Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
huraaaa strana 600 a zaciname pandou 😀
to so se to venkju chysta za ppocasi??nejdriv rano chumelenice a ted hromy blesky a cerno
tu skoncila chumelica, mame tak 40cm snehu a svieti slnko 😀
Ahojte . Baby co ste boli vo wenice .. dnes sa tam chystame si to omrknut s mm ...Co sa tam oplati pozriet, kupit. .viete mi poradit ?
@takitak Tak to je ozaj opacna situacia, tak neviem co je lepsie ci nemat ziadnu pracu, ci mat az prilis vela prace... ☹ aj mala zavazne dovody na okamzitu vypoved? Teraz sa rychlo teda poobzerat po nejakej inej skusenej pracantke, tak drzim palce, aby si si aj stihla oddychnut a nejako sa to poriesilo este nez zacne kolotoc okolo nasich drobcov.
U nas je to take na nic celkovo, pretoze sme sa sem nastahovali pred 5mesiacmi a tu si pracu nenajde je to tu strasne male mestecko a nic dokopy, takze urcite sa budeme stahovat znova, zrovna uz ked sme sa ako tak zariadili a "udomacnili". Neviem si predstavit sa znova stahovat bez vytahu z 3.poschodia, krive schody, stary byt. Navyse stale treba 3mesiace platit najomne po tom ako oznamime majitelke ze sa chceme stahovat... len je otazne kde a ci vobec si najde priatel pracu a potom riesit teprv ubytko tam... fakt uzas. Jedine pozitivum snad bude to ze mi drahy pomoze s malym...Aspon dufam teda! Drz sa
@urma Tak ste mali aspon tolko stastia ze ste sa nestihli nastahovat, ked uz nic ine.. my sme sa uz bohuzial nastahovali, pokupili zariadenie, poskladali dokopy... a absolutne si neviem predstavit to stahovanie ... konecne som sa ako tak zorientovala v obchodoch, meste a vybavili vsetky papiere, a teraz to vsetko menit, hlasit sa na uradoch a neviem kde vsade... ani na to nechcem mysliet radsej.
Tu je 8 stupnov, prsalo a teraz vykuka slnko na chvilu 🙂
@urma Aj podla mna je to blbost s tou indikaciou na sekcu po 30tke. To ti tvoj lekar povedal? Ja mam trosicku viac ako 30 a za sebou operaciu, ktora by teda aj mohla byt dovodom na cisarak a ked som povedala porodnikovi, ze by som chcela rodit prirodzene, tak mi to odobril. Nedaj sa! 🙂
@carrie84 plne s tebou suhlasim, doktori si nikoho pamätat nebudu, a potrebne veci su v knizke, ved prepokladam, ze moj dr.ked mi to povedal, tak tiez vie co hovori, a radi svojim pacientkam spravne... a dr.si zazmluvnovat nebudem, lebo nikoho nepoznam zo ziadnych doktorv,takze by bola hlupost si niekoho zazm.ten dr.ma musi odrodit ked pridem tak ci onak, ale teda budem to mat zadarmo, moj pohlad na vec 😀
Jej tak u vas kocky snezi.... U nas sa oteplilo a dnes rano uz vonal vzduch jarou.. 🙂 Ked som to povedala v robote, tak na mna pozerali ako na blazna... asi to este nepoculi.. 😀 Dnes celkom dobry den, uz je takmer 12 a este ma neboli chrbat.. 🙂 Dufam, ze vydrzim aspon pol dna... klop klop... 😅
Chcem sa opytat, co vam na tej prednaske o EPI rozpravali? Sice ju nechcem, ale ma to celkom zaujima, lebo ja som dostala akoze "vsetky" info o EPI za cca 10-15 min... 🙂
@dennkaa ty si na nej bola, vsak? Ostatne kocky si nepamatam.
