Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Nestraste s vybavovanim :D ratam s tym, ze papier od doktora na MD dam zamestnavatelovi a potom az po porode budem riesit (rodny list, pediater, zdravotka a podobne). Pripravene mam, teda zahovoreneho pediatra aj viem kde v zdravotke bude aj tak, ale vybavovat hadam nic teraz uz :D
Ahojte, čítam o MD a mne v poslednej poradni hneď môj Dr. povedal kedy idem na MD, samozrejme ešte to bude závisieť ako sa budem cítiť, ale mám bezproblémové tehotenstvo, ale chcem robiť čo najdlhšie ak mi to stav dovolí. Viete mi povedať čo si mám všetko zbaliť do pôrodnice pre seba a miminko? A viete mi poradiť nejaký dobrý e-shop na odsávačky, ohrievačky a flašky pre miminko? Ďakujem Vám 🙂
@evaharg dúfam, že ten môj nebude mať viac ako tvoj chrobáčik , lebo tie naše pôrody budú "veselé", ja mám i úzku panvu, takže ojojój 😒
@takitak
@evaharg
ja keď som bola na predpôrodnej príprave u Ježíkovej /pred 4 rokmi/ bolo to asi takto:
najprv sme sa v šatni prezliekli do cvič. úboru, potom nám urobila krát.prednášku s nácvikom dýchania asi 20min a zvyšok sme cvičili / mňa to cvičenie vôbec nebavilo - ale ja a telesná výchova od narodenia nemajú k sebe blízko/, aj tak som tam chodila od 34 - 42tt /až kým som neporodila/....príprava oteckov vtedy prebiehala nasledovne / kto chcel mať pred 4 rokmi svojho muža pri pôrode musel to zabsolvavať - do knižky po prednáške nám bola udelená pečiatka/....najprv sme nekonečne dlho čakali 🙂 , kým príde pôrodník a det.pediater, trvalo to asi 30min, pôrodník nám vysvetlil celý pôrod +epidurál, detský lekár - čo sa deje s bábätkom / ošetrenie, vyšetrenie/ po pôrode....na prednáške boli oteckovia aj mamičky 🙂
@takitak a prednáška o epidurále je povinná?
@evaharg
@darinkazv ja som tiez lezala od 32tt v nemocnici a drzali ma do 37+1tt - vtedy sa povazuje dietatko za riadne donosene. ak porodis pred 37+0tt, dietatko sa povazuje za predcasne narodene, musi sa potom kvoli tomu chodievat casto k neurologiu, babatko je sledovane, ci sa spravne vyvija. takze si myslim, ze ten 34tt je malo 🙂
suhlasim s jennyna, dokonca sa vravi, ze lepsie je rodit v siedmom ako v osmom, to potom treba potiahnut do deviateho mesiaca ak sa da...
@82nikki82 pozri v teme v sukromke, tam sa to rozobera co vziat do porodnice... flasky je lepsie pozriet ake chces vo vseobecnom vyhladavani a porovnat si ceny na nete... nemas vybratu znacku? tych stranok je neskutocne vela... ked nie si rozhodnuta, mozno by bol lepsi kamenny obchod, tam ti tetusky aj poradia, ktore flasky su zdravsie atd. a neplatis postovne.....
@elfka.elfka ďakujem ti veľmi pekne, mám vybraté dve značky PHILIPS AVENT a TOMMEE TIPPEE, mám aj odskúšaný dobrý e-obchod, len som bola zvedavá či vy nemáte nejaké skúsenosti a tak a ohľadne vecí do pôrodnice si idem hneď pozrieť, ďakujem za rady 🙂
@82nikki82 to bola aj moja volba, avent a tommee tippee.. budes spokojna uz len porovnat cenu.. mozn oby som sla na mimibazar a tam pozrela ci niekto nedostal nove a nepotrebuje, vyjde to lacnejsie 😉
@darinkazv inak ja som minule narazila na sklenene flasky aj u nas v Kauflande 🙂 Ale to boli take uzsie a vyssie, ja som chcela taku mini a aj som si kupila tam nakoniec, plastovu Nuk s tym anti colik dudlikom 😉
Keby mali taku nizku a siroku sklenenu, tak radsej vezmem tu.
