icon

Pôrod v decembri 2011

chirabell
30. mar 2011

Hľadala som, či tu takáto téma už je, ale nenašla, tak si ju dovolím založiť....pre všetky tehuľky, ktorým sa narodia decembrové bábätka v roku 2011.

lienocka1212
3. feb 2012

@dualcore nie si sama,ktora nestiha ja som to skoro po troch tyzdnoch,kolotoc ale som rada,ze mi teraz aspon trosku do obeda spi a za posledne 3 dni som si mohla aj co to doma porobit inak to boli len behacky kuchyna detska izbalebo, mame kamosku dudanku a samozrejme,ze nam vypadavala,tak som bola viac pri malom ako pri sporaku ☹

barborkac
3. feb 2012

@katkaking bože to musí byť hrozné, keď je také malinké bábenko choručké :( My sme všetci chorí a náš kašle ale neviem či je to z refluxu alebo čo, tiež sa bojím. Doktorka minule vravela, že to môže byť z refluxu, ale teraz keď sme všetci chorí tak sa začínam obávať. Prajem skoré uzdravenie malému drobčekovi, a silu !!

barborkac
3. feb 2012

@lienocka1212 a neskúšala si s ním cvičiť? Priložiť kolienka k brušku? Nášmu to niekedy zaberie aj keď mu cvičím s nôžkami.

katkaking
3. feb 2012

@barborkac vdaka, je to hrozne, zacalo to tak nevinne, tiez tak chrapotkal ako spominali baby vyssie, sem tam zakaslal, no a ked zistili obom mojim dievcatkam zapal priedusiek, isla som ho dat popocuvat, a BUM, aj on ho uz mal... ☹ tak som bola z toho zronena, aj som si poplakala, ale uz je nastastie na dobrej ceste, uz mu to ustupuje, nastastie ani neteplotoval, len bol viac nespokojny a spavy. Ale kupila som si novu odsavacku hlienov na baterky (LivingLab), je super a vsetky sopliky mu povytahuje za par sekund...tak hadam budeme skoro zdravucki 🙂

katkaking
3. feb 2012

@barborkac nam nezaberalo na krce nic, zacala som davat infacol...a sme z bolesti bruska uspesne von 🙂

barborkac
3. feb 2012

@katkaking Jooj, ja sa toho najviac obávam, že mi ochorie, aj keď vravia, že ochorieť od mamy nemôže keď kojí, že tam má protilátky proti maminej chorobe, tak odomna asi nie, ale od okolia môže. A papkal Ti keď ochorel? Nemal také stavy, že by nechcel mliečko? Elektrickú odsávačku? My máme tú na vysavač, a tá je úplne perfektná, aj malému sa páči< ani nemukne keď zapnem vysavač. Tak vravíš, že infacol, a to je na predpis, či ako? Lebo náš tiež stále stále tlačí a nič, dakedy tlačí od 04.00 až do 14.00 poobedia.. s prestávkami, ale trápi sa aj tak... po espumisane mu to trošku ustúpi, ale aj tak...

katkaking
3. feb 2012

@barborkac no, to aj mne vsetci hovorili (a aj som mala take vedomosti), ze kojene dietatko nemoze ochoriet, ale zial, opak je pravdou. Ochorel aj napriek tomu, ze je len a len kojeny. Ale mylsim ze mu to moje mliecko pomaha lepsie a rychlejsie prekonat chorobu. Ochorel posledny z mojich deti a uz je na tom lepsie ako prostredna dcerka. Ano, to je nejaka novinka ta elektricka, idu tam dve tuskove baterky vyhodou je ze ju mozes zobrat so sebou hocikde a nepotrebujes vysavac-najma v noci. A perfektne tahá 🙂
Infacol nie je na predpis, no nevyhodou je ze sa musi spotrebovat mesiac od otvorenia, ale ja som mu zo zaciatku kvapkala jednu kvapku pred kazdym papanim, neskôr kazde druhe papanie...a teraz mu davam uz len vecer pred spanim...dokopy ho davam necele 3 tyzdne a uz sme skoro fit, ziadne bolesti bruska a problemy s kakanim. Velmi sa mi osvedcil. Drzim paste, nech ste skoro fit a najma maly chrobacik 😉

barborkac
3. feb 2012

@katkaking No to je dobre, že sa dáva len jedna kvapka, tento espumisan nestačíme kupovať, dáva sa 25 kvapiek každé kojenie.. takže je to dosť podľa mňa, ani mu toľko už nedávam, a nedávam mu už pred každým kojením. To je dobre, že sa rýchlo zotavuje anjelik malý, držím mu päste nech to rýchlo prekoná. Kedy sa narodil? A koľko ti majú ostatné detičky?

