
@darinkazv ďakujem... asi ich ukecám na obidva a bude lebo čokoľvek čítam každý má iné skúsenosti 😀 ... to je fakt hrozné, akurát iba že či vysávač bude všade kde ideme - aj doma mám len irobot a jeden ktorý je veľkokapacitný a to zas neviem či je možné napojiť na túto odsávačku ... no dnes čo čítam to neviem ... napr. bavlnené plienkové nohavičky sú na čo ? namiesto plienok, alebo na plienky ??? ježiši ja som fakt blbá
@urma nám baloniková pekne vycucávala. len je to isto zdlhavejšie, než tá na baterky alebo vysávač. 🙂 ja som ako dieťa bývala v tehlovej bytovke, tam sme susedia o sebe nevedeli kto čo robí. ale teraz, keď sme v paneláku, ja som ostala spočiatku v šoku, čo všetko tu počuť 😀 ja aj keď večer ľahnem a všade ostane ticho, tak počujem susedov zhora, zdola aj zboku, že čo sa rozprávajú. a to nemusia ani kričať. a pod nami býva vchodový dôverník, ten nás na začiatku, ako sme sa nasťahovali prosil, že aby malá ráno nedupala a tak. (no ja ozaj nebudem dieťa terorizovať kvôli dupaniu), tak tomu, keby som nad hlavou spustila vysávač o dákej polnoci, tak by asi zinfarktoval. to je taký samonasierací typ a ešte keby som toto spravila 😀 už jedine, že cez deň by sme mali tú vysávačovú odsávačku a v noci tú na baterky alebo len balónikovú. len to mi príde zase moc peňazí 😝 veď uvidíme. mne malá nejak nebývala soplavá. a od roka a pol už fučala do vreckovky, tak som nemusela riešiť s odsávaním 😀
no my sme prave dnes kupili taku tu klasicku odsavacku.....nie na baterky....
@takitak to bude ten vrch, aby klasicka plienka drzala 🙂 Ja som ich akurt dnes dostala v balicku, objednala som taku sadu 3 velkosti po 1 ks, ze S,M,L tusim, ale som prekvapena, ze tie najmensie su dost velke 😅 tusim od 5 kg. Niekde inde som videla zas najmensie od 3 mesiacov. Mozno je to to iste 5kg a 3 mesiace, neviem...
@takitak nohavičky sú na plienky. ak budeš používať jednorázovky, tak tým sa ani nezaoberaj 🙂 ak by ti ortoped kázal baliť na široko, tak tam potrebuješ na široké balenie jednu klasickú látkovú plienku a na to poštolky, ktoré tú plienku vlastne držia. to keď hodiš do googla poštolky, tak uvidíš, ako to vyzerá. alebo aj tu do bazáriku ti stačí do vyhľadávača dať poštolky a uvidíš, aké to je 🙂
@darinkazv ja som si pre istotu kupila tuto mini sadu, keby mi necakane dojdu plienky jednorazove, alebo taketo dake komplikacie 🙂 Tie ortopedicke su ale zas ine, nie? Lebo tieto bavlnene podla mna nerobia ten efekt balenia na siroko, nemaju spodok taky pevny 🙂 Postolky teda este nemam, co mi dala sestra, tie mali rozpraskane tu umelohmotne vnutro na stehienkach, takze isli rovno do kosu
Baby, minule v noci ma ti tak napadlo, ze ci uz do porodnice brat dudlik. Ja som ani nekupovala, ale 1 bol v tom prenatalnom boxe tak som ho prihodila do tasky tiez 😀 lebo sa mi mari, ze niekde na tych zoznamoch tiez figuroval. No a otazka...treba ho aj novy pre istotu sterilizovat?
@urma no, na balenie na široko sú klasické bavlnené plienky. nie tie, ktoré sa teraz robia akoby také vložky len do tých špeciálnych nohavičiek 🙂 tu sa dajú na koníkovi kúpiť dobré poštolky. ja mám takto doma už viacero, aj keď neviem, či využijeme. lebo mi vraveli, že teraz sa už nebalí automaticky na široko. že už len keď ortoped povie. tak uvidíme 😉
@darinkazv
@urma ok, tak už som hádam v obraze ... ak budem klasické potrebujem ich ak budem jednorázovky papierové tak toto nepotrebujem (ale našla som krásne so srdiečkami 😀) ...a ak budem baliť naširoko, tak dám jednorázovky, látkové a na to poštolky ???? chápem to tak.
odsávačku som lekárnikovi napísala - na baterky, na vysávač, ručnú - takže budem mať všetky druhy - podarilo sa mi ho ukecať do 200 eur zadarmo nákup takže som si nakúpila všetko asi tak na rok, ak mi to zostane tak to darujem a basta ... ináč do pôrodnice mi dali aj jednorázové absorpčné podložky do postele ... 😀
idem teraz riešiť jednorázové plienky - takže dilema huggies alebo pampers ???? 😀
@darinkazv no pockat, takze ja do tych mojich bavlnenych nohaviciek musim kupit dake specialne plienky vkladacie? 😕 Ja ze to z normalnej plienky poskladam a navleciem gatuse....
