icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ava11
12. feb 2012

čaute, dobré ránko. Tak ja krava som si tým vychvaľovaním totálne posrala moje krásne noci. O druhej som ešte nespala a o piatej som už bola hore. Shit. Každých bez preháňania 10 minút som sa musela točiť z boka na bok, lebo malý strašne tlačil. A o tej piatej ráno som si od nudy čítala správy cez mobil a zistila, že Whitney Houston zomrela ☹ ☹ ☹ Viem no, fetka, ale ja som na nej úplne fanaticky fičala celú pubertu, mám asi 30CD a DVD a jej pesničky viem doteraz spievať tak, že nie len slová, ale každý jeden nádych. Je mi z toho fakt že normálne smutno.
@maxara jedine tvoje opisy hrádze a ciky a kakáča mi trošku vylúdili úsmev 🙂

giapetko
12. feb 2012

@ava11 ahoj...mam podobnu noc za sebou...isla som spat nieco po 23,00 vstala na 1. cikanie o 2,35 hod a bola hore do cca 6.30.maly dostal stikutku a potom bol takmer cely cas so mnou hore....tak sme si v duchu pokecali... 😀 ...aby som len draheho zbytocne nebudila...

katkarv
autor
12. feb 2012

@jennyna hm,dakto vari obed a dakto si vala sunky a obed mu donesu 😀 Ale nie,vobec ti nezavidim a verim ze by si radsej varila obed.
Ja som bola vcera na pohotovosti lebo ma stipalo pri moceni,tak mi natocili ctg a urobili usg a same somariny,v moci mam hnis na + ale aj tak mi nedala atb,ze mam pit urol.caj a prist ked budem mat teplotu.V lekarni mi vsak lekarnicka vysvetlila ze urol.caj tehot 😀 ne nemozu,dobre nie?Tak som si kupila Urinal akut uz trosku aj zabera.

giapetko
12. feb 2012

@katkarv ahoj...inak mne o urol.caji vravela aj porodna asistentka na predpripravke a vraj sa moze, len ho netreba dlho luhovat.....mohli by sa ti lekari a lekarnici dohodnut na jednej verzii.....ja som ho inak pijavala dlhe roky / kvoly problemom s moc.mechurom /, len tiez som prestala, ked som zistila, ze som tehu. 😒

prajem inak skore uzdravenie....a ziadne horuckovanie ani nic podobne.

a ani ja dnes nevarim..ideme na narodeninovy obed / priatelova sestra ma narodky /... 🙂

katkarv
autor
12. feb 2012

@giapetko Dakujem 🙂 ,no ja som sa tej lekarnicky pytala ze ani ked si ho urobim slabsi ci nemozem a ona ze radsej nie.A na nete pisu ze radsej nie.Snad to uz bude len lepsie.
Ja uz mam zivansku v trube,uz sa pecie 🙂

jennyna
12. feb 2012

@giapetko ani sa ich na to nepytam, lebo sami nevedia, jedna mlada doktorka mi povedala, ze min 4tyzdne tu budem a primar povedal, ze zajtra sa dohodneme, takze sama neviem 😒

jennyna
12. feb 2012

@katkarv joj, ti lekari nasi uzasni, no comment. tak nech ti to rychlo prejde, papaj brusnice alebo stavu alebo sirupy z nich, to mozu aj tehotne. a fajne sa mi vala sunky, teraz vazne myslim, nezaskodi troska takto polenosit, len kedy to nebolo v nemocnici 😀 😀

belissima85
12. feb 2012

prajem peknu nedelu krasky 🙂 obed uvareny ideme sa na papat umyt riad a veget 🙂

strihalka
12. feb 2012

dobreee rankooooo, muz jeste dosapava a ja koukam na retro, miluju tento porad, zavzpominat, co bylo pred dvaceti lety..🙂a chystame se do baumaxu, bo nam barva dosla☹
A ted ctu whitney huston zemrela, ty kks, skoda ji...☹
Jdu vas docitat, koukam, ze ste neco popsali🙂

strihalka
12. feb 2012

@jennyna zkus se zeptat sestricky az prijde na pokoj, ze preco ti zvysili davky, mozna nejaka prevence...
ja mam obidek jeste ze vcera, takze budu ohrivat cinu,,,, ale teprve ted ranajkujem, takze obed urcite pocka😀

janka273
12. feb 2012

@jennyna cicuška no Brunko je poklad - ako dobre znáša odlúčenie od maminky / možno je dobré, že je taký maličký, tým menej si to uvedomuje 🙂/....ja som dnes navrila obed, peč. kura, ryža a polievku, a upiekla margotkový koláč, ktorý som už aj ochutnala - mňam, muž je po nočnej - búva, a Tami sa hrá s babkou, a okolo 13hod. pôjdeme spolu spinkať....dávku liekov ti zvýšili možno na základe týžd-tehot., že teraz bábätko začína viac rásť - priberať...a aké ti dávajú lieky?

