icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

bambulka1010
28. jan 2012

@anabelleee 🙂 ja mám to isté 🙂 hlavne keď prídu na návštevu taký ľudia, s ktorými som sa nevidela aj 2 roky a pamätajú si ma ako 53 kilovú. No a teraz mám 66. A tiež to nie je príjemné, keď hovoria že ako som pribrala. Ale ja bývam aj dosť nervózna, takže ma dokáže rozhádzať hocičo.

anabelleee
28. jan 2012

@bambulka1010 ja mam podobnu povahu, tiez ma rozhadze hocico a som rada, ze som tu medzi vami, lebo citim, ze ma chapete....ja mam nastastie muza na jednicku, ten ma len hladka a povzbudzuje, ale teraz ma akosi viac dokazu rozhodit reci druhych ludi....kazdy ma sleduje a ked sa s niekym stretnem po dlhej dobe, tak sa bavime len o tehotenstve a nie o tom, co ma aj ten druhy nove......snaziim sa to predychavat....maleho moc lubim a verim, ze toto cele premyslanie a robenie si starosti mi coskoro vynahradi

janka273
28. jan 2012

@maxara keďže ja mám k pôrodu / i predpôrodom, popôrode /dohodnutú pôrodnú asistenku tak cicuška - ešte neviem....cvičenie -ja som antitalent na cvičenie 😉 , pri Tami som chodila na Cvičenie na Antolskú - a ja som tam trpela, bola som asi 10x a mňa z toho boleli strašne ruky....zase mám chytené dutiny, celá gebula ma štípe vrátane uší, idem si niečo dať do nosa, lebo mi roztrhne hlavu 😒 ....a ty cicušenka pôjdeš? tá diskusia môže byť zaujímavá - musím zistiť ešte ako robí muž, možno na tú diskusiu by som sa dala nahovoriť 🙂

strihalka
28. jan 2012

@anabelleee jinak aj ja mam drobatko v brisku napric a jeste pateri nahoru..takze dvojita nejhorsi kombinace.....

amanda683
28. jan 2012

@anabelleee Vobec nie si sama,co sa takto citi.aj mna rozhadzuju podobne komentare a najviac ma vie dozrat svokra,ked sa s tym jej nechutnym usklabkom spyta "no ako sa gulame?"Vtedy jej len odvrknem,ze ja chodim a negulam sa!!!Strasne ma to vie nasrat,co si to vobec dovoluje 😠 😠 😠 😠

anabelleee
28. jan 2012

tak baby, jednoducho som si povedala, ze teraz nie je cas s takymito blbostami bojovat a jednoducho sa budem takymto situaciam vyhybat....teraz na to nemam dobru psychicku kondiciu a maly je na prvom mieste, uz teraz ho milujem nadovsetko na svete

dennkaa
28. jan 2012

@srnqqa to ano, manzel je velmi tolerantny - on sice zo zaciatku trosku posomre, ale vzdy urobi, co mi na ociach vidi.

strihalka
28. jan 2012

Uff, tak nam prijde navsteva, no obed na ryhlo kolac narychlo...😀, drbenka se mi nejak zapekla k testu, no nevypada to jako drobenka, ale hadam to 6 a 4 letym detem vadit nebude😀

maxara
28. jan 2012

@janka273 no ja tiez nie som na spolocne cvicenia 😅 a osobne som rada teraz, ze sa hybem, kedze mam odpaleny ten lavy bedrovy klb ☹ ale v stredu, ak teda pojdem s Ninkou, tak sa opytam na ten stvrtok vecer, ze co to je za diskusiu, ci len tak, ze tehule cakajuce na civcenie, ci aj cosi ine.. no uvidime.. dam vediet. Ved nakoniec nemusime ist tento strvtok, je to kazdy stvrtok

dennkaa
28. jan 2012

@maxara mne by ani tricko "pozor kopem" nepomohlo - su ludia, ktori by sa opytali: "To naozaj tak kope? Tak nech kopne aj mna ...."
Neznasam to, ze sa neopytaju a hned sa mi chytaju bruska, vsak ked chcu vediet ako kope ... nech si urobia vlastne!

