Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Dobre ranko
mm dnes v noci vracal, ale nebojte sa, nie je chory, len sa obzral vraj nejakeho kysleho lekvaru ci co mi to v noci splietal.. 😒 uz citi, ze sa mu polepsuje, ide do roboty, ale teda skomira mi tu ako male decko 😝
Dnes mam bohaty program, mam tu nejake zehlenie, varenie.. len co mm vypadne, znormalni sa aj dieta a hadam nebude kraken.
@strihalka ja si myslim, ze tm ma v tomto pravdu 😉 ale napr chapem, ze chces mat vsetko, ja som tiez chcela.. 😅 teraz sa na to pozeram inak.
Jaj a ten naramok si nekupuj. Ak chces, zajtra ti upletiem aj 5. Ale mozem zodpovedne prehlasit, ze ked som ho pri Ninke nosila, nemala som pocit, ze by mi nejako vyrazne pomahal.. a teraz si tiez nemyslim, ze som urieknuta.. dokonca si pamatam, ako som pisala na kona pri Ninke, ze nech sa prizna ta zruda, co ma uriekla, ked som mala taky tazky porod, potom ten zlcnik, potom pruh.. no ti poviem, ze som si dost vytrpela aj s naramkom 😝 .. teraz tiez nebolo vsetko ruzove, ale ci horsie ci ake, to zatial neviem posudit.
@huterika noo, tak s kocikom by som ani nesla na prechadzku 😅 ale sranda, ze si tam takto bacuju tie svinky spolu s ludmi a nikto ich nijak neriesi.. proste su tam a hotovo 😵 sa mi to paci, aj ked som strachopud
@urma no dufam, ze to je len trema zo zajtrajska 😉 daj si dnes dietku, setri zaludok, nech si zajtra fit .. my s ninkou dnes poctivo makame.. akurat sme dovarili, este striehnem na maso, mam v trube a potom pojdem zehlit 😒 ale nastastie toho nie je vela. A polka z kopky su este babatkove cervene vecicky.. som si povedala, ze chlapec predsa cervene mat moze, tak som este aj tie poprala 🙂
ahojte kočky, ja vás absolútne nestíham, vy ste také pisateľky, že dovi 😉
@maxara prosím ťa, keď ste tu riešili tú emitex - ku - tiež ju mám vyčíhanú a fakt nemám objednať radšej tú prechodnú? predsalen, bude apríl..alebo teda toho lodgera fusak a použiť ho podľa potreby bez vložky..
@strihalka som sa pobavila na tvojom varení "čočkajdy", heh
@maxara 😀 ze trema..to budem mat az zajtra rano, ale asi uz nie, lebo minule som vas fajn nasla, tak zajtra si len pre istotu precitam cez ake dediny to mam ist 🙂 A mam uz aj dialnicnu na tento rok, tak ale to asi by som jedine ze po TT vedela vyuzit, ze? Zas nema pre mna v tomto pripade vyznam hant sa dialnicou, ak to ma byt o kus viac km 😉
Jaj vidis, mozno mi je zle z toho, ze som vcera na obed jedla kusok kuracieho. (nejedavam maso od 17 r okrem rybacinky). Tak ked to poviem mame, tak ju nastvem hehe, lebo vcera som bola na obed u nasich a naordinovala povinne.
Inak ja som v mojom hektickom zivote nepocula o woodo babikach takto "v dobrom", ze aby chranili niekoho a este aj tak konkretne, ze mamicku, dieta, nevesticky 😀 Co sa tu clovek nedozvie vsetko... 😉
@dandelion18 no to je tazko povedat draha.. akoze lodger je od narodenia az do troch rokov a samozrejme, ked vyberies vlozku, tak sa da pouzit urcite na prechodne obdobie a akoze aj v lete, samozrejme, ked je chladnejsie alebo vecer.. cize teoreticky, ked kupujes lodgera, kludne si ho mozes kupit hned a netreba ti zavinku do vajca..
