icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

katkarv
autor
22. feb 2012

@ivetka1981 v Saci 🙂

janka273
22. feb 2012

@atreyu ale potom, keby mu upchávalo cievy v pupočníku, tak by nebol o 3 týždne väčší, nie???A ako sa zistí, že sa upchávajú cievy v pupočníku? - dávam, ti tu také otázky, ako keby si bola dr., len začínam máť strach ☹ o chrobáčika.....dúfam, že tie výsledky krvi budú čo najskôr 😉
@zlatulienka Janulienka, ako si mi s Miškom dopadla? Dúfam, že ste v poriadku 🙂 🙂 🙂 🙂

zlatulienka
22. feb 2012

@huterika zatiaľ neviem nič nové 😒 , dnes som bola u môjho gyn, vypísal mi lístok na konziliárne sono do Žiliny, ale to sa robí len 2x do týždňa, zajtra tam mám byť o 13,00, takže ešte jedna bezsenná noc a snáď budem vedieť na čom sme
môj gyn bol zlatý, utešoval ma, že to bude OK, že možno v nemocnici dobre nemerali a možno bude drobec veľký, preto také chaosné miery a tak... a mám mu hneď dať vedieť

@janka273 Jani, a Ty asi tiež nie si o moc múdrejšia, že? Možno to nebude problém s krvou ani štítnou žľazou, možno len Riško - valibučko 😉 moc tlačí na bránicu, či?

zlatulienka
22. feb 2012

@janka273 ozaj Janulka a tebe prietoky už robili? Neboj o Riška, určite ste OK 🙂 🙂 🙂

Aááááááách jááááááááááj prečo nás len tak tí dr. musia na konci tehu takto stresovať 😒 ☹

atreyu
22. feb 2012

@janka273 moja tak to ti povedať neviem...ja som len v tejto téme čítala, že pár báb prišlo o bábätká a niektoré aj na úplnom konci tehu ☹ https://www.modrykonik.sk/forum/tema/trombofili...
nemyslíme na zlé veci, ale na to, že o chvíľu budeme mať drobčekov pri sebe...všetko dobre dopadne 😵

atreyu
22. feb 2012

@zlatulienka moja nie som v obraze čo vás strašia? 😖

zlatulienka
22. feb 2012

@atreyu no mňa veľkou hlavičkou bábätka, veľkým množstvom plodovej vody a s tým súvisí aj to, že maličký nemusí byť úplne zdravý, k tomu hrozba predčasného pôrodu, prípadne čoskorým cisárskym ... stačí nie
a @janka273 tiež nevie na čom je, keď má problémy s dýchaním

aj napriek tomu sa snažíme myslieť pozitívne, veríme že naše detičky aj s maminkami sú ok

huterika
22. feb 2012

@zlatulienka No tak parada 😒 tak este jeden den a dozvies sa, fakt verim ze nam zle namerali miery hlavicky alebo proste niekde sa stala chyba...ale zasa na druhej strane videla si tu tabulku a podla nej sme ok, dokonca v strede cca...no a teraz si vyber ze😒 Ale to je fakt ze zvlastne, ze teba nahanaju po konziliarnych vysetreniach (co je samozrejme dobre pre tvoju istotu) a mna s kludnym svedomim poslala domov bez akychkolvek vysetreni dalsich a navyse to bolo uz posledne tretie sono!!! uz ziadne nebude do porodu takze sa obavam este viac. No kazdopadne drzim palce zajtra, aby si nas obe potesila len dobrymi spravami. A moja naj kamaratka mala tiez vela plodovej vody ale nic styl nerobili. Tak ja neviem preco nas zbytocne stresuju!!!
@janka273 Jani mne sa tiez nejako horsie dycha, dokonca na lavej strane ani spat nemozem lebo sa nemozem dobre nadychnut, nebude to ozaj tou vahou maleho ze by tlacil na branicu?