strihalka
28. jan 2012

@maxara jaaj,maxi te ma napadlo ze tehu skleroza funguje, ale tac jsem nechala u tebe ze?

janka273
28. jan 2012

@maxara keby si išla s Ninkou, tak sa opýtaj a daj vedieť....na Antolskej to prebiehalo takto. najprv bola prednáška / fázy pôrodu/ - nácvik dýchania - bol vždy ...a potom sme cvičili bez lôpt a na fitloptách./ tento rok nehrozí/...1 prednáška bola s doktormi - detský a pôrodník - ale tú absolvoval len ten, kto si bral svojho muža / otca dieťaťa k pôrodu - dostali sme razítko / tak toto budem musieť zabsolvovať/... len neviem, či sa nepridala dáka prednáška o epidurálke- a ani netuším či je povinná alebo nie 😉

maxara
28. jan 2012

baby ja som tusim teraz taka stastna, ze som zacinala tehu ako obezna, lebo mne vsetci hovoria, ako mi to pristane 🙂 ako sa mi to hodi a ze by som mohla byt tehulka cely zivot 😅 co teda nepovazujem za kompliment, lebo teda logicky uvazujuc mi z toho vyplyva, ze po porode budem zas otrasna 😔
Inak uprimne nechapem, co vam vadi na tych poznamkach. Akoze niektore su odveci, hlavne tie o tucnote a velkosti bruch a porovnavani.. ale zbytok su podla mna naucene frazy, ktore sa nam akosi automaticky rinu z huby, ked zbadame tehulu. (ked sa dvaja stretnu, prve co sa opytaju je, ako sa maju, a ked uz nemaju o com, tak ake je pene/otrasne pocasie..) Proste sa vychadza z predpokladu zrejme, ze kazda tehula je na svoje brucho pysna, cim je vacsie, tym je lepsie a rada sa postazuje, ako sa jej zle zohyba, chodi.. tak ludia automaticky toto rovno komentuju otazkami typu tak co? uz sa gulas? 😒
Ludia, aj cudzi alebo taki, ktorych sme bezne stretavali, napr na zastavkach alebo v robote na chodbe, z ineho oddelenia, reaguju na tehotenske bruska takmer vzdy usmevom. Skor pokecaju, zacnu vas zdavit len tak.. je to este asi taky ten vnutorny ludsky instinkt, ktory teraz vsetci s ulubou potlacame ☹ je mi to skor luto.. lebo na tom nie je nic zle, ked sa niekto prihovori, ze jeeej vy cakate babatko? a kedy? ako sa citite? je to proste udalost pre kazdu zenu.. ved kolko deti za zivot rodime? 😔
ja som tiez naladova a otravena z ustavicneho opakovania, ze sa mam celkom dobre (ved co ine poviem, mam sa nahovno? bolia na kosti, panva, klby? naco..), ze ano bude chlapcek, ano do paru a meno nemame vybrate (a hovi mame, neprezradim, lebo presne toto mi vadilo pri Ninke a vadi mi aj teraz, ze sa vsetci ksichtia ako debili, ze take??? a je to definitivne?? ) a tiez mi pekelne vadi chytanie bruska, ale nic na tom nie je, ked sa zatvarim znechutene alebo prekvapene, ked si niekto bez dovolenia chyti.. ved ja mu tiez nechytam brucho.. 😔
Na druhej strane tento zaujem cudzich ludi mi stale tak nejako dava nadej, ze si nie sme este celkom lahostajni vsetci, ze ked raz pojdem tackajuca sa s mrtvicou po ulici, tak ma nenechaju len tak padnut na zem.. 😔 ved tak nebudem ani ja teda hakliva na zaujem ostatnych 😅

