icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

urma
21. jan 2012

Aj ja som o polnoci vstavala, koli psiskovi 😝 ze mu bolo treba von a stenal mi pri spalnovych dverach

strihalka
21. jan 2012

Dobre raanko, no tak my ted vstavali, teda pred pul hodkou...miluju ty vikendy kdy jzem s muzem vyspavat😀
pijem ranni kavicku a jen brambory uvarim a k pozdnimu obedu budou francouzke brambory....jiank tu je tez krasne sviti slunicko..no jiste to bude klamave a do toho bude mrznout... 😠

carrie84
21. jan 2012

@strihalka - Len si to spanie uzi, kym sa da 😀 😀 😀 😀 Potom uz vam to vasa bambulka len tak nedovoli 😉 😀 Juj, tak ti to (ale v dobrom) zavidim 🙂

dennkaa
21. jan 2012

No ja som dnes nejako podozrivo skoro vstala - uz o pol siedmej som buntosila a to cez tyzden vstavam vzdy nieco pred deviatou, pokial nemam niekam ist... ale neva aspon som stihla v pohodicke bez stresu navarit.

@strihalka sledujem, ze mi mame podobny jedalnicek 🙂Predtym gulas, teraz mate francuzske zemiaky (tie som ja jedla v tyzdni tri dni) 😀

My sme uz dnes obedovali o 11,15 h - robili sme porovu polievocku a zemlovku (dobra mnamka). A teraz som sa vyvalila na gauc - trosku oddychnut 🙂
A na veceru budeme mat hurku (jaternicku) taku domacu - svokricka nam posiela autobusom (my ju iba supneme do truby) a okrem papanice nam posiela aj nejake vecicky pre maleho (bola sa vyburit v obchodoch) - tak som zvedava 🙂

strihalka
21. jan 2012

@dennkaa joj, no gulas je jeste v lednici 😀ale manzel uz odmita to jist , tak ze udelam francouzaky jen tak trochu aby to teda nemusel jsit tro dny ana to mi povi, tak malo???toto muzu jsit tyden 😀

denaalubos
21. jan 2012

Tie nalepky na auticko, poradite niekto dobru stranku?

janka273
21. jan 2012

@strihalka minule si ma inšpirovala palacinkami, tak dnes som ich konečne urobila : tvarohové, lekvárové, Tami chcela suché...a k tomu čok.puding a medzi tým grankový koláč http://iwka151.blogspot.com/2011/07/grankovy-ko... /ja tú polevu robím s 2 šľahačiek a s 2 čokolád/, a ešte šošovicovú bielu polievku... 🙂

strihalka
21. jan 2012

@janka273 no cockovou polivku by jsem se chtela naucit...taku spravne nakyslu...jen me tyhle lusteninove polevky nejak nejdou....ale urcite az bude cas, tak vyzkousim....

huterika
21. jan 2012

@janka273 My robievame podobny kolacik parizska torta alebo parizske rezy, zalezi aku mas formu ;) len cesto je ine a tu slahacku s cokoladou ked vyslahas na druhy den tak je z toho mnamkaaaa akoby parizsky krem mnam mnam 🙂 ale riadne kaloricke chichi

strihalka
21. jan 2012

Tak brambot
ry v troube a jeste odpoledne budem mit jablkove pte kedze v carfuru mali lacne jablka.-D

maxara
21. jan 2012

@denaalubos my sme mali odtialto, svokra nam dala urobit a je super. Mame ze opatrne, Ninka na vylete 🙂 s jej fotkou. http://www.abenys.sk/pre-deti/

@carrie84 ani mi nehovor.. 😝 ja som si teraz schrupla hodinu ale este by som potiahla aj 5 😔

Zavidim vsetkym, co si mozete uzivat niim nerusene ranecka a spanok do aleluja.. na toto sa tesim do porodnice ☹
@strihalka ja strukoviny uplne zboznujem, varim sosovicu na kyslo, ale nakoniec bez octu, lebo mm to tak moc nemusi, bez octu zje.. potom fazulovu na tri sposoby a cicerovu zasmazenu 😵 😵 akurat ju mam este v chladnicke. Tak ani nemas co pokazit, teda na sosovici bielej ano ale inak pohoda.

Ja som dnes varila bravcove na starodavny sposob, to bola polka receptu a kedze som nemala jednu prisadu, tak som ju nahradila uuuplne dvoma inymi podla uvazenia a vypalilo to super, je to uzasne .. darmo, ja som dobra kucharka 😀

strihalka
21. jan 2012

@denaalubos tak toto si myslela..😀, ja jake samolepky mas na mysli....me se dost paci taky ze maericky styl, zi jak nto nazvat a je to zluty trojuhelnik cerne ohraniceny s napisem baby ona board, alebo se mi paci take ty obrysy deticek a pod tim jmena....to je krasne, a vzhledem k tomu, ze mam cerne folie, tak trojuhelnik videt nebude, takze volim, bile obrysy deticek....http://www.pzdesign.cz/deti-v-aute/ neco na tento zpusob..., kdyby @maxara nenapsala, nevim oc ide😀
aj ja se chvalim za jidlo, vsak hlavni je ze se to sni....ale miluju kdyz muz se zacne se mnou v kuchyni hadat, ze tam ma byt smetana s vajickem ale kysla smetana a ja ze smetana na vareni....no konec, ze jak mu vysvetlit,ze ta kysla tam neprotece pres ty brambory😀tak jsem mu to tamm dala na pulku pekace😀no se divil :-d

carrie84
21. jan 2012

@maxara - myslim, ze ja idem zalomit teraz. Tak, ale tak mi tvrdne brucho, ze dovidenia. ... A to som dnes nic nespravila - len obed uvarila 😝 Daj recept na cicerovu - to moze byt mnamka 🙂 😉

dennkaa
21. jan 2012

@strihalka ja davam na francuzaky tiez kyslu smotanu, to ked vymiesam s vajickom - uplne dokonalo to pretecie 🙂

strihalka
21. jan 2012

@dennkaa a kyslu lebo na vareni?no tak nam to neproteklo 😀

dennkaa
21. jan 2012

@maxara veru daj receptik na cicerovu - ja sa na to uz dlho chystam, este som nerobila, ale cicer mam kupeny uz dva tyzdne.