no ako som vravela, mne zavinka do vajca vyhovuje hlavne preto, ze nemusim nikade prevliekat pasy, cestujem pomerne casto autom, aj len do obchodu idem autom 😝 takze ja kupujem urcite.. no a teda ci prechodnu alebo letnu.. ja som kupila Nine prechodnu, bola julova, ale teda pocitala som, ze do pol roka ju bude mat, cize prakticky celu jesen a kusok zimy a ta je super, v lete bola v tenkej perinke. Zas na druhej strane, v aute bola takmer vzdy rozopnuta, lebo tam sa predsalen po case vykuri a potila sa. A tato letna nie je zas uplne, ze supka tenka. Je to tensia deka akoby podsita bavlnenym upletom, ale tepla podla mna je.. neviem ti povedat, ktoru viac vyuzijes, ked neviem, co okrem toho planujes kupit, alebo mas doma.. 😅 ja mam iba dve rychlozavinky na suchy zips, dve perinky na snury, a tu zavinku do vajca.. plus nejake decky a mam aj taky tensi fusak.
@urma hej, po dialnici to mas dlhsie a prides do PK zboku a musis sa vratit.. neee, to je odveci. Radsej chod ako som ti napisala, kratsie o dost a aj ta cesta je celkom privetiva
@strihalka no ak si nemyslis, ze by to naopak mohlo aj uskodit, tak si ho kludne kup 😉 ja uz neviem, co si mam mysliet o tychto serepetickach, ale zas, aspon mas vsetko zle na co zvalit 😀
Baby poradte jakym systemem budete resit koupani?jake vanicky kupujete, popripadne lehatka, sady, ja jsem ztracena, ja uz fakt nevim, mate nekdo zkusenosti s tema vanickama na te konstrukci?kovove....ze pokud se to vodu naplni je to o neco stabilnejsi..?
@maxara nooo, vieš, ja nie som veľký nákupčí, ja neznášam haraburdy, preto zvažujem..videla som naživo aj tú letnú autosedačkovú, je perfiš príjemná, len keď som uvažovala, že by prípadne malá mohla byť v nej v kočíku + deka, neviem, či to je dostatočne teplé na ten bláznivý apríl. alebo sa naštvem, kúpim jedného lodgera multifunkčného (aspoň ja si ho tak predstavujem) a bude. ale ďakujem za infošky, ešte pošpekulujem.
inak baby, ja som nikdy nebola na nejaké šnúrky a pod., ale kolegyňa mi "naordinovala" taký náramok pre tehotné a veru nosím ho. či to má nejaké účinky netuším, ale uškodiť snáď neuškodí..
Ahojte, kocky. Ja vas zdravim dnes az takto neskor, aj ked som sem aj vecer aj rano nakukla a precitala 🙂 Vcera som zehlila a malemu sa ocividne tato cinnost moc nepacila, lebo mi ustedril take bolestive kopance, ze mi normalne slzy vybehli. Nakoniec som veci dozehlila posediacky.
Predchvilou som sa vratila z posty - prisiel dalsi balicek z bazarika na MK - vecicky su opat v perfektnom stave, takze som fakt spokojna (su uz vacsie na 6-9 m) Co je doma to sa pocita 😀
Tiez som uz dnes stihla nakup - zopar dezinfekcnych prostriedkov (chystam sa vylestit kuchynsku linku), malemu vlhcene obrusky a chcela som aj plienky (mali byt v akcii, ale ziadna akcia sa nekonala), tiez palicky do usiek a ine blbosticky ... a na veceru si dnes budeme robit bryndzove halusky - to bude mnamka 🙂
@dandelion18 ja si myslim, ze ta letna vajcova plus deka je do kocika akurat.. akoze zalezi samozrejme na pocasi, ale tak aj v maji mas troch zmrzlikov, moze mrznut.. a minule leto trvalo jeden den 😝 zbytok bola jesen 😒 a v jeseni bolo zas teplo.. to je tazko.. no a fusak potrebujes neskor tak ci tak.. ale zas nemozes mat veci len po jednom, lebo fakt nevies.. moja nina sa mi vzdy dogrcala alebo presrala prave vtedy, ked som nemala so sebou nahradne oblecko .. a teda nahradnu zavinku alebo fusak som nemala nikdy 😝
@nlula
my mame presne vtedy termin, ale rodit planujeme v NR
@maxara hm, do kelu, tak aby som kúpila aj fusak aj tú autosedačkovú, čo? no mám nad čím dumať.