barborkac
3. feb 2012

@katkaking Teraz som si všimla v tvojom profile koľko majú, ty kokso, to sú riadne po sebe.. ako to stíhaš?? Klobúk dole, veľký hold skladám.. Ja mám s jedným čo robiť 🙂

fifi284
3. feb 2012

@barborkac asi sa budem opakovat,ale este stale nelutujem,ze sme satku kupili. Risko v nej do 10 min zaspi a spi a spi. Dokonca si satku uviazal aj priatel a Risko zaspal aj unho. Tak som malemu opatrne vybrala nozku a ostrihala som mu nechtiky. Potom aj na druhej. Totiz strihanie nechtikov a zvlast na nohe je moja mocna mora. Takto to slo super. Maly si ani nevsimol,ze sa s nim nieco deje. Takze dalsia vyhoda satky 🙂

barborkac
3. feb 2012

@fifi284 Ja teraz zvažujem kúpu klokanky alebo šatky... ako tak pozerám tak šatky sú omnoho drahšie.. kde ste ju kupovali vy? A malý tam nieje v tom nieje moc pokrčený? .. a ked zaspí, tak potom ho dáš do postielke, alebo ho tak nosíš, kým sa nepreberie?

katkaking
3. feb 2012

@barborkac su po sebe, ma to vyhody aj nevyhody...teraz je to trochu narocne, ale maleho si uzivame najviac z detí, v podstate uz vela vieme a mame dost skusenosti - si myslim, takze je cas uzivat si ho. Pamatam si, ked bola ta najstarsia taka malinka ako teraz Matusko, stale sme niekto boli pri postielke, aby si nahodou negrcla alebo co...a ked trosku zamnaukala, uz isla hore...no a teraz? kolko raz sa stane, ze maly knucka v postielke, ale je tam a je mu dobre...🙂 proste sa to uz neda stihat, som rada ze beham za babami, tie su poriadne zive. Stale hovorim, ze maleho Matuska mame za odmenu 🙂 Je strasne dobrunky, hadam mu to aj ostane 😉
A ako sa vsade pise, s jedným dietatkom je najviac roboty...nevedela som si predstavit ze budem mat dve a ako to budem zvladat a teraz ked su uz tri, tak je to v pohode. Ked mi ostanu nahodou niekedy len dvaja z nich alebo nebodaj len jedno, tak neviem co mam skôr robit, zrazu mam akosi vela casu a obrovsky klud 😀 😀 😀

barborkac
3. feb 2012

Naozaj máš môj obdiv. Aj moja mamina nás mala tak po sebe, ale ako sa vraví, vtedy bola iná doba, teraz je to o inom... No neviem.. Ja som si povedala, že druhé keď bude mať malý minimálne 3 roky, ak nie 4... chcem si hi užiť.. keby prišlo teraz druhé, tak by sme si ho asi až tak neužili.. či ty máš na to iný názor?

janka3591
4. feb 2012

buduci tyzden krstime 😉 co mam malemu obliect? ja fakt neviem, co v tejto zime 😒 Mate uz niektora krst za sebou????

dualcore
4. feb 2012

tak dnes ma moj anjel Daniel 2mesiace 🙂 ani neviem ako tie dni ubiehaju.teraz mi pekne spinka pri mne.mam aspon chvilu klud-muz vzal starsieho na nakup tak si to ticho az uzivam 😀

fifi284
4. feb 2012

@barborkac šatku som kupovala na liliputi.sk a na nosime.sk si vieš pozrieť videá na uviazanie šatky. ďalšie videá som kukala aj na nosenideti.cz. Malý je v polohe písmena C a je mu tak pohodlne. Keď zaspí, tak ho zatiaľ nevyberám, mám ho v šatke až kým sa nepreberie. Nie je v šatke ale každý deň. Snažíme sa ho učiť cez deň aj na postielku. Zatiaľ si v nej zdriemne iba max. pol hodinu. Oveľa radšej spinká vo vaničke od kočíka. Hlavne teraz, keď je taká zima, že sa nedá ísť von, tak ho naobliekam, šup do vaničky a otvorím okno. V šatke ho mám asi 3x do týždňa.

barborkac
4. feb 2012

@fifi284 To isté robievam aj ja, že ho dám spinkať ku oknu, keď vonku nemôžeme ísť, teda robievala som až kým mi dáky debili (slabé slovo, ale nechcem byť vulgárna) nehodili sneh s ľadom do spálne kde spal pod oknom akurát malý, kúsok bližšie a už by to bolo v kočíku ☹ , od tej doby to nerobím..
Fifi, ja uvažujem ešte nad ergonosičom alebo klokankou, ale bojím sa kúpiť hocičo z toho, že mi malý v tom nebude chcieť byť... a zbytočne vyhodím toľko penazí za to...

