Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@jennyna ja som jej písala a nič
@zuzanka2905 skusim jej napisat do tej druhej temy, nech to skontroluje 😉
tiez mi chybaju este veci do porodnice pre mna aj pre malu. Ja zijem v spanielsku a tu mi ich tolko netreba ako na slovensku. Tu skoro vsetko davaju na vozicek k dietatku - plienky, nepremokave podlozky, obliecka. Zo sebou mi vlastne treba pre malu len vlhcene vreckovky, rukavicky a decku. Ale chybaju mi veci pre mna. Inac co sa tyka vybavicky to mam uz vsetko kupene alebo zdedene.
Ahojte, aj moja dcérka sa narodí v apríli - 20teho 🙂 už aby to bolo, lebo je aktívny ako jašterička 🙂
ahojte baby,ja len kus vam napisem bo mi manzel doniesol kus notebook.Tak skoro ma nepustia,zacinaju mi puchnut ruky tak musim zbierat moc,prietoky uz mam dobre ale este mam infuzie magneziovky.
Ti co mate zaujem o vstup do soukrome temy aprilovek, tak mi napsite do IP, pote co vas pridam, bych byla velmi rada, kdybyste si precetli jako prvni diskuzi ....upozorneni....
nechapem, čo tu stale riešite so súkromnými témami, čo máte proti tomu, ked si tu niečo prečítajú aj iní. aby sa človek ešte niekomu doprosoval, nech ho pustí do súkromnej témy, tak to je vrchol. tak načo potom vypisujete do tejto témy
@aninka666 nastaly tu situace, kdy si radeji napisem veci v soukrome teme, enz to tu vypisovat verejne kde si to muze precist jakykoliv uchylak...nam nevadi pisat mezi aprilovkama, ale vadi nam pokud to cita nekdo, kdo to cita je n pro pobaveni....chcem se vyhnout jakymkoliv nechtenym navstevnikum....kdo ma zajem o vstup, at mi napse do IP,ale opakuji ze prosime o respektovani pravidel...
ahojte maminky 😀 konečne po dlhom čase mi spojazdnili počítač... tolko noviniek tu mate ☹ ja som momentalne dost zufala, začali mi puchnut nohy aj ruky, juuj bojim čo na to moj lekar - tak nechcem ist do nemocnice... no ale ohrozit našho malinkeho určite nechcem... nemate niekto typ čo s tym?
janci 27 moj kocik aj postielka maju dojst v marci. Ale to som v pohode. Akurat nad tou komodou este uvazujem, no ale kedze byvame v novom v obyvke este nafukovacka najprv musim sedacku poriesit. ach jaj. mam este dva tyzdne prace, lebo lekari sa nevedeli dohodnut na termine porodu, tazke ma dali ma md az od 12. 3. tak potom dobalime, dorobime. Hlavne, ze terajsi mi povedal, ze porod vychadza podla ultrazvuku na 15. 4. Podla coho mate urceny termin vy?
@mily7 ano, mne ho kazal dr. uzivat a ziaden predpis mi nedal 😖 Takze som len nabehla do lekarne a kupila. Ja ked mam opuchnute, tak hlavne rano. Ze sa proste tak zobudim...Ale to by ma az tak netrapilo... ja to magnezko zacinam poctivo brat koli tvrdnutiu brucha 😝 2x denne tabletku.
mne urcili termin porodu podla ultrazvuku v 12tt a nemenili mi ho uz.
@mily7 Podla poselednej menzes a rozhodujuce su merania embrya max. do 12 tt. Su na to tabulky, aku maju mat dlzku. Tiez je pomocne to, od kedy citis pohyby. Mne to vsetko sedi uplne presne zo zaciatku, ale teraz uz je s meraniami o 2,3,4 tyzdne popredu ...rozne casti tela, ako hlavicka, stehenna kost atd. Teraz uz sa termin porodu nema menit 😝 kazdemu rastie babo inak, ved kazde sa rodi s inymi rozmermi a rodicia maju tiez rozne 😉
urma Ved moj termin bol jeden 23. 4 podla menzesu, a kazdi doki, ze podla menzesu tu termin sa urcuje az som dosla k svojmu teraz do nemocky a ten, ze podla prveho ultrazvuku v 12 tt a to sme boli o tyzden starsi takze tento termin je 15. 4.