dennkaa
21. jan 2012

@strihalka ja davam normalnu kyslu (rajo v takom modrom obale) a zatial nebol problem. Ja sa bojim davat tie riedke smotany (na varenie, na slahanie) kvoli tomu, aby mi tam zase zemiaciky neplavali ... no neviem, ale aj nasi doma davali vzdy kyslu. Ale vies ako to je - iny kraj, iny mrav 🙂

maxara
21. jan 2012

@carrie84 tomu ver ze to je mnamka 😉 ja ju robim ako fazulovu zasmazenu, CIZE dam varit cicer (ale ten musi byt den namoceny, alebo ak ho das do kuchty, tak staci dve hodiny), do hrnca asi 2 hodiny, v kuchte 40 minut. Samozrejme BEZ soli. Potom, ked je makky, resp on je taky .. no nie je uplne rozpadavy nikdy, takze ked je normlane nekladuci odpor pod zubami, pridam don nakrajanu na kolieska (male kocky) zeleninu, vacsinou mrkvu, petrzlen, zeler. Pomer tazko povedat, ale ja sa drzim pravidla, ze cerveneho musi byt rovnako alebo viac ako bieleho 😝 😅 (ked nemam, dam len mrkvu, tu mam vzdy). No a ked je zelenina makka, tak o cca 20 minut, urobim zasmazku klasika, olej muka a az vtedy pridam sol. Povarim, pripadne dochutim este a este tam hadzem vnatku (petrzlenovu alebo zelerovu), ja ich mam namrazene cerstve v tych kelimkoch na nanuk 🙂 , takze jeden vnatkovy nanuk vyberiem a dam do polievky a vypnem. hotovo.

maxara
21. jan 2012

@dennkaa kuk vyssie

dennkaa
21. jan 2012

Jupi, ideme k autobusu vyzdvihnut hurcicky (jaternicky) - to bude senzacna vecera 🙂

strihalka
21. jan 2012

@dennkaa no ja mut am s radosti dala tu smetanu ale nic se nestalo.... a ono vzdy torchuplave ale zase to neni take suche...

akorat cekam az dopere pracka, dlaa jsem prat veci od svagriny bodycka..take zlute, co byli bile:-d, dalajsem to na 60 plus jeden sacek belidla a jeden sacek z DMka neco super na bile plus praci gel nabile....jsem zvedava, ci budu mit co povesit na susak 😀 😎

strihalka
21. jan 2012

@dennkaa
@maxara co je ten cicer?kukam na to v guglu 😀 a nic, ani prekladac mit onevi prelozit do cestiny 😀

dennkaa
21. jan 2012

@maxara super, dakujem - tak v stredu si ju urcite navarim 🙂

maxara
21. jan 2012

@strihalka na tej stranke, co som hodila, maju aj take ako pises.. inak tieto sa lepia zvonku, nie zvnutra, takze na ciernych sklach by ti pekne kontrastovali.. my sme mali akurat ten problem, ze nase auto bolo vzadu cele take kadejake sikme a oblukovite, ze sme to nemali kam nalepit 😅 a navyse ho teraz zdedil moj oco a tak on ma na narazniku Ninkinu nalepku .. ja teraz nemam ziadnu a uz nemam ani tak priserne oblukovite auto, tak si dam urobit potom rovno dve alebo dvojitu 😵

strihalka
21. jan 2012

@maxara hej hej kukla jsem, me se libi toto, ze uplne http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=50334856&tab=8 ta baba jich tam ma spusta...tak ejste uvidime..

maxara
21. jan 2012

@dennkaa ja mam zas rada frantiky take cvachtave, co nedrzia pokope, ale su take cele mnam stavnate a preto ich zalievam vajcovym mliekom, do toho dam aj koreniny aj vsetko, spolu to poriadne premiesam a vylejem a mnaaaaam. Ale teda tymto sposobom ich nerob, ked chces, aby ti drzali 😅 Cicerku uvar, ale nezabudni namocit a varit bez soli (cicer ked sa namoci, tak treba aspon zo dva zo tri krat vyliat z neho tu vodu, on pusta taku smradlavu, akoby skysnutu bublinkovu, sa nezlakni.. tak to ma byt 😉 )

@strihalka cizrna 😉

maxara
21. jan 2012

@strihalka hej perfektne.. 🙂 ja to asi necham znovu na svokrovcov 😅

urma
21. jan 2012

@strihalka http://slovnik.vareni.cz/cizrna/
😀

Inak ja tiez mam lusteninovu polievocku, hrachovu kremovu, ale z mrazeneho. Dam si na druhu veceru. Prvu mam uz za sebou 😀 dost skoro co? Ale tiez som pospala a ja ked sa zobudim, musim sa najest, taky blby zvyk

urma
21. jan 2012

@maxara si ma predbehla 😉

Inak ja som minule jedla sosovicovu od maxari a bola mnam 😀 takze neklame 😉

huterika
21. jan 2012

tak ja to pocujem a vidim prvykrat ten cicer 😀 @maxara Aj ja mam rada cvachtavych frantikov (vyznieva mi to dvojzmyselne) 😀 jso slahackovou smotanou... ale najradsej mam predsa len toho mojho cvachtaveho Frantika 😀 😀