icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

blela
8. dec 2011

@tina_telekova ja si picham farxiparin od začiatku tehu..tiež pre krčove žily .aby sa mi nezapalili a nerobili zrazeniny..do 6mesiaca tehu som si pichala do brucha ale teraz mi manžel musi do pleca kedže už mam bruško take pevne no a teraz už ani nehovoriac neviem v ktorom si týždni ak je to už pre pôrodom tak ja by som to do pleca nie do brucha..a problem na začiatku no aj bol ale pri prvej som si povedla že to robim aj pre drobca aj pre seba a že to musim zvaldnut najťažšie to bolo v praci ale zvladla som a klop klop zatim všetko ok..držim palce nech to je aj u vas tak 🙂
ja mam zajtra poradnu tak som zvedava čo sa dozvieme..sem tam aj aj pocitujem bolesti v podbrušku ale len take miernejšie a časom prejdu..ale citim že sa princezna tlači poriadne dolu teda až je to miestami bolestive..posledna poradna bola že nezostupuje tak som absolvovala aj predoperačne vyšetrenia že ak by bol nutny cisarsky..tak som zvedava čo nam povedia zajtra ;)

ostatným držim palce nech to mate (mame) čim skôr za sebou a nech je všetučko v čo najlepšom poriadku..

marthiana
8. dec 2011

@tatianka7 ja som to mala sem tam v noci,ale teraz je to intenzívnejšie a častejšie..Zajtra ráno aj tak mi majú vyvolat pôrod tak bud dnes v noci,alebo zajtra.

marthiana
8. dec 2011

@yuyka28 asi áno 🙂 potom daj vediet a nech všetko dobre dopadne 😉

tina_telekova
8. dec 2011

@blela Dakujem pekne za info. Ja som na konci 38 tyzdna, k tomu mam tehotensku cukrovku. Obavam sa, ze tiez u nas nebude mozne pichnut injekciu do bruska, je riadne napnute ... asi to skusime do toho ramena, vraj to riadne boli ale do bruska sa bojim kvoli babetku ...

Drzim Vam palce, nech Vam vsetko dobre dopadne. Drzkajte sa

yuyka28
8. dec 2011

@marthiana ok aj tebe, nech to mame rychlo za sebou a drobcekov pri sebe 🙂

martuska00
8. dec 2011

@tatianka7 a to má každá baba ,aby som hned neletela do nemocnice je to normálne áno

tina_telekova
8. dec 2011

@blela Tak prvu injekciu mame za sebou. Pichol mi ju manzel do bruska. Trochu to bolo neprijemne, ale dalo sa to zvladnut. Teraz mi to miesto trosku zacervenalo, ale to je asi normalne ...

fifi284
8. dec 2011

@katkaking hehe, vidím že asi od 15. budem umývať okná, možno si to zopakujem denne a ak by sa 17. nič nedialo, tak ešte stíham nejaký ten sexík 😀 niečo už len zaberie, dúfam 🙂 držím palce, aby si to aj ty stihla a hlavne nech je všetko ok 😉

fifi284
8. dec 2011

@lusja Ďakujem za radu. Ešte som o tom hmate nečitala, ale zajtra určite doštudujem a uvidíme... Ide mi hlavne o drobca, aby to nemal ťažšie ako je nutné, no aj tie sviatky by boli krajšie doma ako v nemocnici. Tak to hádam výjde 🙂

janka3591
8. dec 2011

@marthiana no ked som prišla do nemocnice tak nie! Po podaní tabletky som sa za 4 hod otvorila na 1 cm :(

janka3591
8. dec 2011

@fifi284 držím palceky, ja som robila Úplne Všetko preto, aby sme šli bez vyvolavacky, bohužiaľ nešlo a malo to byt takto, ale ako sa hovorí drobec je za Všetko 🙂 držím palceky

katkaking
8. dec 2011

@fifi284 mne pri malej nepomahalo nic, ani chodit, sex, cvicit, nic nerobit 🙂 proste nic... az potom ked ma dr.vysetrovala a poriadne popritlacala, tak potom sa to rozbehlo same...

bibes
8. dec 2011

Ahojte, pridavam sa do klubu rodeniachtivych 😀 aj ked teraz som pokojnejsia ako pri prvom, vtedy som sa spoliehala, ze najneskor do terminu to urcite bude... ale prenasala som 8 dni, tak teraz uz necakam zazraky a budem rada aj ked to bude par dni po termine.

Co sa tyka urychlovania porodu, tak pri prvom som skusala vselico, ale nepomohlo nic, tak teraz sa uz ani neobtazujem nieco skusat 😎 chodila som do schodov, sex kazdy den, umyvanie okien, malinikovy caj, ... dokonca aj toho Hamiltona mi urobili v nemocnici a nic... proste ked sa babu nechce, tak sa mi nechce a mozeme sa aj rozkrajat. Mojej znamej robili tiez Hamiltona, dokonca z toho az krvacala, a o tyzden bola zase v poradni, takze ziadny zazrak to nie je.

A nakoniec mi k porodu dopomahali pichnutim plodovej vody, oxytocinom... otvorena som bola, ale babo este nemalo svoj cas, tak som skoncila cisarskym.