Ja som si kupila tak pro forma 3 tie podlozky do porodnice, ak by ich netreba, tak vyuzijem aj na babo.
Udajne ani huggies ani pampers nie su Ok, tak mi to vyslo aspon z reakcii mamiciek. Ja som kupila v DM Babylove do porodnice, malicky balicek tusim 28 ks a uvidim, ako sa nam budu zdat. Tie dost chvalia...
@takitak presne tak. pri balení na široko jednorázovka, látkovka a poštolky 🙂 ale ty si kľudne tie gaťuše srdiečkové môžeš kúpiť a dávať aj len tak na jednorázovku. však keď sa ti páči, tak kašli na to, že je to na tie nové typy látkových plienok 🙂
fiha, u nás v pôrodke dávajú tie podložky. my to nemusíme svoje nosiť 🙂
s huggies majú väčšinou bábätká dosť problém s pokožkou. ale nájdu sa aj také, čo ich používajú a nemôžu sa sťažovať. ale viac počúva a čítam negatív na huggies. aj som si zažila svoje s nimi 🙂 my sme pampers používali. a aj fialové tesco plienky. tie boli ako pampersky presne. len ich prestali vyrábať, ale baby vravia, že tie zelené tesco plienky sú teraz miesto tých fialových. švagriná tá zas používa len tie happy plienky a chváli ich do neba. to už len vyskúšať na bábätku. asi si nekupuj veľké balenia na začiatok, ak by ti daktorú značku bábo neznášalo, tak nech nejdú peniažky do vzduchu. a uvidíš podľa toho 🙂
@darinkazv
@urma dala som na Vás a zrušila ich - kuknem v DM ... tam mám nejakých 500bodov a neviem čo s tým, takže ďakujem za tip, úplne mi to vypadlo že takéto veci aj v DM .... aj teplomer som zrušila ten super diaľkový, tiež čítam samé zlé recenzie, kúpila som rýchlobežku ...
ináč dudlík som si objednala aj ja ...zatiaľ jeden - ale to som neriešila aký lebo to by ma tu asi porazilo, dala som na radu lekára ktorý je naj - a nakoniec je to najjednoduchší, najobyčajnejší ...ja som tu v lekárni nahlásila že tieto veci nech mi dajú síce všetko bubchen, ale nech mi nedávjú nič extra, ale to najobyčajnejšie, takých tých vymožeností ako štvorcové otvory a neviem čo sa trochu obávam - radšej obyč ako niečo čo už zle aj vyzerá ...
@takitak ozaj a balíček pre tehotné si si nevybrala v DMke? tam je aj knižka s nejakými zľavovými kuponmi, tak či tam nie sú aj na takéto vecičky kupony. ja som si to ešte nevyzdvihla. asi už len po pôrode, keď si pôjdem pre balíček pre bábo. tam býva knižka s kuponmi na zľavy a dosť sa tam potom oplatí 🙂
@darinkazv @takitak
my bývame v rod.dome,ale keď zase pustíte vysávač - a dáte redukciu nie je to nič hrozné, tie odsávačky sa dajú pripojiť aj na tie ručné vysávače....našej Tami sme soplíky ťahali vkuse- bola neustále zahlienená, až nám z toho vracala. ...v bytovke je to iné....Tami sa 1x tiež bála, a neskôr si aj sama chcela vysávať soplíky...smrkanie: vysmrkala sa, ale potom sme ešte ďaľšie kg hlienov odsali....nakoniec musela ísť na operáciu nos.mandlí...
@huterika jááj, veď treba, treba.. 🙂 Ja ho volám aj Matúško, Matýs, Matýsek.. 😉 Je to to najpravejšie meno, ktoré som mohla dať.. teda, o inom už ani reči, vybraté bolo na prvýkrát, ale priateľ navrhol Matúša, tak z toho Matias.. Asi zohľadňujú to, že si zo SVK s tým "s".. Inak, franina neni extra ťažká si myslím, ale ťažko sa mi ju počúvalo, hlavne keď tak "skracujú" slová na ich konci vďaka tým ich kombináciám..
Ahojte krasky, kym vas docitam, zas musim prchat 😒 tak az teraz sa mi podarilo, sa sem dostat este na par minut, lebo pre zmenu je uz vela hodin a Ninka pojde zachvilku do postele.
