icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

giapetko
18. jan 2012

@darinkazv tak sme dnes mali rovnaky nakup...aj ja som kupovala gatky 5 ks za 2,45 eur......v obchodiku Pre deti.... 🙂

dennkaa
18. jan 2012

@strihalka je nadherna 🙂 Aj podla tvaricky je to jasne dievcatko. Ale pokrutena je tam teda fakt riadne - ale vsetko bude urcite OK, neboj. To nas maly sa rozvaluje po celom bruchu - hlavicku ma vpravo dole, chrbatik vlavo a nozicky vpravo hore 🙂

dennkaa
18. jan 2012

@giapetko bola si v obchode Pre deti na Dulovom?? Nevsimla si si nahodou, ci tam maju aj nocne kosielky a podprdy??

giapetko
18. jan 2012

no, ja som z NZ a aj tu mame obchodik Pre deti..no nocne kosielky tu nemaju... 😉 ale podprdy, gatky ano.... 🙂

dennkaa
18. jan 2012

@giapetko aha, ale dakujem za info - pojdem teda pokukat tu u nas - mam to kusok, tak sa niektory den vyberiem na prechadzku

giapetko
18. jan 2012

@dennkaa nemas zac.... 🙂

strihalka
18. jan 2012

@dennkaa no a pry se podoba na muze kdyz byl maly, teda kdyz se narodil...no jen ja nevim, ci se nepodoba aj na me😀
jsem nakreslila foto ze cca jak je mala poskaldana v brusku, no foto des, ale fakt nechapu jak se tam muze vejit...
cca tak,jen ten tvar je ve tvaru srdce, cili ma dva rohy a mala je hlavickou narvana do rohu, pater je jakoby uprostred a ruce nohy ma pred sebou

dandelion18
18. jan 2012

@strihalka máš malú akrobatku, keď sa tam tak pekne zmestí. snáď to bude v poriadku a fešanda sa možno ozaj ešte presunie 😉

strihalka
18. jan 2012

@dandelion18 no ja doufam, tak jsme se tesila na porod a ted abych zacala studovat sekcii☹n snad se jeste otoci, jen ona je otocena na 2x zle☹, nejden ze takto na strane,ale jeste zadickama nahoru☹a to pry taky neni odbre, bude mit tezkou cestu pred sebou pokud se rozhodne otocit

dandelion18
18. jan 2012

@strihalka pozri, ak aj bude sekcia, nič sa nedeje. rodí tak mnoho žien. ak to nijako nevieme ovplyvniť, načo sa tým stresovať, i keď veľmi dobre ťa chápem. dúfať môžeme, ale ak sa teda neposunie, von bude musieť tak či tak. hlavné je, aby ste boli obe zdravé 😉

pimpilla
18. jan 2012

@strihalka moja velmi dobrá priatelka mala tento istý problém, stále mi plakala na pleci, že sa malinká neche otočit, čo a nakoniec aj stalo, neotočila sa a rodila sekciou, ale dúfat treba do poslednej chvíle, a viki má ešte dost času, tak sa jej to snád podarí 🙂

strihalka
18. jan 2012

@dandelion18 to ano, jen ja se tesila na ten okamzik, kdyz spatri svetlo prirozenou cestou, chtela jsem prirozeny porod a ted vim, ze nejspis to nebude, ze muz nebude moci byt u porodu......, o nejakou jizvu nebo tak mi vubec nejde, jde jen o ty prvni okamziky
@pimpilla snad ano, jen by to byl zazrak otocit se zadickama hore, pak jetse ritulku nadzdvihnout a pod ni se stocit aby byla hlavickou dole...

dandelion18
18. jan 2012

@strihalka jasné, chápem. ale možné je ešte všetko 😉

peka13
18. jan 2012

@strihalka jéj, krásnee foto...krásavica...neboj sa , malinká si zije vo svojom královstve...mozno sa jej ani nechce na druhú stranu...viac takto pocuje tvoje srdiecko...možno 🙂 len treba pozitívne mysliet 🙂 a vśetko bude OK.

strihalka
18. jan 2012

@peka13 krasne i to napisala dakujem ti!!!

janka273
18. jan 2012

@strihalka krásna princeznička 🙂 🙂 🙂 🙂 Janulka možno Vikinka. keď začne viac priberať tak sa premiestni do druhej strany, a tak ako ti radila dr. pokús sa spať na druhej strane- možno to zo začiatku Viky nebude vyhovavať, ale aspoň sa posunie a bude mať viac miesta pre seba 😉 Mňa Riško tak kope - až ma z toho bolia rebrá - dáva mi riadne šupy, keďže je aj dosť veľký - ja som zvedavá akú bude mať pôrodnú váhu, a ako ho s tou mojou úzkou panvou porodím. Pred 2 týždňami mi kamoška rodila na Antolskej - dievčatko vážilo 4520g - ale ona pribrala 30kg, váhu bábätka pred pôrodom odhadovali na 3800g, nechali ju 21 hodín trápiť, bola otvorená na 8cm, a nakoniec ju čakal cisársky pôrod, keď Romanku vytiahli - tak povedali, že nemala šancu takého dieťatko ako prvorodička porodiť.
Ešte, čo sa týka tej noč.košele / na zapínanie na gombíčky - to nie je tehotenská, ale má dosť veľký gombíkový otvor 🙂
Na Antolskú pôjdem rodiť aj ja - ale na tú predpôrodnú prípravu- cvičenie nepôjdem / bola som pri Tami, a mňa z toho neskutočne boleli ruky /, ale na tú prípravu pre oteckov áno .

