Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@strihalka nuz, my mame v byte 22,5 stupnov priblizne. Ale myslim, ze ked zachovas pravidlo o jednu vrstvu viac, resp. budes kontrolovat ci nema studene rucicky nozicky, tak mozes mat v byte stupnov kolko chces. Ved na to mame oblecenie... a deti sa rodia aj v Holandsku, kde v domoch mavaju bezne 17-18 stupnov (a ja tam strasne mrznem).
@brkabra ak mas splnenych 270 dni, pocas ktorych si platis DNP tak mozes ist na PN a budes dostavat normalne peniaze aj za PN, neovplyvni to vobec vysku tvojej dalsej materskej. Dokonca aj ked si doma s dietatom na rodicovskej dovolenke a dieta je chore, mozes sa vypisat na OCR, lebo si platis DNP a stat ti zaplati za tuto OCR.
Babulky ten link na youtube...je dany jako soukromy...pokud chcete videt malou v akci, staci jen do IP mail adresu,....abych vam poslala pristup
Ahojte dievcata, ako ste na tom so striami? Vyhodili sa uz niektorej? Ja mam dve skarede na zadku a to sa kremujem aj 4x za den kedze som na PN...
@strihalka Z toho si nic nerob...u nas je to to iste...nikto nechape,ze ked je teplejsie, mne je z toho zle....hlavne ze moja aj manzelova mamina su strasne mudre a maju svoje deti ktoré odchovali a co ja o tom viem , vśak? ....Aaaale veď nech si povedia...ale nech nečakaju že sa im budem zdôverovať, keď za každou vecou dostanem spršku ćo mozem a čo nie... moju maminu este spacifikujem alebo tu manzelovu...? ale aj tak su najhorsie babicky a stare mamy...aj moje aj tie manzelove...tie uplne najlepsie vedia co deti potrebuju...hlavne ze to je uz davno tak 50 rokov za nimi 🙂
Asi sa toho nikdy nezbavime...ked sa male narodi, zase budes zle zabalovat, zlekojit, nebude sa ti robit dostatocne syte mliecko (co je blbost) ale oni maju svoje blbosti, co dostali od hlavy od svojich mam a tie od svojich...najlepsie bude ked si zozenies odbornicku(odbornika) ktory ti so vsetkym pred porodom a po nom poradi a povie ti co sa uz davno nerobi ako to robili nase mamy a ich mamy...nech niesi zmätena. Napriklad take prehrievanie miestnosti, je uz davno za nami... aj sacie reflexy sa spomaluju pri vyssich teplotach...takze sa dosyta nenapapa...
ale takych veci si tu potom budeme pisat o 106...teraz len vydrz a nepodliehaj nervom...tieto reci treba filtrovat...moja mamina uz pozna pohlad ktorý značí...už tíško, ja o tom viem dosť. Keď budem potrebovať poradiť tak sa ozvem 🙂 Svokra ho tiež už pozná, ale nereaguje naň 😀
A k tej svagrinej... 🙂 co ti poviem ...aj ked sa vam malinka narodi...a budu vidiet ze je ok...stale budu porovnavat...ze ich dietatko robilo uz toto a hento v tom a tom mesiaci...neviem prečo sa Ludia v takychto veciach chcu predbiehat, asi ludska ješitnosť. Buď hrdá na seba ako to zvládať, na manžela, že to spolu dokralujete až do konca a na princezničku, že aj napriek tomu , že má málo miesta, prospieva a buď kludná, lebo ona všetko cíti...hlavne jej vysvetli, ze sa nehnevas koli nej...to je dolezite 🙂
Keby to bolo nabuduce neunesitelne, každy psycholog ti odporuci, prestat sa aspon na cas stretavat s ludmi, ktorí ti robia nepohodu...manzel to urcite pochopi a ti ludia tiez, staci ked im to citlivo vyvetlis , ze ti take reci nerobia dobre 🙂
Nech si hovori kto chce, čo chce....aj tak ma nedostanú 🙂
Drzim palce 🙂
@ivanka.7 potvrdzujem nenormalnu kosu aj v belgicku 😅 Kde sa prave nenachadzaju, tak su schopni mat stiahnute kurenie na 16 C 😖 My mame tak cca 20-21 v dome na Sk ale s tym, ze podlahovka dava pocitovo vacsie teplo pri nizsej teplote....
No a udajne deticky ani nezavinuju, blaaazni su to hehe
@ava11 ani u mna nedala dalsiu poradnu o 3 tyzdne ale az o mesiac a jeden den.....co sa mi zda trocha cudne, lebo mam rizikove od zaciatku, kvoly predoslemu potratu ale na PN som isla az od januara......ale podla mna by sme uz mali chodit kazde 3 tyzdne....co vy babulky, ako to mate ?
