Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
aj mna kontroluje doki kazdu poradnu odspodu a zatial vsetko ok tak som vytesena🙂baby pozerala som plienky v DM-ku a co som tam videla boli oaz od 4 kg nie su velke nebyvaju demkovske aj od 3 kg?
@mius.brcko - ak by si sa otvárala, asi by ťa zo spodku niečo bolelo, opýtaj sa@darinkazv - ona ti bude vedieť lepšie poradiť
@pimpilla boli ma len sem tam podbrusko - ale to len tak, ako ked si zle laham, alebo z lahu sadam - ked pracuju aj brusne svaly - sem tam na to zabudam, ze sa treba otocit na bok a tak vstavat... tak len taku bolest bruska... ale inak ma zo spodu nic neboli... no neviem aka bolest by to mala byt..
@mius.brcko Zas sa teraz nestrachuj, je velmi pravdepodobne, ze sa nic nedeje 🙂 len ked pojdes na dalsiu poradnu, tak ho popros, nech ti skontroluje krcok 🙂 ved uz si v 30tom tyzdni, tak nejake super fyzicke vykony asi nepodavas, ze by si riskovala 🙂
mna doktor upozornil podla mna preto, lebo som minuly tyzden bola v Budapesti a behala tam cely den po meste 🙂 tak mi povedal, ze uz ziadna Budapest :D
@ivanka.7 tak to je pravda, velmi sa nenamaham... vlastne uz som doma (cerpam dovolenku pred materskou), takze chodim len tu doma hore dole po schodoch.. a sem tam trochu po vonku, ale vacsinou sa vozim autom 🙂
celodenny vilet niekde (Budapest) by som asi neprezila 😀
@huterika kamoska chodili aj s vysavacom hoc kam ked mala mala soplik, vobec neriesilo ze kto co hovori, chvalili ze to paradne soplik vytiahne, a teraz ma mala 2roky a uz ich to nenacha odsavat ale si to sama odsava 😀
@denaalubos no, neviem, neber to, že kritizujem, to len taký dotaz. 2 ročnú by už mali učiť fúkať do vreckovky a nie odsávať odsávačkou 🙂 naša už v roku a pol fučala sama do vreckovky
@mius.brcko neboj sa, ani mna este nikto "zospodu" nepozeral... 🙂 Ak je normalne tehu, tak sa od toho uz zacina upustat. A podla WHO je rutinne vaginalne vysetrenie neefektivne na predpovedanie predcasneho porodu. 🙂
Dievcata chodite niektora na aqua cvicenie alebo plavanie pre tehotne? Co tam robite?
Mne to odporucal doktor kvoli chrbtu a tak sa chystam, len som zvedava, co sa tam vlastne cvici... 🙂
@strihalka ten strom je krasny!!
@darinkazv ani ja nemam pupok vystupeny, len vidim, ze sa mu zmenil tvar.. Ja som fakt mala predtym hlboky..😀 😀
@zlatulienka @janka273 to robi aj nasa bambula, ked sa jej nepaci ako lezim, tak sa dovtedy mrvi, kym nezmenim polohu... 🙂
@belissima85 babylove plienky z dm su aj tie najmensie newborn od 2 kg tusim do 5 kg. Mam 28 ks balenie zbalene do porodky 😉
@beronsche dakujem za povzbudive slova 🙂 , toto si budem opakovat dva tyzdne do poradne 😀
@beronsche a tak podla čoho sa zistí že máš napr.otvorený krčok, lebo ultrazvukkom iste nie, nejdem tu akože mudrovat, len z mojej skusenosti, aj ja som mala bezproblémové tehotenstvo do 30 t.t a ani ma vobec nič nebolelo, žiadna námaha bola som doma na pn a oddychovala a zrazu som šla do poradne, doki ma vyšetril a bola som na 1 prst otvorená, hned na druhý den som putovala do nemocnici, tam som rýchlo musela vybrat injekcie na dozretie pluc, a ležala som hore nohami až do konca, dokým som neporodila, a celý čas som len ležala a predsa som to dotiahla len do 35t.t, ale keby ma nebol vtedy lekár vyšetril odspodu, mohlo to byt aj o pár dní, bez injekcii to bábetko nemuselo prežit, lebo by nemalo dozreté plúcka, samozrejme každá sme iná, to akože som nechcela nikoho vystažit, ale aj takéto sa stáva a čoraz častejšie, takže také vyšetrenie odspodu je velmi dobré myslím 🙂
@mius.brcko hlavne si nic nenahovaraj 😉 Preco by si sa mala otvarat, no nie?
