Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@denaalubos @dandelion18 Baby, ja by som do žiadneho súkromného centra rodiť nešla a nie kvôli cene, lebo tie peniažky by až taký veľký problém neboli, keď ide o takúto vec, ale ak by náhodou bolo niečo s malinkou, tak tam nevedia poskytnúť adekvátnu pomoc a prevážajú deti väčšinou na Kramáre. To, samozrejme, niečo trvá a čo potom? Ja budem v centre a malé v úplne inej nemocnici? Ale to je čisto môj pohľad a možno som prehnane ustráchaná 😉
@dennkaa ja viem, tá suma je strašná, ale ako vravím, keď sme si to spočítali..no neviem
@sunday1 hm, vieš, ja som práve pre toto preferovala kramáre..ale čím viac sa o to zaujímam, tým menej viem, že kam. lebo skúsenosti sú rôzne. a ja som tiež riadne ustráchaná, nie si sama. vôbec neviem, ako sa rozhodneme, ale čim viac si predstavím kramáre, tým viac sa mi tam nechce ísť 😒
@sunday1 Ja som si povedala presne toto isté, darmo si ja budem ležať v luxuse za 1200 €, keď mi decko odvezú preč, lebo nemajú možnosť mu pomôcť (ak by bolo zle). To radšej ja budem v menšom pohodlí a "pretrpím" aj prípadné horšie zaobchádzanie, ale o dieťa bude dobre postarané a budeme pri sebe. A tých Kramárov sa ja teda nebojím, jedine, že nebudem hneď na nadštandarde (kvôli sprchám, nie telke). Ja tam nejdem na dovolenku, idem si tam porodiť dieťa.
@dandelion18 Ja tam idem k Dr. Pružincovi, toho poznám už dlhšie a mám istotu, že sa o mňa postará, preto to mám možno jednoduchšie. Ja som tam ležala zatiaľ 3x a musím povedať, že až na jednu doktorku, ktorá sa zachovala ..., no ani to tu nebudem rozvádzať, boli všetci naozaj milí, sestričky boli tiež ochotné. A nadštandardné izby sú naozaj komfortné 😉
Baby a do Štiavnice sa nechystáte žiadna?
@dandelion18 ja som sa rozhodla este v 1.trim., vtedy som lezala v Ruzinove na infuzkach - prostredie sice nie je vabne, ale so starostlivostou som bola velmi spokojna - mile sestricky (aspon tie, s ktorymi som prisla do kontaktu ja a skveli lekari). Takze toto ma presvedcilo. Ale urcite Ta nechcem od Kochu odhovarat, je to na rozhodnuti kazdej z nas.
@ava11 ach jaj, veď ani ja nejdem na dovolenku a už vôbec mi nejde o komfort..ako som vyššie písala, ležala som na Kramároch (aj na štandarde aj na nadštandarde), žiaľ, mám to tam okukané a viem, ako to tam funguje - na niektoré veci nemôžem povedať pol krivého slova, na iné..a vôbec ešte nie som rozhodnutá, práve kvôli detskej fakultnej..na druhej strane, Koch nie je tak zle vybavený..ale veď, nejako sa rozhodneme
@sunday1 jasné, to je o inom..ja by som určite zazmluvňovala, i keď so žiadnym lekárom tam nemám nadštandardný vzťah..
@dennkaa ďakujem, musíme to ešte premyslieť..
Ahojko mi mame termin na 20.april.. A kedze som prvorodicka uz ma zacina obchadzat strach z toho ze neviem co cakat.. Nemohli by ste mi poradit ako to vsetko chodi od nastupu do nemocnice az po zaver.. A este sa snazim vypatrat co vsetko mi bude treba so sebou.. Nema mi v tom kto poradit tak ak by ste boli take zlate bola by som vam velmi vdacna...
@majkalaurincova Keď prečítaš tak 200 stránok, odpoveď určite nájdeš. O všetkom sa tu priebežne bavíme 🙂
ahojte žienky, tak sme doma z poradne. samozrejme, že mi predpísala železo 😀 ale tak receptík som rovno darovala smetiarom 🙂 idem sa vrhnúť na cvikľu a podobné pochutiny 🙂 cukrovku nemám, našťastie 🙂 len musím svoje telíčko šetriť, lebo mám krčok skrátený :( príde mi to vtipné, že šetriť sa. však som doma, tak ako viac sa mám šetriť 😀 babulka je ale v poriadku a že veľkosťou zodpovedá veku. tak som rada 🙂
@majkalaurincova no ja som prvorodička, tak Ti neporadím, ale @maxara je naša hviezda, tá bude vedieť. Jediné čo som si včera zistila je to, ako to chodí s pediatrom, lebo ešte pred odchodom musíš zahlásiť jeho meno a zdravotnícke zariadenie. To si musíš nájsť niekoho ešte pred pôrodom.
