icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

peka13
17. feb 2012

@jennyna , @maxara @pimpilla
aj ja dufam,ze po porode, nebudem musiet s mm postiť...lebo viem aku frekvenciu udrzujeme...a potom si neviem predstavit ,6tyzdnov bez...ani dva tyzdne si neviem predstavit, ale kto vie...ked budem zaneprazdnena a on unaveny, kto vie ci na to pomyslim... 🙂 Snáď nás všetko zle obíde 😎 😅

pimpilla
17. feb 2012

@jennyna a nebola si taktiež pred porodom dlho v nemocnici? lebo ja som ležala od 32 t.t až do porodu v nemocnici, a potom vlastne ešte dalšie 2 týždne s malím na JIS v dalšej nemocnici, takže dlho sme sa s manželom stretávali len v nemocnici na 15 min, a telefonicky... a potom ked som došla po dlhej dobe domov, tak tá velká túžba a to že sme boli od seba dlho oddelení bola vačšia ako ten strach zo styku 🙂

maxara
17. feb 2012

@beronsche ta sestricka je tam vyslavena.. 😠 🙄 ja som potom hovorila babam na izbe a len som otvarala usta co mi hovorili oni.. aka drza bola, naprieky robila.. otrasna stara krava.. podla mna stara bezdetna dievka 😠 😠 a takto sa msti. Ja by som jej dovolila robit tak maximalne zavazie na druzstve, nic viac 😠 ziaden styk s ludmi 😠

maxara
17. feb 2012

@strihalka veru, urcite sa ozvi a stastnu cestu 🙂

jennyna
17. feb 2012

@pimpilla hej bola, asi 5tt a potom este s malym 1tt 😉

pimpilla
17. feb 2012

@jennyna tak už vieme prečo sme ich chceli z láskou zjest 😀

jennyna
17. feb 2012

@strihalka inac my mame stale v kufri aj staru deku, a ked sme parkrat zapadli, podlozili sme pod koleso a vyhrabali sme sa 😎

dandelion18
17. feb 2012

@maxara bože, ja nemôžem čítať tie tvoje zážitky, lebo ma mdloby obchádzajú..a asi pôjdem na tie Kramáre, tak aby som tam nevychytila niečo podobné - aj keď myslím pozitívne, no toľko hrozných story čo už som sa napočúvala..

jennyna
17. feb 2012

@pimpilla super inac, ze zatial mas tehu bez problemov, kedze s prvym si mala ostary. aj ja som verila, ale bohuzial ☹

pimpilla
17. feb 2012

@jennyna no mojka nechcem zakríknut, ´tuk-ťuk, zatial Ok, neviem či to može byt preto že mám ten vekový večší ako ty, lebo mne to vtedy pred 7 rokmi pri prepúštaní z nemocky poradila primárka, že by mi kvoli tomu čo sa stalo odporučila radšej večší vekový rozdiel, aby sa tá maternica nejak obnovila, a kedže tvoj Brunko je ešte maličký tak možno preto, ale to nie je isté, to so si tak vtedy jej slová zobrala moc k srdcu 😉

beronsche
17. feb 2012

Zienky, moje dieta sa prave chce vytlacit cez bok von z brucha.. 😀 Natlacila sa mi pod prave rebro a poviem vam, boli to riadne... 🙂
Citite babatka hybat sa v celom brusku? Lebo ja vacsinou len pod tym rebrom... A tiez neviem o tom, aby sa jej ckalo.. Ta nasa babika sa sprava uplne inak, ako tu opisujete.. 😕

dennkaa
17. feb 2012

@strihalka stastnu cestu a uzi si tie nakupy 😉

renca99
17. feb 2012

@peka13 chceme druhu kapitolu...... 😲

jennyna
17. feb 2012

@pimpilla moze na tom nieco byt, mne to nikto nepovedal, musime to zvladnut do konca 😉