Takze moj nazor na vyvolavacky a urychlovacky si asi domyslite. 😝

katkaking
8. dec 2011

Jasne baby, asi vieme ako sa ktora citi, kazda to chce mat za sebou co najskôr. Ale ked este nie je cas pre babo, co uz, ono sa vypyta ked bude ten spravny cas, jasne ze ked to zacina, pomoct sa tomu da aby to bolo rychlejsie. Vsetkym nam prajem, aby sa nam narodili zdrave a krasne pokladiky a hlavne, aby si vybrali ten spravny cas 😉

tatianka7
8. dec 2011

@bibes No tak to uz hej 😀 😀 To muselo byt vesele..ja si tiez myslim,ze ono si to tie babuliatka same vyberu,kedy sa narodia a my sa mozme aj na hlavu stavat-co by bolo zaujimave vzhladom na nase postavy 😝 Kukam,ze mas fakt zaujimavy termin 😀 Uz ste rozmyslali nad menom?

bibes
8. dec 2011

@tatianka7 rozmyslali, ale teda nic sme nevymysleli, asi to nechame na poslednu chvilu, snad nas osvieti nejaky dobry napad 😉

kormelia11
9. dec 2011

@marthiana ako ti fajne ja v sobotu mam ist este len na dalsiu poradnu 🙄 ☹

martuska00
9. dec 2011

baby ja som počula že ak baba umýva okná tak sa može pupočná šnúra omotať okolo krku babetku

dualcore
9. dec 2011

ahojte tehulky.ani nestiham citat co mate nove.my mame jedno do kola,kojime sa prebalujeme,spinkame-a ked Dani spinka nastava faza tulenia sa so starsim Korinkom.zatial neziarli a je z neho velky bracek.mna hrozne tahaju stichy.ledva chodim-uz aby vypadali.neda sa mi sediet a na wc mam aj hrozu chodit.hadam to uz coskoro prejde. 😉

siuzun
9. dec 2011

@tatianka7 Veď práve to mi bolo také zvláštne že ako ich drží a mi sa budeme strachovať ako ich chytiť aby sme ich niekde nestlačili alebo neudreli.... 🙂

siuzun
9. dec 2011

@dualcore gratulujem k bábätku, tak už to máš za sebou super.... 😀

gabriellka
9. dec 2011

@martuska00 to som počula aj ja. ale aj tak som všetky poumývala. malú to riadne uspávalo, potom som len čakala či som jej neublížila. ale kope veselo. samozrejme robila som to postupne, nie všetko naraz. ale už ich mám skoro 2 týždne poumývané a malej sa na svet stále nechce 😒

lienocka1212
9. dec 2011

@katkaking Ahoj aj ja som toho nazoru,ze babetka si vyberu ten spravny cas,ani nam sa nepaci ked nas niekto na silu taha von a nechce sa nam,tak preco by sme im to mali robit 🙂
samozrejem nie vzdy sa to da .ale ,ze kvoli svaiatkom ohrozovat dieta,tak vianoce si mozeme urobit aj o dva ci tri dny neskor,ved na to az tak strasne nezalezi ,vianocna vecera sa da navarit,darceky rozbali.Moj nazor je aj ten,ze manzela ci priatela nelubime len na valentina ale po cely rok 🤐
Dolezite je aby nam vsetko dobre dopadlo,aby nasi malicky drobcekovia boli v poriadku 🙂 to by malo byt na prvom mieste. 🙂

lusja
9. dec 2011

@fifi284 nie je za co 😉 ja som to studovala vcera a je strasne vela nazorov za aj proti ... tak rozmyslam, bo teda aj mne ten hmat moj dr. navrhol...ze aj neporodim do buducej stredy, mam prist na poradnu a urobi ho... drahy ma rannu, cize tam musim ist sama a mam obavy potom z toho presunu domov... myslim, ze vydrzim vela, ale jeden nikdy nevie... a moj dorbec uz mas asi pekne cez 3 kila, tak by bolo na case dostat ho von aspon takto prirodzene, len vlastnymi hormonmi... a navyse, ked aj my chceme byt na vianoce vsetci pokope, nechcem sa zdrzovat prenasanim...

lienocka1212
9. dec 2011

zacinaju ma boliet krize ☹ ,zvlastny pocit ako ked mam dostat men. 😉 brusko tvrdne a babenk od tretej sa stle mrvka a citim sa naozaj zvlastne 😉 asi to uz na mna ide 😀 ?

julie1412
9. dec 2011

@lienocka1212 Drzim palce🙂

fifi284
9. dec 2011

@marthiana
@lienocka1212
@tehulka14
tak baby, ako ste dopadli? Držím palce a verím, že je všetko ok! Ozvite sa, aby sme vedeli, či už môžeme gratulovať 🙂

fifi284
9. dec 2011

@lusja hm, na veľa vecí je veľa pozitívnych ale aj negatívnych názorov. Potom to zneisťuje človeka ešte viac 😒 Mne lekár rovno navrhol, že by sme pôrod vyvolali. Ale ešte stále mám dosť času na to, aby sa pôrod spustil aj sám. Verím, že nakoniec žiadne hmaty ani tabletky ani infúzie nebudeme potrebovať. Aj ja si myslím, že čo to vydržím, ale toto sú bolesti, ktoré nemám odskúšané a fakt si ani neviem predstaviť aké budú. To čo niektorú ledva bolí inú môže bolieť viac... Každá máme iný prah bolesti... Držím nám všetkým palce.

tina_telekova
10. dec 2011

@lienocka1212 Ako to s vami vcera dopadlo? Ja som mala uplne rovnake pocity, ale potom to zrazu prestalo a momentalne mi zasa nic nie je. A to som sa uz tesila, ze je to ono .... hmmm, tak si este nejaky ten cas pockame 🙂

martuska00
10. dec 2011

@lienocka1212 držím palce