@denaalubos - ja doktora poznam, tak to je ine 😉 Odrodit ta musia urcite 😀 😀
@carrie84 no ved toto, keby bol moj dr,aj porodnik je to uuuplne nieco ine, istotne by som ho chcela pri porode, lebo pri takom dr.by som mohla povedat, ze ma pozna, taky co cele tehu ma sprevadzal, a teda ja poznam jeho ze je prijemny mozem sa ho vselico spytat a pod. Ale silou mocou niekoho cedzeho, to nie 😀
@carrie84 asi budem posledny mesiac chodit na kontroly do TN nemocnice.....aj tak moj gyndos je stale PN, vsak som tam nebola uz 6 tyzdnov....ze vraj v piatok bude v praci, som zvedava 😝 vsak musim ist na to sono
A nevies ako to funguje teraz v TN nemocnici s tou nadstandard izbou? zajednava sa vopred? pocula som ze vraj su uz dve izby....
@denaalubos - to by som asi ani ja neriesila. Kamoska si dokonca po znamosti vybavila porodnika a on si odisiel na dovolenku 🙄 Tak tiez usetrila ....
uz vim, ze by jsem si mela jit koupit lanove seminka 😀
@beronsche ani nasa prednaska o EPI netrvala nejako dlo, ale myslim, ze nam anesteziologicka povedala vsetko podstatne. Hovorila o sposobe aplikacie do bedrovej oblasti chrbtice a vraj jej podanie ma najvacsi vyznam v prvej dobe porodnej. Zenam po cisarskom vobec nepodavaju EPI a takisto je dolezite, aby mala zena dobru zrazanlivost krvi - pokial je porucha zrazanlivosti EPI tiez nepodavaju. Dalej sa zamerala na popisanie vedlajsich ucinkov ako svalova slabost, pokles tlaku krvi, triaska. Najcastejsou komplikaciou po EPI byva bolest hlavy. Vyhodou tejto prednasky bolo to, ze nam hned podpisala poucenie o EPI (teda tym kockam, ktore sme rozhodnute rodit v ich nomocnici). Toto poucenie nie je nic zavazne a stale mam dost casu nad tym pouvazovat. Potom to uz prebiehalo skor formou diskusie, cize my sme kladli otazky dokyne ... A hlavne odporucala, aby sme necitali nezmysly na internete ... Rozpravala nam o tom fakt putavo, nevnucovala svoj nazor, nakolko stale zdoraznovala, ze je to na rozhodnuti mamicky.
@huterika aj ja som tu pisala ako nasa Mica rodila,bolo to krasne a netrebalo jej doktora ani sestricku 😀
Aj muzovy ked som pustala video ako sa rodi v nemocke a ako doma a on ze aky masaker v nemocke z nastrihom a rychlo tahaju dieta von za hlavicku,jak keby ste boli na pase len rychlo rychlo.
Dnes poradna, termin sa posunul o tyzden skor. Synator ma uz 1660g a je otoceny spravne. Zrazu vsak sa zistilo, ze nam skrateny krcok a musim lezat. Idem sa ukazat v pondelok. Este toto mi chybalo. Snad bude vsetko ok
@ivanka.7 dakujem velmi pekne 🙂
@jenny605 ja som tam bola pred tyzdnom a vravela pani, ze dostanu novorodenecky tovar o dva tyzdne.. takze este tyzden a mal by prist kamion s vecickami... teraz tam napr. uz nemali ziadne deky, zavinovacky a z oblecenia tiez malicko.. pani predavacka vravela, ze sa chysta zasielka (ak pride kamion - co sa pocasia tyka) a ze by tam mali byt krasne novorodenecke vecicky 🙂 takze ja sa chystam najskor o tyzden
@katkarv hovorila, nieco v tom zmysle, ze ked je uz raz alebo viackrat maternica rezana, tym padom je oslabena, tak tie davky, ktore podavaju, nemaju taky ucinok. Priznam sa, ze som si z toho zapamatal iba toto o tom cisarskom. Kedze mna sa to netyka, tak som to automaticky nejako vypustila z hlavy.

Len koho by to naaaahodou zaujimalo, akurat v telke porodila panda 😀 mala pandicka mala 193g a 18cm, cela ruzova a vrestala a mrskala sa 😀 Zaujimave ze pandu nechali samu porodit a ona si normalne sama vytiahla to male ked sa objavili nozicky... bez nejakeho placu ci bolesti, vyzeralo to uplne ze malina 🙂) Bodaj by sme aj my rodili tak jednoducho ako pandy 😀 trosku odveci ale stale k teme porod nie? 😉