Nove nemam v podstate nic, akurat plny dvor snehu, Nina z neho vobec nie je nadsena, ale tak aspon sme vyskusali nove oteplovaky a cizmy a hrubu capicu a bundu a po zahrade nam behal najkrajsi eskimak na svete 😵 😵
@urma postolky si nekupuj, ja ti kludne venujem, mam ich 5 😅 a neviem odkial 😅 kupovala som len jedny pri Ninke. A teda silno pochybujem, ze budem 5 potrebovat.
@peka13 draha som rada, ze som ta konecne dnes po dlhsej dobe citala. Ja uz mam vsetko, tak ale ja sa neratam, ja mam vsetko po Ninke, a pre Ninku som dedila po chlapcovi, takze cela moja priprava spocivala hlavne v pretriedeni ruzovych a ostatnych veci. No a samozrejme, zaciatkom siedmeho mesiaca zacal vo mne rast aj pocit nutnosti hniezdenia, tak som to vsetko oprala, pozehlila, kupila komodu, poskladala som ju (sama) a dnes som ju uz aj umiestnila a naplnila tymi vecami, takze ja som uz komplet co sa tyka oblecenia nachystana. Kocik som si kupila uz v novembri, ale aj preto, lebo co som mala sportiak pre Ninku, tak ten bol moc velky do auta a Ninka sa v nom aj tak nerada vozila, takze sme sa vozili v golfaci, ktory bol super, ale nasla som taky kocik, ktory by teraz sluzil Ninke ako pohodlny golfac a potom v aprili nan len nacvaknem vanicku, alebo vajco a bude pre maleho. Dovtedy Ninka bude urcite uz natolko uchodena, ze sa nebude chciet vozit. Tak som predala aj trojkombinaciu aj golfac a kupila tento. Ninka si pochvaluje a maly si bude tiez.
Na kupanie som si nachystala vedierko, vanicku mam len preto, ze mi ju dala sestra.
Do postielky mam tiez obliecky a plachty, hniezda dve zlte a jedno modre, to mi staci. Perinky, zavinky a aj do vajca mam, aj fusak dokonca. Mam aj hrube overaly, aj babatkovsky, aj taky na pol roka az rok.. podedene..
Ine prislusenstvo, ako odsavacka na sople, masticky a flasky, cumliky .. to vsetko mam po Ninke, akurat som to sterilizovala, zabalila som to a mam to teda nachystane tiez.
Pre babo mi ostava kupit dve tri deky v inej ako ruzovej farbe 😅 proste nejake chalanske, lebo skoro vsetky mam ruzove a male newborny plienky.
Do porodnice mam aj vlozky, aj do podprsky, aj sietkove gatky (este z prveho porodu), aj odsavacku na mlieko dokonca mam po Ninke. Chybaju mi este podlozky pod pacienta (to mi sestra slohne z roboty) a aspon dve dlhsie nocne kosele, lebo minule som v porodke nadavala, ze vsetky kosele su tak tesne pod rit, ze som furt na chodbe pri navstevach stresovala, ci mi nie je vidno vlozky 😒 .. Inak podla mna je to desne nechutne, ako tam niektore maminky chodili. Jedna tam mala take gatusky, ze jej este polka riti trcala von, na tom len taky tenky satenovy vrsok.. no neprislo mi to vobec vhodne na promenadu po nemocke, hlavne nie po porode.. 😒 a to teda ja ocenim, ked ma niekto pekne nohy, nech ich ukaze, aj s ritou 😀
@takitak @darinkazv @urma my sme sice tiez v RD, ale davam janke za pravdu.. podla mna nie je nic lepsie ako odsavacka na vysavac. To vysatie soplika trva naozaj chvilolinku, ved zas tolko toho sopla dieta v nose nema, ze by ste tahali pol hodinu. Len prilozim, prilozim k druhej dierke a dovi. A to sa teda neda porovnat s balonikovou a akoukolvek inou (mam doma) .. dokonca moja Ninka strasne reve v poslednej dobe pri odsavani (asi preto, ze mavame dlhsie pauzy v soplikovani, co je super) , tak si neviem predstavit, ze by som mala odsavat dlhsie ako pol minuty. A dlasia vec, dieta reve aj od hladu, aj pri kolike aj pri neviem com.. proste susedia v panelaku budu aj tak na nervy.. 😉

@janka273 janul, vy máte bytík alebo domček? ja mám hrôzu z toho, že by som v noci musela zapínať vysávač, keď všetci naokolo spia 😀 ale juli sa mi aj tak bála vysávača, tak pri nej by som takú používať nemohla. vtedy sme síce bývali v dome, ale zas by som ju neudržala kvôli vysávaču. teraz mám stres z toho, že by mi susedia búchali 😀