maxara
28. jan 2012

@dennkaa ja som pri Ninke reagovala tak, ze som sa hned postavila dalej a akoby bokom. Potom som tak akoze nervozne pochodovala.. ked sa niekto priblizil, tak som sa posunula.. taska dopredu, ruka cez brucho.. ked sa opytali, tak som mala vacsinou poznamku, ze brucho ako brucho, ukazte a mozem aj ja vam chytit? 😉 a taak.. tiez to neznasam.. len sa snazim na to pozerat tak ako netehula ked som bola, tiez som chcela vyskusat, ake je to tehu brusko a skusala som kamoske, ale teda po opytani a kamoske 😅 u cudzich mi to pride trapne

maxara
28. jan 2012

@strihalka joj draha, ja uz asi 7krat som si sadala k PC, ze idem ti to napisat a vzdy som zabudla 😀 ano je tu, uz som ju umyla a nachystala 🙂

@janka273 no na tu antolsku chcem skusit aj ja ist, ale to az neskor asi... na toto sa opytam, no myslim, ze to bude len take lajtove, ze tehulky co sa stretavaju spolu kazdy strvtok 😒

maxara
28. jan 2012

tusim som vas zabila co? 😝 😔

dennkaa
28. jan 2012

@maxara ved ja to na jednej strane aj chapem, ze si chcu pochytkat tehu brusko, ale od niektorych ludi mi to prosto prekaza. Hlavne, ked predtym o mna nejavili ziadny zaujem ... 😖

dandelion18
28. jan 2012

@maxara v jednom s tebou súhlasím - ľudia sú na mňa milší a najmä páni galantnejší a usmievaví. dokonca sa mi aj prihovárajú vo výťahu, jeden tipoval, že čo čakáme a tak..mne to príde milé a vždy ma to tak dobre naladí..ale na druhej strane, nech sa na mňa nik nehnevá, chytanie bruška neznášam, je mi to úplne proti srsti a v tomto som nemožná - možno aj preto, že mňa nikdy nenapadlo obchytkávať bruško tehotným, naozaj nikdy - neviem, čo je to za debilný "zvyk".
no a čo sa veľkosti bruška týka, ono to je asi fakt v ľudskej povahe, komentovať, čo vidím - ono, podľa mňa je to zrejme prirodzené a u ľudí mne blízkych je mi jasné, že mi nechcú uškodiť. no mňa zase veľmi mrzí, keď mi niekto zahlási, že ani mi veľmi nepodrástlo..lebo ja by som naopak veľmi rada mala "súdok"..ale tak, asi nemôžeme mať všetko 😉

a pridávam sa do kubu mizerne spiacich - ak bude aj táto noc taká, ako predchádzajúca, budem vyzerať ako zombie 😒

strihalka
28. jan 2012

@maxara sak az ja prijedu, taks i ho vyzvednu 🙂, stesti ze mame doma taketo dva..jenjsem porad potkavala ten jeden a nevedela sjem ze ktery to je😀, no demence no comment

ava11
28. jan 2012

Ja som asi nejaká výnimka, ale mne vôbec nevadí, keď mi niekto chytá brucho. Resp. cudzí mi ho ešte nikto nechytal a rodina a priatelia mi ani trošku neprekážajú, veď to je milé. A obzvlášť kamošky, ktoré nemajú mimi a sú na všetko zvedavé. Svokra už to má ako zvyk, keď ma vidí, tak hneď malého pozdraví a pohladká, veď je to jej prvé vnúčatko. A reči, že mám veľké brucho a gúľam sa a podobne mi tiež nevadia, veď to tí ľudia myslia v dobrom, tak prečo sa hnevať? Jejda, som ja nejako pozitívne naladená v tomto tehotenstve 🙂

maxara
28. jan 2012

@dennkaa @dandelion18 aj mne to prekaza, aj keby javili zaujem 😅 len sa ich snazim chapat.. ze su zvedavi.. je to ludska vlastnost. A to si ich teda nezastavam, pozor 😀 tiez by som im ruky lamala.. len hlavne mi islo o tie otazky, co tu vsetkym vadia.. ved sa pozrime na seba, nikdy sme taku "zdvorilostnu otrepanu" otazku nepolozili?