@strihalka ja len k tej vaničke - príliš nad tým nešpekulujem, jediné čo viem je, že ten stojan, resp. komodu s vaničkou zabudovanou nechcem..budeme mať len vaničku samotnú, ale akú, netuším. ja by som bola aj za takú obyčajnú, veď snáď také nemehlo nebudem. kedysi som aj nad kýblikom uvažovala, ale mám pocit, že na to nemám odvahu 😎
@dandelion18 no ja mam strach na ty prvni dny...urcite nechcem taky ten komplet pult, bo prebalovak uz mame...jen jsme uvazovala o lehatku do vany velke nasi, jen zada asi dostanou zabrat, potom jsou taky ty vanicky tvarovane...no jen tak varianta to polozit na nejakou komodu, kterou neskor dokazem vyuzit...lebo tech kovovych konstrukci se tez bojim...kyblik...no narodi se vetsi a uz se tam nevejde...to je fakt tak na prvni dny..proste jsem zmatena, uz nad tim emsic rozmysim, vdy se mi neco zapaci a nejaednou za chvili najdem neco proti..v podstate vse ma neco pro proti
@strihalka pozri, baby tu majú tuším prevažne takú tú tvarovanú vaničku, čiže tou snáď nič nepokazíš 😉 ale ja asi pôjdem do takej obyčáckej, proste malá vanička bez ležadla..uvidíme..
@strihalka ja budem mat kovovy stojan od sesternice a k nemu presne pasujucu vanicku - tvarovanu, Cam 🙂 mame uzku kupelnu, tam by sa nezmestilo nic stale, takze ked okupem, stojan zlozim a vanicku sup do vane; no a prebalovaciu podlozku mam tu pevnu na postielku rovno, lebo v kupelni nemam kde prebalit, takze po kupani do osusky, preniest a v izbe pekne poobliekat; v kupelni aj tak nemame radiator a ked fuka, tak nam tam taha, ak su otvorene dvere;
Inak mam po poradni, trochu sa mi skratil krcok, ale vraj nic velmi neobvykle na tento tyzden, ale mam sa uz setrit a ziadne megaprechadzky :D ale kedze mi nezakazal doktor chodit na antolsku na pripravu, napisal mi MD normalne 6 tyzdnov pred a dalsiu poradnu mi dal az na 13.2., tak ratam s tym, ze je to ok 🙂
A mala ma cca 1300g, podla PM je 29+6, podla velkosti 29+4, takze nasa odchylka max. 3 dni pokracuje 🙂
@dandelion18 draha neviem, podumaj 😉
@strihalka ja ti s vanickou neporadim, ja mam kyblik.. Nina mala 4180 g a 53 cm a kupala sa v nom minimalne do konca 4teho mesiaca a potom vo velkej vani s nami.. tak isto sa budeme kupat aj s malym 😉
A kyblik nie je taky maly ako normalne vedro na podlahu.. je o dost vacsi, babo je v tom zohnute, ako v brusku..
a neznasam, ked niekto napise, ze sa v tom dieta poriadne neumyje.. hadam si tu nemyslite o mne, ze som mala 4 mesiace zaparene stuchnute neumyte decko 🙄 🙄
@strihalka Ja som sa rozhodla kúpiť len také to umelohmotné lehátko, ktoré sa vloží do veľkej vane. Je tvarované, takže dieťa na tom drží samo, jednou rukou ho pridržujem a druhou umývam. Resp. naplánované to mám tak, že prvé týždne ho bude kúpať v umývadle, máme v kúpeľni dosť veľké, čiže len pod bábo prestriem nejaký uterák, nech to nie je šmykľavé. A keď už bude troška väčšie, tak do toho lehátka.

@strihalka neda sa mi, aj ked budem urcite unavena ako maca rano 🙂