Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@maxara veru, kýblik je taký väčší. stuchnuté zaparené decko 😀
ja by som šla do kýblika, len potrebovala by som na to väčšie bábo, nie novorodeňa - na to fakt nemám "gule"..
@strihalka Vieš čo myslím, že chrbát ma bude bolieť tak či tak, lebo budem dieťa každý deň nosiť a kojiť a dvíhať hore dole, tak už tých 10 minút pri umývaní mi môže byť asi jedno. Stojan s vaničkou v žiadnom prípade nemám v byte kde dať a na tých pár mesiacov to fakt radšej budem robiť takto. Potom mimčo aj tak pôjde do veľkej vane. A dúfam, že občas malého umyje aj pán otec 🙂
baby a kde budete kupat drobcekov? myslim, kam umiestnite pocas kupania vanicky alebo kybliky na kupanie? ja mam docela malu kupelnu, takze tam sa nezmestim,,,rozmyslam, kam mam vanicku pocas kupania dat...na zem? na postel? na gauc? ake mate nazory?
@teleranka ja dám vaničku do vane 😉
@strihalka no ved nevravim, ze ty.. preventivne som to napisala (preto som to aj oddelila) lebo uz minule mi tak odpisali, teda nie mne ale niekomu kto sa pytal, ze my sme kyblik nemali, ale podla mna sa tam decko dobre neumyje a bla bla.. tak preto som rovno napisala, ze my sme kyblik mali a decko sme mali ciste 😉
@dandelion18 @strihalka jasne, ze ked nemate z neho dobry pocit, tak si kupte vanicku.
K tomu mozem uz len tolko, ze pri pripadnej nepozornosti.. tym, ze v kybliku je decko skrutene do klbka, tak neklesne hlbsie ako ho pusti vlastne telo, kdezto, ked ho mate vo vanicke (bez lehatka) tak aspon do pol tela vodu musite napustit a to nema problem si otocit hlavku a zanorit nosik. Takze o tom, ze by bola vanicka fakt ze bezpecnejsia, by sa dalo polemizovat. Nehovoriac, ze v kybli je dieta cele ponorene, kym vo vanicke je len polkou tela v teplej vode a polkou na studenom vzduchu.. ale neprehovaram vas, len to pisem, aby ste vedeli, preco som sa ja rozhodla pre kyblik. A inak mozem o sebe povedat, ze som dost leniva na to, aby som si komplikovala zivot 😅 😅
@teleranka no nad tim aj ja rozmyslam prave, ze ci teda v kupelke, alebo potom v detske, mala bude mit velky pokoj od mala , a je tam dost prostoru hadam aj na detsky domcek 😀, takze asi vanicku presime tam a pod to nejakou komodu z ikeii a na to protismikovou podlozku....jinak fakt nevim, tech konstrukci se tez bojim, ale prave ze chcem zadum trochu oddychnout aspon pri koupani..
@maxara no ja dost uvazujem o tomto....http://www.najnakup.sk/Porovnaj_potreby-pre-kup... to velke a pry az do jednoho roka, no pochybuji ze budu malou koupt i v roce ve vanicke ale aspon ten prvni pulrok to jsite postaci
@strihalka fúha a to budete prenášať plnú vaničku z kúpeľne do izbičky?
@dandelion18 tak hadam ji nebudu naposutet plnou 😀 ale tak 15-20cm... a navic muz chodi z prace okolo 5-6hodiny, tudiz v dobre koupani bude doma a bude napomocny....potom ej reseni ze ona ma aj ten odpusteci spuntik, da se pod to dat kyblik odpustit a odnosit po troskach 😀...ale to je lepsi kdyby tam byla ta konstrukce, jen te zase neverim........vsechno ma sve pro a proti, jen koupelnu mame fakt malinkou...☹ a nechcem s malou behat po celem byte nez budem v destkem pokoji
@strihalka tak ak manžel ponosí, ok 🙂 ja som si len nevedela predstaviť presúvať sa po byte aj s vaňou - s kýblom ešte ako tak, ten je taký "do ruky"..
no babulky, mam fakt v hlave zmatek z toho koupani....
ja som chvilu rozmyslala o tom ze kupim kyblik ale mam doma dve vanicky a skusenosti takze ostanem pri klasike 🙂 inak zajtra mi drzte palce mam poradnu doky bude robit ultrazvuk ci sa placenta posunula z krcka alebo nie a snad sa uz konecne dozvieme ci to bude dievcatko alebo chlapcek 🙂 aj ked v poslednom case mi to je jedno hlavne aby sa to narodilo cim blizsie terminu a v poriadku ...