Cenovo netusim, ci sa oplatila...
pripajam typ na bavlnene plienky 70x70 , vraj /nemam este odskusane, ale citala som na nete medzi mamickami / dobre plienky s vysokou gramazou su kikko LUX ECO, tazko sa zhanaju,tak ako typ podavam, ze ich maju na www.noseniedeti.sk
tieto by mali mat vyssiu gramaz teda nie take priesvitne a su nebielene, cize zdravsie....
@jennyna @elfka.elfka no to som rada, že som si dobre vybrala, len ja sa bojím, že tie veci na mimibazare nebudú nepoužívané, moc tomu neverím, takže radšej dám prednosť obchodu alebo e-shopu.
Inak nemôžem nájsť v súkromke žiadnu tému čo do poradne, ale už som to našla na webe, ale už budem v skupinke šťastná žienka bez partnera 🙂
preco sa kupuje sklenena flaska? ved aj tak cumel flasky, co ma dieta v puse je umely, a to cuca, a niekedy mi pride ze to ani nie je kvalitny ten cumel, len taka obycajna guma ci ako...teda chcem povedat ze su to casto no-name flasky a nevelmi im doverujem... to kvoli zohrievaniu? kto sa v tom vyzna, alebo ma nacitane?
na nete som videla aj tzv. zdrave flasky
http://www.zdraveflase.sk/kojenecke-flase/
tak to idem nacitat..... 😵
@82nikki82 tu je link na tu temu :
no myslim, ze ked zacneme pouzivat flasku, tak asi pojdeme do tejto:
http://www.zdraveflase.sk/products/kojenecka-sk...
Tak zbezne vas docitavam za tristvrte dna....vidim, ze mate dilemu ohladom ziadanky a nastupu na MD. Ono ma to byt tak, ze je tam od lekara datum predpokladaneho porodu, co vypisuje lekar a v nadvaznosti na to je datum nastupu na MD. Takze no stres, ono na to existuju lehotniky a viete si to aj same, ked je lekar mimoza 😖 mzdarky neochotne. Do soc.poistovne to bez toho datumu nevezmu, resp. reklamuju to potom a taktiez je problem, ked sa niekto sekne a da tam datum "predcasny". (Riesila som v robote taky pripad a odvtedy som to radsejako mzdarka este kontrolovala po lekarovi pred zaslanim na SP 🙄 )
Tu kuk lehotnik http://www.novaintereal.sk/info-mzdy-personalis...
My to máme podľa doktorov 24.4. - tak snáď to bude v tom apríli a nie zas skôr.
@elfka.elfka ty jsou super ty flase🙂
@elfka.elfka ja som si kupila na www.plienky.sk od Kikko, ale nie tie LUX, ved reku naco...a asi som mala zainvestovat veru, lebo tie obycajne su pod moje ocakavania 😒 napriek znacke. Nie je to veru to, co byvalo...
A ja som sa pred chvilou vratila z posty s balickom tu z MK s vecickami a balickom z tehotky - dve nocne kosele na kojenie 🙂 a keby som aj nedajboze nekojila, tak su pekne, ze mi to nebude luto nosit :D
@urma jednoznacne odporucam kupovat tie komunisticke plienky len znacky Hybler -cesky vyrobca, tie jedine sa aspon na 95% podobaju materialovo tomu, co tu bolo kedysi......predavaju ich nasi v obchode, takze mam ich doma kopec, ale daju sa kupit aj na mimibazare:
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=4492626&tab=4
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6592263&tab=14
aj tieto klasicke postolky na suchy zips, mam ich doma su super:
http://www.lelaeshop.sk/lelaeshop/eshop/34-1-PL...
ahojte babulky....doobeda som Vas citala a mala som co teraz robit, aby som opat precitala 3 strany.... 😉
spomenula som si na Vas, ze Vam spomeniem jeden super sprej...ja som zacala chodit na predpripravku teraz v pondelok a tam nam ho odporucila porodna asistentka..ona ho vyuziva aj v nemocnici....http://bezchoroby.sk/imunita/astma-chronicka-za...
dokonca ho pouziva pri hysterickych zenach pri porode..je vhodny aj pre novorodencov....nici 70 percent stafilokokov v ovzdusi...myslim, ze by sa to hodilo hlavne v prvych tyzdnoch, ked zacnu chodit navstevy na pozeranie babatka / myslim rodinnych prislusnikov /....treba len jeden strek do ovzdusia....ona to pred kurzom a po kurze strieka kedze nas je na kurze viac zien....
ink som tu zatial necitala, ci rozmyslate niektora o odbere pupocnikovej krvi ?
