Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@takitak draha, ked rodis v aprili, tak to je jar 😉 perinku pouzivas max prve dva mesiace (april, maj, stale jar 😀 ) takze podla mna vyuzijes, resp,. ja vyuzijem 😉
@adik109 nechcem strasit, no skor to vyzera na karpalny tunel, to sa zvykne v tehu nie ze objavit ale aj zhorsit, ak ho uz mas.. ale mozno to je len od chrbtice..
@darinkazv na teba som si dnes spomenula, mali u nas v lekarni tie sklenene flasky v riadnej akcii, okolo 50% tusim dole.. a mali po dve balene, jedny mensie a jedny tie vyssie a stali okolo 11-12e (tusim za to dvojbalenie)
@janka273 WAAAW to su ake paradne info 🙂 Za seba dakujem...aj ja chcem ist rodit na Antolsku....mohla by si mi prosim poslat cislo na tu pani? Ja myslim, ze pre pokoj duse bude lepsie tu pripravu aj s muzom absolvovat, lebo vnimam, ze uz aj on je z toho taky nervozny a pyta sa ma, kedy sa o tom nieco dozvie 😀 ako sa ta priprava pozdavala tebe?
@maxara tuším 13eur? tak nejak. no plus poštovné, ale to neviem, aké majú, ešte som to neobjednávala, že ak sa mi náhodou podarí inde zohnať, lebo to dvojbalenie fakt nevyužijem 🙂 aj keď ma mama dnes prehovárala, že na čo chcem jednu veľkú a jednu malú, že šak nak si kúpim dve veľké a keď budem chcieť dať menej, tak ju proste nenaplním celú. v podstate má aj pravdu, ale tak uvidzime 😀 😀 😀
@darinkazv veru ani ja presne neviem ako to je...niekde citam, ze vydrzat do ukonceneho 34, niekde ze do 36....v zasade viem, ze uuuplna pohoda je 38-41 tyzden....tak neviem. Ja mam celkom z predcasneho porodu strach (sa mi o tom sniva....na striedacku so snami o tom, ze som taka obrovska, ze sa nedostanem cez dvere 😖 ), tak som si sama pre seba povedala, ze do ukonceneho 34 tyzdna treba vydrzat aj keby co bolo a potom uz nestresujem 😎
@evaharg ja tiež rodím - dúfam na antolskej. Ježíková 02/ 6867 3403 – volať medzi 7:30-8:15. Treba žiadanku od lekára.
ja idem na tú prednášku 13.2. kvôli epidurálke - to mi lekár kázal - zadarmo, bez nahlásenia, u Ježíkovej je možné chodiť na kurzy doobeda alebo na celý cyklus kurzu kt. najbližšie začína 21.2 je to poobede vždy utorok 5x za sebou. Ja som už prihlásená. V pondelok mi nebrala ale utorok mi zobrala už o 7,10 telef=on. Potrebovala žiadanku od lekára - potom k tomu kurzu, tak som si vypýtala už teraz na poradni. Cena je ak si pamätám 35 eur, ale toto neviem - nejako som to neriešila. Budú tam stretnutia aj s lekármi a sestrami ...
Caute bruškane 😉 Mam otazku na baby co su PN pokial viem @strihalka @denkaaa viac ma nenapda, ako to mate s ukoncenim PN a zaciatkom materskej, kedy nastupujete? To kedy nastupujete na matersku vam urcuje vas zamestnavatel? ja som z toho nejak mimo, uz som dala mojej zam.papier ohladom toho aby to vyplnila a vyratala mi to a poslala to tam kam ma, a ten presny datum mam povedat 13.2.na poradni. A pytam sa preto, bo ked som mojej zames.davala ten papier, tak ona sa pytala mna ze co mi dr. povedal, ze ci mam nastup 6tt pred terminom abo co je pisane zo zdrav.dv.8tt pred terminom, a ja som povedala ze neviem ze asi tych osem a teda este ona odrata kolko mi ostalo dovolenky a to by mal byt vysledny datum ukoncenia mojej PN,no ale dnes som volala mojej sestricke na gyn,aby som sa jej opytala, ze kedy mamten nastup ci tych 6 abo 8tt, a ta mi povedala ze to urci a vyrat zamestnavatel a jeho uctovnicka, ako to mate vy,viete ze uz kedy nastupujete.
