Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
mne krv bral dr. len na začiatku tehu, potom len cukor a až ďalšiu poradňu mi bude braľ kvôli kontrole krvného obrazu, to budem v 35tt, vtedy mi bude robiť aj ster na streptokoka
Krv mi bral v 28tt, vôbec neviem účel, naše poradne sú také nejaké tiché. A teraz mám poradňu až v 33 tt aj s ultrazvukom, ktorý mimochodom všetci majú už v 30 týždni. Takže fasa. Šak čo, tri týždne hore dole.
Baby kdo tu shamnel taky ten kryt pri kojeni na verejnosit? @takitak, ci @sunday? tu jsem neco nasla .....
jen jen to v zahranici a vypadato jeste o neco lepe, enz ty na bazosi a halvne, prijde mi ze se to da sehant aj tu nkede v klouboucnicstvi http://www.moboleez.com/alternative-nursing-cov...
@ava11 ucel to vacsinou ja tiez postradam 🙄 a ked volam na vysledky, tak len mi povie sestricka, ze vsetko v poriadku, ale ved chvalabohu za to 🙂
Ale dnes som si neodpustila a som sa specialne sestricky aj dr. opytala, ci sa sleduje cholesterol v tych krvnych testoch, co som mala na poslednej poradni a vlastne teraz mi to oficialne povedali obaja, ze su OK..
Takze NIE, to sa nesleduje, lebo v tehu byva aj tak vyssia hodnota a nie je to relevantne vraj. No a ja som sa v duchu tesila, ze sa mi ten moj hrozostrasny polepsil 😅 , ked uz mam taky senzacny krvny obraz...no takze ak sa tu dlhsie neobjavim, tak su 2 moznosti...som porodila alebo ma klepol cholesterol 🙄
@strihalka ja som tiez neni na take syte farby, ale ak uz by som musela vyberat len z tychto 3, tak hadam c.2 🙂
To je najmenej agresivne 😀 Ale viem, ze tebe taka sytoruzova ide, tak nech teda aj c.3. A co na to dceruska? Opytajte sa aj jej 😀 ked len pre tu srandu....
Pockat, ked je to v nahlade, tak to dava do ineho poradia kokso...tym c.2 som myslela s tmavofialovou stenou, cize ta ista, ako doporucuje ava asi
no schvalne idem zksuit moj vytvorr dat na kslo, ze ako chcem pokoj, jen nevim kde to budu kreslit 😀
baby, moze ma lekarka vypisat na matersku 8 tyzdnom pred terminom, ked nemam zavazne zdravotne problemy? na zac. teh. som krvacala, teraz mi opuchaju nohy, byva mi zle, pobolieva ma brusko a pracujem vo velkom kolektive, v domove dochodcov???????
@anabelleee no nevim, aj uvidim zitra, ze ci ma necha 8tt kedze si picham fraxik a jsem uz tak na PNke
@strihalka takze to nie je take jednoduche?
@anabelleee no ja bych rekla, ze musi byt zavazny duvod, aby te nechala doma...
@strihalka a ja uz som sa tesila.....lebo nas caka stahovanie a mam toho aj doma dost
teraz som sa docitala, ze to je na rozhodnuti zamestnankyne, tak neviem teda....
Zamestnankyňa nastupuje na materskú dovolenku v časovom rozpätí šesť až osem týždňov pred očakávaným dňom pôrodu. Určenie konkrétneho okamihu nástupu na materskú dovolenku v tomto období je vecou individuálneho rozhodnutia zamestnankyne. Vzhľadom na takto ustanovenú možnosť je zamestnankyňa v zásade oprávnená disponovať okamihom nástupu na materskú dovolenku výlučne v tomto časovom rozpätí. To znamená, že zamestnankyňou určený prvý deň materskej dovolenky, t. j. deň nástupu na materskú dovolenku, nesmie predchádzať prvému dňu ôsmeho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu, t. j. nesmie byť skorším dňom, teda posledným dňom spadajúcim do deviateho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu a skorším dňom.