@majkalaurincova no, s tým zoznamom sa obráť na pôrodnicu, kde chceš ísť rodiť. každá pôrodnica to má totiž inak 😉 a ak v tej pôrodnici máte aj predpôrodnú prípravu, tak tam ti aj povedia, čo a ako tam chodí od prijatia, cez pôrod až odchod domov. tu ti môžme aj 3 baby napísať, každá ti iné napíše, lebo má iné skúsenosti s inou pôrodnicou. takže najlepšie je, vybrať si, kam ideš rodiť a tam sa potom o tieto veci zaujímať 😉
Tak dnešný glukózový test som nejako zvládla 🙂 I keď nebolo mi všetko jedno, keď som to pila 🙂 A celé dve hodky mi to išlo hore krkom. Ale výsledky budú až nabudúci týždeň.
Baby tak sme sa s menzelikom rozhodli ist pozret do Trnavy na nejake kocariky, i ked mame uz napoly vbraty, neviete niektora poradit, kde presne najdeme v TT nejake kocikovo ? 😎
@denaalubos bambini na Kpaitulskej 8 , aj ja sa tam chystam .. 😎
babule, dnes som si kúpila jedno 5kusové balenie jednorázových nohavičiek do pôrodnice. žienka ma tam prehovorila, že Lká mi budú dobré, ešte mi jeden kus vybalila, no ja som ich doma vyskúšala, síce na pančuchách, ale tenkých, takže až tak to neskreslilo, a nie sú mi dobré. :( tak sa chcem opýtať, či by ste niektorá nechceli. balíček stál 2eurá a je tam 5ks nohavičiek.
Ahojte dnes!Davno som tuna nebola ....Nechysta sa niektora s Vas do Kocha v BA rodit? 😉
Ďalšia zásielka doma, taška do porodnice pobalená. Zajtra môžeme cestovať 😀
Ahojte babulky, tak sjme doma z utz..mala je nadherna, sice stale mensi, dneska jsme 27+1, ale zodpovidame na na 25+6, ale to uz od zacatku vime...jen zla poloha☹stale chudak je zkroucena v 1/4 bricha, je to tim, ze mam dvourohou delohu a mala se tam nevejde☹z 90% se z teto polohy nedokaze sama vykloubit a na radu prichazi sekcie☹
No ja stale doufam, ze se dokaze otocit, jen dr rikala ze tech 10% je malo☹no uvidime, mam zkusit spat na druhem boku, aby se zkusila aspon pootocit do druhe strany delohy,aby nebyla schovana jen v tom jednom rohu a uvidme treba se pohne.
CD mam plne fotek, ale ne moc kvalita, jak vuci mista v maternici, tak tim ze je mala natlacena a neni misto, kde by se dalo na ni podivat...pry se k nim mam objednat jeste na morfologicky v 30tt a ze kdyz to bude lepsi, tak mi na to CD doplni dalsi fotky gratis, no fakt mila baba, hrozne prijemna, necelou hodinu s enam venovala aza ty penize to fakt stoji...
Na prvni fotce je krasne videt, jak ma oblicejik, rucicku a jeste aj nozicka, chudak je fakt v ulite, nema tam misto, snad to nebudou do budocich tydnu komplikace

@maxara Teda maxi, s tebou sa uz musim niekedy stretnut, lebo mas kopu skusenosti 🙂 co sa mi zídu...Ja som sa rozhodla s mm ze pojdeme vo februari do polska, na velký nákup...minule som tam videla super kociky...maju aj lepsie ceny a ked tam pojdeme autom mozno kupime rovno aj postielku a vsetko pre malinku...len si teraz musim obzriet znacky ktore preferujem, to mi mm dal za ulohu aby sme nevyberali na mieste z niekolkych variant 🙂 spisujem zatial len zoznam 🙂 je to srandovne...