@beronsche
@pimpilla myslím, že do 30tt by sa nemuseli šprtať v žene. ale potom je podľa mňa kontrola na mieste. radšej skontrolovať a predchádzať, než neskôr ľutovať 😉 aj keď mne to dokina zistila v podstate v 28tt. ja som dovtedy kľudne vzala aj malú na ruky (váži 25kg), nosila som ťažké nákupy, behala po schodoch, poriadne som si nesadla a neoddýchla, aj keď som bola doma na PN a nie v práci. teraz beriem magnézko a snažím sa čo najviac ležať, aby malá netlačila na krčok moc dlho a tak ho nepodporovala v otváraní ešte viac 😉
@mius.brcko
@urma dopredu sa stresovať je blbosť. niekedy je lepšie nič nečítať. (to z vlastnej skúsenosti) 😀 ale za opýtanie a skontrolovanie u dr. nikto nič nestratí. ale fakt si to netreba vsugerovať a myslieť na to, že čo ak 😉
@pimpilla mrzi ma, ze si mala take problemy a som rada, ze babatko bolo nakoniec v poriadku.
A samozrejme nikoho nenavadzam na odmietanie tohto vysetrenia, to v ziadnom pripade.
Ja sama lekarske vzdelanie nemam, takze by som sa k tomu asi ani nemala vyjadrovat....
Len pre zaujimavost, tu je abstrakt studie, ktoru WHO cituje:
http://www.thelancet.com/journals/lancet/articl...
🙂 🙂
@janka273 fakt, ja mám dosť hlboký pupok. za normálnych okolností si tam strčím ukazovák aj po druhý kĺbik. teraz ho vopchám dnu tak po ten prvý kĺbik čo je kúsok nad nechtom (ja neviem, ako to mám popísať) 😀 a ani v prvom tehu mi viac nevyskočil 😀 aj keď mi v 6. mesiaci rapídne vykuklo bruško 🙂
čo sa týka toho skracovania krčka. no, neviem. ja som nič zvlášnte necítila ani predtým a zrazu skrátený krčok. také isté bolesti mávam, ako predtým. len teraz sa ich viac bojím 😉
@darinkazv @pimpilla len otazka je...otvara sa krcok len pod vahou dietata pri polohe vertikalnej? Asi nie...
Spusta to asi nieco ine, ja som sa o to preventivne zatial nezaujimala, ale viem, ze cca 70 percent predcasnych porodov sposobuje infekcia 😒
Darinka aj ti to dako objasnil dr. ze preco sa ti skracuje resp oslabuje? Mozno si to tu pisala ,ale nepostrehla som dako. Ci to bude medzi nebom a zemou 😅 ?
@urma sama dr. nevie. žiadnu infekciu nemám, takže ani to to nespustilo. nevravím, že pod váhou dieťaťa sa to spúšťa, ale už keď je kratší, tak je lepšie byť v polohe, kde ti dieťatko svojou váhou ešte viac nepodporuje skracovanie 🙂 ja mám podozrenie, že keď som teraz posledne mala zapálené hrdlo a pri tom 3 dni horúčky 39, tak že mi to mohlo spustiť. aj mamina mi to vravela. moja krstná porodila prvého syna predčasne práve kvôli horúčkam. aj na nete sa píše, že teploty už nad 38 sú pre tehotnú ženu a dieťa ohrozením. práve kvôli spusteniu predčasného pôrodu. ja som mala pri horúčkach dosť veľké kŕče v brušku. dr. o tom vie, ja som jej vravela, ale nevyjadrila sa k tomu. neviem si ale predstaviť, čo iné by to mohlo spôsobiť
@darinkazv ja som sa napr. rano stresovala,ci mi nepopusta plodovka 😅 V noci som sa na to zobudila vydesena...neviem,co to bolo, isto nie moc, takze dufajme, ze nahromadeny tehu vytok. Jasne, ze som tu uz vycitovala hned rano na tuto temu, ale uz som na to na chvilu aj zabudla a nejdem robit paniku radsej.
@darinkazv len toto bolo totaaal riedke a priesvitne bez pachu 😒 a vylialo sa, ako som sa v noci prevalila na inu stranu. Ja to mavam aj cez den, ale ked mam intimku, tak to asi tak necitit. Alebo nie je toho az tolko...no neviem, ved hadam nic nemam s plodovkou a v 30 tt bude zas velky utz a zisti sa to...Setrim sa aj tak, vacsinu dna lehnim 😀 chodza je pre mna momentalne utrpenim 😒 koli panve
@darinkazv moze byt ale keby zacneme porovnavat tak jedno dieta zaostava v inom a druhe v inom, a kazdy si svoje dieta uci veci tak ako to chcu oni sami, mala zase rozprava ako keby mala uz 5-6rokov co ine dvojrocne deti povedia mama tata...asi tolko k tomu, co by mali deti kedy robit a ucit sa...

@darinkazv "hlboký pupok" 😀 😀 😀 - pri Tami som nemala vystúpnutý 🙂...vôbec neviem, prečo teraz mám, asi mi naraz vykuklo "bruško"....inak dnes ma kamoška viezla z roboty a prvykrát si dnes všimla, že čakáme bábätko / sme z jednej ulice/, a pri tom ma asi 10x do mesiaca vždy berie autom 🙂 🙂 🙂