Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Ahojte babulky vie mi niektora povedat nieci ku krvnej skupine A RH negativ nieco ohladom tehotenstva a porodu??
Ahojte, no vás dočítať je takmer nemožné 😕
Ja mám dnes taký vybavovací deň, už mám aj materskú odnesenú na sociálnej poisťovni, tak dúfam že som si neplatila zbytočne a nejaká materská z toho bude.
Bola som dnes aj v DM drogérii a zapísala som sa do toho ich baby bonusu. Ak ešte nemáte niektorá plienky do pôrodnice, tak sa prihláste, dostanete okrem iného aj kupón na newborn Huggies s tým výrezom na pupček a sú aj s organickou bavlnou. Je ich 54 ks a vyšli ma takto len na 4 € 😉
Inak do pôrodnice nemám dokopy nič, iba tie plienky, sudocream, olivový olej a pre mňa 1 nočnú košeľu.
Začínam sa už cítiť (a aj vyzerať 😒 ) ako malý slon, doteraz som bola celkom fit.
@darinkazv my máme 2 detské izby. Jednu som dala jemnú hráškovo zelenú a na jednu stenu ružovú pásikovú tapetu a druhá izba je 2 steny svetlo ružová + jedna stena tmavšia ružová, na 4 je skriňa a fototapeta. V tej ružovej sa ja osobne necítim dobre, je to celé také presladené. V lete šupnem baby niekam na tábor a potom im to chcem premaľovať. Mne sa páči kombinácia béžová/vanilková+ružová alebo lilavá 😉
@bambulka1010 tak na to som zabudla.. papuče mám v robote, žabky do sprchy vytiahnem, ešte mám aj uterák.. 😀 kozmetika, to sa ani neráta 😉
@lias tak to potom jo, jen jsem slysela a cetla ze prosakuji a nedrzi tak dobre...ja mam teda jen to male 27ks baleni, tak jani tak nastvana nejsem...🙂 ale k tomu jsem koupila 4x ubrousky hugisky a ty jsou pry tvrde, no tak tynechame na cestovani na ruce a pusinku😀
na ritku koupime neco jemne🙂
Čaute baby, tak ja od včera trpím, začal ma večer bolet zub, a ani dnes to nie je lepšie, volala som zubárke, že či ma nezoberie čím skor, lebo musím byt na paralene, a nechcem do seba tolko liekov pchat, aj ked to inak nejde, neviem sa na nič sústredit, úplne ma s toho až do hlavy pichá, tak mi vravela že zajtra ráno mám dojst, ☹ fasa persne teraz jak keby som nemala kde dávat peniaze, jak zákon schválnosti, ale tak čo už musím si to dat do porodu ,doporiadku, ale to je na tom že ten čo ma bolí je už zablombovaný a bolí ma to akoby pod tým, som zvedavá čo to bude 😖
ahojte, mam jednu dobru a jednu zlu spravu
dnes som bola v poradni a lekarka mi potvrdila, ze termin nastupu na MD si skutocne urcujem ja, tak som si vybrala 8 tyzdnov, zaroven poucila aj manzela k porodu
ta zla sprava je, ze ma poslala do rizikovej poradne, kvoli tomu, ze mam malo alebo menej plodovej vody, vraj mi tam urobia nejake prietoky, aby zistili, ci je drobec dobre vyzivovany, ale zaroven dufam, ze je to OK, lebo hmotnost mal okolo 1400g, co je normal
a vlastne este jedna dobra sprava, uz sa otocil hlavickou dolu 🙂
@anabelleee tak to jsem zvedava, ci me aj ta moje vypise 8tt kdyz ji pozadam
@pimpilla ahoj, áno aj "mŕtvy " zub môže bolieť, znamená to, že pod plombou a výplňou v kanálikoch prebieha nejaká infekcia. Zub treba znovu otvoriť, poriadne vyčistiť a nechať preliečiť - dajú ti dočasnú vložku ktorá zub a koreň prelieči a po preliečení ho znovu zaplombujú. Nemyslím že ti budú robiť priamo resekciu (to už je väčší zákrok), skôr je to reendodoncia čo je vlastne výmena koreňovej výplne (tej plomby ktorá je v tých kanálikoch). Teda to ťa čaká ak to bol naozaj "mŕtvy" zub. Ak nie, tak je to jednoduchšie, len vyberú starú plombu a zub skúsia najprv preliečiť, ak bude bolieť ďalej tak vytiahnu aj nervy.
@pimpilla resekcie je rezeni v prekladu,ale jde o to, ze vetsinou ten zub znova neotviraji pres plombu, aby vydrzela skorapka zubu,a le riznou to tesne u dasne tam otevrou i ty kanaliky a vycisti je...ale to by si ten zub musela mit mrtvy....., pokud to mas zaplombovane a zub je jeste zivy, tak mas jen pravdepodobne pod plombou nejaky maly kaz, ktery ti dr spatne odvrtala
@pimpilla To teda moze, pretoze mrtvy zub neznamena mrtve kanaliky - tie mozu byt zive, pod nimi moze byt nahromadeny nejaky plny a ten tlak boli teda sialene.
Mna tento mrtvy zub nebolel este, takze sme vyskusali, ci je mrtvy, potom mi ho vyvrtala (mala som v nom uz vypln), zistila, ze jeden kanalik zije, sup anesteza taka slabsia (ale v tomto stadiu sa uz moze), kanaliky vycistila, o 2 tyzdne idem na precistenie a potom mi to este nejako ukonci, aby sa mi nedolamal, lebo mrtvy zub je krehky.
@mius.brcko no veru ich pôjdem aj hneď vyskúšať 🙂

@strihalka Možno práve preto, že mi v minulosti už 3x pichli Rhega, a to je na protilátky. Ale je možné aj to, že mi niečo pichnú po odberoch 😒