ejanka teba asi nema na starosti taka sedemdesiatrocna babka, bez urazky lekarom, ale to vidis na tom pristupe uz. Ved som k nej chodila tak mala aj prvy ultrazvuk a dala mi do maters. knizky termin, ze 15. 4. lebo ultrazvuk tak ukazal. A tak mam v materskej dva terminy. 23. 4. a 15. 4. a ked doslo do 30 tt alebo tak tak mi vravi, nech si vyberiem kedy na matersku podla ktoreho terminu. Mala som sa rozhodnut, dosla som o tyzden a ona ze 23. 4. rodim tak 12. 3. na matersku. Chapes ten pristup. To nastastie ide len o nastup na matersku, ale potom mi povedz ako pristupuje k ostatnym veciam tiez niekedy. Takych mame lekarov na Slovensku.
urma ejanka a to som bola aj u ineho lekara, lebo ma vystrasila rozumies a ten tiez, ze to podla menzesu sa urcuje to je spolahlive-gynekolog, normalne a dosla som na antolsku a tam lekar, ze ako to, podla ultrazvuku v prvom trimestri rodite 15. 4. No tak si vyber proste.
strihalka ja som to tiez citala v knihach, ze je to najspolahlivejsie urcenie, ale vravim ti len to, ze mna lekari dvaja slovensky gynekologovia presviedcali, ze je to podla menzesu!!! pritom som im vravela a dala papiere z ultzvuku z prveho trimestra. Normalne robeny ultrazvuk na Kramaroch. Proste tolko k nasim lekarom. Cest vinimkam, ale mam na nich tazke strdce, hlavne niektorych takto super inteligentnych, co ti aj zo zdravej ukazkovej tehulky urobia rizikovu, ktorej hrozi predcasny porod! Co ti poviem. Dostanes taky strach, ze ti nakoniec môze hrozit kvoli tym stresom co ti ta gynda blba sposobi tym co povedala. Nastastie dalsi dvaja odbornici to zavrhli a ze vraj co stvara ta moja lekarka. Nastastie uz som prec od nej. No ale tak to tu funguje.
@mily7 ja zijem v spanielsku a tu ani nechodis k lekarovi-gynekologovi, ale k madrone, to je nieco ako porodna asistentka, nechodi k porodom len ta prevadza pocas tehotenstva. Vsetky ultrazvuky a dolezite vysetrenia robia rovno v nemocnici, kde budem rodit. Pristup vsetkych lekarov a sestriciek je tu perfektny takze po tejto stranke som spokojna.
@mily7 mne lekar hned na začiatkupovedal, že mi vyrata termin až v 12tt, lebo vraj podla ultrazvuku je to najpresnej´šie a on vyslovene nerata termin podlamenzesu nakolko vela žien nemava pravidelnu menštruaciu... sak sa neboj, ked to ma prist npride a ohlasi sa malinke ked bude ten spravny čas, treba mysliet pozytivne, mna už lekary natolko vystresovali, že som si povedala, že to necham plinut samo... 😀 tak sa nestrersuj malinkemu to neprospieva 😀
@beuska88 ano, magnezuium uvolnuje vsetky krce, takze aj tie stahy v maternici, co je vlastne to tvrdnutie brucha. Ani mna to neboli, trosku neprijemne to je, ale mna to dost znepokojuje, pretoze to uz mam celodenne da sa povedat 😖 a aj ked beriem magnezium. Ale nechcem si uz zvysovat davky...Ked to mas len vecer, tak to je podla mna este OK ale ja jedine kedy mi netvrdne, je v noci, ked spim 😅 Vstavam rano z postele a uz huuu do brucha naval
dievcata tie co mate kocar x-lander, neviete mi poradit? kamoska mi pozicala tento kocar ale bez autosedacky, chcela by som si ju cez nejaky bazar dokupit len neviem ci je to univerzalne riesene alebo ci potrebujem presne rovnaky model kocara a sedacky..... diky....
ahojte...potrebovala by som radu...rano som sa zobudila a mala opuchnute ruky a nohy ale len trochu...co na to zabera...pomooooc

@mily7 ani ja nie som zbalena, takze ma celkom ukludnuje, ze nie som posledna 🙂 az buduci tyzden az sa podari, si idem pozhanat veci z lekarne do porodnice, ani pyzamo vhodne k porodu nemam doma poriadne si vziat so sebou, z veci pre male my tiez nejake chybaju, nastastie aspon oblecko mam ako tak vybavene a aspon viem, co mu vziat do porodnice..postielka snad bude buduci tyzden, komoda na vecicky tiez a kocar este vybraty nie je..ale aspon vajicko mame, takze mam este dost nedostatkov 🙂 stale si hovorim, ze casu dost, i ked sa to pomaly ale isto krati 🙂