janka273
22. feb 2012

@zlatulienka cicuška moja, tak to sme teda dopadli- najhoršie na tom je , že nič nevieme ani ty ani ja 😒 ...gyn sestrička mi vravela, že to dýchanie s bábätkom nemá nič spoločné- iba to, že môže tlačiť na bránicu, a jemu to v podstate nevadí....na internom mi povedala, že to bude asi porucha zrážanlivosti alebo štít.žľazy, takže vôbec netuším, čo mi je 😖 😖 😖, zajtra mám ísť na krv - a podľa výsledkov uvidíme ...prietoky mi nerobili ☹ ....pevne verím , že Riško a Miško sú zdravé detičky a dr. nás len trošku dosť vystresovali , aby sme nemali nízky tlak a nemuseli sme piť kávu na zvýšenie 🙂 🙂 🙂 , myslíme pozitívne, dúfame a veríme, že to spolu dotiahneme do šťastného konca 🙂 🙂 🙂 🙂

darinkazv
22. feb 2012

@janka273 janulka, tak si ma vyplašila. ja mávam posledné týždne problém s dýchaním. aj teraz, sa mi začína hlava točiť, čo sa mi zle dýcha ☹ a na chrbte ležať nemožné, lebo mám pocit, že sa mi každú chvíľu dýchanie zastaví :( ale dokine som to nehovorila :( myslíš, že by som mala? :(

@certica zlatinko, držte sa. drobček je isto veľký bojovník a zvládne to všetko na 1 s * 😉

janka273
22. feb 2012

@darinkazv Dari, to je ten pocit, čo mám ja v noci, že ma ide ako keby niekto zaškrtiť, zastaví sa mi "akože dýchanie", cez deň mi je v podstate dobre /môžem normálne dýchať/, okrem rána, že mám nízky tlak...ale keď si ľahnem - hrôza, ani vankúše 4 mi nepomôžu....radšej to povedz aj ty, uvidíš, čo ti povie 😉 ....akože hore schodami, že som zadýchaná, to neriešim, len tá noc - hrôza ☹

janka273
22. feb 2012

@atreyu nebudem sa ani do tej témy pozerať, lebo neviem, čo všetko by ma napadlo ☹
a kŕče v nohách mávaš ešte aj teraz, keď si picháš včeličky?

jennyna
22. feb 2012

@janka273 janka, podla mna, ci sa upchavaju cievy v pupocniku zistia pri ultrazvuku ked robia prietoky. robili ti ich uz?

darinkazv
22. feb 2012

@janka273 veď to. zadýchanie neriešim. len to, že mi nedá riadne dýchať. ja teraz sedím a je mi hrozne. na odpadnutie. kebyže si ľahnem, tak neviem, to už asi nelapím dych :( tak sa bojím. do poradne idem 5teho, tak dúfam, že vydržím dovtedy. teraz mi anina boku nedá spávať kvôli tým rukám, tak celé noci sa len prehadzujem. lebo ani na chrbte ležať a ani na jednom boku, no najlepšie, keby som visela niekde. 😠

dadikadodik
22. feb 2012

Ahojte, votriem sa vam tak trosku sem do aprila, aj ked mam termin na maj, ale podla velkosti maleho a mojho citaku, budem patrit medzi aprilovky 🙂
baby necitala som vsetky prispevky, len par nejake utrzky, mam rovnaky problem s dychanim, niekedy cez den sa musim normalne naklonit a predychavat, lebo neviem lapit vzduch, akokeby som mala vyrazeny dych, pride to hocikedy, ked sedim alebo chodim ,to je jedno...asi by som to mala spomenut dokimu,ze?

urma
22. feb 2012

@darinkazv no ja som zas opacne...mne je hnusne, ked sedim 😅 Takze cele dni som vykotena. Ked potom idem na navstevu, uz nie som ani zvyknuta obsediet 😖 a to som mala este robit, fuu, jak mi je len doma dobre 😀 Na matersku by sa malo chodit hned na zaciatku tehu 😉

janka273
22. feb 2012

@jennyna prietoky kontrolujú cez ten pás cez bruško, nie , alebo na ultrazvuku? A pod čím je to zaznamenané v knižke, a nerobí sa to až od 36tt?
@darinkazv a ruky ti tŕpnu?či máš kŕče?
@dadikadodik radšej choď s svojmu dr.a povedz mu to 😉