@baranovadanka drzim palecky...
@teleranka ja tu budem davat vanicku na manzelsku postel v spalni a na SK si kupujem ten stojan na vanicku (tam mam priestor, tu nie), tiez sa budeme kupat v spalni.
Neviem ci som nieco prebehla velmi rychlo, ale preco mate strach z tych kovovych konstrukcii??? Ved tam to mimco nezostane ani 1 sekundu same, takze pokial to neprevratim ja sama tak sa nema co stat, ci ako?????
@teleranka no prvni tri mesice, bude mala s nama v koliske v spalni, denni spanek bude probihat v detskem pokoji...a po tcca trech mesicich ji nechame v detskem....jiz pres noc, ale samo s chuvickami..jinak pokoj zdaleko zariuźeny neni, vubec nic, malovalo se minule leto a pry se ma malovat jeste tri mesice pred, tak nevim, ci je to nutnost a pomalu zacnem aj tapety vybirat...jednu uz mam vyhlidnutou, tu koupim na ebay a druhou nekde tu na SVK...hornabach, alebo tak nekde...
nabytek ikea vime jaky nektery mame nektery jeste dokoupime az mi prijdou penizky z pojistky, dekorace taktez..
a vy , ako?
@baranovadanka ahoj moja, budem Ti drzat palce, napis mi potom pls, ako ste dopadli... a ako sa citis? mavas este bolesti, ja som mala predvcerom take krce, ze som od bolesi skrabala omietky... prichadzali ku koncu uz kazdych par minut, trvalo to do noci, ale bola som taka slaba , ze som sa nevykopla ani do auta na pohotovost...potom to prestalo a teraz je zasa dobre.
baby mam taku otazocku kupujete oblecko pre babo aj s Mk lebo ja som nasla nieco je pisane ze nenosene na fotke to vyzera dobre len neviem ci mam alebo nemam kupit🙂ake mate skusenosti?
Jinak baby, nevite co to muze byt, kdyz me tak celkem dost boelstive a kratce pichne u cipku....akoze fakt se leknu od bolesti, je to neprijemne pichnuti, treba 3X za den, ale ne pravidelne kadzy den
vidim, ze rozoberate babulky kupanie.........aj ja budem mat kyblik...boli sme asi este pred mesiacom u znamej a ona mi ukazovala, ze ako v tom umyva maleho......maly sa vobec nebal, nebola mu zima,cize sa nejak netriasol od zimy, lebo ten kyblik ako keby lepsie udrziaval teplotu telicka....dieta je tam ulozene ako v maternici.......ked sa nas maly narodi, bude uz ich krpec pol rocny, takze kyblik dedime a moc sa tesime.....mne sa to zda byt fayn.....a budem ho kupkat asi v spalni, lebo tu mam aj prebalovaci pult.....a veci pre maleho....polozim vedierko na postel, pod to dam nepremokavu podlozku, umyjem a sup prezliect a prebalit... 😉
@teleranka no neviem dievca zlate ja na tvojom mieste uz som v nemocnici... bolesti ako take nemam teraz momentalne len obcas mi tak tvrdne brusko ze ani chodit nemozem... tak som zvedava ze co a ako... mam v nemocnici kamosku tiez s tou placentou preavia centralis uz tam je od zaciatku januara a kedze je v 32tt uz ju domov nepustia lebo asi vydrzi maximalne do 34tt no takze uvidime ako dopadneme my... kazdopadne dam vediet 🙂
a jak to mate s tim malovanim, budete malovat ci nie?
Ja už mám tú konštrukciu na vaničku odskušanú, moj synovček sa na nej kupal až do 8 mesiacov a dokonca tam sedel a vystrájal, možno aj tých konštrukčných je vela druhov, ale túto čo som teraz zdedila je velmi stabilná a pevná, má protišmikové nohy a vobec sa nekýve....a je presne v takej výške aby nebolel chrbát....odfotím a pridám foto.....vaničku som od sestry nezobrala, lebo chcem na tú konštrukciu kupit takú s tou zátkou a hadičkou, takže vodu vypustím do vedra a manžel vyleje...

@maxara urcite sinemyslim, ze si mamina, coneumyje dite :-dto fakt neee:-dale u toho kybliku ja nejak nemam dobry pocit...
@ava11 to umyvadlo s rucnikem neni spatny nepad, ani zada bolet nebudou...a potom te nebudou bolet zada kdyz bude maly ve vane?a ty budes zohnuta?