@anabelleee Neboj doktor bude v pohode ak povies , ze to potebujes...povedz veci ktoré si tu napisala a ze sa potrebujete stahovat...ze by ste to nestihali a ramci kludu to potrebujes stihnut, stres je najhorsia vec na koniec tehotenstva, je to ako keby si mala zdravotne problemy,..takze? ...ked bude doktor normalny, napise tam dovod, za ktory mozes ostat na materskej skor.....ved do teraz si makala, tak si to zasluzis. Drzim palce
@peka13
@anabelleee tak ptom to asi jde, jen moje dr...no nevim, jsem zvedava, co mi rekne
materska je lepe placena jak PNka vsak?
@strihalka Ano to je o 10%, takze sa to oplati 🙂 a v podstate je to jedno kedy nastupis, aj tak mas rovnaký pocet tyzdnov ako ostatne, ktore nastupia neskor....takze nikto nieje zvyhodnený. Ide len o to kedy potrebujes nastupit...niekto zaver tehotenstva zvlada tazsie niekto chce este pracovat...v zasade by ti to doktorka nemala preco vyhovárat...takze ani tá tvoja 🙂 drzim palce
@anabelleee Myslim, ze na to netreba ziadny speci dovod, mna sa doktor pytal, ci nechcem nastupit uz teraz 8ho (8 tyzdnov pred), ale dohodli sme sa, ze staci tych 6 tyzdnov, cize pojdem 22ho az.
@urma ja som bola na glukoze aj krvnom obraze niekedy medzi tym 24. a 28. tyzdnom a v pondelok idem znovu na poradnu (33. tyzden) a zas mi budu robit krvny obraz (plus aj ster). Ci preto, ze som chudokrvna a beriem zelezo alebo sa to robi standardne, to neviem. Ale ak ti to idu robit, nie je to nezvycajne viditelne.
@darinkazv Ja by som volila tú fialovú z č.2 (napravo) a doplnila ju orieškovou zelenou...sýte farby sú fajn ale nesmú sa podporovať...cize byt sýto sýte blízko pri sebe...vzdy kombinuj (hlavne do detskej izby) jednu dominantnu farbu a k nej doplnkovú ( komplemetnárnu) (farbu čo ju dopĺňa).
Farbou podnecuješ vnímanie dieťaťa, preto je potrebné udržať rovnonováhu, preto tá doplnková ( to je farba vzdy oproti vo farebnom kruhu)
Ale pravdaže všetko závisí od tvojho vkusu a možností...určite ti nechcem nič vnucovať 🙂
zacinam pomalu trpet, uz vim, ze vcerejsi rano nebyl plny mechur, ale byla to natazena nerozhybana kuze v okoli slabiny a bricho po dbrichem....mala roste a kuze nestiha, to co sme do ted flakali asi uz nedozenem ale budem se snazit, boli to kazdpoadne jak svina, fakt , ze aj kdyz nohu natahnu tak citim jak mi bricho pne a k tomu kdyz se mala vypne k jedne strane...no zazitek damy, co vam budu povidat ....
@anabelleee @strihalka no ja som sa to tu tiez minule pytala ako to je s tou PNkou a zaciatkom MD, a bolo mi tvrdene, ze doktor mi ma udat presny datum abo aspon to ci tych 8 alebo 6 tt mam ist na MD, nechapala som z toho dovodu ze dr.mi povedal ze to urcuje zamestavatel, ale sice citam ze @anabelleee pise ze sama zamestnankyna si to ucuje, tak nakonec kedze sa ma to zamestnavatelka pytala, tak mala pravdu ze ja si mam povedat. Dr,tvrdil ze zamestnavatel a zamest.sa pytal zas mna,tak som bola z toho magor,ze oni sami nevedia...ale dakujem uz som aspon vdaka vam pochopila /pisem jak madar dufam ze chapete co pisem 😉 /
Takze v pondelok mam ist na poradnu. A kedze si budem cerpat este 5 dni dovolenky,tak mi to vychadza ze 12teho mi maju ukoncit PN,teda tych 8tt pred TP a 18teho by som mala nastupit na MD, ale kedze 12teho vychadza na nedelu a ja mam pondelok poradnu, aby nebolo neskoro, teda neviete niektora ci sa da PN ukoncit aj spätne jeden den dozadu? Kazopadne zajtra dr.radsej zavolam ...

@bambulka1010 teraz mám 65 kg 🙄