icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

katkarv
autor
19. jan 2012

@urma ano kolko vyzivy cize krvi prejde k nemu,ako pisem ja som mala zle a aj placenta bola o polovicu mesia ako normal ale toto zistili az po porode.A dcera ma DMO vdaka tomu ze mala malo vyzivovany mozog.

atreyu
19. jan 2012

@katkarv @urma ach, baby bodaj by ste mali obe pravdu...

katkarv
autor
19. jan 2012

@atreyu kedy mas ist na kontrolu?

huterika
19. jan 2012

@atreyu Tak to su neprijemne spravy 😒 a ako ti to zistila doktorka? akym vysetrenim? drzim palce aby sa to zlepsilo, o prietokoch neviem nic :/ ani ci sa tu take nieco robi vo FR. Malicky sa nam tiez neukazal a mame tak akurat fotku ako ma rucicku pred tvarickou, tak sa neboj uz coskoro ich uvidime nazivo 😉

atreyu
19. jan 2012

@katkarv v štvrtok...

urma
19. jan 2012

@atreyu no @katkarv isto vie, o com hovori, ked zazila a ja uplne zdravym sedliackym rozumom na to prisla..sme ti to naraz napisali a ver, ze to tak aj bude 😉

katkarv
autor
19. jan 2012

@atreyu tak neboj,nemoze to byt take zle,ked az o tyzden kontrola,horsie je ze my to nemozme ovplyvnit ☹ Ja idem zajtra do poradne,neviem keby ma posle na prietoky ale uz sa budem pytat kedze u dcery som bola asi v 30tt alebo v 32tt uz nepamatam a uz bolo zle ☹

maxara
19. jan 2012

@atreyu tiez si myslim, ze by nebol vacsi ako ma byt, keby to bolo fakt zle, ale ak sa to lenteraz zhorsilo, moze to byt cokolvek. Zlatik, nezufaj.. 😒

@huterika to sa sonom zistuje

belissima85
19. jan 2012

baby co su to tie prietoky ja sombola naposledy na sono v 20tyzdni a teraz mi budu robit zevraj az v 30 tyzdni ale o prietokoch mi nikto nic nehovoril?!

urma
19. jan 2012

@maxara draha a nam to robil Bresto na morfo? 😅 Mne moc okolo toho, co robi, nekecal, bolo to cele take v zrychlenom rezime 20 min asi trvalo..no ako zadara 😉

atreyu
19. jan 2012

@maxara @katkarv @urma @huterika ďakujem baby, neostáva mi nič iné len dúfať a veriť, že všetko dobre dopadne...ale aj tak mi je na nič ☹
@huterika normálne ultrazvukom cez bruško...takže budeme mať obe hanblivcov 😀 náš malý to už zrobil druhý krát...na morfe v 20tt mal hlavu v placente 😀

katkarv
autor
19. jan 2012

@belissima85 v 30tt sa robia prietoky,tak ako v 12tt sa meria NT a ani o tom nemusis vediet.Nie kazdy lekar to rozobera ale kontroluju to kazdej takze ziadny strach 🙂

urma
19. jan 2012

Len tak na odlahcenie temy..vcera som sa dozvedela, ze ja som bola vacsie babo aj na cm aj kg ako moj mm 🙂 Som sa pytala svokry, lebo mm nema paru o svojich predoslych mierach spred 31 rokov....

belissima85
19. jan 2012

@katkarv aha tak dakujem som zostala vystrasena potom co pisala atreyu....uz som pokojnejsia🙂

urma
19. jan 2012

@katkarv no fasa, tak ak moj bude kontrolovat v 30 tt prietoky tak, ako v 12 NT 😒 Mne ten prvy NT nerobil vobec 🙄 az AFP potom

maxara
19. jan 2012

@urma urcite robil, ale vtedy to este moc vyznam nema, len tak pre kontrolu.. robi sa to @belissima85 prave v tom 30tt na tom sone, kvoli tomu, ze placenta "zreje" alebo inak povedane starne a toto je vidno pekne aj na tej placente ale aj na pupocniku. A teda to kontroluju. Napr aj ked mame termin a stale nic, tak nas vezmu na termin do nemocky a kontroluju tam prietoky a monitor, tj babove ozvy, ako sa mu dari a tak.. a samozrejme aj placku.. a podla toho potom bud vyvolavaju alebo cakaju ci a to nahodou nepohne samo.

