Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Caute 😉
Tak som doma po prednaske o epiduralke - dokonca mam podpisane aj poucenie, ktore musi byt ak sa rozhodnem, ze ju urcite chcem - stale vsak nie som rozhodnuta, ale asi to fakt urobim tak, ze si to aj zaplatim a ked dojde k porodu sama uvidim, ci ano, ci nie.
Maly samozrejme aj pocas prednasky dal o sebe vediet a vrtel sa jedna radost... teraz je chvilocku pokojny. Idem nieco dobre spapat a potom uz len oddych pr telke a MK.
@maxara snad budes coskoro fit - tie lanove semienka su zazracne, tak hadam pomozu aj Tebe
@ava11 moja nabuduce pri takychto tazkostiach si skus pomasirovat v okoli kostrce (mne to pomaha), aby si si neprivodila hemoroidy takymto nasilnym tlacenim
@maxara
@ava11 tak to nie je nič moc čo opisujete, verím že sa to správnou stravou zlepší ... ale doslovne si pamätám ako ma @maxara na všetky tieto "neduhy" tehotenstva upozorňovala, keď sme tehu len začínali byť a odvtedy mám v hlave že síce tehotenstvo je zázrak a úžasný pocit, ale sprevádzaný rôznymi .xxx.. stavmi.
Ja som dnes bola na antolskej na tej prednáške, lekár bol super srandista takže to bolo docela fajn ... teda hlavne ten lekár ma zaujal a potom o pupočníkovej krvi, keďže sme rozhodnutí si to dať, tak sme sa čo to dozvedeli ...ach jaj, zajtra poradňa . V horoskope mám zajtra zlú nepredvídanú správu, tak mám trochu strach.
jééj sneží ...
dnes som sa rozhodla sa po prednáške už nevrátiť do práce, takže som doma, serveri fičia o106., ale vôbec sa mi nechce robiť ... takže dnes to vidím na pizzu a na TV - konečne materská ako má byť ....
@dennkaa toto je bengalska uspavanka,celkom sa mi to paci 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=QK7bEcQpg9YNarazila som na to na jednej stranke, su tam pesnicky pre nase deticky uz v brusku
@strihalka mne sa tak páči to vaše slovo "dalamánek", že vždy, keď to spomenieš, tak sa musím usmiať 🙂
@ava11 ja som zas extra pripad 😅 Dnes sme boli par veci v meste vybavovat a este ze nakupime cosi...a sme to museli veeelmi rychlo zredukovat, bo som skoro nedobehla (na aute) k nasim na wc 😅 Rano som bola "normalne" a toto bolo tak o 10 h. A recept 😀 😀 orieskove musli vo vanilkovom gravimilku...plna salka
Ozaj zienky, v sobotu sme s manzelom boli na predporodnej priprave a bola som riadne sklamana...
Nic nove som sa nedozvedela, v podstate to bolo zamerane na metody uvolnovania bolesti - verte, neverte tu v Anglicku vam daju na uvolnenie bolesti aj morfium pocas 1. por. doby, ak chcete.... EPI je zadara a vraj vacsina PA uprednostnuje pacientky, co si ju daju, lebo sa s nimi "lepsie" pracuje. A vsetky zeny tu svorne dychaju "gas & air", co je vlastne rajsky plyn....
Cize podla PA, co prednasala je ideal zacat rajskym plynom, potom si dat morfium a este neskor EPI... 😝
Take ze dychacie cvicenie a rozne porodne polohy to ani nespomenula...
A ked som povedala, ze planujem rodit bez liekov a ak nebudu problemy, tak nechcem ani umely oxytocin na urychlenie 3.por. doby, tak na mna vsetci vyvalovali oci.. 😀 😀
Ale bolo to prospesne pre manzela, aspon zistil, co to obnasa a ked nam PA na umelej panve a babike ukazovala, ako sa rodi dietatko a ako sa ono musi otocit, ci panva roztiahnut, tak aj usta zabudol zavriet.. 😀 😀 😀
No čaute, tak som konečne doma, bola som v obchode a za maminou v robote, už mi pomaly ale isto tvrdlo brucho, tak teraz vyložené nohy a serem na všetko 😎 Starý má dnes pánsku jazdu a príde smradľavý od piva, tak som si urobila rybaciu pomazánku s kopou cibule a teším sa na dychový súboj 😉 Inak k tomu môjmu delikátnemu vyprázdňovaniu, každé ráno zjem misku musli, chlieb väčšinou tiež so zrnami a pijem tak tri litre denne. Dnes ešte žiadny zázrak na wc nebol, stále čakám, čo bude 🙂
Jaj ženy, skleróza, ešte som chcela, že vraj v Báječnej žene je článok pre budúce maminy o tom, čo všetko treba vybaviť po pôrode, dokumenty úrady a tak. Malo by to byť číslo 7. Ja ho ešte doma nemám, takže to nie je zaručená infoška.