Kks, najednou zvoni telefon...je 21hodin a zvoni mi telefon s neznamym a neulozenym ciselm..a sakra, v tuhle hodinu chodi kontrola ze socialky, ze se nestydi takhle pozde otravovat.... ☹lol, velde jak ta jedle, ze dobry vecer tu Rusnak 😀, chtel jsem se omluvit za dnesek a dohodnout si s vami termin...😀, on je fakt super, jsem rada ze jsme se takhle rozhodly, super pristup, takze sme si dali terminik na 14.2. abych mela aj po prutokach u moji dr., ze kdyby neco mam na nej tel.cislo a mame komunikovat, ......loooliiicek pacholicek, ja mam taku radost... 😵 😵 😵
Zdravim tehulky, dufam ze sa mate lepsie ako my ... pripravila som nam s priatelom dobru veceru, ze mu urobim radost a ako som si nakladala, tak mi oznamil ze ho po polrocnej skusobnej dobe asi prepustia 😢 😢 😢 vobec tomu nerozumiem, ma super ekonomicke vysledky v praci, dostal odmeny, bol tolkokrat pochvaleny, s jednym typom produktu mal najvyssi predaj, je aktivyn, teraz bol robit prezentaciu na skole aby ziskal stazistov na leto... ani jeden z ostatnych sefov sa tak nesnazil (lenze oni nie su uz v skusobnej ze 😔 )a riaditel mu ide vycitat ze vyzera prisne (tak ale s vyskou 192cm a vahou 120kg je tazke vypadat ako anjelik...) a ze nema dynamiku a komunikaciu dostatocnu na to aby v buducnosti bol riaditelom a to bol dovod preco ho vzali... ☹
Nie je to na 100% ale dost pravdepodobne, kedze mu dnes povedal ze za 4 a pol mesiaca sa nic nezmenilo v jeho komunikacii... pritom som ho videla, komunikuje a oslovuje zakaznikov... nechcem si ho zastavat, pretoze je moj priatel, ale pride mi to strasne nefer, ked porovnam ostatnych s nim a len preto ze je v skusobnej tak si vymyslaju dovody, ktore ani nie su podla mna az take dolezite ako ekonomicke vysledky, ktore im priniesol.
Caka nas to asi v polovici marca...cize tesne pred narodenim malickeho, tak som sa rozplakala ako mi to povedal, pretoze si to absolutne neviem predstavit ako budeme platit za byt 600eur a dalsich milion povinnych poplatkov a poisteni co tu vo FR su a zivotne naklady su 3krat vyssie ako u nas... , ked budeme obaja nezamestnani a navyse zijeme v malom meste, nie je tu praca, vsetko sme prisposobili tomu tu zit (zmenili sme vsetky plany, poistila som sa tu, vybavila milionpatsto papierov, zacala sa ucit franinu, postupne si zvykam aj na tu celodennu samotu a daleko od rodiny a kamaratov... ) a teraz pride toto... ved jeho praca bola vlastne dovod preco sme tu zostavali.... neviem si predstavit zit so svokrou a priatelovou pubertalnou rozmaznanou sestrou, ak by sme nemali dost financii a prisposobovat sa ich zivotnemu stylu, ktory neschvalujem a stale smrdiet od cigaretoveho dymu, pretoze svokra fajci ako duha... Tak teraz mame nad cim premyslat...

@bambulka1010 ked sa mozem opytat, ty si tu ped nedavnom pisala, o tom tvojom priatelovy, a kedze dnes uz pises tusim pekne v dobrom, tak ste si to nakoniec vyrozpravali teda? Drzim palce nech mate uz len pekne dni tyzdne a roky pred sebou 😉