maxara
19. jan 2012

@urma ja tiez 😉 ale ja som aj teraz.. 😝

maxara
19. jan 2012

@urma neboj, prietoky nameria, lebo inak nema ani moc dovod robit to sono 😉

janka273
19. jan 2012

@strihalka http://www.maminkam.cz/velikost-plodu-v-tehoten... tu je tá tabuľka/ veľkosť bábätka v brušku 🙂 podľa tt

urma
19. jan 2012

@maxara aha jasne. a potom ked uz sa male prenasa a ma zrychlene ozvy, tzn. ze mu uz ide malo kysliku koli starej placente napr? Som vcera pri debate so svokrou dozvedela aj to, ze mm mal dake zle ozvy a preto ho rychlo vyberali sekciou...normalne to vraj nie a nie vytlacit 😝

urma
19. jan 2012

@maxara a ako Nina? vysiel vam priemer? 😀

maxara
19. jan 2012

@urma no napr.. akoze tam toho sleduju urcite viac, ale toto je jedna z tych veci.. slabsie ozvy, rychlejsie aj pomalsie.. proste ked sa babu nedari, tak sa snazia ho vydurit a ked to nejde, tak sekcia, aby ho zachranili

maxara
19. jan 2012

@urma cosi 😀 😀 mm mal 3200 ja 3800 a nina 4180 😝 tucibomba

strihalka
19. jan 2012

@janka273 jsem naprsoto v norme v 26tt cemu mala i odpovida...
@urma prutoky se kontrolovali poprve v 20tt na morfu, nie?v 12tt se kontroloval jen down a rozstep

urma
19. jan 2012

@maxara hups 😅 a ani cm? 🙂

urma
19. jan 2012

@strihalka ano 🙂 Len moj dr nerobil ani jedno z toho....na riadne morfo som sla z vl.iniciativy inde

efci
19. jan 2012

@atreyu drzim palce, neboj dobre to bude. A aj moj bol na morfe tvarou v placente 😀 Som musela urobit hlboky nadych a zadrzat, aby sa aspon trosicku odlepil a tak mam foto z 3D, ze polka tvaricky, polka placenta.

Ked sme tu minule riesili kto sa ako citi... tak ja som zabudla dodat, ze vsetko OK, len tehotenska demencia funguje..,.a teda poriadne 😝 Ja za chvilu zabudne ako sa aj volam asi 😀 Uz som si o tom citala, ze to je vplyvom dakych hormonov, co chrania matku po porode pred stresom... Aj vy tak zabudate???

A zrava som zase, ked som o pol stvrtej dosla z obchodu bum misticka Chocapic s mliekom a pomaranc, teraz pijem kofeinovu kavu (priserny tlak, zmena pocasia, oteplilo sa o 15 stupnov a prsi, oblaky mi sedia rovno na hlave) a k tomu chlebiky s lekvarom... 😖

urma
19. jan 2012

@efci ja tiez zabudam, zerkam a aj u nas prsi 😀 Hlavne ze rano bolo zasnezene....

janka273
19. jan 2012

@strihalka áno Viky je v norme podľa tejto tabuľky 🙂 ....ale tvoja dr.mala na sone asi inú tabuľku, hlavné je, že je malá zdravučká 🙂 🙂 🙂

huterika
19. jan 2012

Ja len k tej tehotenskej demencii, ze sa prejavuje asi skor u mojho priatela 😀
Vcera k nemu do obchodu prisla pani a chcela poradit ohladom nejakych sportovych topanok a on na nu tak zvesela, ze je mu povedoma a ze urcite uz u nich nakupovala... asi chcel zaposobit 😅 a ona na to... nie nie ja som vasa prenajimatelka bytu 😀 😀 😀 booooze jak som sa smiala na nom hahaha 😀 ze zabudne aj ako vypada vlastnicka 😀 asi ta demencia je prenosna 😉