Dufam, ze sa vyznate v tom co som tu popisala, a nedoplietla som to lebo som z toho naozaj magor
@denaalubos ja som si síce predčasne ukončila PN kvôli vyčerpaniu dovolenky, ale spravidla, keď si PN a budeš až do nástupu na MD, tak zo zdravotných dôvodov je nástup na MD 8tt pred pôrodom. za normálnych okolností je to 6tt. to ti musí vypočítať tvoj gyn. podľa TP. tak sa na to v najbližšej poradni opýtaj. ja mám nástup na MD 6tt pred pôrodom 5.3. a TP mám 16.4. keby som si ale nedala ukončiť PNku skôr kvôli čerpaniu dovolenky, tak nastupujem na MD 8tt pred pôrodom. a to by bolo 20.2. 😉
@adik109 ahoj, mne to tiez trplo aj v noci, ze som si jednu ruku len druhou vedela premiestnit...ale zmiernilo sa to a teraz mam strpnute len tri prsty na pravej ruke, ale non stop, tiez mi vsetko pada z ruk..vraj je to normalne a prejde to jedine vtedy, ked porodis...ako sme aj zavodnene a jedno s druhym, tak nam to tlaci na nerv, nepracuje vsetko ako ma...ale vraj porodom to zmyzne, niekedy to vraj trva tak mesiac po porode...tak len preckat musime 😉
@evaharg nepýtala som sa - brala som účasť oteckov automaticky, ak otecko teda chce. myslím že tak som to niekde čítala ...ale neviem, ak tak sa príp. spýtaj, ani ma nenapadlo že by ockovia nešli lebo som jej hovorila, že chcem na to ísť s manželom a nepovedala nie. Mne hovorila že je ešte voľno - ale písala si to niekde aby sledovala koľkých má lebo je to obmedzené. A teraz ma napadlo, že skús už v pondelok, ten minulý mala myslím len voľno, alebo niečo také si spomínam ...
@darinkazv no ja mam 5 dni dvolenky, a dr.povedal ze to vsetko ma vypocitat moja zamestnavatelka, a ta sa zas mna pytala kedy mam nastup ci 6 abo 8 a ja som povedal ze asi 8, a ked som dnes dr.volala tak mi povedala sestricka ze ne to neurcujem ja ani dr.ale ze zamestnavatel vie ci rozhodne ja neviem a ani to nechapem kedze sa bojim ze ta moja zam.to ma vediet ale asi nevi ked sa to tez pytala mna. Takze ked som ja povedala ze 8tt pred a od toho si odratam 5 dni dov.tak to je den ukoncenia mojej pn,dobre to chapem?
@darinkazv takto este, mne to moze byt jedno ci budem mat nastup tych 6 alebo 8 alebo na MD alebo dochadzam o nieco?
@denaalubos nie, neprídeš o nič, keď nastúpiš 6 alebo 8tt pred pôrodom. a neviem, čo to máš za lekára. odjakživa nástup na md vypočítava lekár podľa TP a podľa toho aj vypisuje žiadanku na materské pre zamestnávateľa. fakt to nepochopím, že ti trepe, že to má zamestnávateľ vypočítať. ja som mala 4 dni starej dovolenky + 3 dni nadčasov a +20dní novej dovolenky. takže ja od 26.1. čerpám toto všetko a pekne mi to vyjde vyčerpať do nástupu na MD. aj to, či nastúpiš na MD 6 alebo 8tt pred pôrodom ti musí určit lekár.
@anickamatusiak no dúfam že to nebude dlho trvať. Ono človek to vydrží, ja som mala najprv stŕpnuté dva prsty na pravej ruke, teraz už je pravá v keli celá a začalo to na ľavej a zasa dva prsty... aj ja som počula že to po pôrode ustúpi len nech sa to do pôrodu aspoň nezhoršuje lebo tá bolesť je fakt hnus. Zo začiatku to iba tŕplo ale teraz už to aj bolí @maxara no podľa tých príznakov je to naozaj karpálny tunel - mama to má a podľa tých príznakov a bolesti je to to isté a predpoklad na to mám - kancelárska robota čiže stále ruky na klávesnici :( len dúfam že sa to zasa po pôrode zlepší nech sa vyhnem nejakým opichom alebo nebodaj operácii - to by ma kleplo.
@darinkazv no vidis tak preto som z toho magor...ona povie ze ta to ma vyratat, ta zas sa pyta mna....cele zle, preto ma napadlo ze sa opytam tu ako to je lebo aby som to tam nakoniec nemala nejak domotane..
@denaalubos kedy máš najbližšie poradňu? riadne sa o tom porozprávaj s dr. sestričku maj na háku čo ti povie. aj tá naša sa mi natrepala už dosť blbostí 😉
@darinkazv a mozem ta otravovat este?kuknem si to v kalendari a skusim vyrat a ty mi pozres ci to ratam dobre?