anabelleee
22. feb 2012

krasny den za sebou, druhy den na materskej, dobre sa to zacina 🙂 paradne som navarila, vyprazany karfiol, zeleninovy salatik, zemiaciky a cesnakova polievka s oprazenym chlebikom a syrom ..... mnaaam
potom som si isla k mamke na kolacik a nakoniec som to zavrsila prechadzkou so psom a kedze moj drahy sa uz vyspal po nocnej, dnesny vecer patri iba nam 😉

jennyna
22. feb 2012

@janka273 mne robia prietoky na ultrazvuku, cislo RI v tehu knizke, mne to robia stale, kvoli mojmu malemu mnozstvu plod.vody, aj dnes mi to robili na utz

jennyna
22. feb 2012

@janka273 a robi sa to aj cez tie pasy,ale az od 35tt

urma
22. feb 2012

@janka273 prietokty sa podla mna sleduju na utz, ale nie kazdy pristroj to asi ma... Mne to napr. moj v 30 tt nekukal, aspon teda nic nevravel ani v knizke nic navyse oproti 20 tt nemam, praveze este menej udajov v tej tabulke...ale bola som uz v porodnici a tam mi robil znovu cely akoby morfo utz, pozeral srdiecko a vsetky organy, nie len obvody a meiry 😉 a to bolo v 31 tt. V 36 tt idem na CTG monitor do porodnice, ale je to niekde inde, ako som bola teraz na UTZ. Tam to natocia a porodnikovi mam vraj priniest na kuk 😉

juliap
22. feb 2012

@janka273 prietoky pozeraju cez sono a mali by od 34tt, cez tie pasy su ozvy srdiecka
... a bambulky, radsej na vsetko upozornit lekara, na vsetko sa popytat, ako by mal byt nejaky problem, juj, uz to mate za par, ja som takto bola pred 2 rokmi a sa mi uz ani verit nechce ... krasny zvysok tehulkovania Vam vsetkym a drzim prsteky

urma
22. feb 2012

@anabelleee vyprazany karfiol som nemala uz strasne dlho, dik za napad 😉 Ked som robila, tak to bolo dost caste obedne menu pre vegetarianov 😀 ale potom som sa zacala tak cielene vyhybat vyprazanemu a radsej som si uz ani nedavala. Teraz zvladnem 😀 😀 aspon dufam....lebo zo vsetkeho mozneho mam palenie zahy 😖 Aj s trapnych susienok cerealnych...neviem, co mam jest a cestoviny ma uz prestavaju bavit.

zlatulienka
22. feb 2012

@jennyna ja som si vždy myslela, že na tých pásoch sa robí KTG - v podstate ekg srdiečka bábätka, zachytávajú kontrakcie maternice a pohyby bábätka, prietoky sa nerobia len na UTZ?

urma
22. feb 2012

@juliap Dakujeme 😉

jennyna
22. feb 2012

@zlatulienka ja teraz neviem, mne zatial robia na utz.bolo by dobre opytat sa ich na to

urma
22. feb 2012

Baby, a mam sa na to CTG aj bat ? 😀 Ja nezvyknem mat stresaky pred poradnami a vysetreniami totiz, akurat ked som isla na potvrdenie tehotnosti 😀 a na morfologicky... Ide o to, ze ci ked tam bude vidiet dake silnejsie alebo castejsie stahy, ci maju potom tendenciu napr. nechat v porodke rovno 😅 Mne ta moja maternica pracuje v poslednej dobe asi dooost 😅 tak preto sa tak pytam radsej popredu..

janka273
22. feb 2012

@jennyna RI - mám v knižke, ale nemám tam napísané nič ☹
@juliap na budúci týždeň budem v 34tt, tak mi hádam pozrú 🙂
@urma mne , keď robili ten pás cez bruško pri Tami v 36tt a pustili mi to tak nahlas, že mi z toho prišlo zle 😒 , mala som vtedy pocit, že ten pás z brucha vytrhnem, ale vydržala som 😉 a keď mi to robili po 2x tak ma pre zlé odozvy aj hospitalizovali , ale to som už prenášala 😉

urma
22. feb 2012

@janka273 a kolko to asi trva ten zaznam

jennyna
22. feb 2012

@urma cca 20min