lias
17. feb 2012

Ahojte, tak aj ja pridám zážitky 😀 U mňa boli pôrody vždy rýchle, 10-14 dní pred termínom, vždy mi pustili vodu, lebo som bola otvorená (podotýkam bez bolesti) na 6-7 cm, pustili oxitocín a za 2-3 hodinky bolo po všetkom. Šili ma vždy, nebolo to príjemné, ale dalo sa vydržať, bábo mi hneď priložili, pocuckalo si a až potom ho merali, vážili a obliekali. Nikto mi po pôrode nestláčal brucho, placenta vyšla do 5 minút. Maternica sa zavinuje najmä pri kojení - vtedy sa v tele spúšťa oxitocín ktorý to zavinovanie podporuje. U mňa to bolo vždy v noci po pôrode (cca 6-12 hodín) a bolelo to ako keď mám mrchu 😝 Najhoršie to bolo pri poslednom pôrode, vraj u viacrodičiek je to normálne, tak sa na to "teším" už teraz 😖

zlatulienka
17. feb 2012

@peka13 stimulácia bradaviek? to mne nič nehovorí po 3 a pol roku dojčenia, moje telo nereaguje, nič to so mnou nerobí, túto oblasť mám necitlivú 😉 keď Robko cucká, žiadne kontrakcie, aspoň zatiaľ, ale keby náhodou, tak mu do pôrodu nedám 😀

zlatulienka
17. feb 2012

@lias a ja som dúfala, že do tretice ma už šiť nebudú...predtým oba razy, no čo , už som sa s tým zmierila, lebo vyzerá to tak, že malý Miško bude ešte väčší valibučko ako Robko, hmm, ale nádej umiera posledná, však? 😉

zlatulienka
17. feb 2012

@beronsche ja malého cítim zase viac na ľavej strane, aj pod rebrami, zrejme nožičky a aj dole vľavo, asi tam šermuje ručičkami, občas mi vydúva pupok, to mám pocit, že sa chce vytlačiť von ritkou. Štikútku máva len občas.

lias
17. feb 2012

@zlatulienka ja už tomu že ma nebudú šiť nedávam takmer žiadnu nádej. Posledná mala len 2 850 g a šili ma aj tak 😒 Ale našťastie sa to hojilo naozaj rýchlo a mohla som aj normálne sedieť. 🙂

pimpilla
17. feb 2012

@zlatulienka a može sa dojčit ked si tehotná, lebo kamoške to už zakázali, lebo že s toho može byt predčasný porod, lebo to bábetko cíti, a že nie je už potrebné dojčit tak velé dieta, lebo že to je už len o návyku a nie o mliečku, a až sa možem spýtat, ked sa ti narodí Miško tak budeš dojčit oboch či ako?prepáč ale som zvedavá, ešte som ani nepočula o takomto prípade

zuzujan
17. feb 2012

ahojte, ja len kratke info, bola som dnes konecne na poradni, maly je otoceny hlavickou stale hore, skor priecne cez brucho a kope ma nohami rovno do mojho medzinozia 🙂 vazi necelych 1,8 kg - doktor povedal ze normalna vaha v mojom tyzni. Mala som vytok, takze mam tam akusi infekciu budem brat cipky a masticku. Hrozne ma bolieva medzi nohami, to je ze vraj v pohode.........a dost mi to tam dole opucha az take velke hrce mam vecer - to su varixy, akoze krcove zily medzi nohami 😀 ze mam doma polihovat, mat vylozene nohy a tak....
ale pri mojej dvojrocnej certici to nejde - kedze nespava ani cez obed takze cely den som v jednom kole

no co uz, len vydrzat.... 😝

katkarv
autor
17. feb 2012

@zuzujan tie varixy mam aj ja,je to vesele ked musis na velku a este aj tlacit 😒 ale uplne staci ked chvilu sedis na wc.A bude sa to este zhorsovat ked babo zostupi dole 😒

zlatulienka
17. feb 2012

@pimpilla no asi môže, názory gynekológov na to sú rôzne, môj nekomentuje 🤐 , laktačné poradkyne to zase podporujú, tak si vyber, no v zásade je dôležité ako sa cítim ja, ako prebieha tehotenstvo...Robko sa v podstate odstavuje pomaličky sám, sú dni keď si ani nespomenie, zrejme sa zmenila chuť mliečka a je aj hustejšie a ide mu to ťažko, takže do narodenia Miška sa to vyrieši samo a ostaví sa sám bez plaču a kriku, prinajhoršom budem kojiť tandemovo
čítala som tu niekde na fóre aj o takýchto maminách, jedna dokonca hneď po pôrode dala cucnúť novorodencovi a hneď na to aj staršiemu súrodencovi 😀