darinkazv
18. jan 2012

@ava11 ahojky, ak chceš, môžem ti ponúknuť L-ká. balenie celé stalo 2eurá. mne ich nanútila pani v lekárni, lenže sú mi malé :(

darinkazv
18. jan 2012

@amanda683 nechcem ho brať v liekovej forme. ja radšej v prírodnej. aj pri malej som to tak spravila. a výsledky stále lepšie a lepšie 🙂

darinkazv
18. jan 2012

@giapetko oni majú aj web stránku, nie? či je to iný obchodík?

@strihalka malinká je nádherná 🙂 už ste aj obkukovali, že asi tak na koho sa podobá? 🙂

ava11
18. jan 2012

@darinkazv To by bolo super, len neviem, či poštovné nebude nakoniec väčšie, ako keby som si ich kúpila tu 🙂

janka273
18. jan 2012

@darinkazv cicuška ako si dnes dopadla na poradni? Aký ste veľký?

darinkazv
18. jan 2012

@ava11 ja ti ich môžem poslať za 2ečka s poštou. ja ich inak nemám ako využiť. radšej ich tebe pošlem takto, ako to mám vyhodiť do koša 🙂 len neviem, kde idem pre seba zohnať gaťky. u nás väčšie nemajú. čo ptom majú, to sú iné typy a to si rovno môžem kúpiť klasické u číňana a vyjde ma to na to isté :(

darinkazv
18. jan 2012

@janka273 janulik, tak presné miery neviem, ale dr. povedala, že zodpovedá veku. lenže musím veľa ležať a ležať a ležať, lebo sa mi skrátil krčok :( tak sa aj bojím dosť. len veriť, že tam vydrží aspoň do 38tt. aby aj s pľúckami už bolo dobre :( a už ju mám hlavičkou dole otočenú 🙂

ava11
18. jan 2012

@darinkazv Okej, tak pošli teda, ak ti to nerobí problém, ja sa môžem skúsiť u nás opýtať, či nemajú niečo väčšie ako L a prípadne potom pošlem ja tebe 🙂

janka273
18. jan 2012

@darinkazv chúďatko moje, tak moja len ležkaj, alebo prípadne seď s vyloženými nohami, snaž sa obmedziť pohyb / je mi to ľúto, lebo toto som ja prežívala od 5- 13tt, keď som mala ten henmatóm/, ...Darinka, a ten skrátený krčok dáko pociťuješ....a na kontrolu ideš kedy? Lucinka je aká šikovnica, že sa už otočila 🙂

denaalubos
18. jan 2012

@jenny605 no na tej ulici som nijaky obchod teda s kocikmi nenasla, za to som bola v tom pri poliklinike a tam sme si objednala hned uz aj, uplne sa tesim nech uz ho mame doma, ked budem vedite pridam aj foto 🙂
@janka273 aj som mala hematom v 8tt som krvacala, a do teraz som PN...

darinkazv
18. jan 2012

@ava11 oki, pošlem. nemá mi to prečo robiť problém 🙂 a ďakujem. 🙂

@janka273 janik, ďakujem 🙂 no snažím sa ležať a oddychovať. hlavne, keď je juli v škôlke. ale aj potom. ona je veľká, už si to dá pekne vysvetliť 🙂 ja pociťujem stále na spodku tlaky a často ma pri dlhšej chôdzi chytajú kŕče. ale či je to zrovna z toho skráteného krčka, to neviem. na kontrolu idem 15.2., tak dúfam, že už sa viac nebude skracovať 🙂 to luckine otočenie som aj cítila pred pár dňami. trošku to aj zabolelo, ale nič hrozné 🙂 ale hlavne na kopancoch to pociťujem, že už inde smerujú, než predtým 🙂 hádam už zostane hlávkou dole. juli sa mi prevrátila až nejak kol 36tt.
a ten hematom ti zmizol úplne?

janka273
18. jan 2012

@denaalubos a už sa ti vstrebal, však? Ja som nekrvácala, ale našťastie sa vstrebal, a od 13tt+4 dni som išla do robotky 🙂

janka273
18. jan 2012

@darinkazv hematóm mi zmizol - vstrebal sa mi 🙂
To ti dala tak neskoro kontrolu ☹ ....vôbec nikam nechoď, aby sa ti to nezhoršilo, možno sa ti to upraví 🙂 a lieky - magnézium ti nedala?

darinkazv
18. jan 2012

@janka273 magnézium mám ešte od minula, čo mi dala, keď mi zle bývalo. tak mi kázala ho teraz jesť 2x1tbl. ešteže si mi to pripomenula. vidíš, ja koza by som aj bola zabudla 😀
ja som si už nepamätala, či sa ti to vstrebalo alebo sa to len umiernilo, tak som sa ešte raz spýtala 🙂