@ava11 ja zas nemam tu zahu OK, vsetko mat OK zjavne nejde 😀
Teraz ma tiez pali a rozmyslam akoze z coho, ci z domacej knedle alebo segedinu 😖 Uz som konecne prisla na to, ze z mandariniek a z medu a z kysnuteho kolacu...takze asi to bude ta knedla predsa len, hoci len 2 som dala 😀 😀 a to je hlboky podstandard. Inak na zaciatku tehu som jedla aj vyprazany syr s knedlou a kapustou, to by som uz teraz neskusala kombinovat haha
@katkarv nuz prirodzene sa rodit da, ak rodicka chce. Aj doma moze rodit, ak je vsetko v poriadku. Len ak uz ide do nemocnice a nema porodny plan, ci predstavu, ako by rodit chcela, tak je to ako u nas - vsetko pekne riadene PA a zvycajne na chrbte.. 😝
Aspon z toho, co som pocula od PA a mojej duly mam taky pocit... 😝
inak a ja ze z coho ma dnes pali zaha a ja sa mandarinkami napchavam... 😅
@ava11 skús si dať caro kávu s vlákninou / predávajú ju ale v menšej dóze ako obyč.Caro/, a ešte na "kakušo" sú dobré cereálie s mliekom, sušené slivky, zavárané kompóty, hruškový džús s vlákninou a jablkový džús... 🙂
@urma aj ja mám "kyselinu" už druhý deň, a neviem z čoho , spánok na prd - celú noc sa prehadzujem a dusím sa ,malý my tlačí asi na bránicu, a ráno pekne so roboty - unavená , točí sa mi hlava - ešte že tento týždeň idem posledný, lebo by ma asi šľak trafil 😠
@beronsche ano bezne v tretim trimestri.., tak jako se chodi v prvnim, tak i ve tretim
@dandelion18 vy to nemate dalamanek?ci?
@ava11 az si to prectes, daj nakopirovat 😀alebo neni tento casopis na cteni aj na webe?
@dennkaa aj ty muzes nakopirovat 😀 pokud mate doma kopirku 😀
no my byli nakoupit, chtela jsem se stavit v domacich potrebach, koupit tu blbost na topeni na vodu pro vlhky vzduh, pondlei zavreno, idem do komunistickeho tesxtilu. dnes zavreno, chcem si koupit forneti..otevreno do 13hodiny☹...dneska super den, ale tak veceri jsem koupila uz odpoledne, vyzkusim tento recept http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13222
hadam to bude za chvili a nic slozite...
@janka273 presne rovnako sa cítim aj ja, totálne dýchavičná, závrate, keď chvíľkz stojím, je mi na odpadnutie, kyselinu mám už dlho, večerné grcačky takmer na dennom poriadku 😝
z roboty prichádzam úplne KO, najradšej by som ľahla a spala, ale nedá sa, deti ma potrebujú v bdelom stave
ale zajtra som posledný deň v robotke, júúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúj ako sa len teším 🙂 🙂 🙂
Janulka, držím Ti palčeky, až to v pohodke tiež do konca týždňa dobojujete 😉
No konecne som tu, unavena ako pes, poradna doapdla super @ava11 to ma strasili, a velmi zle mi odhadovali vahu teraz mojej dcery, ale info od dr moj pokladik vazi 1697g, a je uz krasne otocena hlavickou dole, sa tesim.
Od dnes mam ukoncenu PN, cerpam si 5 dni dovolenky, a 18teho nastupujem na MD.
Dnes mi prisla konecne sada do postielky, a matrac, tak sa vytesujem, a ako ste hovorili, dlho to trva,objednate a kym to daju usit a poslu, 3 a viac tyzdnov...Hodim aj foto, a dnes sme aj vanicku kupily a s teplomerom v nej na vodu, takze uz len kocar zavolaju, ze ho mame na predajni a sme vybavení, mame vsetko pre malu 😉
Hello girls 🙂
Vas snad ani nie je sanca docitat 🙂
Dufam, ze vsade vsetko ok. U nas brusko tvrdne statocne, ja otvorena na 1prst a mala stale nema gulky 😀
@ava11 - teraz problemy nemam, ale pri malom mi velmi pomohlo physillium a slivky 😉
@beronsche - kokooooos, iny arzenal drog! 😀 Mne ani ten oxytocin nestihli dat, co som tak rychlo porodila maleho 😉 Ale keby som povedala, ze chcem morfium, tak zo mna asi spravia fetacku 😀 😀
Inak, dnes ma mala tak kope, ze mam asi aj modriny zvnutra 🙂
babenky prajem Vam pekny zbytok vecera ja sa poberam do hajan 😉 dobru noc vsetkym 🙂
ozaj este vam pridam foto mojej malej baculky 😀
@beronsche Viem si predstaviť ako si sa na tej prednáške cítila....dnes som ostala v šoku...mala som poradňu a po krásnych výsledkoch sme s dokotrom ja cely vytesena este sadli k stolu a on ma zaćal lamat, na EPI, a aby som sla k nemu rodit a podobne veci... aj som povodne chcela, ale ked zacal s tou EPI, povedala som ze si ju neprajem, taky natlak zacal,ze som nakoniec odisla uplne sklamana a smutna...iba fotocka nasej malinkej mi zase vycarila usmev. ...ja si myslim, ze zena vie, co potrebuje jej telo... :(
drzim palce aby si si presadila to co budes chciet 😀
@strihalka u nás je dalamánek tuším žemlička-snáď nie som totálne mimo..
Baby,vy tu prestávate vo veľkom jesť,lebo sa vám nedá a ja som sa práve teraz kvalitne rozožrala,akoby som nemala dno-vstupujem si do svedomia 😔
Pekný večer všetkým,ja naberám smer posteľ.
@beronsche fuuha, tak to je sila, to ma fakt prekvapilo ze to je v UK takto...to ked ti vsetko daju, tak si asi vela z toho porodu ani nepamatas... 😝

@katkarv chudatko.. ja to sice nemam, ale musi to byt strasne ☹