natuska999
17. feb 2012

My s anjelikom v brusku ocakavame prichod na svet 20. aprila. Uz sa velmi tesime 🙂 aj sa troska bojime porodu ale to je asi u kazdej prvorodicky normalne a my s tym nic nezmozeme co ? 😖 ostava len dufat ze to bude rychlo za nami..hlavne nech uz mame mrňatka v naruci 🙂

maxara
17. feb 2012

@dandelion18 zlatiik, ale to tak nemozes brat.. tie co mali prijemny a pohodovy zazitok, tak tie to obvykle nepisu len tak niekam, ked sa ich vyslovene neopytaju 😉 ja by som na kramare sla v pohode, ja proti doktorom a sestrickam na 600nedeli nemozem nic povedat, akurat henta jedna Martuska vyprdena ma strasne odflakla.. a navyse vtedy rodilo 10 zien naraz, vratane mna.. bolo po burke 😀 😉 toto sa ti nestane, neboj.. lebo to len ja mam take stastie.. prilis som sa tesila, strasne som sa ruhala, ze porod? brnkacka.. tak som si to vyzrala.. 😔 treba mat respekt a bude to super, neboj. Pozri, ved nemam ani traumu, hned mam dalsie dieta a aj cikulu mam zahojenu ako sa patri 😀 😀 😝 🤐 obcas sa mi sniva, ze rodim zavreta sama niekde v miestnosti a teda usudzujem, ze mam obavy, ale len z toho, ze ma niekde odstavia a zabudnu 😅
ale inak sa tesim, velmi, a hlavne ze predbezne mozem ist prirodzene rodit 😉 😵 😵

zuzujan
17. feb 2012

@katkarv ja tie varixy mam medzi nohami, pri tlaceni to neboli s tym nemam problem, iba ked to vecer uz riadne opuchne tak chodim ako kacka... 😀

@maxara ma pravdu, su aj krasne porody, ja som mala napriklad porod v pohode, teda dlhe kontrakcie a bolesti asi 14 hodin, ale inak v pohodicke, ziadny oxitocin, ziadna EPI, ziadny nastrih, ziadne sitie, ziadny krystyr......krasny klasicky porod, hned mi bola mala prilozena na prsnik, sice tak potiahla ze mi z bradavky vystrekla krv a potom som mala s tym prsnikom len problemy (zapal, natrhnutie bradavky a podobne), ale inak to bolo super
Chcela by som aj teraz tak klasicky rodit, len neviem ako to bude, kedze je maly KP, uvidime......

maxara
17. feb 2012

a chvalim sa, neplanovane som bola u kadernicky a mam novu hlavu 🙂

zuzujan
17. feb 2012

@maxara ja som bola vcera, tiez sa z toho vytesujem, uplne novy clovek.....este do porodu by som chcela raz stihnut

amanda683
17. feb 2012

@maxara 😀 😀 😀 moja teba by som chcela mat pri porode ako psychicku podporu.Kebyze mi tam zacnes rozpravat taketo-neviem ako to nazvat-tak sa smejem,ze ani tlacit nemusim a male bude vonku 😀 😀 😀 Neprides???

maxara
17. feb 2012

@amanda683 😀 nooo prisla by som, len akurat mam zrovna vtedy tiez termin 😉 ale pod rodit na antolsku a mozno budeme vedla seba v boxoch 😀

@zuzujan ja uz zrejme do porodu nepojdem, ale nevadi.. ved naposledy som bola pred rokom a stvrt !!!! 😕 😲 😔 🙄 😅 a teraz si ies predstavit, ako sa chodim obzerat.. mozno sa budem musiet dokonca prekonat aj k nejakemu tutu mutu, ked pride mm a zbada ma 😀 😅 😝