efci
12. feb 2012

@ava11 moje posledne noci su podobne tvojim, s tym, ze ja medzi cikanim spim, ale teda ak som tuto noc (od jedenastej ako som sa ulozila) nebola aspon 8krat tak ani raz 😖 Kokso to ked vstanem taky tlak, ze si myslim, ze ani nedojdem a vypadnu 4 kvapky 😖
A zase som pre zmenu krasne natiekla, dlane aj chodidla, na nervy.

@maxara u nas je chlapcensky nastroj šušuro 😝 😀

Ja som tiez prave dovarila, prvykrat som robila kapustove halusky a vyzera, ze vysli 😎
Peknu nedelu vsetkym.

lucia1424
12. feb 2012

@anabelleee ahojte, ako čítam tieto články začínam si namýšlať že aj ja mám málo plodovej vody alebo že mi pomaličky odteká, v noci mávam taký divný pocit. NIkomu to doma nehovorím lebo vraj sa veľmi sledujem a nahováram si. Môj dr. sa na mna divne pozerá ked mu niečo také spomeniem a na usg.ma objednal až v marci. Poradte čo robiť?

anabelleee
12. feb 2012

@lucia1424 aj mne kazdy hovori, ze sa moc sledujem.....snazim sa nad to povzniest aj ked uz som raz taka, na druhej strane si myslim, ze mame svojich milacikov natolko rady, ze sa obavame, aby sa im nieco nestalo,
ako som uz povedala, relaxovat a snazit sa do mysle vsuvat pozitivne myslienky,
v ktorom si tyzdni, ked ta lekar objednal az na marec??? a ked to tak urobil, a ty nemas bolesti, nekrvacas a maly sa hybe, tak mu jednoducho ver, zrejme je vsetko vporiadku, lebo keby ti unikala voda a mala by si jej malo, tak by to videl,
a inak, dnes som sa dozvedela, ze tento problem mali 3 baby, ktore poznam (s dvomi som sa o tom aj rozpravala) a porodili na termin, deti boli zdrave a mali aj dobru vahu okolo 3,5kg
verim, ze to dobre dopadne, drzim palce 😉

jennyna
12. feb 2012

@anabelleee kiez by aj my sme boli ako tie tri baby 😉 😉

jennyna
12. feb 2012

@janka273
@strihalka sestricky som sa uz pytala, nevedela mi nic povedat. mozno im konecne prisli lieky, lebo ked ma prijimali, nemali ziadne lieky. a ked som lezala pred dvoma rokmi tiez som toho brala viac. nasadili mi tokolyticku liecbu, vsetky lieky su na uvolnenie svalstva maternice a brucha ako takeho, plus magnezium

lucia1424
12. feb 2012

@anabelleee prepáč nenapísala som týžden. Som v 30 tom týždni, moj dr. ma celkovo akoby nesledoval a tým usg.ma odrovnal. Vraj ked bude dieťatko veľké tak mi ho urobí. Neviem možno je to tým že ked som bola tehotná pred 13timi rokmi s dcerou tak som bola na rizikovom a tam ma sledovali podstatne lepšie. aSI AJ PRETO SA MI TERAZ NEPáčI JEHO AKOBY lajdácky prístup. Ked poviem doma že sa bojím toho alebo toho tak už gúlajú očami že sa zbláznim do pôrodu ale trochu si ma ukludnila s tým že ženy s takým problémom porodili na čas. Približne každý druhý den mávam tvrdnutie bruška spojené aj s trochou bolesti ale aj na to môj dr.nereaguje nejako náležite tak ja už neviem či som fakt ja nejaká divná

takitak
12. feb 2012

ja som dnes taká nasr... že mi je až zle a malý kope ako divý, rovno pri pupku tak si už tiež namýšľam či je mu dobre... dorpčic s nervami ... ináč mám všetko spravené, navarené, upratané, vypraté ... ja som včera v noci urobila paradajkovú kapustu - neviem či to poznáte, ale robila to u nás z celej rodiny iba moja mama. Jasné že recept som u nej nenašla a tak som to robila len podľa chuti, ale je to božšké o polnoci som ešte tlačila tri taniere do seba 😀 ... robila som asi 8litrov aby zostalo aj do mraziaku aj neterke s dedom keď idú lyžovať ... no aspoň toto sa mi podarilo... ach jo, idem upratať skrine, keď som taká nabrúsená bude sa mi lepšie vyhadzovať - hlavne manželove veci - možno poletia všetky čo má !