barborkac
4. feb 2012

@janka3591 my sme mali v sobotu, a keď Ti mám pravdu povedať, ja som ho normálne pekne obliekla,potom má také teplučké oblečenie, na to kombinézku hrubú a zakrytý dekou, v aute , a v kostole bol len v kombinézke.. žiadne čačky mačky, mne sa tie vyčačkané perinky dáko nepáčia, a teraz v zime ich aj tak nevidieť.. bolo mu fajne aj v kombinézke, spal ako dudok 🙂

barborkac
4. feb 2012

@fifi284 A to máš tú elastickú, či?

janka3591
4. feb 2012

@barborkac dakujem 🙂 no nam sa uz do perinky ani nezmesti 😉 a neviem si ho predstavit naobliekaneho a este aj v perinke 😒 no musim daco vymysliet

fifi284
4. feb 2012

@barborkac áno mám tú elastickú. Na tej stránke liliputi si vieš aj zapožičať nosič alebo aj šatku. Je to tam rozpísané, ako a za akých podmienok. Je to ale dobrý spôsob ako si vyskúšať jedno alebo druhé a rozhodnúť sa. Pokiaľ sa rozhodneš, že nechceš ani jedno ani druhé, peniaze ti vrátia. Kukni si záložku Požičovňa. Ja som sa tiež dlho rozhodovala, nakoniec som si vybrala šatku, lebo tú vieš uviazať aj ako "nosič" Teda dieťatko bude sedieť. Ale v nosiči ležkať nevie.

lienocka1212
5. feb 2012

@barborkac skusam vsetko neako to budeme musiet zvladnut,ale sme na dobrej ceste a to nas 🙂 tesi

barborkac
5. feb 2012

@lienocka1212 Náš tiež stále tlačí, aj dnes od noci do obeda iba tlačil... Dakedy mu to cvičenie pomôže, dakedy nie, ale keď sa na neho pozerám ako sa trápi , tak mi až srdce trrhá.. Ale ideme vyskúšať ten Infacol. Talk uvidíme. S Espumisanom je to lepšie, ale nie celkom.

katkaking
5. feb 2012

@barborkac urcite mam na to iny nazor, napr. teraz maleho si uzivame najviac...🙂 ale ked som otehotnela druhykrat a mala bola len 9 mesacna, nemyslela som si to...ale ked som to zazila aka je realita, kazde dalsie dietatko si viac a viac uzivas...a ked je taky malinky rozdiel, neziarlia deticky...

katkaking
5. feb 2012

@janka3591 my mame, ja som ho mala v takom hrubom overalceku-ale taky fest hruby a pod tym naobliekany...ziadna perinka ani nic take
aj malu ked sme krstili boli zase strasne horucavy, tak mala len take tenulinke satocky na sebe

janka3591
6. feb 2012

@katkaking dakujem..dame aj my overal 😉 to bude najlepsie, bo fakt to posledne co by sme chceli dostat je chripka 🙂 hlavne aby jemu bolo teplucko

aduska_ba
6. feb 2012

Ahojte baublky vie mi niektora z Vas poradit dobreho gynekolga-cku a porodika v BRATISLAVE ruzinov,alebo KRAMARE.Dakujem

fifi284
6. feb 2012

@barborkac žasnem aký sú ľudia v dnešnej dobe bezohľadný. Koho by napadlo vhadzovať sneh s ľadom do okna len preto, že je otvorené... Nemám slov. Ešte že my bývame na 5. poschodí a pre istotu máme aj sieťky. Takže to by musel byť iný macher, aby malému ublížil 😀 a navyše aj sneh máme len 2. deň. Doteraz tu bolo sucho a zima. ale nerobím si srandu. Určite by ma to strašne naštvalo a neviem, čo by som tomu dotyčnému urobila, keby som ho chytila!!!! Asi by som mu strčila hlavu do vedra s snehom, zaliala vodou a počkala, kým to celé pekne zamrzne!!!

barborkac
6. feb 2012

@katkaking To máš pravdu, ale aj tak klobúk dole pred tebou, ja mám čo robiť s jedným 🙂 Ale to ma určite neodrádza mať viac detí, a ani samotný pôrod ma neodradil, aj keď bol nakoniec ukončený sekciou. .. Taký je náš údeľ čo narobíme , ale hlavne s úsmevom to zvládame 🙂

barborkac
6. feb 2012

@fifi284 Vedz, že ja som mala iné nervy! Keby som dobehla tých debilov, tak by som ich asi prizabila. Ja som sa nešla ukľudniť, ale hlavne, že malému sa nič nestalo.. to by som naozaj už neprežila, kebyže mu ublížia..:(
Takže teraz ani vonku, ani k oknu, ani nič...a on tak rád spinká vonku..