@denaalubos neotravuješ 🙂 ja mám nástup na md 5.3. ty máš tp o 2 dni skôr, tak tebe to vychádza 3.3. ak by si šla tých 8tt pred tp, tak by to bolo 18.2. a ak budeš čerpať len tých 5dní starej dovolenky, tak od týchto dátumov si odrátaš 5dní a podľa toho nastúpiš na md 😉
@denaalubos ahoj, no ja myslela ze mi toto sdeli doktorka, ne?Vsak 8tt se nastupuje ze zdravotnich duvodu a to jak ti muze rici zamestnavatel?Ja jdu na poradu pristi tyden, tak se budu dr ptat na to, ze kedy nastupuju na MD. A pak uz jen skocim za obvodkou a necham si k otmu datumu ukoncit PNku. A keby sem chtela cerpat dovolenku, tak ty dny si vypocitam sama, ze mam deset dni dovolenky, zpetam se dr, ze kdy mam nastup MD, deset dni pred tim si si sopunu dovolenku a pred dovolenkou si zazadam o ukonceni dovolenky 🙂
@maxara maji tam imitaci te spanelske deky ze za 9,99€bez dph, ale nevim ta latka material je taky hruby......ale ty osusky, plenky a vpyln do peinky jiste kupim tam...co se tyce oblecka vetsiho ani jsme nekoukala...muz s sednul na ten gauc co j vpravo za rohem a tam cekal 😀
@denaalubos ja som tiež na pn. na poradni mi lekár dal papier - čistý s pečiatkou a povedal, aby som išla na materskú medzi 32až34tt, deň predtým mám ísť k obvodnému aby ukončil pn a na druhý deň môžem nastúpiť na materskú. doslovne (ja mzdové veci neznášam) som sa spýtala či si môžem vybrať nejaký dátum ktorý sa mi páči, a on že áno akýkoľvek chcem medzi 32tt a 34tt. takže som volala obvoďákovi, že 7. ukončím pn a 8. nastúpim na materskú a on že dobre, mám prísť pre ukončenie pn 7. Ja zamestnávam 3 mzdárky, takže som im ten bianco papier na materskú dala na stôl oznámila, že 8. nastupujem na materskú a 7. donesiem papier o ukončení materskej. Nech všetko vypíšu a ja to podpíšem tam kde to mám ako poistenec/poberateľ podpísať.
@takitak no co se tyce preinek, tak ja je nekupuji, bo mam 4 doma a do jedne chcem koupit tu vypln a do druhe uvazujem ze koupim aj to tvrde a udelam z toho zavinovacku 😀, takze to je otazka 15€ investice a budu to stridat 😀
Doktor vypada v pohode, hned prisel a ne ze švihoríkova ale Janka je tu? aja ze nooo, tady 😀ale hrozne mili, taky ze toto udelam , pak pujdem tam, potm toto a a toto, dobry pocit z jeho chovani, to ze musel na ministerstvo....tak docent a prednsota, tak s tim se asi musi prepokladat, ale uz jsem se tesila na utz.....tak pristi tyden, to bude mit Viki narocne 😀, tento dr a jeste gynekologicka😀
Babulky, konečne som doma. Vybavená matrika, sociálka, zdravotka. Všade sme sa stretli s milým a ústretovým chovaním, čo som bola veľmi príjemne prekvapená. A ako bonus, zastavili sme sa v Drevone pozrieť nábytok a vybrali sme úplnú väčšinu toho, čo budeme potrebovať. Som rada, že to máme z krku. Teraz čakáme na výmenu okien v celom byte a potom nám už postupne bude chodiť nábytok. A teraz si idem urobiť niečo papaaaaať, lebo som dnes skoro nič ešte nejedla (ok, klamem, jedla som, ale máličko oproti normálu) 😀
@strihalka to som veru aj ja zvedavá či treba niečo riešiť 🙂 matriku, mám aj ja za sebou-ale to len kvôli tomu, že
sme s priateľom neni zobratý, tak potrebujeme papier do pôrodnice, keď chceme aby krpec mal jeho priezvisko..Ale to ostatné naozaj neviem....
@bambulka1010
@strihalka nestresujte, to som si len ja musela vybavovať 🙂

Cauteee, zijeemeee.. baby ja tak nestiham, ze neviem ani co je jedlo.. a to akoze si nemyslite, ze nejako makam alebo neviem co dovadzam, proste neviem ako ja travim cas, ale skratka zrazu casu niet 😕 😲 ja uz nechapem..
Sotva sa mi podarite docitat.. no ale vidim, ze idem vhod 😀
@strihalka draha, ja ked som bola prvykrat, tak som tam presne toto kupila, perinku s vyplnou, deku a spanielsku deku, zo dve ciapocky, jeden trojbalicek overalikov a dve kojenecke bavlnene podprsky. Viac som to neriesila, ved oblecko, co ja viem.. No potom som bola so sesterkou, ked Nina mala mesiac a vtedy som si vsimla toto, ono, tamto.. zrazu som mala na stoliku tovar za 100e 😅 dokonca tam kupujem mm pyzama a synovcom k sviatkom tricka a mikiny.. akoze mne tie veci vyhovuju, su take pevne a nerozcapu sa po prvom oprati. 🙂