@dennkaa nebojednávala som sety, objednávla som ale zavinovačku, ponožky a jeden svetrík 😀 možno pre tú zavinovačku to bolo tak neskoro 😀

huterika
12. feb 2012

@lucia1424 Kedy si mala naposledy kontrolu u gynekologa? Ja 5.12. a potom az 20.2 takze sa neboj, ono povinne su len 3uzv takze sme na tom podobne. Akurat tu su aj sagefemme ktore ti zmeraju tlak, odvazia a pozru zospodu krcok, to je vsetko. Ale ta sagefemme nie je povinna. Takze to bude asi v poriadku. To tvrdnutie je tiez normalne, ja mavam kazdy den niekolkokrat, pokial to nie je viac ako 10krat za den je to ok 🙂

pimpilla
12. feb 2012

@janka273 ti si ináč šikovná, tak skoro uvarené a ešte k tomu aj koláčik napečený, ja ešte stále varím, aj ked pomerne zložitejšie jedlo ako kuriatko, ale tak mi treba ked som vylihovala ešte o pol 10 v posteli 😒 mnam ale si mi stým koláčikom urobila riadne chútky 🙂

jennyna
12. feb 2012

tiez som si vravela, ci tie tri utz za tehotenstvo su dost.
@lucia1424 na tvojom mieste by som si mozno zaplatila utz u ineho lekara, pristup toho tvojho by stval asi kazdeho.
Vcera mi kamarat vravel, ze jeho znama sla v siedmom mesiaci na utz, a uz nemala ziadnu plodovu vodu, okamzite ju rezali, nastastie su ona aj babo ok. takze moze byt vsetko v tom najlepsom poriadku ale vobec nemusi.

huterika
12. feb 2012

@dennkaa @maxara 😀 😀 😀 Dakujem za podrobne vysvetlenie, pekne som sa pobavila 😀 my sme to ako deturence volali cikula a cikanicka 😅

lucia1424
12. feb 2012

@huterika no ja som bola presne na mikuláša na 3D sono a teraz mám ísť až toho 2.3.tak skoro rovnako máme termíny. Uvažujem nad sonom u iného doktora tak uvidím ako sa nakoniec rozhodnem.

lucia1424
12. feb 2012

@jennyna neviem ako by som zistila či mi náhodou neodteká plodová voda. Malá má v brušku asi dostatok miesta a myslím si že aj plávať má v čom pretože sa hýbe dostatočne, niekedy si až myslím že sa mi chce pretlačiť cez kožu.

huterika
12. feb 2012

@lucia1424 No vidis takze skoro narovnako 😉 Ja som tiez uvazovala este nad nejakym navyse sonom, pretoze my sme dokonca ani 3D nemali, resp. maly sa nechcel ukazat takze mame asi 2fotky ako ma rucicku pred tvarickou a inak len 2D. Uvidime na tom 3.tom povinnom uzv si sa ukaze. Aj maly sa snazi pretlacit cez kozu na lavo od pupku 😀

lucia1424
12. feb 2012

@huterika je to fakt krásny pocit ako sa hýbe v brušku aj ked niekedy ma tak kopne že sa až zlaknem či ozaj nevylezie von.Dnes je síce nejaká kludnejšia a to mi už nahána všelijaké myšlienky, ja asi fakt skončím na práškach🙂

jennyna
12. feb 2012

@lucia1424 tak sa neboj nic, mna sa dotorka pytala, ci sa dost hybe, lebo ked je asi menej plodovej vody, tak ma aj malo miesta a menej sa hybe

lucia1424
12. feb 2012

@jennyna dík za povzbudivú odpoved. Dobre človeku padne ked nemusí len na zlé veci myslieť. Vždy som bola stresmenkou ale toto tehotenstvo fakt intenzívne prežívam.TAK DúFAM žE nakoniec všetko dobre dopadne

strihalka
12. feb 2012

Hoho barvy namichane😀prvni byla az moc svetla, no snad druha nebude moc tmava 😀 s tim ze tmavsi je jeste mokra a proto i tmavsi o dost..... 😀

strihalka
12. feb 2012

No nakonec jsme to jeste zredili posledni bilou barvoum a jedem na ostro 🙂 😕 jsem velmi zvedava