@strihalka draha kasli na nich. My cez zimu okrem kupelky nekurime nikde. Tiez ideme umriet ked dojdeme niekde do hotela a izba vykurena a mame v tom spat, tak spime v zime pri otvorenom okne. Presne jak aj @peka13 pisala miminku teply prekureny vzduch len vysusuje sliznicu a je z toho nervozne. ked si ich adekvatne poobliekame tak sa im bude spinkat vyborne 😉 preto sa az desim leta, lebo sme na hornom poschodi, okna mame na juh a v lete spime non stop pri otvorenom okne tak dufam, ze dajak prezijeme a neroztopime sa 😀 viem ako to moze padnut take blbe reci. Do mna tiez mamca huci ze jak si mozem nekupit prebalovaciu komodu ze kde chcem akoze prebalovat, ze pridem o chrbat. a ja ze na posteli vsak si k nemu sadnem a mam to narovnako- kupovali sme obycajnu komodu dospelacku na maleho veci. To uz vidim tie somrania ze preco spi dieta so mnou v posteli, naco ho vlacim v satke, ci nemam na kocik a nech ho nekojim tak casto ale dam mu cumel, po pripade umele mlieko ze mi dlhsie pospi 😠 😠 😠 😠
@strihalka ahoj moja z toho ze sa o teba nezaujimaju si nic nerob mne hrozi predcasny porod koli placente a svagrina ktora mimochodom este nema ziadne deti mi povedala ze to sa urcite narodi normalne ( v polke marca! ) ze lekari mi zle vypocitali termin lebo ze podla nej mam velke brucho na koniec siesteho mesiaca. no ja som bola v soku jak ona si toto moze mysliet. ja pridem domov s tym ze babo sa narodi predcasne a starostami ci bude v poriadku a ona to zaklincuje tym ze doktori mi urcite o mesiac zle termin vypocitali. 😖 a svokrovcov ani neriesim lebo oni sa o moje tehotenstvo vobec nezaujimaju. ich zaujimaju len tie deti co uz su na svete 😒 akurat svokor ma stve lebo stale ked pride mi osahava brucho a stucha do neho aby ho babo koplo ( pritom mam zakazane sa dokonca aj kremovat aby to nevyvolalo predcasne kontrakcie) takze asi tak ... su to bohuzial ludia ktory si myslia ze o tvojom tehotenstve a dietati vedia viac ako ty a lekari dokopy...
tak dnesna poradna super,aj manzelik sa bol pozriet 😀 😀 😀 Videli sme rucicky,nozicky aj jedno ocko a licko nam ukazala 😀 😀 😀 Mame 1556g to uz sme takyyyy velikyyy 🙂 🙂 🙂 Dalsia poradna 9.2 😉
@danka.chomka hej to mi nieco hovori... pri malej mi vraveli sak co ju kojis tak csto mas slabe mlieko atd... pritom mala priberala ukazkovo a cumlik nechcela vobec 🙂
@baranovadanka nech si zaobstaraju tamagoči, to mozu v pripade potreby vypnut ked ich bude obtazovat, ze potrebuje starostlivost 😀
@baranovadanka presne vim,a ko se citis, ze my mame obavy aj dr se obavaji ale vsichni okolo jsou noudrejis, ze je to vse ok, ze jen strasi...proste tem matersky cit se nezapre, mozna muz se tvari ze je statecny, ze to vse zvlada a pritom ma taky strach, nevim, nekdymi prijde, ze ho to taky nezajima, na druhou stranu, kdyz jsme sami muze se zblznit radosti, ze ho mala kopne
@danka.chomka no hej aj vcera svagrina ze na co tolik obleceni ze to mala stejne neunosi......pritom na prvni tri mesice toho mam fakta tak akorat a jen ona videla tu krabici co mam od 3-9 mesicu a hend ze toho mam vela, ze na co toho tolik kupuji, (toto jsem dostalala/ ze to jsou zbytecnsoti..no ona ma trio odrostle deti,.....a presne je na ni videt jaks e tvari hrdinky...kdyz jsme se bavili o tom, ze na prvni tydne urcite budu chtit aby u me nekdo byl a pomohl, tak jen rekla ze na, ze kdyby to byly dvojicky ze topochopi, ze ona ma dvojicky avic co je to za praci, ale ze pri jendom diteti???to zvladnes, na co nekoho potrebovat....zavolam si maminu a at si tchyne zustane doma...stejne se bude nejlepe citit pokud budu mit u sebe svoji krev a ne od muze, i kdyz je mam vsechny hrozne rada, tak nekdy mi to zvedne tak nerv......
@maxara ja som to predtým nepozanal, ako som už písala. tie vložky som inak využila len čisto keď ma po pôrode previezli na izbu, tak mi na tú podložku papierovú či akú naukladala ešte asi 4 vložky a potom som ich používala len pred vizitou (tam nám kázali mať gaťky dole a len vložku mať medzi nohami) inak som používala klasické allways s krídelkami. ja neviem s tými hrubými vložkami chodiť 😀 tak som ich obzerala tieto gaťuše, že či by sa mi tam na to dali aj použiť allwaysky 😝 budem to musieť na tých jedných vyskúšať 🙂
za chvili zacinaji vychazky a idem si na postu pro kolotoc nad postylku....a zitra by mel dorazit kocik z anglicka, boze jak se tesim, po vsech smutnych chvilich taky nejake pozitivni!!!
A ja mam malu stale otocenu koncom panvovym,myslyte,ze sa este otoci???Nechcem ist na cisarak 😢 😢 😢

ahojte, neviete ako to je s tym ked doplacam dobrovolne nem. poistenie k maximalnej materskej a lekarka ma chce vypisat na PN n 😒 euskodi alebo respektive neovplyvni mi to max. matersku? , inak by som mala cca 180 eur.. dakujem moc