carrie84
28. jan 2012

Caute dievcata 🙂
Ja dnes uplne nahovno, ale uz sa citim ako chronicky stazovatel, tak to nejdem ani rozpisovat 😀 😀

Mne osobne neprekaza, ked mi ludia chytaju brusko - ja skor poviem, ze sak si chyt, ked chces. Hlavne ked vidim, ze by chceli a boja sa 😀 Ale to aj preto, ze ja na ludi posobim dost odstrasujuco a tak nejako prirodzene vzbudzujem respek, tak si nedovoluju, no 😅 😀 😀

@maxara - tolko k tej mrtvicke, ked ju dostanes 😀 😀 😀 😀
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=30333387...

carrie84
28. jan 2012

Mna pri prvom tehu zabilo, ked som stretla kamosa a on hned - Ty si strasne pribrala! Ani ahoj, ani cau 😖 Tak ma nasral, ale taaaaak - hlavne preto, ze on sam mal dobrych 10kg hore a bolo to vidno. Tak som mu odsekla, ze ja som aspon tehotna, ze aku ma vyhovorku on. A bol pokoj s debilnymi recami 😀

ava11
28. jan 2012

A priznám sa teda, že ja doteraz neodolám a tehotnej kamoške/známej bruško pohladkám. Robila som to aj pred tehu a robím to aj teraz. Podľa mňa je kravina na to reagovať, že ja vám brucho tiež nehladkám, keď niekto hladká mne. Je to predsa rozdiel hladkať krásne vypučené tehotné bruško. A to teda fakt za normálnych okolností v bežnom živote nie som príliš kontaktný typ.

dandelion18
28. jan 2012

@maxara jaska, aj ja sa snažím chápať, ono asi nie je jednoduché byť na jednej vlne s tehotnou..v podstate mne je všetko akosi jedno, len to ochytávanie brucha e ee - zaujímavé je, že nikoho mne veľmi blízkeho to ani nenapadne, ale kolegyne, to áno. a to nemám rada.
@ava11 super prístup, asppoň ťa nič netankuje a nenasiera, čiže palec hore 😉

dennkaa
28. jan 2012

@maxara tak tu zvedavost chapem tiez, ale stale je tam to ale .... tie moje pocity sa uz asi do porodu nezmenia. Mozno budem pri druhom tehulkovani cela happy, ked sa mi niekto chyti bruska.

giapetko
28. jan 2012

ahojte...nebola som tu tyzden, lebo ja laptop nemam a pisem od priatela a on teraz chodi na tyzdnovky...tak som zostala dost v soku, ze musim precitat vyse 20 stran.......pisete o dusu.... 🙂 ...tak idem poctivo citat..... 🙂

strihalka
28. jan 2012

Me teda ohledne briska.....asi mit o nevadi od rodiny, ale pokud mi tohle udela sefka, od ktere stale citim flaes tak mit o dost vadi a ona jeste jde za svoji klientkou a rika, koukejte jake ma nase kadernicka krasne brisko.. zenska hned sla po brichu..tak toto mi vadi, ale pokud to je rodina, ci kamaradky, tak mi to az tak nejak nevadi🙂

giapetko
28. jan 2012

baby, mne tiez chytanie bruska od rodiny a naj.kamosiek nevadi...jedna moja kamoska ma hotovu fobiu z tehu brusiek / je to moja naj kamoska a kamosime sa od 3 rokov..cize kamosky na zivot a smrt /..tak ona mi don len tak jemnuinko stucha a prihovara sa malemu..... 😉 ..od nej to beriem, ze ake zlate...a brusko mi casto hladka iba moja laska...inac nikto bez opytania sa mi ho ani nedotkne...a ostatne kamosky sa vzdy opytaju, ci mozu .... 🙂

darinkazv
28. jan 2012

ahojte 🙂 tak mne tiež od rodiny a dobrých známych chytanie bruška nevadí. veď to len tak na sekundu pohladká a poteší sa 🙂 ale že by mi to niekto cudzí robil... neviem si to predstaviť, teda sa mi to ani nikdy nestalo, že by niekto cudzí chcel 🙂